• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şımarık miyim?

Ya inanın benim kizdiklarimda hiç yersiz değilim sanayideki 13-15 yaşındaki ciraklarla lak lak yapar muhatap alır, ya onlar senin dengin mi diyorum.
Bence de boşanın, eşiniz hiç kendini kasmayan fiziksel efor gerektirecek işlerde de çalışabilen, sadece memurum diye kendi kısıtlı çevresine takılı kalmamış, herkesle ortak şeyler bulabilecek biri gibi. Ama siz kibirlisiniz bence yok eşime yağlı iş yakışmıyor yok sanayideki çıraklar eşimin dengi mi yok eşim pazarcıya yardım ediyor. Siz düz bir adam istiyorsunuz düm düz.

Hayata tamamen farklı açıdan bakıyorsunuz
Buda belli süre sonra sizi yormuş.
Ben bunu simariklik görmüyorum.
Şimdi çocuk olmasa ayrılmanız daha kolay.
Çocuklar olunca benim bakış açım değişiyor çünkü cocuklara karşı bu adam sevgisiz ilgisiz değil sanırım.
Bu halde ya görmezden geleceksiniz bu uğraşlarıni ya da herşeye rağmen ayrılacaksıniz.

Ben bilmiyorum inanın kendisi bilir. Kendisi de yabancı videolar izler araştırır falan. Hatta millet tez yazıyor benim kadar bilemezler ben işin icindeyim der övünür

evet teoridekiler o kadar bilemez. laboratuvar ortamında çalışmışlardır ama sanayi işin en pratik yönü. övünmekte haklı.

Herkese iyi akşamlar. Bir ay kadar oldu annemin yanina geldim 2 çocuğumu da alıp. Eşimden boşanmak istiyorum annem ilk zamanlar karşı çıksa da ciddiyetimi anladı.Eşim aslında iyi bir insandır,iyi bir babadır ve eve bakar,ev işlerine de iyi kötü yardım eder. Eee daha ne istiyorsun derseniz ben onun vaktinin bollugundan boş işlerle ugrasmasindan bıktım usandım. Nöbet usulü çalışır 1 gün nöbet 3 gün istirahat şeklinde. Eski hurda bir arabası vardı sürekli sanayiden çıkmazdı,sonra ustalarla samimi oldu . İlk yıllar sanayiye iş öğrenmeye gidiyorum dedi ilk önceleri ses etmedim, evde canı sıkılıyor gitsin dedim. Sonra taviz verdikçe alttan aldıkça iyice çığırından çıkarttı olayı. biyodizel kullanacağım dedi başka hurda bir araba aldı, tatlicilardan kullanılmış yağ alıp süzdü. O yetmedi bir pazarcinin bahçesine yağlarını koydu diye minnet duyup adamın bahçesine yardıma gitti arilariyla falan ilgilendi. Bir ara yurt dışından gelen turistleri evde ağırladık falan velhasıl bıktım usandım artık tek taraflı fedakarlık yapmaktan. Yıllarca hep sustum aman huzurum bozulmasın, aman çocuklar babasız büyümesin dedim ama artık bende sabır ve yürek kalmadi. Yaktım tüm gemileri. Akşam ablamla konuşurken eeee sen kötü görmemişsin, eve bakıyor çocuklarla ilgileniyor, bulaşıkları makineye diziyor adam hiperaktif onu evde tutamazsın,bunun için boşanılir mi dedi. Ben boşanmayı düşünerek çocuklarıma haksızlık mı yapıyorum? O hurda arabayı sat,yağı pisi birak,bahceye gitmeyi bırak diyorum adam sadece bahçeye şubata kadar gideceğim şubattan sonra gitmem diyor. Yani sartlarimi yerine getirmez alıştı çünkü. Ben de çocuğun okul kaydini buraya aldim. Yeni bir düzen kuracagim burada ama çocuklarıma boşuna haksızlık yapmak istemiyorum ama ben bu yaği pisliği çekmek istemiyorum. Karışık yazmış olabilirim kafam çok karıştı. Yani ben hep kafamın bir ucunda boşanma fikrini kafama koymuştum, zamani gelince çocuklar biraz büyüyünce bosanacagim diyordum. Bu arada çalışmıyorum bosanirsam babamdan maaş alırım çocuklara da nafaka alirim. Annem 2 ev yapmıştı üzerime bosanirsan bir arsam var onu da yapayım ben ölürsem muhtaç olma kimseye dedi.(diğer kardeşlerimin durumu iyi)
Bunun icin bosanılmaz evet ama buda evlilik değil.
Sizden,evden,cocuklardan mı kacıyor nedir?
Zaten bukadar yogun calısıp,kalan xamanda da dısarda olan insanmıs.
Yarı bosanmıssınız.
Ne ara geliyor da cocuklarla ilgileniyor?
Ne ara birlikte vakit geciriyorsunuz?

