• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şımarık miyim?

Gerçekten size sonsuz hak verdim . Hobi falan değil bu hobi dediğin haftada bir iki olur hayatini kaplamaz ailene zarar vermez.
Araba ustasi olsa adam yag suzse bilmem ne etse bir sey demem (gerci bu yağ işini hic anlamadim) ya da pazarci olsa pazara gitmesi bahçe yapmasi kadar dogal bi sey yok ama memur olarak çalışan biri hem pazarcilik hem bilmem sanayide boyle sacma isler pesinde koşsa gercekten garipserim. Bu yuzden utanmanizi anlıyorum cok değişik bi profil çiziyor etrafa. Nereye çeksen oraya gidiyo gibi. Bi çizgin olsun hayatta ya.

Yanlış anlaşılmasın asla araba ustasina pazarciya degil lafim, çalışıp eve ekmek hetiren herkese saygim sonsuz, umarim aktarabilmişimdir, esinizin milletin peşinden koşuyor gibi duran hobilerine söylüyorum.

Ayrica kokudan komşuları rahatsiz eden arabasına gelmiyorum bile..

Benim sevgilim bitcoinlerle borsayla uğraşıyor o bile sıkıyor beni hic de hobisi saygi duyayim diyemedim daha

zaten boşanmaları ikisi için de en doğrusu, görünen o.
eleştirdiğimiz kısım şuydu: konu sahibi çok farklı düşünüyor eşinden. adamın sanayide çıraklarla muhabbet etmesini saçma buluyor. arkadaşları güzel birşeyler söylemiş, dalga geçiyorlar seninle demiş.
karşımızdaki insanın ilgi alanlarını küçümseyerek sonuca nasıl varabiliriz ?
en baştan beri rahatsızmış zaten durumdan. e adam sürekli seninle dalga geçiyorlar, git sınava çalış, neden çırakla muhabbet ediyorsun gibi şeyler duyuyorsa bu da ona uygulanan bir nevi mobbing oluyor bence.
evlilikteki kimse kötü değil sadece hayata bakışları çok farklı.

yani 13 yaşındakilerle muhabbet etmesi de garip ki bence
şimdi biz buraya yazılınca şey gibi düşündük gitmiş iki muhabbet etmiş kadın da çıldırmış gibi
ama şöyle düşünün
benim kocam eve gelmese ve her gün 13 15 yaşındaki çıraklarla muhabbet etse ben de derim arkadaşım senin hayattaki amacın ne? Sen kendini neyle geliştirmeye çalışıyorsun?
13 15 yaşındakilerle konuş, tavsiyeler ver gül eğlen ama gidip de benim yerime sürekli onlarla muhabbet etme tabi ki.
Ya ben açıkçası kadının hiçbir mesajında ters bir şey göremedim yaa, sadece siz de orta yolu bulmak için "bak sen de böyle böyle yap" diyorsunuz onu da anlıyorum ama adamda o istek şevk yok.
Konu sahibinin 1 yıl önceki mesajlarına da gittim hep mutsuz yani, keşke gerçekten şımarık gıcık bir üye olsaydı verip veriştirseydik ama maalesef hiç öyle bir hissiyat alamadım.

Ben de bunu düşünüyorum ilerde bunun için mi bizi babamızdan mahrum bıraktın diye suclarlarsa çok uzulurum
Bir yakinim bosanma asamasinda cok eziyetini cekti adamin ,ailesinin ,tum yasananlar cocuklarin gozunun onunde olmasi ragmen cocuklar anneyi cok zorladilar hemen babayi affettiler baba surekli yanlarinda olmayinca ciddi sorun oluyor eminim cogu cocuk etkilenir dersine vs herseyine yansir ustelik seninki ilgili bir babaymis ,bosanma bir anlik degil kuzum siddet vs olsa dakika durma ama cozulur gibi duruyor problemleriniz hakkinda hayirlisi olsun

