İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

:1shok: Nasıl yani. 5 saat ders mi çalışılır. hemde ilkokul 1.sınıf bebesi. Çocuk tabiki sıkılır tabiki ders yapmak istemez. Ben bu halimle istemem, nerde kaldı minnacık yavrular.
Sizin öğretmen abartmış biraz. Öğretmenin verdiği ödevleri siz nasıl yapması gerektiğini gösterin, başlangıcı yapın gerisini çocuğunuz getirsin. Her daim başında beklemeyin bence. ben öyle yapıyorum. E harifini birkaç kere yazıyorum gerisini kendi getiriyor. Sonra gelip "anne olmuşmu" diyor. Yada ben gidip bakıyorum.ezik büzük olsada " harika olmuş aferin sana" diyorum. gaza geliyor devam ediyor dersine. En fazla 1 saat çalışıyoruz. Ondan sonra paydos, serbest zamansengözlerimebaksanab

sizin öğretmeniniz hızlı gitmiş bizimkiler çizgi çalışmasındalar küçük e harfine yeni başladılar.bizimki de biraz yavaş gidiyor çocuklar haladaha çizgi çalışmalarındalar.Eşimde öğretmen tahminimce kasımda okumaya başlıyacaklar diyor tabi bizim öğretmenimiz böyle ağırdan giderse aralık sonunu bulacak.

e 'ye geçtik... ağır ama emin adımlarla ilerliyoruz. durumumuz şimdilik çok güzel...öğretmenimiz yavaş gidiyor ama iyice öğrenmelerini istiyormuş o yüzdenmiş...

evet canım tam 5 saat ders yaptık bende başında durmuyorum odasında kendisi yapıyo ama yavrum akşam cok sıkıldı ögretmenimiz biraz abarttı durumu neyse bu akşam az ders vermiş şu anda dersimiz bitmiş durumda bugün gidip okuls ögretmenimizlede konuştuk allah hepimizin yavrularına zihin acıklıgı versin inş umarın yıllar sonra evlatlarımızı cok iyi yerlerlerde görüp bugün yaşadıklarımızı hatırlayıp güleriz sevgiyle kalın

merhaba kıslar bizde öğretmenin çok ders vermesinden şikayetciyiz kendi çektrdiği fotokobi kağıdı veriyo arkalı önlü çizgi çalışması ayrieten defterinde yada kitabından veriyo oğlum çok sıkılıyo ağlıyo çok ağır geli çocuklara dersler babasıyla vardiye değişimi yapıp yaptırıyoruz derslerini .. öğretmenimiz çok disiplinli sürekli bağırıyo çocuklara ..... busene çok çetin geçicek gibime geliyo bizler için hele benim gibi evde küçük kardeşi olanlar ALLAH yardımcımız olsum sabır sabır diyorummm

merhaba kıslar bizde öğretmenin çok ders vermesinden şikayetciyiz -tatlicadiarzu-kendi çektrdiği fotokobi kağıdı veriyo arkalı önlü çizgi çalışması ayrieten defterinde yada kitabından veriyo oğlum çok sıkılıyo ağlıyo çok ağır geliyo çocuklara dersler babasıyla vardiye değişimi yapıp yaptırıyoruz derslerini .:ecrin_bebek:. öğretmenimiz çok disiplinli sürekli bağırıyo çocuklara ..:mymeka:... busene çok çetin geçicek gibime geliyo bizler için hele benim gibi evde küçük kardeşi olanlar ALLAH yardımcımız olsum sabır sabır diyorummm:Saruboceq:

sevgili arkadaşlar hepimize yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun. Benim 2 kızım var, büyü 6 cı sını , küçüğü bire başladı. Sizlerle tecrübelerimi paylaşayım. Devlet okullarında sadece ders kitapları ücretsiz. Sınıfa alınacak olan herşey velilerin inisiyatifine kalmıştır. Çocuklarınızın bilgisayarlı eğitim görmesini istiyorsanız sınıfa bilgisayar ve projeksiyon aleti almak zorundasınız. Okulun güvenlik görevlisi ve hademelerin ücretlerini devlet ödemiyor onun için okul aile birliği velilerden yardım bekliyor. aksi taktirde okulun halini düşüne bilirmisiniz? Ek çalışma kitaplarını öğretmenler velilerle işbirliği içerisinde alınıp alınmayacağına karar verir. Yani anlayacağınız, çocuklarınızın iyi bir eğitim almalarını istiyorsanız paradan kaçınmayacaksınız. Her zaman öğretmenle işbirliği içerinde olursanız okulda olup bitenden haberiniz olur.

