Yatıp uzanmayı istediğin Kadar çalışmayı istemiyorsun.
Bu sınava ilk giren sen değilsin defalarca insanlar girdi. Onlar yaptı sende yapabilirsin. Yapanların iki beyni yok. Sadece daha çok istediler düzenli çalıştılar.
Birileri bu sınavlardan yıllardır kazançlı çıkıyor sende kazanabilirsin. Çalışmayı ihmal etme. 2 ay kalmış sınavına,2 ay ne ki zehir olsa içilir.
Bunun dışında günde 1 saat açık havada yürüyüş yapmak diurnal ritmi sağlar, mutlu eder, düzene sokar. Kendinize minik ödüller verebilirsiniz, ben öyle yapıyorum. Örneğin "1,5- 2 saatlik çalışmadan sonra çay alacağım, internette x forumunda biraz gezineceğim, y başlığını okuyacağım(15 dk), sonra görevimi yapmanın huzuruyla masa başına döneceğim." gibi. Kat ettiğiniz yola bakın. Öğrendiklerinizi uygulamada karşılaştığınız vakalarla bağdaştırmaya, o şekilde kodlamaya çalışın. Renkli kalemlerle şifreler oluşturup elime not ediyorum. Gün boyunca elimdeki ilgili şifreyi görüyorum, bu şifreyi kitabın üzerine de yazıyorum. Sizin daha az bir zamanınız kalmış, bir not defteriniz vardır oraya yazarsınız. Şu sıralar en büyük heyecanım yeşil kalemi bırakıp açık yeşil renkli kalemle not almak :-D
Eski ve klişe bir yöntem fakat ben kazandığım bütün sınavlara ya tuvalette ya kütüphanede hazırlandım.
Tuvaletin sihri, günde belli miktar süre geçirdiğim ve oturunca işim bitmeden keyfimden kalkamadığım tek yer olmasıydı. Çamaşır sepetinin üstünde okumalık dökümanlar olurdu hep, alışkanlık olduğu için hala da var, baya verimli oluyor.
Kütüphane de, her sabah dokuzda çıkıp yürüyerek gittiğim, yeşillikler içinde bir mahalle kütüphanesiydi, sessiz sakin bir yerdi. Evde rahat ortamdayken sandalyeden kalkmak için fazlaca bahane üretmek mümkün oluyor ama kütüphanede en fazla lavaboya kalkabiliyorsun, ayrıca diğer masalarda kafalarını gömmüş çalışan insanlara baka baka hırs geliyor insana. Atmosfer çetin yani.
Bunları öneririm.
(Evdekinden bahsederken "tuvalet", kütüphanedekinden bahsederken "lavabo" demişim, al işte, atmosfer değişimi o kadar fark ediyor.)
Ne sinavi bu acaba?
Hamilelgin yorgunlugu vs. Etkiliyor olabilir mi sizi
Ben de kpss ye hazirlandim ayni seyleri ben de yasadim. Hafta sonu son sinavim var ve ittire ittire çalışıyorum resmen.
Ben de uzun.sure calistiktan sonra sizin gibi bunalip dersten uzaklasirim zaman zaman. Ve genelde bir yada iki gun ara veririm oyle durumlarda. Her gun ayni sıkıntıyı yasamaktansa 2 günümü kendime ayirmak daha iyi oluyor fazla zaman kaybi olmuyor. Hem kafa rahatliyor o surede ve sonra daha verimli calisiyor insan. Siz de birkac gun kendinize izin verin isterseniz.
Ben de o sınava giricem bugün vaka kampındaydım ben daha bir tekrar bile yapamadım 6-7 kitap duruyor dersanede iki kez dinledim kesin nisan a kaldim hedef 63 en az yeni mezun olucam bu ay sonu
Oo epey olmus. Sıkmayın canınızı sizden onemli degil. Hamileligin etkisi de coktur. Kelin ilaci olsa basina surer ne desem ki bilemedim :) hakkinizda hayirlisi olsun.sağol canım. evet ben de yaparım o bir iki gün ara vermeleri ama bu sefer fazlaca uzun oldu o yüzden rahatsızım. 15 günü geçti desem
yeni mezunmuşsun önünde daha çok girme şansı olabilir çok kasma ben de ilk sınavıma nisanda girmiştim ve 66 almıştım, aradan 2-3 sene geçti, şimdiki sınava son şans gözüyle bakıyorum çünkü bir sonraki sınava kadar allah kısmet ederse doğurmuş olacağım, iki çocukla mümkün değil çalışamam.
66ya hangi derma geliyo ya ben de yazayım :))66 super bi puan derma mi istiyorsunuz ?
66 super bi puan dermaistemiyoruorsunuz ?