• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinameki ile Kabızlığa Son

arkadaşlar denedim ve bende işe yaradı isterseniz deneyin kuru kayısı ben her sabah iki üç tane kuru kayısı yiyorum üstüne bir bardak su içiyorum yarım saat kadar sonra kahvaltı yapıyorum akşamda yatmadan önce aynı şekılde yapıyorum ınanın çok faydasını gördüm düzenli yaparsanız umarım sızde faydasını görürsünüz.

yha bu tür şeyler daha beter yapıyo ben zamanında natural kullandım becunis hap kullandım neler duydu hepsini kullandım ama daha berbat yapıyo bağırsaklar sürekli bir destekle calımaya alıstığı için bir zaman sonra bunlar olmadan calısmıyo bağımlılık yapıyo yanii en güselii hepsini bırakmak ama doğadan form cayları var doğadan forma cayını yesilcayla beraber içiyodum o cok yararlı oldu bana ve düsene soktu sindirrimimi şimdi o çayları kullanmıyorum cok şükür bi sorunumda yokk

Dogadan Form cayindada sinameki yokmu??
Arkadaslar kabizlik bagirsaklardaki bakteri ve kültür dengesizliginden ileri geliyor.
Bendede vardi,viyanadayim ben burdaki aktardan (reformhaus deniyor) kapsul aldim 100%dogal yanlisim yoksa atsütündenmi neydi unuttum valla.
Ama cok fayda etti birakin sinamekiyi falan onlar bir iki kere fayda ediyor bida etmiyor eskisinden kötü oluyor.
Ben denemedim ama Aktivia falan denedinizmi?
:nazar:

Merhaba...
Dogadanform caylarinin icinde bagirsaklari düzenleyici ve hicbir yan etkisi bulunmayan karisimlar bulunuyor.Düzenli icince hersey yoluna giriyor,sinameki de var fakat yogunlukta degil,dedigim gibi bagirsaklari rahatlatici bitkiler karistirilmis ve cayi yapilmis.
Bir akrabama doktor tavsiye etmisti ve eskiden afedersiniz tuvalete gitmeye korkuyordu,aglayarak cikiyordu,düzenli olarak iciyor cayi ve artik cok rahat.

Bir daha söylüyorum

Sinamekiyi devamli kullanip bagirsaklarinizi tembellestirmeyin,cok zor durumlarda kaldiginiz zaman kullanin,sebze ve su cok tüketin.Bunun disinda kuru kayisi,incir,findik fistik yiyebilirsiniz.
Bakin ben tavsiye ettim sinamekiyi fakat 2 ayda bir ya iciyorum ya icmiyorum.Cok zor durumlarda iciyorum ve faydasini görüyorum.

Hepinize saglikli günler..

arkadaşlar bi öneride benden.denedim işe yarıyor.nar suyu veya şalgam suyu.ben bu ikisiyle derdime çare buldum.ağrı sancıda yapmıyor.

Ben de tavsiye etmiyorum
başlarda iyi zannediyoruz
ama bırakınca daha beter oluyor
ömür boyu da içemiyeceğimize göre
hiç içmemek daha iyi sanırım

bendede vardı bu sorun hemde inatçı tipden. keten toğumuyla yoğurt yedim, ve doğadan form çay içiyorum günde 2 kez .kurtuldum ama düzenli doğadan form çay içiyorum

ben bu sinamekeyi aktardan aldım eve gelince hemen robattan çektim (kuru nane gibi oldu)..hergun duzenli olarak çıkıyorum tuvalete normalde..çıkamadığım ve çok rahatsız olduğum zamanlarda da eğer ogun evden hiç çıkmayacaksam dışarı tabiki..bir kase yoğurda 1 şeker kaşığı sinamekiyi atıp karıştırıyorum ve yiyorum tam 5-6 saat sonra bi sancı giriyo bağırsaklarıma ve hemen beni tuvalete koşturuyo..bu aynı gun içinde 4-5 kez tekrarlatıyo ara ara..bağırsaklarımda nevar ne yoksa çıkıyo ..karnımın şişliği ve gerginliği tamamen iniyo..

ama kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar..en doğalı kurukayısı ve ılık su tüketmektir onunda faydası çok guzel sonuçlar veriyor ..

sevgiler..

