şimdi ne yapsam Ben? Okul evlilik kaynana çıkmazı

Kvalideyle kpedere soran kim ya? Bir de seni gonderirim gondermemli konusmalar yapmasina izin veriyosunuz. Hatta yaptiklarina bakilirsa esinin bile soz soylemeye hakki yok. Icinden ne geliosa onu yap

Kızlar dgs sonucum açıklandı
288 almışım.
Eğer fulleseydim alacagim en fazla puan 303 tu.
Yani fule yakın yapmışım.

Şehir dışı yazmamı kaynbabam esim ve ailesi istemiyor.
Ama bende emegimin boşa gitmesini istemiyorum.
Türkiye geneli ilk 1000 e girmişim.

Dgs de geçen senenin puanlarına gore tercih yapıyorsun. Ama bizim bölüm ea dan sozele geçti. O yüzden puanlar belli degil.

Bende sırf evlilik yüzünden bu hakkımdan vazgeçmek ıstemiyorum.

Kayinbabam açıktan oku diyor ama bizim bölüm yok.
Eşim sadece bu şehir olursa kabul ediyor.
Kaynanamda
Baban bile seni baska başka yere gondermemis ben nasıl gonderiyim diyor. Evlenirken okutcam demişlerdi ama yine de böyle yapıyorlar.

Bende mantıklı düşünüyorum.
Kocamın bana ihtiyacı yok.

Yemeğini kaynanam yapıyor.
Ben yokken camasirini da yıkamış. ( eşimin beni babamin evine bıraktığı süre zarfı içinde Yani)
Ekstra olarak kocamın da bana ihtiyacı yok. Ayrı kaldığımızda sanal da olsa onla bunla konuşmuş.

Yine aynı düzen olursa olsun.
Zaten beni düşünmeyen değer vermeyen bir evlilikte ne için cabalayacsgim ki.
Kendi güvencem yok.
ben ne diye kendi hakkımdan vazgececegim.

Kaynanam özelde çalış daha iyi diyor. Bunu diyor ama kendisinin okuma yazması bile yok.
Bende söyledim hafta içi çocuklarla sinemaya hafta sonu velilerle kahvaltıya
Sabah 7 akşam 6 7
Birde asgari ücret.
Ne iyiliği var böyle olursa hiç vakit ayıramam evliliğime.
zor bi ikilem buna karar vermek basit aslında evliliğin mutlu mu eşin maddi manevi her konuda sana yetiyor mu sadakati nasıl yani kısacası mutlu bir evliliğin varsa her yönüyle gitmek zor ama tersi varsa direk git arkana bakma yani ekonomik bağımsızlığının olması kendi ayaklarının üzerinde durmak o kadar güzel ki her kadın yaşamalı...

Bolumunuz ne bilmiyorum ama benim kendi bolumumde bu puanla bogazicini tutturmustum. Girmeme ihtimaliniz yok gibi bir sey.

Diger yandan zaten bi evliliginiz yokmus. Bence bosanin sonra istediginiz her yeri tercih edin.

Hangi bölümü okuyacaksiniz o önemli bence. Eger sonunda duzgun bir is sahibu olabilecekseniz okuyun. Ama sirf okumak icin okunacak bir bolumse aciktan da okuyabilirsiniz. Bazen calisarak daha iyi kariyer yapiliyor

Başarısız kadının arkasında hep bir erkek var diye bir cümle okumuştum doğrudur sanırım gidemeyeceksin gitmen için rest çekmen gerekecek ama eşinde anakuzusu henüz bir aile dahi olamamışsınız şartlar bu durumda olumsuz

bu eşin ve senin birlikte vereceğin bir karar. kayınvalide kayınpedere neden söz hakkı tanınıyor onlara ne. eşinle de aran iyi değilmiş ben olsam giderdim başka kadınlara bakan adam için geleceğimi mi yakıcam

Ekonomik bağımsızlığımı hiç bir evliliğe değişmezdim.
Koca dediğin adamsa işe yarar.
Adam olmayandan hayır gelmez zaten sonrasında dımdızlak ortada kalmakta var.
Git derim. Kimseyi dinleme. Hayat öyle ya da böyle geçiyor.
Geride yapmadıklarımızın pişmalıkları kalıyor

OKU OKU OKU
sakin vaz gecme! Sana cöp gibi davranan bi koca icin, helede dis kapinin dis mandali olan ailesi icin gelecegindn vaz gecme. Ben evliyken okudum, sinava bir iki gün kala kocam ders kitaplarimi yirtti aglaya aglaya bagira bagira calistim ben o dersi yine de okudum. Hemde cocugum vardi ben okurken, sabah 5 aksam 5 calisitigim dönemde okudum.

Sende yaparsin, hatta daha iyisini yaparsin. Kesinlikle okulundan geleceginden vaz gecme!