şimdi biz buraya yazılınca şey gibi düşündük gitmiş iki muhabbet etmiş kadın da çıldırmış gibi
ama şöyle düşünün
benim kocam eve gelmese ve her gün 13 15 yaşındaki çıraklarla muhabbet etse ben de derim arkadaşım senin hayattaki amacın ne? Sen kendini neyle geliştirmeye çalışıyorsun?
13 15 yaşındakilerle konuş, tavsiyeler ver gül eğlen ama gidip de benim yerime sürekli onlarla muhabbet etme tabi ki.
Ya ben açıkçası kadının hiçbir mesajında ters bir şey göremedim yaa, sadece siz de orta yolu bulmak için "bak sen de böyle böyle yap" diyorsunuz onu da anlıyorum ama adamda o istek şevk yok.
Konu sahibinin 1 yıl önceki mesajlarına da gittim hep mutsuz yani, keşke gerçekten şımarık gıcık bir üye olsaydı verip veriştirseydik ama maalesef hiç öyle bir hissiyat alamadım.

yok ben verip veriştirme derdinde değilim
sadece konu sahibinin küçümsüyor olması da rahatsız edici onu belirttim
ki yazdıklarından anladığım o konularla ilgili bilgisi de kulaktan dolma.
rahatsız olduğu için sürekli laf çakmaya başlamış
şöyle düşünün sizin ilgilendiğiniz bir şey var, arkadaşlarınız iyi yapıyorsun diyor ve eşiniz onlar seninle dalga geçiyor diyor
kendinizi nasıl hissedersiniz ?
anlatmak istediğim bu

adam boş olduğu günler gittiği yerdeki insanlarla konuşuyor. özellikle onların yanına gitmiyor ki. ilgilendiği şeyi yaparken yanındaki insan kimse onunla muhabbette.

eski mesajlarını okumadım ama baştan beri mutsuzsa 2 çocuk yapmasaymış keşke
belli ki hayat görüşleri farklı, adamda bunun farkında ve kendine bir düzen kurmuş. belki muhabbetleri bile tutmuyor birbirini. ki tutuyor olsa kendini bu kadar dışarı da atmazdı herhalde.

Bana da hobi gelmiyor işte sorun orda
Ben bı konuda size katılıyorum. Çoğu kişi burda adamın hobilerine saygı duyun demiş ama hobi dediğimiz şey zevkini kendin tadıp pisliğini başkasına temizletmek asla değil. Madem hobi olarak yapıyor giyecek tulumlarını çıkarken de normal elbiselerini giyip gelecek eve. Böyle hem de 2 küçük çocukla onun hizmetçisi durumunda kalmışsınız.

Mutsuzsan bosanmak neden haksizlik olsun🙄 illa siddet mi gerekir? Oyle ya da boyle mutsuzsun ve seni mutsuZ eden sey icin karsidaki ugrasiyo mu? Hayir..

buarada esin bos gezenin bos kalfasi gibi.. gitse bi fabrikada filan calissa bi yorulsa perti ciksa ve evdeki coluga cocuga hasret kalip gozu patlasa o zaman gorurdum onu ama 1 gun calisio 3 gun izin adamin cok bos vakti oldugu icin bos islerle ugrasiyor gibi..

Ayrica arada ona buna yardimci olmak iyidirde yani sureklilik halinde ve hic bir sekilde para filan kazanmiyo bu isten.. hersey para degil ok onuda biliyorum ama banada bos geldi acikcasi..

ama şöyle düşünün
Ciraklarla muhabbet sadece sanayide olmuyordu ki evde adam uyuyor ısrarla alacaklı gibi arıyor üst üste açana kadar. Tlfda bir şey soracak oluyor falan. Veyahut sanayideki usta ciraklarin ücretini devlet ödüyor onun çıktısını eşime atıyor bunlar çıkacak,okula teslim edilecek yazıyor. Hani sen adamdan iş mi öğreniyorsun adamın ayakcisi misin? Çok şey var da kafanızı şişirmek istemiyorum

Konuyu özetliyorum, mesajları tek tek okumayınca konu anlaşılmıyor 😅:

1) Konu sahibinin eşi nemur, 1 gün tam çalışıyor, 3 gün dinleniyor. Görevde yükselme sınavlarına girmek istemiyor çünkü mevcut halinden memnun.

