• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava 5 Ay Kaldı Amaa

Vejetaryen Zombi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
1.139
488
123
İyi akşamlar herkese şuan ne yapacağımı bilmiyorum o kadar kararsızım ki üniversite sınavıma 5 ay kaldı, maalesef yaşadığım travma etkisi sonucu 3 ay tedaviyle uğraştığımdan hiçbişey yapamadım yeni toparlamaya başladım doğal olarak çalışmaya da yeni başladım fakat beni neyin mutlu edeceğini bilmiyorum normalde Psikolojiye çok yatkın biriyim insanlarla iletişimim iyidir karşımdaki insanların hemen ruh halini karakterini anlayabiliyorum eşit ağırlık seçecektim fakat annem bölüm seçileceği zaman herkes sayısal seçiyor sende seç sen tıp yaparsın vs dedi hep ve bunu ben tamam diyene kadar sürdürdü annem karakter olarak insan yönlendirmeyi sever zorlamaz ama aklına sokar bende sadece ders değil çoğu zaman bu yönlendirmelere bişi demedim kabul ettim sayısal da yapabiliyordum sıkıntı yaşamam diye düşündüm

Şimdi sorun şu 11 olduğum zamsn aslında istediğim mesleğin tıp olmadığını bana uygun olmadığını anladım bölüm arayışına girdim sayısal olduğum için sayısaldan bölüm aradım ve karakter olarak diş/diyetisyenliğin daha uygun olduğunu düşündüm fakat bunları da çok gönülden istemiyordum meslek diye.

neyse şuan denemeler oluyoruz ve iç açıcı değil matematiği az işaretliyorum Fen netleri çok iyi değil bende eşit ağırlıktan hazırlanmayı düşünmeye başladım zaten en başta istediğim oydu fakat annemin yönlendirmesi sonucu duygumu hiçe sayıp kendimi kalıba soktuğumdan mı bilmiyorum psikolojiyi de eskisi kadar istemiyorum yani sevdiğim bi alan ama eskisi kadar değil birde eşit ağırlıkdan sıkılıp tekrar mf ye dönmekten korkuyorum artık burcum yüzünden mi bilmiyorum çok kararsızım

Diş ve diyetistenliğin ders notlarına baktım diş zaten Latince ve ağız odaklı baştan beri çok istemiyordum zaten parası uygun ve el becerim var diye diyetisyenlik biraz daha iyiydi diş için ama aslında o da çok istediğim bişey değil psikoloji karakterime yeteneğime en uygun aslında ama işte ilgim var Psikolojiye ama sayısal sonrası Tm den sıkılmaktan yanlış karar vermekten korkuyorum kısacası kafam karışık yardımlarınızı bekliyorum

Sonuncu sınıfa gelmişsin, 5 ay var diyorsun, kararsızım diyorsun
Önce karar versen aslında hangisine odaklanacağını daha iyi bilirsin
Bir psikolog olarak, meslek hakkında soruların varsa cevaplamaya çalışırım

Yapacağınız meslek hayatınızın geri kalanını etkileyecek ve okurken zevk alsanız bile çalışırken zevk almayabilirsiniz. Bu nedenle iyi düşünmekte fayda var. 5 ay kaldı diye şartlamayın bir sene daha hazırlanırsınız gerekirse. Bir ömür bir seneden kıymetli. Şu mesleği seçin, sayısalda kalın, TM ye geçin diyemem. Sizi tanımıyorum. Okuldaki hocalarınız. Çevrenizde sizi tanıyan fikirlerini önemsediğiniz kişilerden destek alın derim. Diyetisyenlik ve Diş hekimliğinde de okurken değil ama çalışırken karşıdakini anlamaya ona göre hareket etmeye ihtiyacınız olacak. Eğer bunlardan birini seçerseniz de kişiliğinizdeki iletişim becerileri önemli olacak. Sağlık sorununuz neydi bilmiyorum ama hayatınızın devamında da etkileyecek bir rahatsızlıksa onu da düşünerek size engel olmayacak bir meslek seçebilirsiniz.

Sonuncu sınıfa gelmişsin, 5 ay var diyorsun, kararsızım diyorsun
Önce karar versen aslında hangisine odaklanacağını daha iyi bilirsin
Bir psikolog olarak, meslek hakkında soruların varsa cevaplamaya çalışırım
Ya hangisinde emin olacağımı bilmiyorum normalde psikolojik rahatsızlıklar deneyler vs çok ilgimi çekerdi takip ederdim şuanda yeteneğim ve ilgim var ama eskisi kadar değil
daha çok alan değiştirirsem pişman olmaktan korkuyorum tm derslerine karşı of sıkıldım demekten ama sayısalda da çok ilerleme kaydedemeyince yapamayacağım galiba moduna girdim