Kendini düşün bu durumda o aileden sana zaten hayır gelmez git yardım iste kyk ya başvursaydın keske devlet bursta veriyor birazda ailen destek çıkamaz mı okuyana heryer yardım eder gittiğin sehirdeki belediye kadın kolları falan maduriyetini anlat bence. Kendini düşün o kayıtlar geçince bile pişman olursun kayıt olmadığına

Sizce ne yapmalıyım bu durumda sadece kendi yaşadığım şehri yazıp açıkta mi kalmaliyim yoksa başka şehirleri de yazmalı miyim.

Kaynanamlarda her gun git gel yapmak istemiyorum.
Kendi şehrimde olsam bile ders çalışacak vakit bırakmıyor bana kaynanam
Kendin için en iyisini iste ve Onu yap. Kimse için yaşamıyor sun. Senin adına kayın baban karar veremez. Gerekirse eşini de şutla ayak bağı oluyorsa.

Yaww birakin allah askina burdaki bdv yorumculari hepsi mi bukadar feminist oldu

Su konu tam tersi olsaydi evli kadinin kocasi onu ana babasinin evine birakip ben baska sehire okumaya gidiyorum deseydi adama etmiyceginiz laf kalmazdi.
Bu okul konusundaki yorumum

Haa yine burdaki arkadaslarda kocanizin sadakatsizligi icin oyle adama degmez birak git'oku diyor ki haklilar ama okumak icin degil sadece
Adam sadik degilse zaten siz okul olmasada birakin gidin su adami ozaman cunku okula kadar dursun yolumu buldum okul cikti gidiyim diyorsaniz suan bariz sizde o adami kullanmis oluyorsunuz

Kızlar dgs sonucum açıklandı
288 almışım.
Eğer fulleseydim alacagim en fazla puan 303 tu.
Yani fule yakın yapmışım.

Şehir dışı yazmamı kaynbabam esim ve ailesi istemiyor.
Ama bende emegimin boşa gitmesini istemiyorum.
Türkiye geneli ilk 1000 e girmişim.

Dgs de geçen senenin puanlarına gore tercih yapıyorsun. Ama bizim bölüm ea dan sozele geçti. O yüzden puanlar belli degil.

Bende sırf evlilik yüzünden bu hakkımdan vazgeçmek ıstemiyorum.

Kayinbabam açıktan oku diyor ama bizim bölüm yok.
Eşim sadece bu şehir olursa kabul ediyor.
Kaynanamda
Baban bile seni baska başka yere gondermemis ben nasıl gonderiyim diyor. Evlenirken okutcam demişlerdi ama yine de böyle yapıyorlar.

Bende mantıklı düşünüyorum.
Kocamın bana ihtiyacı yok.

Yemeğini kaynanam yapıyor.
Ben yokken camasirini da yıkamış. ( eşimin beni babamin evine bıraktığı süre zarfı içinde Yani)
Ekstra olarak kocamın da bana ihtiyacı yok. Ayrı kaldığımızda sanal da olsa onla bunla konuşmuş.

Yine aynı düzen olursa olsun.
Zaten beni düşünmeyen değer vermeyen bir evlilikte ne için cabalayacsgim ki.
Kendi güvencem yok.
ben ne diye kendi hakkımdan vazgececegim.

Kaynanam özelde çalış daha iyi diyor. Bunu diyor ama kendisinin okuma yazması bile yok.
Bende söyledim hafta içi çocuklarla sinemaya hafta sonu velilerle kahvaltıya
Sabah 7 akşam 6 7
Birde asgari ücret.
Ne iyiliği var böyle olursa hiç vakit ayıramam evliliğime.
Tatlim eski konularını yeni okudum... cok mukemmel bi aileye gelin gitmemişsin anlasilan... onlar seni tabiki okutmazlar çünkü evde hizmetçileri eksilir... kocanın da işine gelmez başka şehirde yaşaman.... oyuzden bu konuda diretirsen kocanla boşanabilirsin.... Bu en yüksek ihtimal...
Bana kalırsa boşanmayı göze alıp gidip okuman.... çünkü geleceği parlak bi evliliğin yok... zaten cocugun yok... dinleme onlari... ya ikna et... yada ac bosanma davasını git oku.... bu yipranmis evlilik sana yarar getirmez, ama okumak her zaman altin bileziktir...

Kk daki tüm arkadaşlarım okuman yönünde sana tavsiyeler veriyolar.. boşuna değil demekki degilmi??? Burdaki herkes tecrübeli insanlar... dinle bizi... oku..

Okuyun tabi hakkınız kesinlikle ama şehirdışı olursa belli ki Eşiniz gelmeyecek. Bence sorun şuan ne kaynana, kayınbaba ne de koca. Asıl düşünülecek olan çocuklar olmalı. Onlarla gidebilecek misiniz yada kime bırakacaksınız ve ayrı kalabilecek misiniz? Buna göre karar verin bence.

X