KUVVETLİ müshil olarak kullanılan sinameki, bağırsakları uyararak 10 saat içine boşalmalarını sağlar. Bağırsak parazitlerinin düşürülmesinde yardımcıdır. Bunlar için sinameki ılık suda 6-12 saat bekletilip sudan çıkartılır ya da toz halindeki yapraklarından 2-3 tatlı kaşığı, 1 bardak kaynar suda 10-15 dakika demlenir. Günde 2-3 kez 1'er bardak içilebilir. UYARI : 8 veya tıbbi denetim altında en fazla 10 gün kullanılabilir. Uzun kulanımlarda bağımlılık yapabilir. Hamile kadınlar, 6 yaşın altındaki çocuklar, bağırsak tıkanması olanlar, henüz tanısı konmamış mide ağrısı olanlar, apandisit belirtileri olanlar, ishali olanlar, kalın bağırsak iltihabı olanlar, bağırsak ülserleri olanlar kullanmamalıdır.

SIZE ANNEMIM SINEMAKI ADLI OT YÜZÜNDEN BAGARASAK DELINMESI OLDUGUNU HATIRLATIRIM BAGARSAKLARI ZORLAMA SONUCU YIRTILMAYA NEDEN OLMUS AKLINIZ VARSA KULLANMAYIN

arkadaşlar sakın kullanmayın. ben şu form çaylarından kullandım. meğerse içinde bol miktarda sinameki varmış. midemin çalışma sistemi bozuldu. iki kutu mide ilacı ile zor toparladım.

arkadaşlar keten tohumuda iyi geliyor kabızlıga aklınızda olsun .

Ya iyi hoş da sadece çok zor durmda kalındığında belki içilebilir. sürekli kullanınca hem zarar veriyor hem de etkisini kaybediyor. Hem de karında yaptığı o gurultu ve burma yok mu deli edyor insanı. deli gibi kıvranıyorsun. Ben toz halinde bir ilaç kullanmıştım.Tabi sürekli değil.adını hatırlayamadım şimdi ama. Karnını burmuyordu hem de insanın. Ben dayanamıyorum sinamekiye.

arkadaşlar bu otu sakın alışkanlık haline getirmeyin.tamam gerçekten başarılı sonuç veriyor ama , bağırsaktaki emilimi ve hareketliliği sağlayan sindirime yardımcı olan bazı yararlı bakterilerin yaşam alanlarını yok ettiği için öldürüyor.bağırsaklar daha da tembelleşiyor.mümkün olduğunca posalı lifli gıda tüketmekte ılık su içmekte fayda var.haftada 1den fazla içmeyin derim ben.doktor anneme sinamekiyi yasakladı bu sebeplerden dolayı bende içmiyorum artık.keten tohumu yiyorum günde 2 kere. uzun vadede işe yarıyor düzenli yediğiniz zaman hergün tuvalete çıkıyorsunuz inanın.hemde çok faydası var isterseniz bir araştırın a.s...

arkadaslar merhaba ben aranıza yeni katıldım.
ben 5 yasından beri kabızlık yasıyorum suan 23 yasındayım.hastalıgım kronik ve son 3 yıldır en siddetli halimdeyim.önceden 15-18 gün cıkamıyordum.suan isterse 1 ay gecsin hicbir destek takviye olmadıkca tuvalete cıkamıyorum.beslenme seklim cok güzel sırf bu hastalıga uygun yasıyorum.bu hastalıkla ilgili herseyi biliyorum,herseyi denedim ama sonuc alamadım.
en basta iyice zorlandıkca sinameki iciyordum ama bagırsak herseye cabuk alısıyor.bugun 1 bardak yeterken 1 hafta sonra 2 bardak olmadan cıkamıyorsunuz.bazı markaların form caylarını da ictim.bu caylarda da sinameki var!bunlar da aynı alıskanlıgı yaptı.zamanla cogalttım.activia da kullandım ancak o sadece siskinligi birazcık alıyor ciddi sorunu olmayanlar icin.1yıl icinde 3 farklı dr gittim.suanki tedavime devam ediyorum ama ise yaramıyor :( hayattan bezdim.herseyim buna endeksli beni cok zorluyor.
belki benimki kadar siddetli degildir sizinki.beslenmeyle düzeltebilirsiniz.basta beyaz ekmegi kesin,cavdar ekmegi hepsinden iyi.pırasa,kabak özellikle tatlı kabagı,brokoli,incir,kayısı,keciboynuzu pekmezinin icine susam katın bu karısımı sabahları kahvaltıda yiyin.keten tohumu da dogru ancak sizi uyarmak isterim,icinde östrojen oldugu icin fazlası selülit yapar keten tohumunun.
bu hastalıkta hayatınızı cok düzenli yasamalısınız.sabah uyandıgınız aksam yattıgınız saatler aynı olmalı.3 ögün yemek yemeli ve aynı saatlerde yemelisiniz.bir de sabah kahvaltıdan yarım saat sonra falan wc gidin ve tuvaletiniz olsun olmasın 15 dak falan bekleyin.tuvalet alıskanlıgı kazanmak icin iyiymis.ben de yaramadı hicbi yöntem :(