Ya hangisinde emin olacağımı bilmiyorum normalde psikolojik rahatsızlıklar deneyler vs çok ilgimi çekerdi takip ederdim şuanda yeteneğim ve ilgim var ama eskisi kadar değil
daha çok alan değiştirirsem pişman olmaktan korkuyorum tm derslerine karşı of sıkıldım demekten ama sayısalda da çok ilerleme kaydedemeyince yapamayacağım galiba moduna girdim

Psikolojide TM dersi yok ki?
Şimdi nasıldır bilmiyorum, sınav sistemi her yıl değişiyor
Ama Edebiyat ve Matematik çok üstlere taşımıştı beni
Ezber bölüme girsen de çok çünkü tanı kriterlerinden binbir teoriye ezber yapman gerekecek
İstatistik, psikometri gibi dersler de var
Bir de gerçekten istediğin bir şeyse sıkılmazsın, sıkılsan da kısa sürer toparlarsın

Yapacağınız meslek hayatınızın geri kalanını etkileyecek ve okurken zevk alsanız bile çalışırken zevk almayabilirsiniz. Bu nedenle iyi düşünmekte fayda var. 5 ay kaldı diye şartlamayın bir sene daha hazırlanırsınız gerekirse. Bir ömür bir seneden kıymetli. Şu mesleği seçin, sayısalda kalın, TM ye geçin diyemem. Sizi tanımıyorum. Okuldaki hocalarınız. Çevrenizde sizi tanıyan fikirlerini önemsediğiniz kişilerden destek alın derim. Diyetisyenlik ve Diş hekimliğinde de okurken değil ama çalışırken karşıdakini anlamaya ona göre hareket etmeye ihtiyacınız olacak. Eğer bunlardan birini seçerseniz de kişiliğinizdeki iletişim becerileri önemli olacak. Sağlık sorununuz neydi bilmiyorum ama hayatınızın devamında da etkileyecek bir rahatsızlıksa onu da düşünerek size engel olmayacak bir meslek seçebilirsiniz.
Yok 1 aydır iyiyim şükür toparlanma aşamasıydı neyse çevremdekiler psikoloji der galiba çünkü hep dert dinleyen psikolog gibi tavsiye veren biri oldum ama bilmiyorum tm seçersemde sıkılmaktan pişman olmaktan korkuyorum

Seçeceğin alan kalan ömrünün gidişatını belirleyecek. Doğru verilerle hareket edip bence yönel. Mesela ilgi duyduğun alan psikoloji hangi üniversite kaç puanla alıyor ünide okuma şartları durumları nedir mezunların iş bulması açısından sıkıntı olan bir bölüm mü ben bu alanda mutlu olabilir miyim gibi soruları cevaplandır. Net ortamında bir çok bilgi var. Genelde üniversite olsun da neresine puanım yeterse diye yerleşip sonra işsizler ordusuna katılıyorlar. Bir çok alan için bu bölümün önü kapalı mezunlar işsiz dendiği halde yerleşim yapılıyor. Okurken de güzel sıkıntı yok ama sonrası çok saçma işlerde asgari ücret oluyor. Lütfen araştır adam akıllı. Tm ile alan bölümlerin listesini çıkar sayısalla alan bölümleri de sonra bak kendine yakın hissettiğin bölümün üniversite giriş puanlarına bak. Sonra mesleki koşullar iş bulma durumları ve ona göre kafanda birşeyler netleşsin. Meslek bu bence çok önemli.

Psikolojide TM dersi yok ki?
Şimdi nasıldır bilmiyorum, sınav sistemi her yıl değişiyor
Ama Edebiyat ve Matematik çok üstlere taşımıştı beni
Ezber bölüme girsen de çok çünkü tanı kriterlerinden binbir teoriye ezber yapman gerekecek
İstatistik, psikometri gibi dersler de var
Bir de gerçekten istediğin bir şeyse sıkılmazsın, sıkılsan da kısa sürer toparlarsın
Psikoloji Tm alanına ait bir meslek ya tm den hazırlanırken sıkılmaktan korktum onu söyledim
Ya ben emeğimin karşılığını görebilmek istiyorum ve ezberim iyi olduğu için tm de görmem daha yüksek ihtimal diye düşünüyorum
karakter ve ilgime en çok uyan aslında bu ama bilmiyorum mutlu eder mi tm den hazırlanırken yapabilir miyim bilmiyorum çalışırken kendime bu mesleği dediğim de içimi kıpır kıpır yapar mı

