• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi beni anladınız mı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Şimdi beni anladınız mı

91

[/FONT][/COLOR]
15.03.2014 15:22
Karakter boyutu :
font_02.gif
font_04.gif

Oyuncu Aysun Kayacı’nın 2008 yılında sorduğu ‘dağdaki çobanla benim oyum aynı mı?’sorusu yeniden gündeme geldi.
Son günlerde Türkiye’de yaşanan olaylardan sonra Aysun Kayacı sosyal medyada paylaştığı mesajla yıllar önce söylediği sözü hatırlattı. Kayacı Twitter’da paylaştığı mesajında, “Yıllar önce izah etmek istediğim fakat herkes tarafından büyük tepki aldığım olayı şimdi anladınız mı? Sorun ne çobanda ne de oyda, saygılar” dedi.
Hatırlanacağı üzere 2008 yılında ekranlara gelen "Haydi Gel Bizimle Ol"programında, Müjde Ar ile Pınar Kür ve Aysun Kayacı arasında sert bir tartışma yaşanmıştı. Aysun Kayacı programda "Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, çok özür dilerim herkes üstüme gelecek ama kalıp olarak söylüyorum, dağdaki çobanla benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba" diye konuşmuştu.
İşte Aysun Kayacı’nın o mesajı:

adsz_11.png

Son düzenleme:
hala seni anlamıyorum. ve kınıyorum.
sanki başımızdaki herkes çoban yada okumamış..
işte senin gibiler okumuş okumamış,diye insanları küçümsediğiniz için yıllardır bu ülkede insanlar senin gibilere karşı tepkii oyu veriyorlar.
bu yaklaşm insanları kutuplaştırıyor ..

Hayır Aysun Kayacı neyin derdinde ispatlama çabasında hala ya hu ?
te Allahım..

Aloooo aysun kayacı o çoban dediklerin, kazma kürekle bu milleti savundu kurtuluş mücadelesi verdi, o okuma yazma bilmeyen, çifçilik yapan senin küçük gördüğün vatandaş şuan senin özgürce konuşabilmeni sağladı, işte sende olmayıp onlarda olan Milletin birlik beraberliğini düşünüp, ülkesinin geleceğini düşünenler, Milli Ruha sahip kişiler.....
Diyorum başka da bişey demiyorum :)

ben aysu kayacıyı kınarken,burada 3 kişi ona hak verdi,şaşırıp kalmıştım,zihniyetleri aynıymış
insanları nasılda küçümsüyorlar ya yazık
sen kimsinki senin oyun çobanla eşit olmasın be kadın,birde özgürlükten,eşitlikten dem vururlar

yazıkkkk....üzülüyorum böyle insanlarımıza .........:ssz:

aysun kayacı senmi bu adammı . şu adamın tırnağı olabilsen.
vee keşke şunu izlesen.
[video=youtube;LW3BY5qzhlg]http://www.youtube.com/watch?v=LW3BY5qzhlg[/video]

Beyefendinin eserleri mükemmel gerçekten, ama şu başhekimin gelip küçümcercesine siz mi yaptınız diye? demesi hiç hoşuma gitmedi, Nasrettein hoca boşuna dememiş "ye kürküm ye " diye, illa lisanlımı olmak lazım. düzgün giyimlimi olmak lazım, köylü cahildir zihniyetinden ne zaman kurtulacağız, ben bunu görebilecekmiyim, yada köylüyü küçümseyip başka milletleri ne zaman yüceltmekten vazgeçeceğiz, neden ? Hepimiz TÜRK değil miyiz? Bu yeterli değil mi?

bu ülke de aysun kayacının oyuna öyle çok muhtaç ki...allah muhafaza aysun hatun oy kullanmasa halimiz nice olur..:ssz:
biz anladık seni aysun ablam...sen bizi anladın mı acep...
dağdaki çoban sayesinde şuan gündemdesin... bilmem farkındamısın...

