• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Simfer Midi Fırın Kullanan Var mı?

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba, konuyu daha önce tavsiyeleriniz bölümüne açmıştım ama sanırım doğru hitap kitlesine ulaşamadı, o yüzden kimse cevap yazmadı :) Editörler tekrar konular olduğu için diğer başlığın altındaki konuyu kilitlerse memnun olurum. Durum şu :
Bi taraftan davul fırın bakarken, bi taraftan da turbo özelliği ve iç aydınlatması olan bir midi fırın bakıyorum ve bu özellikleri olan en çok sayıda fırın Simfer'de var sanki. Kullanıp memnun olan ya da olmayan var mı?

model adını hatırlamıyorum daha yeni kendisi ama satıcı saglam diye onu önerdi..

ben luxell alcaktım..da sımferi al dedi..ablamın bozulmuş luxelli mesela

Simferi luxell e göre kesinlikle tavsiye ederim, luxelin kapak tutucusuna dikkat ederseniz ufacık olduğunu görürsünüz. Bir de çalışırken fazlaca ısındığını hesaba katacak olursak fazla uzun ömürlü olmayacaktır.Bunun aksine simferde boylu boyunca uzanan kapak tutamağı vardır. Bende simfer 4203 midi fırın var memnunum. Ancak şunu belirtmek isterim midi fırınların turbo özelliğinden çok aşırı verim beklemeyin. Büyük fırınlar turbo konusunda kesinlikle daha farklılar. Midi fırında en iyi kaliteyi istiyorsanız Bosch>Arçelik>Vestel tavsiye ederim. Ancak fiyat olarak simfere göre kesinlikle daha pahalılar. Ben fırınımı 165 tl ye aldım ayda 14 tl taksit ödüyorum. Bosch 320,arçelik 270 vestel 220 civarından satılmaktadır.

Eklentiler

• $4203-midi.webp
    $4203-midi.webp
    3 KB · Görüntüleme: 2.533
  • $LX3520.webp
    $LX3520.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 3.936
Simferi luxell e göre kesinlikle tavsiye ederim, luxelin kapak tutucusuna dikkat ederseniz ufacık olduğunu görürsünüz. Bir de çalışırken fazlaca ısındığını hesaba katacak olursak fazla uzun ömürlü olmayacaktır.Bunun aksine simferde boylu boyunca uzanan kapak tutamağı vardır. Bende simfer 4203 midi fırın var memnunum. Ancak şunu belirtmek isterim midi fırınların turbo özelliğinden çok aşırı verim beklemeyin. Büyük fırınlar turbo konusunda kesinlikle daha farklılar. Midi fırında en iyi kaliteyi istiyorsanız Bosch>Arçelik>Vestel tavsiye ederim. Ancak fiyat olarak simfere göre kesinlikle daha pahalılar. Ben fırınımı 165 tl ye aldım ayda 14 tl taksit ödüyorum. Bosch 320,arçelik 270 vestel 220 civarından satılmaktadır.

Ayrıntılı farklılıklarla anlattığınız için çok teşekkür ederim. olumunekankayizsmile Aynı şekilde bosch'un arçeliğin ve vestelin aralarında neden böyle bi sıralama yaptınız acaba? bu sıralama için de somut veriler varsa paylaşır mısınız ? şunun şurası iyi, bunun burası kötü gibi.Çünkü ben illa ki simfer olsun demiyorum, bosch çok ikna edici olursa bosch da alabilirim.