2) Konu sahibi şu anda çalışmıyor, 2 minik yavrusu var. Ev işi çocuk derken gün boyu meşgul. Eşi için şehrini değiştirmiş, yaşadığı yerde sosyal çevre geniş değil. Sigarayı eşi için bırakmış.

3) Eşin iyi yönlerine gelirsek evine market alışverişini yapıyor, ev işine eli biraz yatkın, çocuklarla ilgili.

4) Eşin kötü tarafına bakarsak eve eşya almayı sevmiyor. Mesela buzdolabı alındığında para yok derken pazarcıya 10 bin tl kredi çekilmiş. Mutfaktaki bankın kaynağı eş devamlı sanayiye gitmesine rağmen aylardır bekliyor.

5) Eş arıcı/pazarcı/yağ işi derken biraz pis işlerle uğraşıyor, kıyafetlerin temizliği de konu sahibi yapıyor. Yağ süzme işi ile uğraşıyor, o yağı koyduğu araba kızartma yağı koktuğu için komşulardan uzağa konuluyor, konu sahibi de binmek istemiyor. Eş yaplı kıyafetlerle koltuğa oturuyor. Önemli bir nokta pazarcılık arıcılık yaparken aldığı bir ücret yok, arabaya süzdüğü yağı koyuyor sadece.

6) Konu sahibi eşinin sanayi tarzı işlerle uğraştığı işleri eşine de yakıştıramıyor mesele sadece hijyen değil. Mesela sadece kahvelerde devamlı takılsa o da problem.

7) Konu sahibi hep eşinin isteklerini kabul etmek durumunda kaldığını, onun fedakarlık yapmadığını düşünüyor. Epey bıkmış bu durumdan.

8) Konu sahibinin gelir problemi az zira aileden gelen iki ev vb var. Nafaka da alırsam geçinirim diye düşünüyor. Bir aydır annesinin evinde, boşanmayı ciddi olarak düşünüyor.

Yorumlarımı sonra yazacağım, yoruldum özeti yazarken.

ellerine sağlık

aa ben gece konuyu yarim okumusum, adam biyodizel uretip bir de kendi arabasinda mi kullaniyor? e tamam hobi bu. yararli hatta.

ama yine de dunyadaki en yararli hobi bile olsa bir insanin hobisi ailesinin, evdeki sorumluluklarin onune gecmemeli bence. simdi adama ilk mesajimdaki gibi bos isle ugrasiyor diyemiyorum ama yine de ayari kaciriyor ortasi yok.

+1
bir çok arkadaş hobisini kabul edememişsiniz şekilcisiniz demiş ama ben katılmıyorum. arı ile ya da bahçe ile ya da araba tamiri ile ilgili hobi olsa kursa gidip işi öğrenmeye çalışır öğrenince de boş vakitlerinde yapar diğer vakitlerini de ailesiyle birlikte geçirir. siz zaman içinde adamın dengeyi tutturamamasından umursamamasından bıkmışsınız bu yüzden de sevginiz de tükenmiş sanırım. bence evlilikler karşılıklı anlayış ve fedakarlığa dayanır hep tek taraftan gidince bu durumla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor bence. eşiniz orta yol bulabilirse ve o dengede kalabilirse belki düzelir öncelikle bu konuda ısrarcı olunmalı olmuyorsa da zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum
Bazı arkadaşlar çok sempatik bulmuş, sıradan olmayan şeylerle uğraşıyormuş vs vs. Hiç öyle görmedim ben olayı, pazarcıya kredi çekmek nedir ya? Pazarcının yaptığı işe ilgisi var ve ona yamanmak maksadıyla yapılmış bir hareket değil de ne? Bir gün arabayla uğraşsın, diğer gün tatlıcılardan atık yağ toplasın, bir gün pazarda öbür gün arıda? Ne güzel hayat bu böyle, niye evlenmiş o zaman?
Herkesin vardır hobisi, ve evet konumuna göre yakışan iş vardır yakışmayan iş vardır. Burda yazan üyelerin hangisi kocasını millete pislik ve koku içinde göstermek ister acaba?
Ben niye gerildim şimdi yine ya😂😂😂

