Sınava 1 ay kala neler yapılabilir?

hayırlısı hakkımızda canım :) sen de haklısın hani bu yıl bir yer çıkarsa eğer seneye diploma puanımız yarı yarıya iner bu da kötü olur. ama ben öyle ya da böyle muhakkak tercih yapacağım ve seneye de çok sıkı bir şekilde çalışarak kırılacak olan diploma puanımdan çıkan açığı kapatacağım :)
sen dediğin gibi canım rehber hocalarınla falan bir görüş ona göre tercih yapıp hazırlanırsın ya da tercih yapmadan hazırlanırsın :) hangisi daha iyi olacaksan ona karar ver canım :)

Anadolu üni/maliye
Diğer ablamda İstanbul'da özel bi üniversitede halkla ilişkiler okuyo canım

İki ablan var senin canım :) ne güzel biz de tek kız benim
hadi hayırlısıyla okuyan ablanda bitirsin canım okulunu sıra sen de artık

gözün aydın canım :) inşallah güzel sonuçlar gelir de daha da mutlu olursun
ben bitti diye pek sevinemiyorum malum 1 yıl daha hazırlanmak gibi planlarım var

Hım hadi ya olsun cnm yaz tatili var tatil boyunca çalışmıcaksın heralde
Senin 2. senen miydi cnm ? Bide sen ea ydın sanırsam ?

Hım hadi ya olsun cnm yaz tatili var tatil boyunca çalışmıcaksın heralde
Senin 2. senen miydi cnm ? Bide sen ea ydın sanırsam ?

çalışacam canım ya ama şu an da tatil yapıyorum dinlenmek istiyorum biraz :)
ikinci yılım benim canım istediğim bölüm bu yıl olmayacak biliyorum ve bir sene daha hazırlanmayı aldım göze :)
evet canım ben eşit ağırlığım :) bakalım artık ne olacak,zaman ne gösterecek bilmiyorum :)
sen fizyoterapi düşünüyorsun dimi ?

Tabi canım tatil diye o kadar abartmamak lazım tabi

Olsun canım biraz önce burdaki bi konuya daha yazmıştım istediğimiz yerler gelmiyorsa 2-3 yıl hiç fazla değil çok çabuk geçiyor.
Evet Ftr istiyorum ama Diyetisyenliğin gelme olasılığı ftr göre daha yüksek gibi o da kesin değil tabi.
benim lys1 im kötü geçtiği için ygs den girmeyi düşünüyorum. Artık bakcaz daha bi ay var ya açıklanak biz tercih yapcaaz ooo
Bu arada sen kesin karar verdin mi seneye kalmak için? Hukuk mu istiyorsun yoksa?

aynen öyle canım benim için de 2-3 yıl hiç fazla gelmiyor. Yeter ki istediğim bölüm olsun diyorum. Ama benim şöyle bir düşüncem var canım bu yıl da tercih yapacağım ve hangi bölüm olursa gideceğim birinci sınıfta okurken tekrar hazırlanacağım. Okul puanım yarıya düşecek bu durumda biliyorum,hem üniversite okuyup hem sınava hazırlanmak da zorlayacak biliyorum ama ben başarabileceğime inanıyorum,kendime güveniyorum bu konuda
hukuk da aklımda olan mesleklerden canım ama daha çok okul öncesi öğretmenliği eğer o olmazsa Psikolojik danışmanlık ve rehberlik istiyorum yani bu iki bölümden biri olsun istiyorum canım. küçüklüğümden beri hep hayalimdi öğretmenlik kimi zaman vazgeçer gibi oldum hani artık iş yok dendi falan ama ben oturup iyice düşününce dedim ki en çok mutlu olabileceğim meslek öğretmenlik o yüzden vazgeçmeyeceğim dedim ve bunun için bir sene daha hazırlanmayı göze alıyorum canım :)
senin istediğin her iki bölümde çok güzel bölümler canım :) mesela diyetisyenliğin atanması çok kolay diye duydum :)
benim de matematik sınavım pek iyi sayılmazdı ama dün ki sınavda da coğrafya zorladı beni bakalım puanım ne gelecek merak ediyorum. bu gün aklıma bir bölüm takıldı canım el sanatları o da ygs'den alıyor o olacak tercihlerimde,lys'den de iktisat var canım tercih etmeyi istediğim puanım yeterli olursa yapacağım yani.. Mesela ben Ankara'yı çok istiyorum eğer el sanatlarını seçersem ankara olur çünkü sadece gazi de var ama iktisat ankara da olmaz çünkü lys puanım bence daha düşük gelecek. Hem ankara hem de okul öncesi veya pdr için bir sene daha çalışmayı göze alıyorum

