Gebeliğe Hazırlık Şimdiki aklım olsa hamile kalmadan önce....

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mavilibiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2022
384
274
26
Arkadaşlar bayağı bir baktım ama kimse bu konuyla ilgili yazı yazmamış. Ben etrafımdakilere soruyorum denk geldikçe ama burda hamile kalan, gebelik yaşayan tonlarca kadın var umarım düşüncelerinizi benimle paylaşırsiniz. Yaza doğru gebelik düşünebiliriz bir senelik evliyiz. Ama ben şunu sormak istiyorum; acaba gebe kalmadan önce keşke şunları yapsaydım dediğiniz ne var ? Fiziksel, ruhsal, maddi vs her konuda soruyorum bunu. Yani işte keşke kilo verseydim öyle gebe kalsaydım, keşke şu kadar para biriktirseydim sonrasında şöyle şeyler yaşadım gibi şeyler düşünen ya da ruhsal anlamda şunlar başıma geldi keşke şöyle yapsaydım diyen. Yani açıkçası her konuda gebelik yaşamadan önce şimdiki aklım olsa şunları yapardım dediginiz neler var acaba ? Gebelik yaşamadan önce yapmam gereken, yapsam çok iyi olur rahat edersin vs dediğiniz neler var ? Yorumlarda buluşalım kızlar çok merak ediyorum tecrübeli arkadaşlarin yorumlarınıii

Şimdiki aklım olsaydı. Evlendikten 2_3 yıl sonra hamile kalırdim. İlk yıllar gezer tozar evliliğe alışır karşındakini iyice tanır öyle çocuk yapardım.

Ben hiç hamile kalmadim ama ablamın iyikisini söyleyeyim; hamile kalmaya karar vermeden önce dişçiye gitti. Tüm çürüklere,curuyecek gibi olanlara kanal tedavisi, dolgu vs yaptırdı. Böylece hamileyken diş problemi çekmedi.
Çünkü dış ağrısı rezalet, hamileyken ağrı kesici /antibiyotik içmek doğru değil, dolgu vs yapılması için uyuşturucu iğne vuruyolar,o bebeğe zarar verebilir.
Bunların önüne geçmiş olursun

Kesinlikle benimde aklıma ilk diş geldi ablamdan biliyorum bende daha hamile kalamadım ama sorunlu dişlerimizi kesin ama kessiiiinnnn halletmemiz lazımmmmm

çok güzel bir soru bence.
bende bu sürece yeni girdim.
etrafımdaki tecrübeli arkadaşlarıma sorduğumda birkaç konuda kafam netleşti.
öncelikle maddi olarak bir bütçe ayırdık hastane masraflarını her ne kadar kestiremesek de aşağı-yukarı. Çünkü bulunduğum yerde imkanların yetersizliği sebebiyle özele gitmem gerekebilir.
Daha sonra diş tedavilerimi yaptırdım. 3 ayımı aldı bu süreç. Hala sorun yaratacak ufak tefek diş problemleri var ama çok uzayacağı için şimdilik beklemedeler.
Sağlık için de bir 3 ay evvel tam kan sayımı yaptırdım vitamin değerlerine vs bakıldı.
Aynı zamanda kadın doğumda muayene olup hormon testleri yaptırdık. (Fakat şöyle bir durum var ki daha çok yeni olmasına rağmen özel kadın doğumcular hemen ilaç-yapay işlemler önerebiliyor. Eğer buraya geldiyse hızlı bir yol izlemek istiyor diye düşündü benim doktorum. Verdiği vitaminleri aldım ilaçlara erken olduğu için başvurmadım.) Yani bu beni çok strese sokmuştu birkaç doktora gitmekte yarar var. Ben bu sayede bir doktor elemiş oldum.
Yine çevreme danışarak hastane ve doktor listesi yaptım.

Hemen hamile kalmayıp biraz evliliğin tadını çıkarmayı isterdim. Şu an depresyondayim bunaldım. 15 gündür evden çıkmadım 3-4 aydir markete bile gitmiyorum. Diyeceğim o ki hayatın tadını çıkar. Ve tabiki para biriktir herşey tonla para

Hemen hamile kalmak istemedim, önce birbirimize alışalım, gezelim eğlenelim tadını çıkaralım dedim. Yukarıda bir kullanıcının bahsettiği gibi diş tedavilerimi oldum. Gerçekten güzel de vakit geçirdim. Sınavlara çalıştım, iyi bir yere atandım. Ancak şimdi de çocuğumuz olmuyor maalesef. Hayatta her şey bir plan dahilinde gitmiyor hayallerin neyse ona göre yaşa.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim başka şeyler yazacak olanlar da olur umarım bu konuda tecrübesiz biri olarak kesinlikle çok yardımcı oldunuz diş hiç aklıma gelmemişti mutlaka bunu dikkate alacağım dişle ilgili çok şükür hiç problemim yok ama çıkmaya çalışan 20lik dişlerim var onları kesinlikle sonradan sıkıntı çıkarmaması adına çektirebilirim
Şöyle ki biz 4 sene sevgililik dönemi ardından 2021 ocakta evlendik. Yani gebelik düşündüğüm zamanlar 2 sene dolmuş olacak hemen hemen. Açıkçası ben de düşünmüyordum uzun bir süre ama yüksek lisans düşündüğüm için yakın zamanda olursa sonrasında zaten bana yardımcı olabilecek birini tutmayı düşünüyoruz. Yani ben derslere gittiğim süreçlerde bebeğime bakacak bir bakıcı olacak. O yüzden çok sıkıntı çekmem bu konuda diyorum. Ama kafamda bazı şeyleri bitirdikten sonra kesinlikle gebelik düşünüyorum odası kıyafeti doğumu vs için para biriktirip sonrasında zaten ben de gebelik düşünüyorum

