Şimdiden böyleysek evlenince ne olacak

bu işin sonu gelmez :KK43: yani son derken kötülemeler. ki bazıları kötülemek bile değil :)

offf olacak olan bu evlilik kötü sinyaller veriyor...Annene biraz kulak ver istersen..Aile herzaman bulunmaz benden demesi

Nişanlımla sorunumuz birbirimize annelerimizi kötüleme yarışına girmiş olmamız :KK43: hemde daha nişanlıyken bu nasıl bu duruma geldi bilmiyorum ama sanırım ben başlattım.
Kayınvalidem bir gün bana Halilin eski sevgilisi öyle güzeldi ki gören dönüp birkere daha bakardı hemde çok hamarattı kaç kez bana tatlılar börekler yapıp gönderdi dedi. Ben ona birşey diyemedim ama nişanlıma annenin yaptığı çok yanlış neden bana eski sevgilini övüyor vs dedim annesini kötülemiş oldum konu kapandı. Sonra o da bana annen şöyle böyle demeye başladı annem hakkımda kötü konuşma dediğimde sende benim annemi kötülüyorsun ki dedi. Haklıydı birşey diyemedim.
Son olaylar ise şu annesi ikimizin fotoğrafına yakışıklı oğlum benim birtanecik maşallah diye yorum yapınca annen beni niye hiçe sayıyor ki o fotoğrafta yalnız değilsin bende varım dedim yine kötü oldum.
O bize geldi babam sofrayı toplamaya yardım etti diye annem ne biçim kadınmış oldu. Daha binlerce örnek varda konu uzamasın şimdi.
Sizce ne yapmalıyım ne yapmalıyız
Nolacak bu durum?

valla canım evlenince daha çok canını sıkar söyliyim..Ta nişanlılıkta başlarsa evlilikte kavga eder durrsunuz.Annesinin dengesizliğini kabul etmiyosa çok zor

sadece ilk yazdıklarınızı okudum ama ikinizin yaptığı eşit değil ki. annesi resmen fesat, alsın başına çalsın oğlunu. nişanlınız ise sizin annenizin kadınlığını konuşamaz ne münasebet, haddini bilmesi lazım. kendinizi onunla aynı konumda görmeyin, nişanlınız çok ayıp ediyor.

Bana göre burda suçlu siz değilsiniz. Kaynananız olacak kişinin size oğlunun eski sevgilisini güzel vs diye bahsederek anlatması çok kırıcı bir şey. Bana böyle bir şey anlatsa direk sevgilime şikayet ederim. Bir sınır koyun kaynananızla aranıza. Sıkı fıkı oturup, oğlunun eskilerini konuşmayın. Eğer zorla konuyu açarsa da " Ben bu konuları konuşmak istemiyorum anne, geçmişe değil önümüze bakmak lazım" deyin.
Nişanlınıza gelince şimdiden evlenince bir şey olursa kimin tarafında olcağının sinyalini size çok açık vermiş. Karar sizin..

damat yemeği yemiş, oturmuş ki konu sahibinin babasının sofra kaldırılmasına yardım etmesine laf ediyor.
asıl kendisinin mahcup olması , yardım etmesi gerekir, koca koca insanlar önünde dönerken, bi de laf ediyor.

konu sahibi de ortada yok.
annesine yakalanmıştı en son, annesi konuyu okumuştu.
of kadın gıcık olur artık damada. konu sahibini zor günler bekliyor. arada kalmak çok kötü

ikiniz de elestirmemissiniz.siz dogrulari soylemissiniz o sacmalamis,bazi erkek anneleri ne kadar salak yaa

Nişanlımla sorunumuz birbirimize annelerimizi kötüleme yarışına girmiş olmamız :KK43: hemde daha nişanlıyken bu nasıl bu duruma geldi bilmiyorum ama sanırım ben başlattım.
Kayınvalidem bir gün bana Halilin eski sevgilisi öyle güzeldi ki gören dönüp birkere daha bakardı hemde çok hamarattı kaç kez bana tatlılar börekler yapıp gönderdi dedi. Ben ona birşey diyemedim ama nişanlıma annenin yaptığı çok yanlış neden bana eski sevgilini övüyor vs dedim annesini kötülemiş oldum konu kapandı. Sonra o da bana annen şöyle böyle demeye başladı annem hakkımda kötü konuşma dediğimde sende benim annemi kötülüyorsun ki dedi. Haklıydı birşey diyemedim.
Son olaylar ise şu annesi ikimizin fotoğrafına yakışıklı oğlum benim birtanecik maşallah diye yorum yapınca annen beni niye hiçe sayıyor ki o fotoğrafta yalnız değilsin bende varım dedim yine kötü oldum.
O bize geldi babam sofrayı toplamaya yardım etti diye annem ne biçim kadınmış oldu. Daha binlerce örnek varda konu uzamasın şimdi.
Nolacak bu durum?

Nişanlını çok saygısız buldum. Kayınvaliden de öyle, eski sevgilisini övdüğünde önce ona cevabını verecektin. Sonra gidip durumu ailene anlatacaktın. Ailen nişanlını karşısına alıp " bunlar ne oluyor, sen artık narmisim le nişanlısın, bizim aile ahlakımızda bu durumlar yoktur" diye konuşacaktı. Nişanlın ve annesi çok fenalar, sen doğru söylemişsin ama misilleme yapmaya çalışmış. Koyu yerle yazdığım yeri bana söylese onu parça pinçik ederdim herhalde. Ne yap biliyor musun? Git ailene herşeyi anlat... Ailen ailenizin nasıl bir yapısı olduğunu anlatsın. Biraz gözü korksun. Yarın birgün bu adam sofradan yer kalkar, tabağını bile kaldırmaz. Çok sinirlendim.

