asıl kullanılanlar yıllardır biz Atatürkçüyüz ayağına bu milleti darbelerle geri götüren, mağdur eden, vicdansızlardır.
Atatürk omzundaki metalleri çıkarmadan da başa gelirdi niye bunu yapmadı? niye sivilleşmeyi tercih etti?
ordunun 1940 lardan beri yapmaya çalıştığı şey ne? adamların hayatı çelişki. adamlar bir tek asker değil. ben asker kızıyım. söylemesi komik ama eski nişanlım üsteğmendi. çocuk ağlardı hakkaride, silah çatışma ateşin yönü sol taraftan geliyor, bana üstten emir geliyo ateşin geldiği yöne götür erleri diye. götürmedi başına açılmadık mahkeme kalmadı. 1 tane eri ölmedi. çocuk kafayı yedi en son.
babamın çektiklerinden roman yazılır. hayır ne bu putlaştırma? bu adamlar kötü olamaz, onlar melek, onlar general, onlar kötü bişey yapmaz inancı ne? bu ne saçmalık ya?
siz inansanızda inanmasanızda bu adamlar bu hükümeti değiştrmek için 2003 ten beri bu komplo düzeneğini kurdu. seçimle götüremeyecekleri için darbeyi tercih ettiler. hepsinin konuşmaları mevcut. hepsini biz dinledik ama siz duymak istememişsiniz anlaşılan.
şu gözünüzdeki at gözlüklerini komik olmayın.
Size göre ülke ıyı korunuyor ama ben ileride görücem sizi ve sızın gibi sevınenleri ileride yaslandıgınızda cocuklarınız torularınız kara carsafla gezecek gozlerı bıle gorunmeyecek aman bırı tahrık olur falan mustehak olacak sıze ve sızın gıbılere kurtajdı dogumdu sımdı pkk piştiklemekle mesguller sız ve sızın gıbı alkıscılar oldugu sürece bu ülke daha neler gorur takın zilleri oynayın ılerıde cok aglayacaksınız iş işten gececek!
benim eşim de 22 yıllık uzman jandarma.. 9 yılı güneydoğunun en sıkıntılı yerlerinden geçti...özellikle eski nişanlınızın yaşadıklarının çoğunu 93 lü yıllarda Siirt baykanda birebir yaşadı... sadece bir örnek vereyim....gördüğü bazı işaretleri komutanına söylüyor ve sen ne bilirsin diye fırça yiyor .. sonrası ... 1 saat içinde karakol baskına uğruyor ve 10 asker şehit oluyor ...
o dönemde veli küçük Diyarbakır bölge komutanıydı... yaptıklarını cümle alem biliyor ama kimse askerin dokunulmazlığından dolayı bir şey yapılamıyor ... o dönem ölü olarak ele geçen pkklıların üzerinde Türk ordusuna ait silahlar çıkıyor ..biri onun ve onun gibilerinin düzenini bozmaya çalışıyor ve sonra karısının yanında sırtından vuruluyor.. o kişi Bahtiyar Aydın... bir diğeri bir şeyler yapmaya çalışıyor bedelini askeri uçağı düşürülüyor.. o Eşref Bitlis... ve daha niceleri ...
bu sadece küçük bir örnek ... bu yüzden ben yargılananlarının büyük bir çoğunluğunun masum olduğunu düşünmüyorum.... ama nefretle kinle de bakmıyorum , bakamıyorum.. sadece insan olarak baktığımda evet ceza gerekli ama bu kadar ceza bana ağır geldi... gerçi bunun daha temyizi var...
konu gerçekten iyice çığırından çıkmış ikinci konu dışı mesajım olacak bilmem ceza alırmıyım ama gerçekten aydınlatmak için yazmak istedim..alan seçiimi ve meslek lisesi çok farklı şeylerdir...meslek liseleri bizde maalesef kuruluş amacına göre eğitim vermiyor...melek lisesinden mezun olana istihdam alanı yaratılmalı yukarıda da söyledim meslek liseleri öncelikle ara eleman yetiştirir...
yazdığın bazı konularda hem fikiriz canım..en çok üç isime çok çok üzüldüm ve gerçekten haksız yere aldılar o cezaları
ve seni şu kırmızı ile belirtiğim yer için takdir ediyorum..düşünceler ne olursa olsun insan olarak bakabilmek önemli.
aynı fikirdeyim..... ARKADAŞIMIN EŞİ VARRR harika biri harika bir zeka veee maalesef halaaa silivridedediğim gibi yargılananların çoğunun masum olduğuna inanmıyorum ama maalesef aralarında gümbürtüye gidenler de oldu... sapla samanı bir ayırabilsek her şey daha farklı olurdu...