Seçeceğin alan kalan ömrünün gidişatını belirleyecek. Doğru verilerle hareket edip bence yönel. Mesela ilgi duyduğun alan psikoloji hangi üniversite kaç puanla alıyor ünide okuma şartları durumları nedir mezunların iş bulması açısından sıkıntı olan bir bölüm mü ben bu alanda mutlu olabilir miyim gibi soruları cevaplandır. Net ortamında bir çok bilgi var. Genelde üniversite olsun da neresine puanım yeterse diye yerleşip sonra işsizler ordusuna katılıyorlar. Bir çok alan için bu bölümün önü kapalı mezunlar işsiz dendiği halde yerleşim yapılıyor. Okurken de güzel sıkıntı yok ama sonrası çok saçma işlerde asgari ücret oluyor. Lütfen araştır adam akıllı. Tm ile alan bölümlerin listesini çıkar sayısalla alan bölümleri de sonra bak kendine yakın hissettiğin bölümün üniversite giriş puanlarına bak. Sonra mesleki koşullar iş bulma durumları ve ona göre kafanda birşeyler netleşsin. Meslek bu bence çok önemli.
Doğru ben zaten bu hafta tm programı yapacağım yapabiliyor muyum sıkılıyor muyum becerebilir miyim bakacağım sayısalda beni gerçekten çok mutlu eder diyebileceğim bölüm yok tm de psikoloji daha uygun ama bu seferde hep sayısal ağırlıklı çalışınca tm de sıkılmaktan korkuyorum gerçi bir insan istedimi sıkılacağını düşünmüyorum

Psikoloji Tm alanına ait bir meslek ya tm den hazırlanırken sıkılmaktan korktum onu söyledim
Ya ben emeğimin karşılığını görebilmek istiyorum ve ezberim iyi olduğu için tm de görmem daha yüksek ihtimal diye düşünüyorum
karakter ve ilgime en çok uyan aslında bu ama bilmiyorum mutlu eder mi tm den hazırlanırken yapabilir miyim bilmiyorum çalışırken kendime bu mesleği dediğim de içimi kıpır kıpır yapar mı

Ben şöyle karar vermiştim.
15 yaşındaydım karar verdiğimde sen gibi tıp mı yoksa psikoloji mi diyordum.
Kendimi yıllar sonrasında (bugün) işten eve dönerken hayal ettim, ama yorgun argın bir şekilde.
Hangi meslekte, yorgun argın bile dönsem mutlu olurum yaptığım ve ürettiğim şeyden diye sordum kendime öyle karar verdim...
Benim içim o zaman kıpır kıpır oluyordu, hala oluyor.
Sen de bu şekilde hayal etmeyi deneyebilirsin.
Bir düşün bakalım hangisi daha katlanılır? :)

Ben şöyle karar vermiştim.
15 yaşındaydım karar verdiğimde sen gibi tıp mı yoksa psikoloji mi diyordum.
Kendimi yıllar sonrasında (bugün) işten eve dönerken hayal ettim, ama yorgun argın bir şekilde.
Hangi meslekte, yorgun argın bile dönsem mutlu olurum yaptığım ve ürettiğim şeyden diye sordum kendime öyle karar verdim...
Benim içim o zaman kıpır kıpır oluyordu, hala oluyor.
Sen de bu şekilde hayal etmeyi deneyebilirsin.
Bir düşün bakalım hangisi daha katlanılır? :)
Çok mantıklı bir yöntem tavsiyeniz için çok teşekkür ederim sizin adınıza da sevindim ne güzel karar vermişsiniz
bu arada ben birde bu hafta tm programı yapmayı düşünüyorum hem hangisini daha iyi yapabiliyorum ve mutlu oluyorum onu görmüş olurum diye düşündüm siz de tavsiye eder misiniz

Çok mantıklı bir yöntem tavsiyeniz için çok teşekkür ederim sizin adınıza da sevindim ne güzel karar vermişsiniz
bu arada ben birde bu hafta tm programı yapmayı düşünüyorum hem hangisini daha iyi yapabiliyorum ve mutlu oluyorum onu görmüş olurum diye düşündüm siz de tavsiye eder misiniz

Bence de güzel fikirmiş
1 hafta birini 1 hafta diğerini denersin
TMde matematiği götürebildiğin an üste çıkarsın, zaten psikoloji en son edebiyat ağırlıklıydı hala öyle mi bilmem ama :)

Bence de güzel fikirmiş
1 hafta birini 1 hafta diğerini denersin
TMde matematiği götürebildiğin an üste çıkarsın, zaten psikoloji en son edebiyat ağırlıklıydı hala öyle mi bilmem ama :)
Metamatiğim iyi geometri biraz sıkıntı olabiliyor eksiklerim var
tm sistemden en az etkilenen bölüm oldu bence sistem değiştiği için edebiyat önemli ama matematik yapan kazanır gibi duruyor tabi ilk defa denenecek sıralama vs belli değil ora da ayrı

