• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınava 1 ay kala neler yapılabilir?

canım hani üniversite sıralamalarında aşağı ya da yukarı bir oynama olacak biliyoruz da tm puanlarında hata var demişler ona çok üzüldüm :14:
hesaplama yasalar tekrar tercih dönemi geçecek inşallah yapmazlar :14:
Çanakkale gelmiyor canım benim.. senin ?

Çanakkale banada gelmiyodu sanırım eminim değilim detaylı bakmadım ona
Bidaha hesaplanmaz canım zannetmiyorum
Nereleri düşünüyosun az çok ?

nasıl yaa ?
bir daha mı hesaplayacaklar puanları ?:31:
inşallah öyle bir şey olmaz yaa :14:

daha kesin birşey yok ösym sukünetini koruyor.

bu arada kızlar bugün bir uzman söyledi. tercihlerinizde 10binlik bile bir fark olabilir.
aranızda 10-15bin olan bölümleri de yazın çünkü bu sene katsayı kalktı biliyosunuz ve o yüzden bizim sıralamalarımıza sayısal da dahil oldu. sayısal tmden tercih yapmazsa bana bir oynayacak sıralamalar.
bunu göz önünde bulundurun.
belki 10binden çok daha fazla oynar sıralama.

daha kesin birşey yok ösym sukünetini koruyor.

bu arada kızlar bugün bir uzman söyledi. tercihlerinizde 10binlik bile bir fark olabilir.
aranızda 10-15bin olan bölümleri de yazın çünkü bu sene katsayı kalktı biliyosunuz ve o yüzden bizim sıralamalarımıza sayısal da dahil oldu. sayısal tmden tercih yapmazsa bana bir oynayacak sıralamalar.
bunu göz önünde bulundurun.
belki 10binden çok daha fazla oynar sıralama.

bende bundan korkuyorum ya :18::18::18::18:

Bu sene kontenjanlar bayağı arttı ve yeni bölümler açıldı üniversitelerde. Sayısallardan fazla kişinin tmden tercih yapacağını sanmıyorum. tm sınavına girip çok iyi sıralama yapan arkadaşlarım var. Ama sayısaldan tercih yapacaklar. :34:

nasıl yaa ?
bir daha mı hesaplayacaklar puanları ?:31:
inşallah öyle bir şey olmaz yaa :14:

:( olmaz olmaz inşallah onca kişinin punanını sil baştan hesaplarlarsa tercih kayıtlar filan gecikir :( off yaa bi yılda ellerine yüzlerine bulaştırmasalar şu sınavı olmaz :(

Çanakkale banada gelmiyodu sanırım eminim değilim detaylı bakmadım ona
Bidaha hesaplanmaz canım zannetmiyorum
Nereleri düşünüyosun az çok ?

off inşallah canım..
ösym'den açıklama gelmedi ama haberlerde çıkmış okudum
çoğu kişinin hata olmuş,tekrar hesaplanması bekleniyor.
canım biliyorsun İktisatı istiyordum zaten eğer sıralamalarımız değişmezse bir çok yerde iktisat oluyor:16:
işletmeyi düşünmüyordum ama kararım değişti işletmeyi de tercih edeceğim
felsefe de var aklımda canım
ve bir kaç yerde kamu yönetimi de geliyor onu da yazacağım..
sen ?

:( olmaz olmaz inşallah onca kişinin punanını sil baştan hesaplarlarsa tercih kayıtlar filan gecikir :( off yaa bi yılda ellerine yüzlerine bulaştırmasalar şu sınavı olmaz :(

canım hiç öyle deme:20:
bizim bu puanlarımızı 39 saatte hesaplamışlar
bence ondan da hata olmuş olabilir aceleyle yapınca.
eğer tekrar hesaplamaya karar verirlerse 2 gün içinde belli olur bence :14:

Son düzenleme:
BASIN DUYURUSU

(23 Temmuz 2012)

2012-ÖSYS Tercih İşlemleri

2012-ÖSYS tercih işlemleri, 23 Temmuz 2012 tarihinde başlayacak ve 3 Ağustos 2012 tarihi saat 17.00’de sona erecektir.

2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu,ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden 23 Temmuz 2012tarihinden itibarenyayımlanacak, başvuru merkezlerine de örnek olarak gönderilecektir. Adaylar, isterlerse kılavuza ÖSYM’nininternet adresinden erişilebilecekler veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebileceklerdir. Başvuru merkezlerine 26 Temmuz 2012 tarihine kadar basılı kılavuz gönderilmiş olacaktır. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacaktır.

Tercih işlemleri, Kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecektir. Tercih yapacak adayların, 23 Temmuz 2012tarihinden itibaren ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir.Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2011-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2011-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu; 2012-ÖSYS'de değerlendirme işleminin değiştiği, bütün adayların yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP'lerinin 0,12 katsayı ile çarpıldığı unutmamalıdır.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır.

2012-ÖSYS adaylarına duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (23 Temmuz 2012)

yeni klavuz açıklanmış bulunmakta.
ee nerde hesaplamaya dair birşey? :47:

off inşallah canım..
ösym'den açıklama gelmedi ama haberlerde çıkmış okudum
çoğu kişinin hata olmuş,tekrar hesaplanması bekleniyor.
canım biliyorsun İktisatı istiyordum zaten eğer sıralamalarımız değişmezse bir çok yerde iktisat oluyor:16:
işletmeyi düşünmüyordum ama kararım değişti işletmeyi de tercih edeceğim
felsefe de var aklımda canım
ve bir kaç yerde kamu yönetimi de geliyor onu da yazacağım..
sen ?

canım hiç öyle deme:20:
bizim bu puanlarımızı 17 saatte hesaplamışlar
bence ondan da hata olmuş olabilir aceleyle yapınca.
eğer tekrar hesaplamaya karar verirlerse 2 gün içinde belli olur bence :14:

bu ösymdeki adam denmiycek kişileri değiştirsinler işini düzgün yapan birini bulsunlar yaa ikinci senem geçen seneki sınav ayrı bi sorundu bu ayrı bi sorun sıralamam güzel puanıma göre çok çok güzel :( gerileme olcak o zmn ve hiç bi mühendislik tutmuycak :(:( ösym her yıl milyonlarca beddua alıyo yaa hepsi bu yıl gerçek olsun onlara inşallah !!

bu ösymdeki adam denmiycek kişileri değiştirsinler işini düzgün yapan birini bulsunlar yaa ikinci senem geçen seneki sınav ayrı bi sorundu bu ayrı bi sorun sıralamam güzel puanıma göre çok çok güzel :( gerileme olcak o zmn ve hiç bi mühendislik tutmuycak :(:( ösym her yıl milyonlarca beddua alıyo yaa hepsi bu yıl gerçek olsun onlara inşallah !!

ösym=soru işaretleri :47::47:

:14::14: benim de 2. yılım canım ve artık olsun istiyorum bir yerler

canım şimdi baktım bugün başladığına dair bir yazı var ösym'nin sitesinde.
hatta yukarda kopyaladım.

saol canım:16:
ee bu çıkan haberler ne olacak?
yapalım mı yani tercih ?:31:

Back