Ya inanın benim kizdiklarimda hiç yersiz değilim sanayideki 13-15 yaşındaki ciraklarla lak lak yapar muhatap alır, ya onlar senin dengin mi diyorum.

çok şekilcisiniz.
13-15 yaşındaki çocukta insan, muhattap alınmaları kötü mü ?
sizin beyaz yaka, plazasında çalışıp akşamları herkesin gittiği yerlerde yemek yiyen çok standart biriyle evlenmeniz lazımmış.
öyle anladım yazdıklarınızdan.

Bence de boşanın, eşiniz hiç kendini kasmayan fiziksel efor gerektirecek işlerde de çalışabilen, sadece memurum diye kendi kısıtlı çevresine takılı kalmamış, herkesle ortak şeyler bulabilecek biri gibi. Ama siz kibirlisiniz bence yok eşime yağlı iş yakışmıyor yok sanayideki çıraklar eşimin dengi mi yok eşim pazarcıya yardım ediyor. Siz düz bir adam istiyorsunuz düm düz.

olabilir isteyemez mi ki?
ben evden işe işten eve gelsin hep beraber mutlu olalım istiyorum sadece de bir istek olamaz mı?
Hayat onun hayatı değil mi? Eşinin nasıl hobisi mutlu ediyorsa kadın da eşi onu mutlu etsin istiyor ama etmiyor, bu da normal değil mi?
hep ne deriz mutsuzsan aldatma çık "arkadaşım sen beni mutlu edemiyorsun" de ayrıl sonra ne istiyorsan yap demez miyiz?
Mutlu edemiyor işte karısını.
Burada kim kötü kim haklı kim haksızı araştırmıyoruz ki?

Bu evlilikte kötü yok zaten ama hayat görüşü farklılığı var ve bu da bana göre haklı bir boşanma sebebidir.

ben evden işe işten eve gelsin hep beraber mutlu olalım istiyorum sadece de bir istek olamaz mı?
Hayat onun hayatı değil mi? Eşinin nasıl hobisi mutlu ediyorsa kadın da eşi onu mutlu etsin istiyor ama etmiyor, bu da normal değil mi?
hep ne deriz mutsuzsan aldatma çık "arkadaşım sen beni mutlu edemiyorsun" de ayrıl sonra ne istiyorsan yap demez miyiz?

Bu evlilikte kötü yok zaten ama hayat görüşü farklılığı var ve bu da bana göre haklı bir boşanma sebebidir.
E ben de boşanın yazdım zaten ki kadının temel sorunu bu değil farkında değil misiniz? Eşine bu pis işleri yakıştırmıyor kendi de yazdı. Eşi sanayide çıraklarla muhatap oluyor diye rahatsız olan birinden bahsediyoruz. Kadın sürekli el alem ne der onun derdinde. Hayata farklı açılardan bakıyorlar mı evet taban tabana zıtlar bu durumda da tek çare boşanmak

Bunun icin bosanılmaz evet ama buda evlilik değil.
Sizden,evden,cocuklardan mı kacıyor nedir?
Zaten bukadar yogun calısıp,kalan xamanda da dısarda olan insanmıs.
Yarı bosanmıssınız.
Ne ara geliyor da cocuklarla ilgileniyor?
Ne ara birlikte vakit geciriyorsunuz?
Çocukları alıp parka gidiyor ama benimle vakit geçirmiyor. TLF alıyor eline salona geçip oturuyor

Bence bütün mesele sizin hayatınızdaki tek uğraşınızın evliliğiniz olması. Eşiniz böyle olmayınca size batmaya başlamış. Bu şımarıklık mıdır bence evet. Bir mesajınızda evlenince başka ile geldiğinizi eşinizi yanınızda istemenizin normal olduğunu yazmışsınız. Bu sitede bu cümleyi çok görüyorum. Başka ile gitmiş olabilirsiniz ama kimse sizi zorlamadı. Orada kendinize eşinizden bağımsız bir hayat kurmak sizin elinizdeydi. Çalışmıyormuşsunuz da sizin de bir hobiniz, eşiniz ve çocuklarımızın dışında bir uğraşınız olsaydı konu buralara gelmezdi diye düşünüyorum. Eşiniz her boş vaktini size harcamak istemeyebilir, siz istiyorsunuz ki ne isterseniz yapsın, sizin sözünüz geçsin. Eşinize hükmetmeye çalışıyorsunuz olmayınca da boşanmaya karar vermişsiniz. Bence zaten boşanmalısınız da zaten eşinizi gözden çıkartmışsınız sırf çocuklar için adı altında kendinize eziyet etmeyin bu evliliğe devam ederek

Samimiyetle söylüyorum ben sizin gerçekten tam olarak neyden rahatsız olduğunuzu anlamadım. Pis bir hobiyle uğraşması mı, güzel bir arabasının olmaması mı, başkalarına bedelsiz yardımcı olması mı, sizin istediğinizi yapmaması mı, evi boşlması mı?
Tek birşeyden rahatsız olmasına gerek yok ki..bunların hepsi ayrı ayrı rahatsızlık verip patlama noktasına getirip patlak vermiş artık..Adam hem ailem dursun hem canımın istediğini yapayım modunda bencilin teki.

