İlköğretim Yorum ve Soruları şimdi okullu olduk 1 sinifa cocugu baslayan anneler buyrun paylaşim yerimiz olsun ne

kızlar merhaba nasılsınzı ne almede biizm küçük afacanlar neler yaıyorsunuz özellikle matematikte neler yapıyorsunzu ??
biz cıkartma işlemindeyiz hala yavaşmıyız acaba ya benim büyük oğlan birinci sınıfın ikinci döneminde carpım tablosunu 6 lara kadar biliyordu kızlar ya bunlarda hiç icraat yok siz ne alemdesiniz

Bizde çıkarma işlemindeyiz ama bazı okullarda çarpma işlemine geçmişler bile bende biz gerideyiz zannediyordum...

çarpma işlemindeyiz iyi gidiyoruz şimdilik bakalım

:1shok:Çarpmamı, biz çıkarmaya geçeli 5-6 gün oluyor. Çarpmaya herhalde önümüzdeki yıl geçeriz. Niye bu kadar geriden gidiyoruz anlamıyorum. İlk dönemdede öyleydik. Hep geriden gittik. neyse geç olsunda güç olmasın.benneyaptımki

Çarpmayı nasıl öğreticez bakalım.

Kolay gelsin bayanlar bizimkiler toplamalı ,çıkartmalı problemler çözüyorlar şu an.
Test sınavları yapıyor öğretmenimiz.Benimki hayat bilgisinden 100 almış çok şükür.Matematikten 95.ınşallah bütün hayatı boyunca böyle devam etsin.Çok sevinçliyim o yüzden.ınşallah hepimizin çocukları da böyle güzel notlarla gelsinler.Ama not gerçekten herşey değil.Adam gibi adam olsunlar inşallah!...

çarpma işlemini tablo şeklinde yapmıyorlar mesela 3 er 3er saymayı öğrendiler ya 3 katlarını parmaklarıyla hesaplıyorlar

bu gün 23 nisan provaları vardı cimcimem hasta olmasına rağmen katılmak için yalvardı
yağmurda sırılsıklam oldu minikler
umarım yarın hava güzel olur

ben 1. sınıfları okutuyorum anneler. önce şunu söyleyim 1. sınıf müfredatında çarpma ve bölme işlemi yok. sadece toplama, çıkarma, geometrik cisimler,uzlamsal ilişkiler, zaman ve saat gibi konular var . bölme ve çarpma 2. sınıfta. gerçi ben güneydoğudayım burdaki çocukların algılama seviyesi çok düşük işimiz zor. öğretmenleriniz sınıf seviyesine göre hareket edecektir. ama benim tavsiyem çocuklar okuduğunu anlayıp yönergeleri kendi başına uygulayabiliyor mu? buna dikkat edin kolay gelsin

Selam kızlar, ben de 1. sınıf annesiyim.
Ve aynı zamanda öğretmenim.
Çocukların bu dönemde çarpma ve bölmeyi tam olarak kavrayabilmeleri mümkün değil bence.
Hele bi zihinden toplama çıkarma yapsınlar önce.
Bazı öğretmenler sınıf seviyesi yüksek olduğu için 2. sınıf konularına geçmiş olabilirler ama bence bu çok doğru bi yöntem değil.

kesirleri ve ikişer ,üçer,dörder 100 kadar ritmik saymayı ğöreniyor 3-6-9-12.... gibi bu bi yerde çarpma olmuyormu benmi karıştırıyorum bizimkiler saatleri hatta paraları bile gördüler ben bile çözemedim daha şu kuruş hesabını onlar yapıyo :1shok::1shok:

4 dersten performans ödevi geldi süresi 1 hafta
nasıl şey bu yaa yarış atımıbu çocuklar biiri bana açıklama yapsın lütfen

Bizde bu akşam hazırlıycaz performans ödevini. Minik kelebeğim hikaye yazdı, çok komik ya:roflol:, neymiş efendim, obur bir fil varmış. Papağana gitmiş meyve ağaçlarının yerini sormuş. O da göstermiş. Ağaçtaki bütün meyveleri yemiş ama doymamış. Sonra tekrar papağanın yanına gitmiş. Bu sefer elma ağacının yerini sormuş. O da göstermiş. Obur fil hepsini yemiş. Bu sefer çatlayacak kadar hemde. O kadar çok yemişki çok ağırlaşmış. Ormanda giderken avcıların açtığı çukura düşmüş. Niye?? Çok yemişde ondan:roflol::roflol::roflolAllahım yarılıcam şimdi) Sonra bağırarak yardım istemiş. Ormandaki hayvanlar obur filin yardımına koşmuşlar ve onu çukurdan çıkarmışlar. Bu da obur file bir ders olmuş. Bir dahada o kadar çok yememiş.

sanki kendini haklı çıkarmak için yazmış bu hikayeyi.:roflol:, hep benim zorumla yemek yediği için eşşek sıpası:mymeka:

4 dersten performans ödevi geldi süresi 1 hafta
nasıl şey bu yaa yarış atımıbu çocuklar biiri bana açıklama yapsın lütfen

aslında bu sizin öğretmeninizin hatası biz bu performans ödevlerini nisanın
ikinci haftasından itibaren her hafta birini alarak ve tatilleride öğretmenimiz hesap ederek programlı bir şekilde bitirdik en son dün sunumlarını matematikten yapıp bitirdiler bu arada notları da e-okula bile girdi bence sizde e- okulu arada bir kontrol edin hocalar vakit kaybetmeden notları giriyorlar allah kolaylık versin hepsi bir arada çok zor bir de bizim öğretmenimiz bizim ödevlerini sadece onların yapamayacakları ve yardıma ihtiyaç duydukları yerde müdahale etmemizi istiyor yoksa not vermem bunun sizin değil onların sorumluluğu ve öğrenmesi gerek diyor kendileri yaptı anlayacağınız o kadar ödevi ama başardı darısı sizlere havalarda ısınıyor artık istemiyorlar ders yapmak ....

bizim minikler çarpma öğreniyorlar anlayamadım birinci sınıfta çarpma işlemini neden öğreniyorlarki kitaplarında yok böyle bişi benneyaptımki

Kızlar okuma bayramııÇın neler yapıyorsunuz kıyafetlerınız hazırlıklarınız neler banaavukat kostÜmÜ lazım mesleklerde gıyecekmıŞ nereden bulabılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…