- 17 Ağustos 2011
- 24.357
- 153.302
- 798
Anan baban kardeşinden geçmiş artık. Ama kendi yaralarını neden kızına da geciriyorsun?Kızım bile anladı odadan çıktı gitti. Yanş el kadar çocukları bile cinsiyetine göre mi seçeceğiz seveceğiz?
Küçücük kız anlamış,kırılmış da odadan çıkmış. Valla benim ablam olsa , yeğenimin kalbini kırsak hepimizi şişler daha da eve gelmezdi

Bence diğerlerini boşver, nasıl onlar seni umursamıyor sen de onları umursamamaya çalış. Fazla biraraya gelme, evlerine gitme.
Kızına da ne kadar değerli olduğunu dile getir
Yazim dilinde bile 'ben zaten kız olduğum için degersizim' gibi cümleler yazmışsın. Kızına müdahale etmezsen o da aynı hislerle büyüyecek.
Benim annem de evlat ayrımına uğramış çünkü (ölen kardeşi de sayarsak) 3. Kızmış ve hemen pesisira erkek doğmuş. Ananemlerin adağı varmış oğlu doğunca hayvan kesmiş

Sorsan "evlat ayrılır mı" derler ama ayirmislar .
Ben mesela hiç aranilmayan bir torundum çünkü son çocuklardan biriyim, ne ilk torun,ne ilk erkek torun, ne annemin ilk çocugu,ne annemin ilk kızı. Adımi bilseler şükür

Ama bazen farkediyorum, mesela dedem öldükten sonraki bulusmalarda bir kuzenim şey anllati, "bizim dedemiz öyle bir dedeydi ki alırdı bizi her hafta lunaparka götürürdü. Sonsuz jeton,neye binersen bin. İlk erkek torunum ya, sonsuz kredim vardı" demişti mesela. Ben dedemin beni lunaparka götürdüğünü bilmem.ya da dayımın kızı benzer anılar anlatır. O da 'erkek çocuğun evladı' kategorisinden yararlanmış heralde. Ya da çocukluk hafızam şeyi diyor, dedem aynı mahallede oturdugum dayimin torunlarina cekirdek gofret falan alırdı hep cebinde gofret olurdu. Ama ben bize verdigini çok az hatırlıyorum:)
Yani şimdi aslında bakınca ben de kız çocuğun kiz torunu olduğum için ayrımcılığa ugramisim. Ama bunu hiç farketmedim bile. Bu da annemle babamın süreci düzgün yonetmesinden kaynaklı.
Sizin küçücük kızınız bu ayrımcılığı farkedip üzülüp orayı terkediyorsa çok büyük bir sorununuz var demektir.
Herkesi s..tir edin, sadece ona yoğunlaşın. Artık sizin aileniz kocanız ve cocugunuz. Boş verin kök ailenin aptal hareketlerini