Çocukları alıp parka gidiyor ama benimle vakit geçirmiyor. TLF alıyor eline salona geçip oturuyor
Dediğim gibi zaten ortada bi evlilik yuva yok.
Bir insanın esini aldatmaması,siddet uygulamaması alkıslanack bisey değil.
Olması gereken o zaten.
Sırf aldatmadı,siddet uygulamadı diye evlilik yürütülmez.
2 cocukla zor evet insan önce cocuklarını düsünüyor.
Ama mutsuzsanız o evde,cocuklar en cok bundan etkileniyor.
Hakkınızda hayırlısı.

Tek birşeyden rahatsız olmasına gerek yok ki..bunların hepsi ayrı ayrı rahatsızlık verip patlama noktasına getirip patlak vermiş artık..Adam hem ailem dursun hem canımın istediğini yapayım modunda bencilin teki.
Aynen öyle adam bekar hayatı yaşıyor gibi istediği hayatı yaşıyor evlilik kisvesi altinda

Dediğim gibi zaten ortada bi evlilik yuva yok.
Bir insanın esini aldatmaması,siddet uygulamaması alkıslanack bisey değil.
Olması gereken o zaten.
Sırf aldatmadı,siddet uygulamadı diye evlilik yürütülmez.
2 cocukla zor evet insan önce cocuklarını düsünüyor.
Ama mutsuzsanız o evde,cocuklar en cok bundan etkileniyor.
Hakkınızda hayırlısı.
Evlilik yok ortada evet. O ve istediği hayatı yaşaması var. İlk seneler gözüme görünmeyen şeyler artık bende öfke yaratıyor.

zaten boşanmaları ikisi için de en doğrusu, görünen o.
eleştirdiğimiz kısım şuydu: konu sahibi çok farklı düşünüyor eşinden. adamın sanayide çıraklarla muhabbet etmesini saçma buluyor. arkadaşları güzel birşeyler söylemiş, dalga geçiyorlar seninle demiş.
karşımızdaki insanın ilgi alanlarını küçümseyerek sonuca nasıl varabiliriz ?
en baştan beri rahatsızmış zaten durumdan. e adam sürekli seninle dalga geçiyorlar, git sınava çalış, neden çırakla muhabbet ediyorsun gibi şeyler duyuyorsa bu da ona uygulanan bir nevi mobbing oluyor bence.
evlilikteki kimse kötü değil sadece hayata bakışları çok farklı.

Boş beleş işlere tüm zamanını harcayıp eve sadece para getiren bir adam.
Tatlıcıdan yağ alıp süzmek nedir ya, ya da pazarcıyla muhabbet ne alaka, arısına bakmak vs.
Bence aşırı sinir bozucu, şımarıklık falan değil yaptığınız. Eşiniz tuhaf ve pis biri, pis işlere meraklı. Akıl karı yaptığı hiçbir şey yok.
+1
bir çok arkadaş hobisini kabul edememişsiniz şekilcisiniz demiş ama ben katılmıyorum. arı ile ya da bahçe ile ya da araba tamiri ile ilgili hobi olsa kursa gidip işi öğrenmeye çalışır öğrenince de boş vakitlerinde yapar diğer vakitlerini de ailesiyle birlikte geçirir. siz zaman içinde adamın dengeyi tutturamamasından umursamamasından bıkmışsınız bu yüzden de sevginiz de tükenmiş sanırım. bence evlilikler karşılıklı anlayış ve fedakarlığa dayanır hep tek taraftan gidince bu durumla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor bence. eşiniz orta yol bulabilirse ve o dengede kalabilirse belki düzelir öncelikle bu konuda ısrarcı olunmalı olmuyorsa da zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum

Konuyu özetliyorum, mesajları tek tek okumayınca konu anlaşılmıyor 😅:

1) Konu sahibinin eşi nemur, 1 gün tam çalışıyor, 3 gün dinleniyor. Görevde yükselme sınavlarına girmek istemiyor çünkü mevcut halinden memnun.

2) Konu sahibi şu anda çalışmıyor, 2 minik yavrusu var. Ev işi çocuk derken gün boyu meşgul. Eşi için şehrini değiştirmiş, yaşadığı yerde sosyal çevre geniş değil. Sigarayı eşi için bırakmış.

3) Eşin iyi yönlerine gelirsek evine market alışverişini yapıyor, ev işine eli biraz yatkın, çocuklarla ilgili.

