şimdi doğumum ne zaman ???

mazot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
446
0
96
İstanbul
merhabalar herkese
19 haziran 2012 de renkli ultrasona girdiğimde 22 hafta 5 günlük hamile olduğum ve tahmini doğum tarihim yani tam 40 haftamın dolacağı gün 18 ekim yazıyordu çıkan sonuçda
o gün den itibaren saydığımda şuan 36+1 günlük hamile oluyorum ama bugün doktoruma nst sonucumu göstermeye gittiğimde 35 haftalık hamile olduğumu söyledi bebeğimin 2 hafta önden gittiğini de söyledi yanlış hatırladığımı düşünerek doktora bir şeyde söylemedim eve geldiğimde baktım sonuçlarıma kafam karıştı hangi doktorun verdiği sonuç doğru olabilir haftaya tekrar gidicem ozaman sorucam doktora ama burdanda bilgi edinmek istedim :44:

genelde son adet tarıhının üstüne 7ekleyip 3ay gerıye gıderlermışşş

Ben bu gün isine cok fazla inanmiyorum,doktorlar bile tahmini gün veriyorlar hicbir sey kesin degil.bebisin ne zaman gelmek istiyorsa o zaman gelecektir.cogunlukla verilen tarihten önce geliyor ama sonra gelen bile var.bence tarihe cok fazla takilma derim..Zaten dogum sancilarin siklasinca dogum yapacagini o zaman anlarsin...annesi bebisin cünkü beklenen dogum tarihinden anlamaz...Hayirli dogumlar olur insaallah...

Kadınların çok azı 40. haftanın tam dolduğu gün doğum yaparlar. Genellikle normal spontan doğumlar 38 ile 42. haftalar arasında olur. Sen son adet tarihinden itibaren 40 hafta say. Ama hesap hafta olarak yapılmalı (Her ay 4 haftadan 2-3 gün artık olduğu için ay hesabı şaşırtır.) Bulduğun haftadan iki hafta öncesi ve iki hafta sonrası arasında bir tarihte başlama ihtimali büyüktür sancılarının.

son adet tarihine gune +7 aydan -3 yıla +1 eklerseniz doğum haftasını bulursunuz:))gebelik normali 40 hafta olarak kabul edilir ama bundada +2 ve -2 olayı vardır yani 38 haftada olabilir 42 haftaya kadarda beklenebilir doğumda :))tabi istinalar vardır erken doğum vs saymıyorum

Mazot cum;
Ben tam gununde hem de normal dogum yapmistim. Ama 1-2 hafta cok da onemli degil. Simdi ikinciye hamileyim ve sat imla uyumlu bir gebelik degil. Son adet tarihinden 2 ay sonra yumurtlamisim. Bebegin anne rahmine dustugu ani tepit eden hic bir teknoluji olmadigina gore su an, onu bir tek Allah biliyor. Zamani gelince saglikla gelir insallah bebegin. Ha bir de sık doktor degistirmek de sadece bu konuda degil bir cok konuda kafa karisikligina sebep olabilir.sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…