• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Şimdi bende hikayemi yazabilirim umut olmak adına ...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

anneruhu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
157
32
73
34
Eski msjlarımdan da anlaşılacağı üzere - 2 yıllık evliyim 2013/haziranda bebek yapmaya karar verdik aylarca hayal kırıklığı yaşadık Ocak ayına kadar olmayınca hastaneye gidelim dedik...Doktor benden bazı testler eşimden de sperm testi istedi... Eşimin testi sonuçlandı...test karşısında ikimizinde dili tutuldu çünkü eşimde toplam 12 milyon 1 ml de 6milyon sperm vardı morfoloji %2...Çift taraflı varikosel oldugunu öğrendik....doktor istersen hemen ameliyat yapabiliriz dedi sağlık olarak hemen sağlığına kavusabilirsin ama değerlerin iyileşme garantisi yok dedi %40-%50 ihtimal verdi ...bir kez daha test vermek istedik sperm gittikçe düşüyordu 10milyon 1mldede 5 milyon olmustu- tabiki ne yapacağımızı şaşırdık bir sürü şey okuduk araştırdık ....Benim testler temizdi hormonlarım yumurtlamam herşeyim fakat doktor eşinin bu degerleriyle aşılama bile yapamayız önce onu tedavi ettirin dedi. çok hastane araştırdık özel hastaneler pazarlamacı gibiydi amelıyat surecını anlatırken...En ıyısı devlet hastanesindeki doktorumuza olalım dedik ve eşim 14 Şubat sevgililer gununde :) Varikolsel amelıyatı oldu. Ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi doktor ...Ameliyatın akşamı taburcu olduk kalmak istemedi eşim hastanede...önce 3 gun evde istirahat edeyım dedi daha sonra tam iyileşeyim dedi 1 hafta rapor aldı...dikişleri toparlamış amelıyat okadar cabuk tesir etmiştiki ayakta kaldıgında bana soylemedıgı agrılarının gectıgını soyledı...biz çalışmalara devam ettik tabi amelıyat oldugu ay dahil sonuc hep husran 3 ay sonra ilk testi vermeye gitti eşim...Test sonucunu aldıgında aradı neredeyse hamıle kalmısım gibi sevindik.Çünkü toplam sperm 75 milyon 1ml ise 35milyon sperm vardı morfoloji %4 olmuştu...Daha sonra 3 ay daha denedık olmadı 6.ay test vermeye gitti değer 99milyon 1 ml de 39 milyon olmuştu morfolojı hala %4 dü...Temmuzdan -Eylül ayarı arasındada olmayınca ben doktora gıttım dedim esşimin sperm değerleri düzeldi aşılama yapabilirsiniz heralde artık diyedoktor rahım filmi çekilmen lazım dedi Ekimin basında rahim filmi çekildim...o ay hamıle kalmadım fılm temızdı doktora gotrdum doktor ne dese begenırsınız ....Senın raporlarda kızamıkcık olmadıgın gozukuyor kızamıkcık aşısı yaptırman lazım 4 ay korunman lazım ...o sinirle daha once neden soylemedılerde beni 4 ay bekletiyorlar diye çıktım eve geldim...Dedim bir ay deniyim olmazsa gider vurulur beklerim...Ama kasım yanı bu ay dun ıtıbarıyle 2 haftalık hamıle oldugumu öğrendim çok mutluyum goz yaslarıyla birlikte haberimizi Aldık umarım keseyı kalp atışlarınıda gorebılırız ...Aşı olmadan nekadar yanlıs yaptım bılmıyorum ama hasretim tavan yapmıştı Rabbim sevindirdi...Artık Rahım Filmimi etkili oldu bılmyorum ama oldu işte sonunda bende hamıleyım....:)Darısı Tum Anne olmak isteyen hatunların başına inşallah Rabbim veriyor...onun merhametınden ümit kesilirmi hiç.

hayırlı olsun darısı başıma olsun inşallahhh
ileri hızı yazmamışın hiç o nasılsı

hayırlı olsun darısı başıma olsun inşallahhh
ileri hızı yazmamışın hiç o nasılsı
ileri hızı her zaman ıyıydı sıkıntımız spermin az olmasıydı Toplam ileri+hızlı sperm sayısı %70 ile %50 arasında değişiyordu.

Tabiki darısı sizlerin başına Allahın izniyle tüm anne olmak isteyenlerin inşallahhh

Son düzenleme:
toplam sperm mi yoksa ml falan mı canm.bir de morfoloji hız nasıldı.
ml de 5 milyon morfoloji % 1 ileri hizli hareket % 25 mi 30 muydu oyle biseydi yani dogal yoldan hamile kalmam bu degrlerle pek mumkun degildi ama oldu Rabbim isteyince...

Masallah canim.darisi kucagina almaya olsun insallah.ben de 0 morfoloji ve 0 hizla hamile kaldim rahim filmi cektirdigim au.rabbimin merhameti cok buyuk.tam umutlarimiz tukenmisken mucizemi verdi bana

Masallah canim.darisi kucagina almaya olsun insallah.ben de 0 morfoloji ve 0 hizla hamile kaldim rahim filmi cektirdigim au.rabbimin merhameti cok buyuk.tam umutlarimiz tukenmisken mucizemi verdi bana
Aminnnn rabbim seninde saglikla kucagina almayi nasip etsinn insallh

nasıl oluyo o yaa 0 morfoloji ve hızla, bende rahim filmi çektirdim 4 ay oldu morfoloji 7 hız 28 hala bişey yok :KK43:

Rabbim hasretimizi dindirsin ..

Gerçekten burda okuyunca düşük değerlerle hamile kalanların hikayesini içime bi umut doğuyor:KK51:

Back
X