senin nasıl geçti bugün ki sınavın canım ? ygs puanın kaçtı bu arada?

Canım bence çok doğru düşünmüşsün ve ideallerin de mantıklı. Ben geçen sene öğretmenlikleri fln araştırmıştım baya okul öncesi atanma sırasında ilk sırada. Ben matematik öğretmenliği düşünüyordum daha doğrusu benim çok istediğim bir bölüm değildi ama gidersem orası olur diyodum. Onunda ataması çok gerilerdeymiş vazgeçmiştim.
Edebiyat-coğrafya sınavına bende girdim bu sene geçen sene girmemiştim. Bu sene ailem zorladı. Edebiyattan hiç anlamıyorum coğrafyam berbattır zaten. Fena geçmedi diye çıkmıştım sınavdan ( Sınav öncesi gece çalıştım ) Ama şu cevaplara bakim dedim tv den sonuç berbat Anlamayana kolay tabi

Ayrıca canım bence çok çok iyi araştır ea dan da çok farklı bölümler var geleceği parlak olabilecek. danışman hocalarına fln bi sor derim. Eğer yine de gönlüne göre bi bölüm bulamazsan zorlamazsın kendini bi sene daha çalışırsın sonunda mutlu mesut istediğin bölüme gidersin inş. :
34:

amin canım inşallah senin de istediğin bölüm olur canım sen de mutlu mesut gidersin istediğin bölüme ve ileride de mutlu bir şekilde yaparsın okuduğun mesleğini :)
araştırıyorum canım,bugün arkadaşımla falan da konuştuk o da dedi yeni bölümler var önü açık diyorlar,araştır onları da iyice dedi :) bakalım puanların açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyorum :)
edebiyata ben koskoca 1 yıl boyunca neredeyse hiç çalışmadım canım bir tek cumhuriyet dönemine çalıştım onun dışında dün sabah sınava giderken arabada türkçe bölümünde ekeylem-eylemsi vb konular var canım onlara baktım öyle girdim sınava. bir tek cumhuriyet döneminde bir kaç soruda kitaptan özet vermişler onları yapamadım ama genel olarak güzel geçti edebiyat bölümü :) coğrafyayı o kadar severim canım ama sorular öyle zor geldi ki 8 boş bıraktım
kısmetle olur zaten olmazsa vardır Allah'ın bir bildiği derim :)

Bence de canım öncelikle hayırlısı tabi. Coğrafya genel kültüre dayalı gibi geldi bana nedense :44: Ama izlemişindir tv de çözümlerde, çözen hoca bile zor dedi coğrafyaya.
Ee senin de edebiyatın iyi geçtiğine göre geriye mat kaldı o da zaten genel olarak zordu. e bence iyi bi yerler gelebilir canım sen de hemen seneyi düşünme

gerçekten mi canım ? öyle mi diyorsun ? yani matematik de zorlanan tek biz değiliz dimi? facebook da üniversiteye hazırlık sayfaları var orada geneli iyiydi yazmış bir kısmı kötüydü yazmış ama inan öyle genel olarak herkes iyiydi falan yazınca dedim acaba bende mi problem ?:26:

