Şimdi ben bu aileyi ne yapayım?

Rabbim yolunuzu açmış bence. Görüşmeyin. İletişimi koparın. Mesleğiniz var. Kimse karışamaz artık. Ölmeyi aklınızdan geçirmeyin. Zor yol bitmiş. Önünüz açılmış. Bence en güzel günleriniz. Tadını çıkarın. Kulakları tıkayıp yolunuza devam edin. 🤗

Siz zaten zoru başarmışsınız.okumuş, meslek sahibi olmuşsunuz.Eminim kaderinizi de kimsenin eline verecek kadar bilinçsiz değilsiniz.Ailene gerekli açıklamayı yapın. Evlilik için hazır olmadığınızı , kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınızı net ve kararlı bir şekilde dile getirin.Aile ve toplum baskısı hayatınızla ilgili yanlış Kararlar almanıza neden olabilir.Dik durun sadece.Bir süre sonra onlar da vazgeçecektir.Tayin isteyebilirsiniz, anneniz yanınıza gelecekse de şart koşun, sizin hayatınıza müdahale edemeyeceğine dair.

Üzüldüm bu durumunuza. Yani ne kadar eğitim alırsan al ya da yaşın büyük olsun iş sahibi ol ama bir insan hayatını etkiliyor, Kötü düşünceler geliyor aklına. Kader biraz da aile ile sekilleniyor sanki. Görüşmeyin bence de. Ne kadar uzak olursanız o kadar kendinizi bulursunuz bu durumda

Çekin gidin oradan, anneniz de sizinle gelirse gelir, zamanında ona acımayan adamın peşinden hala gitmeye devam ederse de siz de acımayın yolunuza bakın.

Ya sizin ailenizin yanında kalmanız hata. Cok rahat batı illerine gidersiniz alti yillik öğretmenlikle. Karadeniz de cok güzeldir Anneniz de gelmesin yaniniza ne demek başına bi iş gelirmiş başınıza sokakta bir is gelse annenizin ne yardimi olacak kocaman kadınsınız rest çekmeyi bilin kendi hayatinizi yaşayın görücü yapmayın. Çünkü görücü usulü olunca aileler kendi kafa yapisinda birini buluyor ailenle anlaşamıyorsan onların bulduğuyla nasıl anlaşacaksın ?

6 yıllık öğretmenim. 28 yaşındayım. Ailemin bulunduğu ilde yaşıyorum geçen yaz tayin istedim onlar köydeler. Erkek kardeşim yanımda. Polislik mülakatına girdi onu bekliyor. Sonrasında annem yanıma gelecek tek kalmıyım diye( basıma bir şey gelir diye korkuyorlarmış). Neyse biraz uzun olacak öncelikle bunun için kusura bakmayın. Düzgün bir aile hayatım olmadı. Doğuda yaşıyoruz ve 8 kardeşiz biz. Babam yaklaşık 25 yıl önce almanyaya gitti çalışmak icin. O zamanlar inşaat sektöründe iyi para kazanılıyordu. İlk bir kac sene çalıştı iyi de kazandı. Fakat babamın karı kız düşkünlüğü bitmediği icin. Orda başkasıyla evlendi bizi unuttu. Aramadı sormadı. Köy yerinde yaşıyorduk. Yicek ekmek bulamadığımız zamanlar oldu. Babam gününü gün ederken. Annem okula Bİle göndermek istemedi cünkü para yok. Daha 5. Snftayken aylarca annemden uzak ben ablam abim geçinmek için çalıştık Farklı bir ilde. Sonraki yıllar da öyle. Başarılı bir öğrenciydim. Annem sonradan ikna oldu okutmaya. Yeri geldi abim harçlıksız gitti okula . Biz de harçlıksız giderdik ama o erkek olduğu icin içim acırdı ona. Okul tam gündü ve sabah kahvaltı yok öğlen yemek yok eve gelirdik öyle. Allah’a bin sükür. Ben rabbimin bana bir mucizesi olduğunu düşünüyorum. Bana bu mesleği nasip etti. Neyse baba dediğim adamın işleri bozuldu geldi eve ne kadar karşı çıksam da ne kadar kavga etsem de annem kabul etti. Ve ben sırf annem icin suan onlara yardımda bulunuyorum. O ayrı konu. Üstüne simdi de benim evlilik durumuma takmıs durumdalar. Görücü usulü birilerini buluyorlar. Buldukları biri ile görüştüm fakat doğuda olanlar bilir. 1 haftada karar ver demeye başladılar tanımadan etmeden. Nisanlıyken tanırmışım. Bugun de aynısını yaptılar bana. Ben de istemiyorum dedim. Baba dediğim adam sevdiği varsa, BASINA BİR OLAY GELDİYSE söylesin demis. Ben tabi kriz geçirdim. Basıma bir şey geldiği icin istemediğimi düşünmüş. Benim kaderim mi bu. Burdan tayin isticem bir daha da beni aramayın dedim. İçim acıyor. Evlenmeyi istiyorum eevt ama bir yerlerde oturup onla görüşüp tanışmama izin vermez onlar. Ve beni neyle suçladılar. Artık öyle yoruldum ki. Benim yanlız olmamı istemiyorlarmış ablam öyle diyor. Dedim yıllarca bizi yalnız bırakırken yalnız değil miydik simdi mi yalnız kalmış olduk. Her seyden soğuttular beni. Ölmeyi istiyorum artık. Düşündükçe gözyaşlarımı tutamıyorum. Bıktım bu aileden .. uzun oldu kusura bakmayın.