Bazı arkadaşlar çok sempatik bulmuş, sıradan olmayan şeylerle uğraşıyormuş vs vs. Hiç öyle görmedim ben olayı, pazarcıya kredi çekmek nedir ya? Pazarcının yaptığı işe ilgisi var ve ona yamanmak maksadıyla yapılmış bir hareket değil de ne? Bir gün arabayla uğraşsın, diğer gün tatlıcılardan atık yağ toplasın, bir gün pazarda öbür gün arıda? Ne güzel hayat bu böyle, niye evlenmiş o zaman?
Herkesin vardır hobisi, ve evet konumuna göre yakışan iş vardır yakışmayan iş vardır. Burda yazan üyelerin hangisi kocasını millete pislik ve koku içinde göstermek ister acaba?
Ben niye gerildim şimdi yine ya😂😂😂
benim nisanlim da arabalara cok merakli. ama oyle boyle degil dunyadaki butun arabalarla ilgilenmek istiyor resmen. biriyle 10 dakika konustuktan sonra muhabbet direkt “abi senin araba neydi?” den devam ediyor sonra o arabanin herrrr seyini konusmaya basliyor. bos vakitlerinde araba gormeye gidiyor, sanki alacakmis gibi ankaradan cikip istanbula arabaya bakmaya gidiyor merakindan. yemek yerken, lavaboda, trafikte her yerde araba videosu izliyor.

en son babasindan bir firca yedi birkac ay once. kendine yakisan islerin pesinde kos hayvan herif, millet sana bakinca bir halt zannediyor herkesle araba konusuyorsun gibi cok agir bir fircaydi. 😂 biraz kendine geldi sonra. babasi fircalamasa ben artik katlanamayacaktim. bence de insanin hobileri kendisinin onune gecmemeli ve herkes biraz da haline gore hobiler edinmeli.

benim nisanlim da arabalara cok merakli. ama oyle boyle degil dunyadaki butun arabalarla ilgilenmek istiyor resmen. biriyle 10 dakika konustuktan sonra muhabbet direkt “abi senin araba neydi?” den devam ediyor sonra o arabanin herrrr seyini konusmaya basliyor. bos vakitlerinde araba gormeye gidiyor, sanki alacakmis gibi ankaradan cikip istanbula arabaya bakmaya gidiyor merakindan. yemek yerken, lavaboda, trafikte her yerde araba videosu izliyor.

en son babasindan bir firca yedi birkac ay once. kendine yakisan islerin pesinde kos hayvan herif, millet sana bakinca bir halt zannediyor herkesle araba konusuyorsun gibi cok agir bir fircaydi. 😂 biraz kendine geldi sonra. babasi fircalamasa ben artik katlanamayacaktim. bence de insanin hobileri kendisinin onune gecmemeli ve herkes biraz da haline gore hobiler edinmeli.
Olacak iş var olmayacak iş var gerçekten. Benim eşim de bağ bahçe işlerini sever mesela, fırsat buldukça babasına yardım etmeye gider, üzüm bağları falan var. Ama bir yere kadar. Geçen haftasonu ikimizin ortak bir öğrencisinin düğünü vardı, gündüz yine bahçeye gideceğim dedi, tamam dedim.
Bir geldi mağara adamı gibi, tahmin edebilirsin görüntüyü. Duşa girdi, üzerini değiştirdi yok yine de olmuyor. Traş olmadan çıkamazsın bu evden dedim😂 Bir saat beyefendinin hazırlanmasını bekledik. Olmaz çünkü, o düğüne damadın öğretmenleri olarak gittik, yakışmaz derli toplu olması lazım.
Konu sahibinin eşi de memurmuş, iyi kötü bir ortamı vardır. Her zaman pazarda, sanayide orda burda olmaz ki, çirkin.

