• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi beni anladınız mı

Tabiki herkesin oyu aynı derecede değerli ama Türkiye de siyasi eğitim son derece az.
Eğitimsizlik+ ilgisizlik= Bilinçsizlik.
Hala eşim hangi partiye oy atarsa bende ona atarım diye düşünenlerin sayısı çok fazla.
Hal böyle olunca herkesin oyu değerli ama bilinç olarak eşit değil bence.

Tabiki herkesin oyu aynı derecede değerli ama Türkiye de siyasi eğitim son derece az.
Eğitimsizlik+ ilgisizlik= Bilinçsizlik.
Hala eşim hangi partiye oy atarsa bende ona atarım diye düşünenlerin sayısı çok fazla.
Hal böyle olunca herkesin oyu değerli ama bilinç olarak eşit değil bence.

Doğru bir yaklaşım açısı, eş, anne baba, bazen adayın tanıdık olması gibi şeyler oy vermede etken rol oynuyor, birde minnet borcu duyarak doğru da yapsa yanlışta yapsa partiden vazgeçmeme durumu var, misal 74 Kıbrıs çıkartmasından dolayı Ecevit hükümetine şükran duyup büyük bir bağlılıkla yıllarca Dsp'ye oy verenler tanıyorum, birde insanlar inanmak istiyor, gelenin hizmet vereceğine inanmak.
Herkese hitap etsin, herkesin isteklerine evet yapacağım desin istiyor. Herkesi memnun etmek zordur, eldeki imkanlar ve yapılabilir şeyleri göz önüne alınca lakin kim seçilirse seçilsin herkese hizmet, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan herkese hitap edebilmek esas mesele.

Doğru bir yaklaşım açısı, eş, anne baba, bazen adayın tanıdık olması gibi şeyler oy vermede etken rol oynuyor, birde minnet borcu duyarak doğru da yapsa yanlışta yapsa partiden vazgeçmeme durumu var, misal 74 Kıbrıs çıkartmasından dolayı Ecevit hükümetine şükran duyup büyük bir bağlılıkla yıllarca Dsp'ye oy verenler tanıyorum, birde insanlar inanmak istiyor, gelenin hizmet vereceğine inanmak.
Herkese hitap etsin, herkesin isteklerine evet yapacağım desin istiyor. Herkesi memnun etmek zordur, eldeki imkanlar ve yapılabilir şeyleri göz önüne alınca lakin kim seçilirse seçilsin herkese hizmet, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan herkese hitap edebilmek esas mesele.

Evet herkesi memnun etmek dediğiniz gibi zor gerçekten.
Neticede her insanın, her yönetimin iyi yaptığı şeylerde vardır, yapamadıkları da, kötü yaptıkları da.
Halk olarak iyi yapılanları takdir etmez, yapılmayanları dillendirmez, yanlış yapılanlara göz yumarsak yani sizin dediğiniz gibi şükran ve bağlılıkla yaklaşıp gerçeği göremezsek iktidar kim olursa olsun memleketten manzaralar değişmez :)
Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan herkese hitap eden bir yönetim olmak halkı daha fazla yönetime katmakla sağlanabilir.
En azından yerel yönetimde bunu yapmak (otobüsün rengini seçmek gibi) çokta imkansız değil bence. Ancak o zaman iktidara oy vermeyen kişiler önemsendiklerini hissedebilirler.

Back