Gebeliğe Hazırlık Şimdiki aklım olsa hamile kalmadan önce....

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bence yaşın müsaitse en azından 1 sene çocuk yapmayın çünkü evliliğe alışma süreci oluyor hoş ben 5 yılın sonunda karar verdim bebişe ama keşke bu kadar beklemeseydim diyorum dişçiye muhakkak git hamilelikte iyice zor oluyor kilo problemin varsa onu hallet
Evet bir seneyi geçti Ocak 2021de evlendik. Yaza doğru falan düşünüyoruz zaten. Bebek olduğunda ikinci seneye girmiş oluyoruz zaten.
Dişçi meselesini kesinlikle halledeceğim. Kiloyu da halledeceğim yarın diyetisyen randevum var. Ben de açıkçası ilerde bizim için çok zor olur diye şimdi istiyorum yani ben çalışacağım. Eşim çalışıyor şimdi en müsait zamanlarimiz diyebilirim. 24 yaşındayım şu an

Evet bir seneyi geçti Ocak 2021de evlendik. Yaza doğru falan düşünüyoruz zaten. Bebek olduğunda ikinci seneye girmiş oluyoruz zaten.
Dişçi meselesini kesinlikle halledeceğim. Kiloyu da halledeceğim yarın diyetisyen randevum var. Ben de açıkçası ilerde bizim için çok zor olur diye şimdi istiyorum yani ben çalışacağım. Eşim çalışıyor şimdi en müsait zamanlarimiz diyebilirim. 24 yaşındayım şu an
Çalışırken zor tabi beni de en çok düşündüren oydu ama bir şekilde üstesinden geliniyor yaza kadar zaten halledersin diş ve kilo meselesini inşallah beklemeden istediğin an hamile kalırsın canım ben geçen hamileliğimde ilk aydan kalmıştım şimdi tekrar deniyoruz 1 ay oldu ama bu sefer ilk aydan tutmadı🤣

Çalışırken zor tabi beni de en çok düşündüren oydu ama bir şekilde üstesinden geliniyor yaza kadar zaten halledersin diş ve kilo meselesini inşallah beklemeden istediğin an hamile kalırsın canım ben geçen hamileliğimde ilk aydan kalmıştım şimdi tekrar deniyoruz 1 ay oldu ama bu sefer ilk aydan tutmadı🤣
Açıkçası ben de artık bu mantıkla ilerlemeyi düşüneceğim ya bir şekilde hallolur demek istiyorum çünkü ne kadar zaman geçerse bizim için zaten çocuk o kadar zor olacak. Çünkü gittikçe iş yogunlugumuz da artacak. Ve gün geçtikçe daha da cesaret edememeye başlıyorum galiba hahaha 😂 inşallah dilediğiniz gibi bir an önce olur istediğimiz an. İnşallah sizin de en yakın zamanda olur 🙏

Yaa ciddi misiniz 😂 eşimin tarafı çok doğurgan. Görümcem ilk haftasında hamile kaldı 😂 galiba bu konuda sıkıntılı taraf benim hahahahah
Maalesef genetik hiç etkili değil doğurganlıkta erkekte. Kadında da anne erken menapozsa kızını etkiliyor. Ben etkilendim mesela.

Yaa öyle mii 🙈 bilmiyordum vallahi. Artık böyle böyle öğreneceğiz 😂 annemde öyle bir şey yok 40 yaşında kendisi düzenli regl oluyor hâlâ 😂

Yaa öyle mi erken menopoz yaşı nedir bilemiyorum o zaman 🤷🙈😂

Bunu da dikkate alacağım. Eşim de doktora görünebilir. Yani şu şekilde söyleyeyim Eylül Ekim'de sınavlarım var. Bu sınavlardan sonra seneye Eylül'de ancak yüksek lisansa baslayabilirim. Eğer sınavlara kadar 3-4 aylık gebe olursam seneye eylule kadar ek gıdaya başlamış durumda olur bebeğim hemen hemen. Yaklaşık 6 aylık olur. Benim derslere gittiğim süreçte birini tutabiliriz bebeğime bakması için. Bu maddi açıdan sıkıntı değil ama dediğiniz gibi bir gözlem yapmadığım için bilemiyorum sorun olur mu yapabilir miyim yapamaz mıyım ? Bırakabilir miyim bırakamaz miyim bilemiyorum o yüzden size sormak istedim mantıklı mı sizce ?
Lisansüstü ders dönemi duruma göre online ya da hocalarla görüşürseniz her hafta gelmenizi talep etmeyebilirler. Bence en rahat dönem zaten bu dönemler.
Bende doktora tez dönemindeyim bir cesaret ettim ama bakalım :)
Bir 4 aydır deniyoruz.
Hemen olacak bişey gibi düşünmüştüm ilk olacağı için 🙂 ama bu da bir hazırlık süreci oluyor.

Lisansüstü ders dönemi duruma göre online ya da hocalarla görüşürseniz her hafta gelmenizi talep etmeyebilirler. Bence en rahat dönem zaten bu dönemler.
Bende doktora tez dönemindeyim bir cesaret ettim ama bakalım :)
Bir 4 aydır deniyoruz.
Hemen olacak bişey gibi düşünmüştüm ilk olacağı için 🙂 ama bu da bir hazırlık süreci oluyor.
Yaa öyle mi 🙈 doktora yapan birinden bunu duymak beni çok mutlu etti lütfen iletişim halinde olalım 😅 ben de en rahat dönemin bu dönemler olacağını düşünüyorum. Zaten yardımcı birini tutacağız ben başladığımda o yüzden sıkıntı da çekmem muhtemelen 🙈

X