Ayrıntılı farklılıklarla anlattığınız için çok teşekkür ederim. olumunekankayizsmile Aynı şekilde bosch'un arçeliğin ve vestelin aralarında neden böyle bi sıralama yaptınız acaba? bu sıralama için de somut veriler varsa paylaşır mısınız ? şunun şurası iyi, bunun burası kötü gibi.Çünkü ben illa ki simfer olsun demiyorum, bosch çok ikna edici olursa bosch da alabilirim.

bosch ta en üst kalite malzeme kullanılmıştır, fırın içi aydıınlatma ve çift camlı kapak bulunmaktadır,gömülebilir düğmeleri vardır, ızgara özelliği mevcuttur,piliç çevirme şişleri vardır
vestel de yine fırın içi aydınlatma ve ızgara özelliği çift cam kapak mevcuttur
arçelikte bu durumun aksine fırın camı luxell ve simferde olduğu gibi tek camlı kapak vardır, fırın içi aydınlatma mevcut değildir, ızgara özelliği bulunmaktadır, malzeme kalitesi olarak simfer ve luxell göre daha iyidir.
sıralamada hata yaptığımı farkettim , doğrusu bosch>vestel>arçelik>simfer>luxell şeklinde olacaktır.
şunu da unutmadan ekleyeyim; sık sık kullanmayı köfte et tavuk vs. sık sık pişiriyorsanız yani ızgara özelliğini sıkça kullanacaksanız tavsiyem kesinlikle bosch yönünde olacaktır, simfer ve luxelin ızgara özelliği kuvvetli değildir verim alamazsınız sizde hayal kırıklığı yaratır.
bir önceki mini fırınım arçelikti 7 sene sivarı kullandım pişirmesi gayet güzeldi ancak ızgara özelliğini sık sık kullandığımız için üst rezistans 3 kere bozulmuştu en sonunda yaptırmaktan vazgeçtim simferi aldım, 300 küsur tl pahalı geldiği için boschu tercih etmedim ama param olsaydı çekinmeden alırdım.

Izgara özelliğini kullanmaktan yanayım aslında, çünkü yağsız ve sağlıklı pşirmek işime gelir. Ama ızgarada pişen yemeklerin kokusu sanki naparsam yapayım fırına sinermiş gibi geliyor, sonra o koku poğaçaya böreğe geçer gibi. Bir de, ızgaranın altına tepsiyi mi koyacagız, damlayan yağlar fırının yüzeyine damlamıyordur herhalde değil mi? Her ızgaradan sonra fırın temizlemek de istemem.

Izgara özelliğini kullanmaktan yanayım aslında, çünkü yağsız ve sağlıklı pşirmek işime gelir. Ama ızgarada pişen yemeklerin kokusu sanki naparsam yapayım fırına sinermiş gibi geliyor, sonra o koku poğaçaya böreğe geçer gibi. Bir de, ızgaranın altına tepsiyi mi koyacagız, damlayan yağlar fırının yüzeyine damlamıyordur herhalde değil mi? Her ızgaradan sonra fırın temizlemek de istemem.

Izgara pişen tavuk kırmızı et kokusu bir süre sonra fırından gidiyor ama balık kokusu ciddi olarak siniyor. Balık ürünleri için züccaciyelerde satılan 20-25 liralık klasik ızgaralardan alıp kullanmanız daha akıllıca olur. Izgara yaparken altına fırının kendi tepsisini koymak zorundasınız yoksa dökülen yağlar fırının taban bölümüne dökülüp kuruyacak hem alt rezistans yağlanacak ve temizliği çok zor olacaktır bu sebeple tepsiyi kullanmak zorundasınız. Tepsiye dökülen yağların temizliğinden şikayet etmemek için tepsiyi kaplayacak şekilde alüminyum folyo kesip koymanızı öneririm.

Izgara pişen tavuk kırmızı et kokusu bir süre sonra fırından gidiyor ama balık kokusu ciddi olarak siniyor. Balık ürünleri için züccaciyelerde satılan 20-25 liralık klasik ızgaralardan alıp kullanmanız daha akıllıca olur. Izgara yaparken altına fırının kendi tepsisini koymak zorundasınız yoksa dökülen yağlar fırının taban bölümüne dökülüp kuruyacak hem alt rezistans yağlanacak ve temizliği çok zor olacaktır bu sebeple tepsiyi kullanmak zorundasınız. Tepsiye dökülen yağların temizliğinden şikayet etmemek için tepsiyi kaplayacak şekilde alüminyum folyo kesip koymanızı öneririm.