Evet canım öyle ya sen face e fln bakma ya. Tabi iyi yapanlar da var ama kesinlikle geçen seneye göre bir düşme olacak matematik netlerinin ortalamalarında bundan eminim.
Benim de çevremdekiler öyle kötü öğrenciler fln değil denemelerinden biliyorum 40-45 lerde oynayan öğrenciler. Hiç beklediğim gibi geçmedi demişti hepsi boşlar almış başını gitmiş herkesin

canım ya valla üzülüyorum hepimizin adına. herkes gecesini gündüzüne katıyor çalışıp çabalıyor sınava bir girip çıkıyor herkes mutsuz,umutsuz...
Puanlar da 25 temmuza kadar açıklanacakmış heyecanlanıyorum da :)
Allah korusun canım senin olmazsa (
İNŞALLAH OLUR CANIM ) ne yapmayı düşünüyorsun ?

Ftr veya Diyetisyenlik olmazsa diğer bölümlere yönelcem cnm. Endüstri mühendisliği bunun gelme olasılığı yüksek gibi.ama eğer bu da olmazsa öğretmenliklere yönelcem son şans yani tercih listemde bunlar olacak. Bu arada öğretmenliği fln küçümsemiyorum tabi yanlış anlaşılmasın. Sadece benim yapabileceğim bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Yoksa çok güzel bir meslek..
Böyle işte bunlar da olmazsa başka da bi seçeneğim yok artık bunlardan biri de gelir mutlaka ama inş.
Açıkçası ben seneye kalmayı düşünmüyorum. Kendime bir sene şans tanıdım. İnan o kadar yoruldum ki.. Bir sene daha bünyem kaldıramazmış gibi geliyor. Zaten ben o kadar idealist değilim, tıpta fln gözüm yok, sevmiyorum. ama 3-5 sene kalcam istediğim yere gitcem diyenlere hayranlıkla imrenerek bakıyorum,şiddetle destekliyorum, büyük azim Bu yüzden bu sene yeter dedim artık üni li olmak istiyorum yaa

aynen ben de artık üniversiteli olmak istiyorum canım ama istediğim bölümü de okumayı çok istiyorum :) o yüzden bu yıl gene tercih yapıp seneye bir okula yerleşmeyi ama okurken de tekrar hazırlanmayı istiyorum. biliyor musun canım aslında yılın başlarında bana deseler seneye bir daha hazırlan hayatta kabul etmezdim,cesaret edemezdim ama şu anda cesaret edebiliyorum,istediğim bölümün olması için aynı stresi tekrardan çekmeyi göze alabiliyorum ve açıkçası bu durum beni rahatsız etmiyor. yani oflamıyorum gene sınava gireceğim,stres yaşayacağım diye. bilmiyorum ama içimden bir ses diyor önümüzdeki yıl istediğim bölüm olacak diye

Sen kararını çoktaan vermişin canım. Allah yolunu açık etsin, hayırlısı olsun diyelim o zaman

Evet dediklerine katılıyorum. Tecrübelendik aslında birazda ondan. Ben 2011 e göre bu sene çok daha rahat hazırlandım ama yine de stresliydi.
Seneye çok çok rahat hazırlanarak istediğin bölüme gireceğine inanıyorum canım ben :130:
Neyse canım ben çıkıyorum. Hep burdayım artık nasılsa
Hadi canım kaçtım ben

amin canım senin de Allah yolunu açık etsin her şey istediğin gibi olsun inşallah :)
ben de geçen sene çok stresliydim elbette bu yıl stres vardı ama geçen yıla göre bu yıl ki stres hiçti yani :)
saol canım ben de Allah'ın izniyle seneye olacağına gerçekten inanıyorum :)
sınav bitene kadar sınavla ilgili bir topikti şimdi sınav bitti sohbet bölümümüz oldu burası
tamam canım kendine çok iyi bak :) yarın görüşürüz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…