Allah kurtarsın..

cocuk yasta ailenizden uzak bir yerlere calismaya gonderirlerken basiniza bisey gelmesinden korkmayan insanlar simdi namusunuzun bekcisi kesilmiş.
yerinizde olsam görüşmem.
baba konusunda hemen hemen ayni seyleri yasamisiz ben sizden yas olarak daha kucuktum danisacak kimsede yoktu ben sana soyleyeyim simdi
annen kendi tercihlerini yasiyor ve kendi tercihlerini yasadigi icin ona karsi bir mecburiyetiniz yok her koyun kendi bacagindan asilirmis.
size koca adayi yollayan insanlarin evlilik hayatina bir bakin sonra size yolladiklari insanlarla gorusmeyi dusunun.

neden ölmek istiyorsun ki?
bu yaşına kadar türlü zorlukları atlatarak gelmişsin mesleğini eline almışsın. Genceciksin
baban olacak şahısa ise takılma bence artık o da onun sınavıymış de geç ve kendini onun için heba etme. anneni de çok görme bence bu coğrafyada yaşayan birçok kadına o öğretilmiş maalesef aşmaları zor.
eğer baban bu konuyu tekrar açarsa ona uygun bir dille önce aynaya bakması gerektiğini hatırlatmalısın:sinirli:

Merhabalar öncelikle.Ne güzel mesleğinizi elinize almışsınız size imrendim bende ilerde öğretmen olmak istiyorum.
Ve elime mesleğimi aldığımda kendi ayaklarım üzerinde durabildiğimde kimseyi takmam
İnsanın inanın gerçekten kendisinden başka kimsesi yok şu hayatta anne baba kardeş herşey biryere kadar
Hayatınızı mahvetmelerine yanlış seçimler yapmaya izin vermeyin ne güzel mesleğiniz var para kazanıyorsunuz illaki karşınıza biri çıkar
Bence sizin için ne kadar uzak o kadar iyi
Yolunuz bahtınız açık olsun..