4) Eşin kötü tarafına bakarsak eve eşya almayı sevmiyor. Mesela buzdolabı alındığında para yok derken pazarcıya 10 bin tl kredi çekilmiş. Mutfaktaki bankın kaynağı eş devamlı sanayiye gitmesine rağmen aylardır bekliyor.

5) Eş arıcı/pazarcı/yağ işi derken biraz pis işlerle uğraşıyor, kıyafetlerin temizliği de konu sahibi yapıyor. Yağ süzme işi ile uğraşıyor, o yağı koyduğu araba kızartma yağı koktuğu için komşulardan uzağa konuluyor, konu sahibi de binmek istemiyor. Eş yaplı kıyafetlerle koltuğa oturuyor. Önemli bir nokta pazarcılık arıcılık yaparken aldığı bir ücret yok, arabaya süzdüğü yağı koyuyor sadece.

6) Konu sahibi eşinin sanayi tarzı işlerle uğraştığı işleri eşine de yakıştıramıyor mesele sadece hijyen değil. Mesela sadece kahvelerde devamlı takılsa o da problem.

7) Konu sahibi hep eşinin isteklerini kabul etmek durumunda kaldığını, onun fedakarlık yapmadığını düşünüyor. Epey bıkmış bu durumdan.

8) Konu sahibinin gelir problemi az zira aileden gelen iki ev vb var. Nafaka da alırsam geçinirim diye düşünüyor. Bir aydır annesinin evinde, boşanmayı ciddi olarak düşünüyor.

Yorumlarımı sonra yazacağım, yoruldum özeti yazarken.

Kuzum tahammulun azalmis biraz kafa dinleyin tamam da ayrilik nedir evet haksizlik olur cocuklara ilerde hesabini sorarlar daha da uzulursunvkonusup orta bulun

Siz istiyorsunuzki esim benim dedigimden cikmasin kukla gibi benim istedigim gibi yasasin vs vs nekadar yanlis bir düşünce oldugunun farkindamisiniz evet simariklik sizin yaptığınız bunlari birakmasini istemeniz sacma orta yol bulunabilir araba yag kokuyorsa baska bir araba alin siz onu kullanin hani atan yuksel demissiniz ya belki bu sebeple ona calisir ne bilim biseyler yapilir ama siz bence bu adami ayni zamanda sevmiyor ve saygi duymuyorsunuz dogal olarak bosanma isteginiz var
İkinci arabadan bahsediyorsunuz ama adam bozulan buzdolabının yerine bile yenisini almıyor param yok diye..dürüstçe söyleyin şu konuya yazan hangi kadın kabul edebilir bu durumu.birisi yazmış parça parça anlatıyorsun o yüzen seni anlayamıyoruz diye çok doğru ilk mesajda ailesine evine bağlı tek sorunu hobileri olan bir eş anlatılmış konu sahibinin şımarıklığı olarak algılanılıyor fakat yazdıkça adam bu profilden çok uzak ciddi problemli bir eş.yarım gün çocuklarına baktı diye bile sorun yaratmış biri.kendi hobilerine tüm vaktini enerjisini maddiyatını aktarıp eşine yarım gün boşluğu çok görüyor.iki küçük çocukla bu kadın nasıl kendisine vakit yaratıp istediği uğraşlarla ilgilensin eşinden destek alarak geçirebileceği vakti eşi yağ süzerek geçiriyor.

+1
bir çok arkadaş hobisini kabul edememişsiniz şekilcisiniz demiş ama ben katılmıyorum. arı ile ya da bahçe ile ya da araba tamiri ile ilgili hobi olsa kursa gidip işi öğrenmeye çalışır öğrenince de boş vakitlerinde yapar diğer vakitlerini de ailesiyle birlikte geçirir. siz zaman içinde adamın dengeyi tutturamamasından umursamamasından bıkmışsınız bu yüzden de sevginiz de tükenmiş sanırım. bence evlilikler karşılıklı anlayış ve fedakarlığa dayanır hep tek taraftan gidince bu durumla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor bence. eşiniz orta yol bulabilirse ve o dengede kalabilirse belki düzelir öncelikle bu konuda ısrarcı olunmalı olmuyorsa da zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum
Ben kendisine de defalarca dedim bir insanın 1 tane hobisi olur. Hem sanayiye git, hem yağ ile uğraş hem bahçeye git, hem ariyla uğraş hayırdır yani. Bana evde durmamak için bahane gibi geliyor

Kuzum tahammulun azalmis biraz kafa dinleyin tamam da ayrilik nedir evet haksizlik olur cocuklara ilerde hesabini sorarlar daha da uzulursunvkonusup orta bulun
Ben de bunu düşünüyorum ilerde bunun için mi bizi babamızdan mahrum bıraktın diye suclarlarsa çok uzulurum

Back