Olacak iş var olmayacak iş var gerçekten. Benim eşim de bağ bahçe işlerini sever mesela, fırsat buldukça babasına yardım etmeye gider, üzüm bağları falan var. Ama bir yere kadar. Geçen haftasonu ikimizin ortak bir öğrencisinin düğünü vardı, gündüz yine bahçeye gideceğim dedi, tamam dedim.
Bir geldi mağara adamı gibi, tahmin edebilirsin görüntüyü. Duşa girdi, üzerini değiştirdi yok yine de olmuyor. Traş olmadan çıkamazsın bu evden dedim😂 Bir saat beyefendinin hazırlanmasını bekledik. Olmaz çünkü, o düğüne damadın öğretmenleri olarak gittik, yakışmaz derli toplu olması lazım.
Konu sahibinin eşi de memurmuş, iyi kötü bir ortamı vardır. Her zaman pazarda, sanayide orda burda olmaz ki, çirkin.
Çirkinliği falan da geçtim adamda utanma duygusu yok. Pazarda adama yardım ederken iş yerinden arkadaşı görmüş hiç utanmıyor, bak seni şikayet ederler dost var düşman var resmini çekerler devlet memurunun ek iş yapması yasak atarlar işten diyorum dinlemiyor da

Madem özet yazdık, görüşlerimi de ekleyeyim.
Bu konu ilk başta konu sahibinin şikayetleri basit gibi görünse de biraz irdeleyince aslında ciddi sorunların olduğu anlaşılıyor.

Hobi statüsüne uygundur değildir onu geçiyorum, malum artık televizyon dizilerinin etkisiyle herkes herşeyi yapıyor.

Bence en büyük problem eşin konu sahibini cepte görüp hiç çaba göstermezken evlilik dışındaki kişilere yaranmaya çalışması, yani “ele iyi”.

Komşular kokudan rahatsız olmasın diye arabayı çekerken eşi rahat etsin diye içine bir katkı maddesi eklememesi, buzdolabına para yokken pazarcıya kredi vermesi vs vs.

İkinci sorun ise bu hobilerin ev yaşamına hiç katkısı olmaması. Arıcılık ise kendi kovanıyla uğraşsın, bedava bakmak nedir? Resim yapsanız duvara asarsınız, kitap okusanız kültürünüz gelişir.

Pazarcılık yapacağına bir dönüm minik bir arazi alıp damlama sistemi kursun, sizin evin meyvesi sebzesi çıkar. Artık profesörler de mühendisler de gidiyor tarlaya ama bir zahmet ürünü yiyoruz da. 😅

Koltuğa yağlı oturması da çok ciddi saygısızlık. Evet millet araba da modifiye ediyor ancak eve girerken küçük tuvalette üstünü değiştirip kendisi yıkamalı bu sizin işiniz değil.

Herşeyi geçiyorum bu kadar boş zaman var ise aile olarak kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Elinizden tutup bir parka bile düzenli olarak götürse ilişkiniz epey toparlanır.

Sonuç olarak bu sorunlar çözülebilir yalnız eşinizin benbenben kafasından çıkması lazım. Aile terapistinden destek alıp orta yolun bulunması gerekiyor yoksa bu iş boşanmaya gider şakası yok.