Metamatiğim iyi geometri biraz sıkıntı olabiliyor eksiklerim var
tm sistemden en az etkilenen bölüm oldu bence sistem değiştiği için edebiyat önemli ama matematik yapan kazanır gibi duruyor tabi ilk defa denenecek sıralama vs belli değil ora da ayrı

Ben de ne çektim o geometriden ama her gün dersanede geometri hocalarını bezdirene kadar yapışıyordum :D
Her gün 20, 20 çözsen, görmediğin soru tipi kalmaz sınava kadar :halay:

Aynen bende düzenli geometri çözüyorum çözdükçe görmeye başladım :KK48: siz edebiyatı ne kadar sürede bitirmiştiniz

Ben Edebiyatı en baştan sıkı tutmuş ve kafayı Edebiyatla sıyırmıştım
Hoca diyordu yok bu çıkmaz
Ya çıkarsa deyip her şeyi ezberliyordum :D
Son hafta 22 saate kadar çalıştığım oluyordu :D
Ama takır takır fulle yakın yapmıştım
Beni baya yukarı taşımıştı :KK31:
Sınavdan çıktığımda birkaç ay boyunca ne zaman biri Ahmet dese Hamdi Tanpınar deyip eserlerini falan sayıyordum o raddelere varmıştı iş :confused:

Ben Edebiyatı en baştan sıkı tutmuş ve kafayı Edebiyatla sıyırmıştım
Hoca diyordu yok bu çıkmaz
Ya çıkarsa deyip her şeyi ezberliyordum :KK70:
Son hafta 22 saate kadar çalıştığım oluyordu :KK70:
Ama takır takır fulle yakın yapmıştım
Beni baya yukarı taşımıştı :KK31:
Sınavdan çıktığımda birkaç ay boyunca ne zaman biri Ahmet dese Hamdi Tanpınar deyip eserlerini falan sayıyordum o raddelere varmıştı iş :confused:
Aslında en iyisini yapmışsın öbür türlü umursamadığımız o ayrıntılar bizi başarısızlığa götürebiliyor
bu arada edebiyat için çok iyi konu anlatımlı kitaptan çalışmayı düşünüyorum sizce ek olarak video da izleyeyim mi

Bence deneme sınavlarını göz önünde bulundur. Türkiye burası istekle olmuyor ki bölüm seçme. Tıp için (özeller dahil) ilk 40.000'e girmek gerekiyor diye biliyorum.

TM yi yatarak bile yaparsın matematiğin varsa. sayısalcı birinin edebiyatı halletmesi zor değil. ben sınava bütün alanlardan girdim edebiyata özel bir çalışma yapmadan 30 net yaptım sırf derslerde dinlediklerimle.

Sadece matematik ve geometriye odaklan şuan. zaten tytde 5 tarih 5 Coğrafya 5 Felsefe 5 din çıkacak sosyal adına. hiç çalışmasan derslerdeki kulak aşinalığından 3 tane yaparsın zaten hepsinden. biraz baksan fulle zorlarsın.

yks dediğimiz 2.basamakta da yine belirleyici matematik olacak. ben olsam deli gibi matematik kasardım yanında edebiyata da bakardım. Süre çok fazla istiyorsan fene bile bakıp sallayabilirsin yksde puanına etki etmez.

Ayrıca senin avantajın tyt feni de bilmen. işaretlediğin 10 fen sorusu seni 100 bin tmcinin önüne geçirir.

Ben tmciydim son sene bizim sınıfa sayısaldan bir çocuk geçmişti üstüne sınava tsden girmeyi planlıyordu. O zaman hepimiz çok saçma bulmuştuk onca yıl sayısal okuyup radyo tv hedeflemesini. Şimdi arada görüyorum sosyal medyadan çocuk okulunu bitirmiş hayalini yaşıyor. Bir belgesel ekibinde çalışmaya başlamış dünyanın egzotik köşelerinden gönderiler paylaşıp duruyor.

Yani eğer gerçekten çok istediğin bir bölüm varsa ben 3 yıl başka bir alanda okudum, şu mesleğin önü açık bunun değil ya da sene kaybetmek istemiyorum gibi şeylere takılma. Hedefine kitlen. İstediğin işi yaparken zaten mutlu olursun. Şuana kadar yeterince iyi çalışamadım diye de umutsuzluğa kapılma zaten ani sistem değişikliğinden dolayı bir sersemledi herkes. 5 ay içinde arayı kapatabilirsin. Sözel derslere değil de matematiğe ağırlık vermek ve edebiyat için yazar-eser-dönem ezber çalışmalarına başlamak bence de tm isteyen biri için en doğrusu. Ben bunların yanında bir de süre tutarak paragraf çözmeye başlardım yerinde olsam. Eğer sistem aman aman değişmediyse türkçe de dahil sözel derslerin çoğu sorusu paragraftan mantık yürütelim tadında çıkıyor çünkü.

Back