Teşekkür ederim fikirleriniz için opuyorumnanaktan

Limon ağacı merhaba Cecillona arkadaşa katılıyorum bende simfer midi fırın aldım çok güzel pişiriyor ve çok dayanıklı eskiden tariflerde kusur bulurdum benim fırınım sağlam diyodum ama simferle tanışınca anladım iyi bir fırın tarife mükemmellik katıyomuş ben çok pimpirikli biri olarak herşeyi incelemeye özen gösterdim kesin bunda da birşey çıkar sandım ki 3 yıl oldu hala bi yamuğunu görmedim bu yüzden kullandım test ettim onaylıyorum :)

Limon ağacı merhaba Cecillona arkadaşa katılıyorum bende simfer midi fırın aldım çok güzel pişiriyor ve çok dayanıklı eskiden tariflerde kusur bulurdum benim fırınım sağlam diyodum ama simferle tanışınca anladım iyi bir fırın tarife mükemmellik katıyomuş ben çok pimpirikli biri olarak herşeyi incelemeye özen gösterdim kesin bunda da birşey çıkar sandım ki 3 yıl oldu hala bi yamuğunu görmedim bu yüzden kullandım test ettim onaylıyorum :)

paylaşım için sağol esmerayla. hani model senki ?

paylaşım için sağol esmerayla. hani model senki ?

rica ederim simfer kullanıyorum ilk başta böyle bir fırın markası olduğundan haberim yoktu tavsiyeler üzerine aldım çok memnunum (:

Esmeraylacım ben ısrarla modelini soruyorum, sen ısrarla markasını söylüyorsun :1: Anladım, simfer ama simferin hangi modeli ??

Kusura bakma limonagaci ya kafam bu aralar biraz karışıkta boshayallersmile pardon :) model bu

M 4217 TURBO

• 5 fonksiyonlu turbo midi fırın
• 42 lt. fırın iç hacmi
• Pop-up düğme
• 90 dk. programlanabilen ve sesli uyarı ile pişirmeyi durduran mekanik saat
• Termostatlı
• Fırın içi aydınlatma
• Yuvarlak tepsiyi alt, orta ve üst gözlerde kullanabilme imkanı
• 1 yuvarlak tepsi + 1 standart kare tepsi + 1 özel tasarım tel ızgara
• Renk: Nar çiçeği
Eki Görüntüle 51764

Kusura bakma limonagaci ya kafam bu aralar biraz karışıkta boshayallersmile pardon :) model bu

M 4217 TURBO

• 5 fonksiyonlu turbo midi fırın
• 42 lt. fırın iç hacmi
• Pop-up düğme
• 90 dk. programlanabilen ve sesli uyarı ile pişirmeyi durduran mekanik saat
• Termostatlı
• Fırın içi aydınlatma
• Yuvarlak tepsiyi alt, orta ve üst gözlerde kullanabilme imkanı
• 1 yuvarlak tepsi + 1 standart kare tepsi + 1 özel tasarım tel ızgara
• Renk: Nar çiçeği
Eki Görüntüle 51764

Çok sağolasın. Kararımı verdim, simferin turbolu modellerinden birini alcam, bu modele de tercihte öncelik tanıcam kaydirigubbakcemile5

kızlar simfer kek pişirmede nasıl?benim için bu önemli.davul fırınım var ama kek pişiremiyorum .simfer turbo 4207 modelini almayı düşünüyorum. sizden acil cevap bekliyorum....

biz evde kullanıyoruz cok memnunuz şimdi reklamı var tvde dün gördüm tamer karadağlı oynuyor.
model numarasanı bilmiyorum dış görünüş olarak ondan yani..

Back
X