Aslinda Aysun Kayaci`yi elestiriyoruz ama kendisinin söylemeye calistigi sey cesitli demokrasi teorilerinin ana cikis noktasidir. Demokratiklesme isimli bir derste "demokrasi" konusunu tartisirken, ayni döngüye girmis isin icinden cikamamistik. :34: Benim de aklima o gelmisti hatta derste örnek vermistim. Demokrasi demokrasi diyoruz da "oy verenler ne kadar bilincli?" aslinda Kayaci`nin mesaji bu. Oy verirken kim neye göre oy veriyor, bu kriterlerin demokrasideki yeri ne?

Evet sonuc demokrasinin geregi olarak herkesin oyunun esit olmasi. Isleyen bir demokraside "bilincsiz" oylarin cok bir önemi olmuyor. Ancak bir ülkede demokrasi islemiyorsa, yani basa gelecek partinin secimi sanattan siyasete kadar herseyi basli basina degistirebilecek düzeydeyse, azinliklarin haklari korunmuyor ve cogunlugun diktatörlügüne dönüyorsa, iste orda "hangi secmen oy vermeli?" sorusu daha bariz bir sekilde tartisma konusu oluyor.

Gerci bu tartismanin da sosyal bilimlerin bir gercegi olarak, net dogru bir yaniti yoktur. :34:

Son düzenleme:
Bana göre sizin düşündüğünüz gibi düşünmedi,şöyle düşünmüş olabilir,köylerde yaşayan kırsal kesimdeki insanlar yemek,barınma vs. gibi temel şeylere muhtaç çoğunluğu bu bir gerçek..Annem de babam da köyde doğup büyüdü çünkü,oradan biliyorum,çok azının ihtiyacı yok.Hani oradaki muhtaç insanlara iktidar gıda,giysi yardımı vs. yapıyor,e adam da haklı olarak oyunu ona veriyor,temel gereksinimlerini karşılayamamış bir insan ,siyasette felsefe de yapamaz çünkü.Bence bu anlamda söylemiş olabilir, bilinçli oy kullanmıyor yani,tabi ben mi çok iyi niyetliyim orasını bilemem .:1:
Şayet böyle düşünmüyorsa,Köylü milletin efendisidir azizimm... :ssz:

Son düzenleme:
Zamaninda hep birileri otekilestirildigi icin bunlar oluyor . Bir insan once kendi kapasitesini (tecrube, gozlem, objektif bakis, zeka, arastirmacilik ruhu ... ) anlayacak sonra baskalarini elestiricek. Bunu soyleyen Prada canta kullanan, iki kelimeyi bir araya getiremeyen biri olursa tabi ki samimi bulmam. :19:

Dipsiz Not: Seni anlamadik, bir kere daha tekrarla. :27:

kime göre bilinç? Herkes aynı partiye oy vermek zorunda mı? Karşı patrtiye veriyor diye bilinç olmuyor mu yani ?Okumayan insan siyasetten anlamayan insan mı? Ya da cebinde para var,iyi yerlere gelmiş diye herşeyi biliyor mu oluyor?Bu nasıl bir mantık ?

Aysun Kayacı'yı bir kenara bırakıp düşünürsek gayet mantıklı bir fikir bence.

Oy vermek belli bir bilinç düzeyi gerektirir.Eğitimsiz insanlar oy vermesin anlamı çıkmasın buradan ama sokakta burnunu karıştıran adamla da beni oyum bir olmasın arkadaş.Sırf yakışıklı diye Cem Uzan'a oy vermiş tanıdığım var benim,hangi eşitliklikten bahsediyoruz daha?

Hangi partiye oy verdiği önemli değil,yeter ki muhakeme yeteneğine sahip olsun,mantıklı sebeplere dayanarak kullansın oyunu.

“Yıllar önce izah etmek istediğim fakat herkes tarafından büyük tepki aldığım olayı şimdi anladınız mı? Sorun ne çobanda ne de oyda, saygılar”

Ne vereyim ablama ? :9:

Aysun Kayacı seni anlamakta sorun yaşamıyoruz zaten sana hak vermekte sorun yaşıyoruz .