6 yıllık öğretmenim. 28 yaşındayım. Ailemin bulunduğu ilde yaşıyorum geçen yaz tayin istedim onlar köydeler. Erkek kardeşim yanımda. Polislik mülakatına girdi onu bekliyor. Sonrasında annem yanıma gelecek tek kalmıyım diye( basıma bir şey gelir diye korkuyorlarmış). Neyse biraz uzun olacak öncelikle bunun için kusura bakmayın. Düzgün bir aile hayatım olmadı. Doğuda yaşıyoruz ve 8 kardeşiz biz. Babam yaklaşık 25 yıl önce almanyaya gitti çalışmak icin. O zamanlar inşaat sektöründe iyi para kazanılıyordu. İlk bir kac sene çalıştı iyi de kazandı. Fakat babamın karı kız düşkünlüğü bitmediği icin. Orda başkasıyla evlendi bizi unuttu. Aramadı sormadı. Köy yerinde yaşıyorduk. Yicek ekmek bulamadığımız zamanlar oldu. Babam gününü gün ederken. Annem okula Bİle göndermek istemedi cünkü para yok. Daha 5. Snftayken aylarca annemden uzak ben ablam abim geçinmek için çalıştık Farklı bir ilde. Sonraki yıllar da öyle. Başarılı bir öğrenciydim. Annem sonradan ikna oldu okutmaya. Yeri geldi abim harçlıksız gitti okula . Biz de harçlıksız giderdik ama o erkek olduğu icin içim acırdı ona. Okul tam gündü ve sabah kahvaltı yok öğlen yemek yok eve gelirdik öyle. Allah’a bin sükür. Ben rabbimin bana bir mucizesi olduğunu düşünüyorum. Bana bu mesleği nasip etti. Neyse baba dediğim adamın işleri bozuldu geldi eve ne kadar karşı çıksam da ne kadar kavga etsem de annem kabul etti. Ve ben sırf annem icin suan onlara yardımda bulunuyorum. O ayrı konu. Üstüne simdi de benim evlilik durumuma takmıs durumdalar. Görücü usulü birilerini buluyorlar. Buldukları biri ile görüştüm fakat doğuda olanlar bilir. 1 haftada karar ver demeye başladılar tanımadan etmeden. Nisanlıyken tanırmışım. Bugun de aynısını yaptılar bana. Ben de istemiyorum dedim. Baba dediğim adam sevdiği varsa, BASINA BİR OLAY GELDİYSE söylesin demis. Ben tabi kriz geçirdim. Basıma bir şey geldiği icin istemediğimi düşünmüş. Benim kaderim mi bu. Burdan tayin isticem bir daha da beni aramayın dedim. İçim acıyor. Evlenmeyi istiyorum eevt ama bir yerlerde oturup onla görüşüp tanışmama izin vermez onlar. Ve beni neyle suçladılar. Artık öyle yoruldum ki. Benim yanlız olmamı istemiyorlarmış ablam öyle diyor. Dedim yıllarca bizi yalnız bırakırken yalnız değil miydik simdi mi yalnız kalmış olduk. Her seyden soğuttular beni. Ölmeyi istiyorum artık. Düşündükçe gözyaşlarımı tutamıyorum. Bıktım bu aileden .. uzun oldu kusura bakmayın.
Yaptiklari ardi arkasi kesilmeyen elestirileri olan bir aile ve esi ile hayat geciriyorum, hayatta kalma mucadelesi veriyorum. Psikolojim o kadar bozuk ki, sizin gibi yasamima son verme dusunceleri cok cazip gelmeye basladi. Durumunun net olarak ne oldugunu bilmeyenler, hakli olarak bosan ve gorusme ailenle dediler. Tabi ki 3.goz olarak bakinca cozum boyledir, ama isin gorunmeyen diger taraflari da var anlatamadigim, buraya yazamadigim, bu sebeplerle ben herseye boyun egmek durumundayim.
Size sorum, benim gibi boyun egmenizi gerektiren bir durum var mi? Eger yok ise, iletisimi kesin. Uzaktan soylemek cok kolay biliyorum, ama umarim benim gibi baglayici nedenleriniz yoktur ve kocaman bir rest cekersiniz hepsine. Omur boyu konusmayacak ya da klasik "hakkimizi helal etmiycez" tehditlerinden zerre kadar etkilenmeyeceginiz kadar guclu olup, bunu basarabilmeniz icin sizin icin dua edecegim.
Ben egildim, siz yapmayin

Emekli değil ki. Hic bir halta yaradığı yok. Ama her haltı da o bilir. İşleri bozuldu döndü 8 snee önce
Daha ne diye kabul ediyor anneniz onu. Bir de üstüne maddi destekde bulunuyorsunuz. Maddi destekde bulunduğunuz için adam size güveniyor demek.
Gitsin çalışsın karısına baksın o zaman.