selam arkadaşlar .
hepinize kolay gelsin diyorum benim kızım bu sene 2. sınıfa başladı
geçen sene bizde çok zorluk çektik bu el yazısı bizi çok uğraştırdı
birtürlü harflari yapamıyordu.ama zamanla okadar güzel yazmaya başladıki biz bile inanamadık
busene dahada güzel yazıyor.
biraz sabır arkadaşlar 2. dönemden sonra eminim miniklerimiz daha iyi olacaklar
hepinize sevgiler miniklerinize öpücüklerrrrrrrrrrr

arkadaşlar o kadar bunaldımki benimkide birinci sınıfa başladı.el,ele,elle derken galiba ben sıyırıcam.geçen yıl ana okulundaydı,herşey oyunlaydı bu yılda öyle olsun istiyor.aslında çok güzel yapıyor harfleri ama ödev filan sıkıyor benimkisini.birde el yazısıymış artık dahada zor.bir sayfa yaptırana kadarcanım çıkıyor.tecrübeli olan varsa lütfen paylaşsın na zamandan sonra işlerimiz biraz kolaylıycaktır.

Merhabalar. benim oğlumda bu yıl 1.sınıfa başladı. Biz de e,el,ele yazdık bugün de harfine geçmişler bir de 6 sayısını yazmışlar. Benim oğlumda disleksi (ters algılama) var. O nedenle biraz problem yaşıyoruz. Mesela bugün 6 lar hep tersti. Ayrıca geçtiğimiz yaz okuma yazmayı söktüğü için çokda sıkılmıyor. Hatta biraz büyük havalarında olduğundan sınıf arkadaşlarını idare ediyomuş gibi. Sınıfında bir çocuk hergün ağlıyor diye onu rehber öğretmene götürmüş. Okulda temizlik görevlileri dahil bütün herkes tanıyor. Ne ara kendini herkese tanıtmış anlayamadım. Benim işim var anlayacağınız . Okulun ilk günü açılış konuşması yaptırdılar. Oğlum konuşurken ben hüngür hüngür ağladım. İsterseniz izleyin http://www.izlesene.com/video/cocuklar-okul-aciliskonusmasi/515030

slm arkadaşlar benim kuzucugum bugün aşı olmuş okulda bu akşam pek nazlıydı ögretmenimizde aşı oldular diye pek ders vermemiş bizimde bugünümüz böle gecti anlıcanız görüşmek üzereeeeee

Bizde cok zor ödev yapanlardaniz yazmayi hiç sevmiyo okumayi seviyo ama
el ele elle ela lale al le la bunlari ögrendik la ve le yi cok zor okuyo yazmak zülüm dün okulda hiç bişey yazmamis sikilmisokulu seviyo ama yazmak en sevmediği sey

Bizde cok zor ödev yapanlardaniz yazmayi hiç sevmiyo okumayi seviyo ama
el ele elle ela lale al le la bunlari ögrendik la ve le yi cok zor okuyo yazmak zülüm dün okulda hiç bişey yazmamis sikilmisokulu seviyo ama yazmak en sevmediği sey

mrb bizde aynı şeyleri öğreniyoz ama çok ödev vermeseler benimki fazla sıkılmıycak yarın tiyatro syt ceklermiş çok mutluydu sizde faliyet varmı bu şekil yada başka şeyler bunlar mutlu ediyo onları bayy

merhaba arkadaşlar geçen sene 1.sınıf öğretmeniydim şimdi büyüdü benim bebeler 2.sınıf olduk :) hepinizin stresini,heyecanını anlayabiliyorum ve bu heyecanı yaşamakta çok haklısınız .
her çocuk birbirinden farklıdır bu sene iiçerisinde sakın çocuklarınızı başkalarının çocuklarıyla,okuma hızı,yazması açısından karşılaştırmayın yoksa çocuğunuza istemedende olsa bunaltacak baskı yaparsınız,dediğim gibi her çocuğun yapısı birbirinden farklı benim sınıfım 35 kişiydi ve 2.döneme kadar okumayı söken çocuğum 10 taneyi geçmedi ama 2. dinemden sonra teker teker açılmaya mantığı anlayıp okumaya başladılar.
size bir öğretmen olarak önereceğim şeyler var
1-çok baskı yapmayın
2-elbette zorlanıyor şu an hemde çok zorlanıyor ,derslerine yardımcı oolurkken sakın streslenmeyin ve bunu ona yansıtmayın(çok sinirlenirsenizde kendinizi zor bi yabancı dil öğrenirken düşünün ve öğretmenizin sizin çocuğunuza sinirliyken davrandığı gibi davrandığını düşünün)
3-onu ödüllendirin ama bu alışkanlığa bağlanmasın
4-evinizdde bilgisayar varsa görsel olarakta öğrendiklerini pekiştirin
5-sakın öğretmeni öğretmeden ona yeni harf öğretmeyin(benim birkaç velim bunu yapıyordu ama inanın çocuğunuza iyilik değil kötülük yapmış olursunuz çok bocalar
hepiniz mükemmel annelersiniz sanki yeni bir sınıfa siz başlamışsınız gibi burda heyecanınızı paylaşmanız çok ama çok hoşuma gitti
hepinize bol sabırlı güler yüzlü günler dilerim
eğer sorunuz olursa seve seve cevap veririm,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…