Bence sen annesini kötülememissin cahil olsa bile böyle patavatsızlık yapamaz tamamen haklısın o konu da annemi kötüledin diyecegine yaninda durmasi annesi adına özür dilemesi gerekirdi

Nolacak bu durum?

ayyyyy sınır oldum nısanlına ya allah yardmcn olsun evlenınce !! bana eskı sevgılısını ovecek anında cevabını alır yok oyle bı dunya . sende nısanlına degıl annesıne cevabnı vermelıydn o anda canm

Sizde sürekli annen şöyle seni böyle dedi diyesöylemeyin verin KV nin cevabını hiç nişanlınıxı ı muhattap etmeyin fotonun altına dizde yorum yazsaydınız erkeği yakışıklı gösteren yanındaki güzel kızdır diye eski sevgiliyi anlattığında geçmişe mazi derler anne yüz degil huy güzelliği önemlidir deseydin ezdirme ke

Annesinin eski sevgiliyi sana ballandıra ballandıra anlatmasından övgüyle mi bahsedecekmişsin? Bu kötülemek değil, kendisinin de senin anneni kötülemesi hakkı değil..

Bu arada çok kötü birşey oldu ben wcye gitmiştim ekran açıktı annem oturmuş ve konuyu okumuş :KK43:
Ağlamamak için zor tutuyor şu an kendini çok kalbim kırıldı ben ona ne yapmışım kızım neden sana bunları söylüyor diyor
Gözümden düştü artık birdaha bu eve getirmeyeceksin onu dedi
Allahım ben be yapıcam şimdi

Sanirim benim yuzumden oldu. Annenizin kimin ne mal oldugunu bir an once ogrenmesini istemistim. Belki sizi vazgecirip sonu muhtemelen bosanmayla, daha olumlu bakarsak da oglunun asla laf soyletmedigi insanlari kirmaktan zerre cekinmeyen bir kaynanayla mucadele etmekten kurtarir demistim.

Sorry...

Arkadaşlar ben şimdi napıcam nişanlımıda çok seviyorum
Ben 2 yıl önce mide kanseriydim midemin yarısı alındı çok zor zamanlar geçirdim nişanlım hiç yanımdan ayrılmadı sen yataklara düşsen bile herzaman yanında olucam yeter ki yaşa yeter ki nefes al o yeter bana diyordu
Neler yaşamama rapmen beni bırakmadı
Ben onun patavatsız anası yüzünden basıl ayrılayım böyle severken

Oglu gayet normal yani? Nefes al yeter dedigi insan annesinin hatasini soyledi diye dakikasinda karsi ataga gecip hic suclari olmayan iyi niyetli anne babaniza laf soylemesi pekte goz yasartici bir fedakarlik degil. Sadece anasi patavatsiz olsa (ki yaptigi seyin adi patavatsizlik degil terbiyesizlik) sonuna kadar sevdiginizin arkasinda olun derim. Ama oglu da ayni kafadan, anasindan eksik kalan yeri var mi bak bakalim.

O degil de elin oglu icin anne babaniza bu laflari nasil soyletiyorsunuz ya? Bak esimi o kadar severim, onsuz olamam derim ama anne babama laf soyledigi anda dunyayi ona dar eder, pisman ederim. Onlar anne baba yahu dahasi var mi? Size yillarca bakmislar buyutmusler, nisanlinizin yanindan bile gecemeyecegi fedakarliklarda bulunmuslar. Sonra kizlari herifin birini sever, hadsiz bir sekilde, haketmedikleri halde kendilerine laf soyler ve kizlari "ama seviyorum" der. Yapmayin Allah askina ya...

Annemle uzun uzun konuştuk ona dahada detaylı bir şekilde anlattım ben seni böyle mi yetiştirdim kızım dedi
Ne olursa olsun annesini nişanlına kötülemeyeceksin kendisi görsün varsın böyle yaparsan herzaman haksız olursun dedi.
Sadece eski sevgili konusu değil daha bissürü örnek var ve ben asla çenemi tutamadım, kaynanayın yüzüne gülüp hepsinin hesabını nişanlımdan aldım.
Anne babama tabiki laf söyletmem ama kendim söyleyip söyleyip karşımdakinede sus diyemem bu utanmazlık olur.
İleride ne olur bilmiyorum ama şu an bu konu yüzünden ayrılmayı düşünmüyorum.
Okadar iyi ve yüce gönüllü bir annem var ki ne diyeyim...
Bundan sonra ağzımı tutmaya çalışacağım nişanlıma karşı, bazı arkadaşlar demişya bırak şikayet eden taraf kayınvaliden olsun diye Aynen öyle.
Saygımı bozmayayım dedim hep kayınvalideme karşı ama dinsizin hakkından imansız gelirmiş kendisi istedi bunu.
Kötü ornek olmaz aslında ama aldatılan bayanların bile affettiğini görüyorum o yüzden şu an ayrılmaktan vaçgeçtim.
Kusursuz insan yok malesef

Kayın validen art niyetli, nişanlın da anasına düşkün. Sakın evliliği aceleye getirmeyin, iyi düşün derim bu adam değişmez. Ayrıca sen kötü bir şey söylememişsin.

Susarak çözebilecek misin meseleyi? Kayın validen ne derse desin nişanlın ondan taraf olacak, peki sen ne zamana kadar bu duruma tahammül edebileceksin? Önü sonu patlamayacak mısın?

Sen bilirsin ama kendini suçlayarak bazı şeyleri düzeltemezsin bence.

X