Sizin için çok üzüldüm. Muhtemelen size yardımcı olabilecek bir yakınınız da olmadığı için çok sıkıntı çekiyorsunuz. Görümcem de bu şekildeydi sıkıntı stresten çocuğunu bile emzirmek içinden gelmemişti hala mama veriyor hatta mümkün olduğunca kafanızı dağıtacak sizi mutlu edecek şeylerle ilgilenin. Burada birileriyle konuşmak sohbet etmek bile iyi gelebilir size

Çok teşekkür ederim tam kan sayımıni regl düzensizliğim için zaten yaptırmıştım çok şükür hiçbir şeyde sıkıntı çıkmadı. Ama vitaminle ilgili sıkıntılarım var. Biraz da kilo problemim var. 160im 72 kiloyum. En azından 60 kiloya düşmem gerek bunun için de zaten yarın diyetisyene gideceğim. Kan testi vs de yaptırıp vitaminle ilgili sıkıntılarımi da giderecegim inşallah

Meraba özel degilse neden olmuyor acaba doktora gittinizmi

Evet herhangi bir sorun gözükmüyor, sebepsiz
Stres sıkıntı sebep olabilir. Şimdi olmayınca neden olmadı diye de kendi farkında olmadan da strese giriyor bence vücut. Ben de evliliğimin ilk 6 ayı doğum kontrol hapı kullandım sonrasında bıraktık korunmadik yaklaşık 6 ay kadar. Ama olmadı. En sonunda ayda 2 defa regl olmaya başladım. Bazı sıkıntılar da eklenince neden olmadı acaba diye insan sıkıntıya giriyor bence. Bütün testleri yaptırdım bende de hiçbir şey çıkmadı tamamen stres. Yani oluyor bazen böyle aklınıza getirmemeye, olumlu düşünmeye, etrafımızda size stres yaratacak ne varsa uzak durmaya çalışın

Eşiniz de muayene olsun çalışmalara başlamadan bi arkadasa dedim ha bugün ha yarın derken bi kaç ay geçti meğer ciddi bir sorun varmıs. Her umutlanılan ay gittikçe yıkıma dönüşüyo çünkü. Ayrıca tedirginlikle hiç girişmeyin. Eğer yakından gözlemleyemediyseniz bir bebeğin büyümesini buradaki annelerin topiklerini okuyun. Kariyer planlamayın çok fazla yakın zamanda biraz ara vermeyi de düşünün. Görümcemin bebeği kolikti ilk aylar anasına taşınmak zorunda kaldı. Benimki iyi şükür ama bana yapışık durmak istiyo. Yemek bile çok zor yiyorum. Doğum izni biter bitmez çalışabilecek olanlar da var tabi. Bebeğe bağlı her şey.

Bunu da dikkate alacağım. Eşim de doktora görünebilir. Yani şu şekilde söyleyeyim Eylül Ekim'de sınavlarım var. Bu sınavlardan sonra seneye Eylül'de ancak yüksek lisansa baslayabilirim. Eğer sınavlara kadar 3-4 aylık gebe olursam seneye eylule kadar ek gıdaya başlamış durumda olur bebeğim hemen hemen. Yaklaşık 6 aylık olur. Benim derslere gittiğim süreçte birini tutabiliriz bebeğime bakması için. Bu maddi açıdan sıkıntı değil ama dediğiniz gibi bir gözlem yapmadığım için bilemiyorum sorun olur mu yapabilir miyim yapamaz mıyım ? Bırakabilir miyim bırakamaz miyim bilemiyorum o yüzden size sormak istedim mantıklı mı sizce ?

Yani tabi ki mantıklı ama her bebek farkli asla planlandığı gibi olmuyor. Besik aldım benle uyuyo mesela en basiti.

Vee çok da geç kalmamak da lazım planladığım an hamile kalsaydım 2.5 yaşında olacaktı bebem. Ama henuz 3.5 aylık.
Yaa ciddi misiniz eşimin tarafı çok doğurgan. Görümcem ilk haftasında hamile kaldı galiba bu konuda sıkıntılı taraf benim hahahahah

Bence yaşın müsaitse en azından 1 sene çocuk yapmayın çünkü evliliğe alışma süreci oluyor hoş ben 5 yılın sonunda karar verdim bebişe ama keşke bu kadar beklemeseydim diyorum dişçiye muhakkak git hamilelikte iyice zor oluyor kilo problemin varsa onu hallet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…