Bıkmış ve bitkin görüyorum sizi, eşinize odun yüklü kamyon gaza basmış geliyor farkında değil. Oğlum kendine gel bu kadın ciddi ciddi seni boşayacak diyecek aklı başında biri var mıdır?

Bu konu ilk başta konu sahibinin şikayetleri basit gibi görünse de biraz irdeleyince aslında ciddi sorunların olduğu anlaşılıyor.

Hobi statüsüne uygundur değildir onu geçiyorum, malum artık televizyon dizilerinin etkisiyle herkes herşeyi yapıyor.

Bence en büyük problem eşin konu sahibini cepte görüp hiç çaba göstermezken evlilik dışındaki kişilere yaranmaya çalışması, yani “ele iyi”.

Komşular kokudan rahatsız olmasın diye arabayı çekerken eşi rahat etsin diye içine bir katkı maddesi eklememesi, buzdolabına para yokken pazarcıya kredi vermesi vs vs.

İkinci sorun ise bu hobilerin ev yaşamına hiç katkısı olmaması. Arıcılık ise kendi kovanıyla uğraşsın, bedava bakmak nedir? Resim yapsanız duvara asarsınız, kitap okusanız kültürünüz gelişir.

Pazarcılık yapacağına bir dönüm minik bir arazi alıp damlama sistemi kursun, sizin evin meyvesi sebzesi çıkar. Artık profesörler de mühendisler de gidiyor tarlaya ama bir zahmet ürünü yiyoruz da. 😅

Koltuğa yağlı oturması da çok ciddi saygısızlık. Evet millet araba da modifiye ediyor ancak eve girerken küçük tuvalette üstünü değiştirip kendisi yıkamalı bu sizin işiniz değil.

Herşeyi geçiyorum bu kadar boş zaman var ise aile olarak kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Elinizden tutup bir parka bile düzenli olarak götürse ilişkiniz epey toparlanır.

Sonuç olarak bu sorunlar çözülebilir yalnız eşinizin benbenben kafasından çıkması lazım. Aile terapistinden destek alıp orta yolun bulunması gerekiyor yoksa bu iş boşanmaya gider şakası yok.

Bıkmış ve bitkin görüyorum sizi, eşinize odun yüklü kamyon gaza basmış geliyor farkında değil. Oğlum kendine gel bu kadın ciddi ciddi seni boşayacak diyecek aklı başında biri var mıdır?
İmzamı atıyorum tüm yorumlara. Çok basit önemsiz geliyor ama yaşayınca insan neden beni önemsemiyor diyorum. El iyisi tamamen. Ailesi sanki önemli iş gibi destekliyor. Sabahtan sanayiye bıraksan akşama aynı yerden geri alırsın bir yere gitmez diyorlar. Ben onun wcsini temizlemiyorum yağ içinde lavabo fayanslar falan, annesi olmaz öyle evlilikte ayrı gayrı diyor. Desene oğlum karın istemiyor niye gidiyorsun cocuklarinla ilgilen demiyor

+1000 aynı fikirdeyim. adam değişmek için istekli olmazsa boşanma kaçınılmaz.

ben insanın böyle hobileri olmasını orda burda sürtüp boş beleş işlerle uğraşmasından daha verimli buluyorum
bazı erkekler sosyal medyada karı kız peşinde orda burda içki kumar içindeyken bazıları bahçe çiçek müzik araba vs uğraşıyor benim hoşuma gidiyor
ama bu evliliğinizi etkiliyorsa tabi siz bilirsiniz

Orta yola o gelmiyor ki. Görevde yükselme sınavına çalış diyorum, devlette çalışanın işi yatanın maaşı artıyor diyor yanaşmıyor.
Bence siz eşinizi kontrol etmek istiyorsunuz onun bir birey olduğunu unutarak, onun isteklerini zevklerini unutarak üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorsunuz. İstediğiniz olmayınca da boşanmayı düşünüyorsunuz. Ben şahsen problemi böyle anladım.

Back