Adamın işleri bozulmuş tabi annenizi aldattığı kadın bırakınca kürkçü dükkanına :@ Aç gitmiş gelmiş mesleği elinize almışsınız asla kendinize karıştırtmayın ben böyle adamı düğünüme bile çağırmazdım. Ölmeyi isteyecek durumun asla yok hayatı tek başına göğüslemişsin kurtarmışsın kendini ve paranı kazanıyorsun kimseye birşey demek düşmez. Onların bulduğuyla görüşmen hata. Kendi hayatına bak gez eğlen erkek arkadaşlarına kendin karar ver. İyide olsa kötüde olsa senin seçimin olur.

Yaptiklari ardi arkasi kesilmeyen elestirileri olan bir aile ve esi ile hayat geciriyorum, hayatta kalma mucadelesi veriyorum. Psikolojim o kadar bozuk ki, sizin gibi yasamima son verme dusunceleri cok cazip gelmeye basladi. Durumunun net olarak ne oldugunu bilmeyenler, hakli olarak bosan ve gorusme ailenle dediler. Tabi ki 3.goz olarak bakinca cozum boyledir, ama isin gorunmeyen diger taraflari da var anlatamadigim, buraya yazamadigim, bu sebeplerle ben herseye boyun egmek durumundayim.
Size sorum, benim gibi boyun egmenizi gerektiren bir durum var mi? Eger yok ise, iletisimi kesin. Uzaktan soylemek cok kolay biliyorum, ama umarim benim gibi baglayici nedenleriniz yoktur ve kocaman bir rest cekersiniz hepsine. Omur boyu konusmayacak ya da klasik "hakkimizi helal etmiycez" tehditlerinden zerre kadar etkilenmeyeceginiz kadar guclu olup, bunu basarabilmeniz icin sizin icin dua edecegim.
Ben egildim, siz yapmayin
O değilde yaşamıma son vermek cazip gelmeye başladı ve bağlayıcı sebeplerim var ne demektir? Ne olursa olsun hiçbirşey senden kıymetli değil. Böyle düşünmeni gerektirecek sebepleri kaldır ortadan ki yapabilirsin eğer kendini salmazsan.

Ailemin haberi olmaan biriyle görüs yetiskin ve eğitimli ayakları üstünde duran birisin üzülme benim babamda 5 yasında tanıdım oda yurt dısındaydı evlenmis dönmemisti acele etmeen ölçüp tartıp tanıyıp öyle evlen

O değilde yaşamıma son vermek cazip gelmeye başladı ve bağlayıcı sebeplerim var ne demektir? Ne olursa olsun hiçbirşey senden kıymetli değil. Böyle düşünmeni gerektirecek sebepleri kaldır ortadan ki yapabilirsin eğer kendini salmazsan.
MissCherryBlossom MissCherryBlossom Sevimsizkelebek Sevimsizkelebek
Yerimde olmak istemezdiniz, hatta hic kimse istemez. Ozurlu/engellilerin yasamlarinda tibbin bile ortadan kaldiramadigi sebepler vardir. Durumumu tam olarak bilmediginiz icin, size kolay gozukebilir. Benim yasam kosullarim, normal kabul edilenden farkli. Benim durumumda olup, hayata küsüp disariya cikmayan cok, ben ise bir sekilde cabaliyorum.
Tabi siz de haklisiniz, klavyenin diger tarafindaki kisiyi birebir goremediginiz icin, durumunu bilmediginizden dolayi, "ne olacak kurtul o baglardan" diyebiliyorsunuz. Hayat o kadar basit ve adil olsaydi bana da, yapardim.
Engelli kisilerin, ne kadar normal hayatta aktif rol aldiklari dogruysa da, psikolojik anlamda sizler gibi saglikli olmayisimiz cok da garip olmasa gerek. Disardan mutlu ve kabul etmis gozukuruz, ama icten ice hissettiklerimizi bir Allah bilir bir de biz

Back
X