merhaba benim eşimin dedesinin arkadaşı 20 gündür sinameki içiyomuş günde 3 bardak içerek zayıflamış ve bağırsakları tembelleşmemiş hergün afedersiniz tuvalete çıkıomuş 4 kez falan aynen bende o şekil ve kilo verdim haftada 2 kilo ne istediysemde yedim çok memnunum yiyerek te kilo da veriorum hem kabızlıktan kurtuldum deneyin hergün 3 bardak bence:dance:

tabiki midenin çalışma sistemini bozacak her yediğinizi çıkarttırıyoda ondan ben sizleri anlamıyorum bilmediğiniz ilaçları içersiniz bitki çayını içmeye korkarsınız

tabiki midenin çalışma sistemini bozacak her yediğinizi çıkarttırıyoda ondan ben sizleri anlamıyorum bilmediğiniz ilaçları içersiniz bitki çayını içmeye korkarsınız

güzelim sen midenin işlevini bozuyorsun. midenin kendine özgü bir işleyişi ,bir mekanizması vardır. ayrıca mide ve bağırsak çeperini koruyan yararlı bakteri ve mikrorganizmaları(yanlış yazmış olabilirim.)sinameki yok ediyor. ben tüm arkadaşlara tavsiyem içmeyin. filiz akın da barsaklarından böyle bir sorun yaşamış sinameki yüzünden.(gazete okudum)

aktarlar kesinlikle tavsiye etmiyor bağırsağın yapısını bozuyormuş. aman ha.

KESİNLİKLE İÇMEYİN ANNEMİ MAHFETTİ.
bağırsak düzenli yemek yediğin takdirde işlevini yapar,fakat bağırsağın yaptığı işlevi sinameki yaptığında ve bunuda yiyip yiyip sinamekiyi içip bu otla nasıl olsa çıkarım düşüncesi olduğu taktirde insanda bağımlılık yapıyor bu bağımlılıkta bağırsağın işinin ne olduğunu bağırsağa unutturuyorsunuz.Sinamekiden rahatsızlık duyup bıraktığınızda da ,yediğiniz zaman ,bağırsak ne yapacağını bilmediği için çalışmıyor kabız oluyorsunuz.
Fakat;6 ayda bir öyle bir kabız olursunuz ki yürüyemeyecek bir hale gelirsiniz,yada senede bir.bun durumdan kurtulmak adına sinamekinin de olduğu bitki karışımları var onlardan alıp içmekte zarar yok.Ama yalnızca sinameki akla zarar ayrıca kabızlık olayındada ıkınmaktan bağırsağın sinameki yüzünde dışarı çıktığını tıbbi operasyon gerektiren hastaların olduğunu duydum biliyorumda
en iyisi.Midenin doyduğunu hissettiğiniz anda yemek yememek,,abur cubur yememek,sağlıklı beslenerek,dışkının doğal,normal şekilde çıkmasını sağlamaktır.

piyanoo çok güzel anlatmış ben ekleme yapacağım sinemakinin bağışıklık sisteminide zayıflattığını biliyormuydunuz öyle ki kanser dahil pek çok hastalığa davetiye çıkarıyorrr

Back
X