Sen diyorsun ki , senin gibi düşünenlerin sözcüsü olarak ... Ben ve benim gibi verdiği oyu bilinçli veren kişilerle ; eğitimi , yaşantısı , sosyo-kültürel gerçeği bizimle denk olmayan kişinin oyu bir olamaz .

Bak nasıl da güzel toparladım senin adına senin gafını :ssz:

Ama o iş öyle değil ablacım , oy verme kriteri ne olursa olsun her birey bir oy hakkına sahip , sistem basit , denklem kolay . Hem belki bana göre de sizin ''eğitimli'' oy kriterleriniz mantığa dayanmıyor , oy vermenizi dayandırdığınız kriterler bana göre lider seçme de yeterli değil . Ne yapacağız şimdi ? Çeyrek mi sayalım oyunu , eve paket mi yapalım ?

Bırakın insanları kategorize etmeyi artık , her kategori bir diğer için düşük kalabilir , her bir üst kategori için de siz ''hiç'' sayılabilirsiniz . O sebeple herkesin eşit sayıldığı sistem en iyisidir , ayarlarla oynamayın boşuna :34:

Ne vereyim ablama ? :9:

Aysun Kayacı seni anlamakta sorun yaşamıyoruz zaten sana hak vermekte sorun yaşıyoruz .

Sen diyorsun ki , senin gibi düşünenlerin sözcüsü olarak ... Ben ve benim gibi verdiği oyu bilinçli veren kişilerle ; eğitimi , yaşantısı , sosyo-kültürel gerçeği bizimle denk olmayan kişinin oyu bir olamaz .

Bak nasıl da güzel toparladım senin adına senin gafını :ssz:

Ama o iş öyle değil ablacım , oy verme kriteri ne olursa olsun her birey bir oy hakkına sahip , sistem basit , denklem kolay . Hem belki bana göre de sizin ''eğitimli'' oy kriterleriniz mantığa dayanmıyor , oy vermenizi dayandırdığınız kriterler bana göre lider seçme de yeterli değil . Ne yapacağız şimdi ? Çeyrek mi sayalım oyunu , eve paket mi yapalım ?

Bırakın insanları kategorize etmeyi artık , her kategori bir diğer için düşük kalabilir , her bir üst kategori için de siz ''hiç'' sayılabilirsiniz . O sebeple herkesin eşit sayıldığı sistem en iyisidir , ayarlarla oynamayın boşuna :34:

Aus sistem basit denklem kolay oldugunu nasil söyleyebilirsin? Ben senin Siyaset Bilimi üzerine egitim aldigini biliyorum.
Demokrasi üzerine kapsamli bir ders Türkiye`de hangi üniversitelerde var bilmiyorum ama eger o dersi aldiysan zaten sistem basit, denklem kolay diyemezsin.
Siyaset Bilimi`nin en tartismali konularindan bir tanesidir demokrasi ve secimler konusu hatta politik ekonominin bile tartisma alanina girebilmis bir konudur. Herkesin esit sayildigi sistem en iyisidir konusu bile tartismaliyken, demokrasi islemekte mi diye de sormak gerekir. Islemeyen bir demokraside de sorgulamalarin baslamasi normal degil mi? Aysun`un cok basit düzeyde yaklastigi konu aslinda bir sürü teorinin ilham alanidir, sorgulamaya da kesinlikle hakki vardir, zira bunu sorgulayan ilk kisi de degil ki. :34: Ayrica kriter de öyle "egitim, sosyo-kültürel yasanti" falan degildir.

Bir mühendis nasil ki yaptiklariyla ürettikleriyle topluma faydali oluyorsa, ben sahsen forumda farkindalik yaratmanin sorumlulugum oldugunu düsünüyorum, 4 yil lisans + 2 yil yüksek lisans, alti sene harcamisim kolay mi? Aysun Kayaci cok basit bir düzlemde bahsetmisken celiskilerden, bunu acmak bence bu konuda egitim almis insanlarin görevi.
Demokrasi konusunun oylar esit, sistem basit, denklem kolay seklinde basite indirgenmesi bence yanlis.

Back