benim eşim de 22 yıllık uzman jandarma.. 9 yılı güneydoğunun en sıkıntılı yerlerinden geçti...özellikle eski nişanlınızın yaşadıklarının çoğunu 93 lü yıllarda Siirt baykanda birebir yaşadı... sadece bir örnek vereyim....gördüğü bazı işaretleri komutanına söylüyor ve sen ne bilirsin diye fırça yiyor .. sonrası ... 1 saat içinde karakol baskına uğruyor ve 10 asker şehit oluyor ...
o dönemde veli küçük Diyarbakır bölge komutanıydı... yaptıklarını cümle alem biliyor ama kimse askerin dokunulmazlığından dolayı bir şey yapılamıyor ... o dönem ölü olarak ele geçen pkklıların üzerinde Türk ordusuna ait silahlar çıkıyor ..biri onun ve onun gibilerinin düzenini bozmaya çalışıyor ve sonra karısının yanında sırtından vuruluyor.. o kişi Bahtiyar Aydın... bir diğeri bir şeyler yapmaya çalışıyor bedelini askeri uçağı düşürülüyor.. o Eşref Bitlis... ve daha niceleri ...
bu sadece küçük bir örnek ... bu yüzden ben yargılananlarının büyük bir çoğunluğunun masum olduğunu düşünmüyorum.... ama nefretle kinle de bakmıyorum , bakamıyorum.. sadece insan olarak baktığımda evet ceza gerekli ama bu kadar ceza bana ağır geldi... gerçi bunun daha temyizi var...
pekala pkk lı geberttiği için cezaevine atılan asker için ne diyebilirsiniz ? nişanlımın arkadaşı pkk lı bir iti geberttiği için hapiste. neymiş silahsızmış, diğer pkk lılar silahını alıp kaçtığı için dağda askerle çatışan pkk lı silahsız olmuş oluyor yani masum olmuş oluyor.
tsk çok büyük bir kurum içinde de çürük elma olması çok doğal. tüm orduya mâl edilmemeli.
İşte sizin bütün probleminiz bu haber gelmeyince şehit yok zannetmeniz, haber olmayınca terör bitti zannetmeniz, IMF borcu bitti diyince borç bitti sanmanız. Yani tv de gördüğünüz herşeye inanmanız.
af çıksa laf söylermişmiş, barış adı altına teröristlere verilen imtiyazlara lafınız yoktu herhalde.
zaten herşey de bu kadar basitti. anında deliller toplanır anında yargılanır anında hüküm yersin. herşey böyledir heleki işin içinde koca bir örgüt varken. ben kendimi kullandırtmıyorum benim aklım kalbim mantığım neye yatıyorsa onu düşünüyorum. siz neferetinizi sizin hayatınıza müdahale etmeyen birine çok güzel kusuyorsunuz. ben en azından bana zararı dokunana laf söylüyorum.
6 yıldan beri süren davalar ve binlerce belge. bunları görmezden gelmek çok komik. %5 in %95 yönetme isteği. baskılar,zulümler ,işkenceler . o zaman nerdeydeniz hanımlar ! arkadaşlarımın yaşadığı baskıları düşünüyorum da iyiki adalet var diyorum. YAŞASIN BAĞIMSIZ TÜRK ADALETİ .
o zaman biz yaştakilerin nasıl sesi çıkacaktı?..adı üstünde o zaman..şu intikamı uğruna kendinizi yiyip bitirdiğiniz zaman..birçoğumuz hayatta bile değildik.ya siz?haaa birde tarihe kara leke olarak geçecek diyen bir grup varki ,bu tarih başbakanını ,bakanlarını asmışlarla dolu o zaman sesiniz neden çıkmadı çok demokratiksiniz ya
hayatta olanlar ne yapmışlar ki. bugün darbecileri savunanların o tarihte başbakanı ve bakanları astıranlarla aynı fikirde olduklarını çok iyi biliyoruuz. gezi parkı olaylarının amacı neydi hükemeti devirmek için çıkarılan isyan değilmiydi. bugün ceza alan zatlar dışarda olsaydı çoktan darbe olmuştu bunu herkess çok iyi biliyor.
Ne oluyor ki ağlama duvarında dua edince?Neyin kanıtı bu?
o ölenlerden birisi sizin ailenizden veya sülalenizden birisi olsa idi bu kadar iyimser yaklaşır mıydınız acaba?
Inancımı allah için yapmadığımı siz nerden biliyorsunuz benim yazılarımdan bunu mu çıkardınız pes doğrusu size
kusura bakmayın ama olayların üstüne sünger çekip olsun 30 sene önce olmuştu diyemeyeceğim
vicdanım el vermes benim buna
ayrıca benim gibi düşünmeyenlere kötü kaka demiyrum
bu benim fikrimdir sizin fikrinizde budur
herkes özgürce düşünebilir değil mi?
Ve emin olun insanları ve hayvanları benim kadar sevdiğinzi hiç sanmıyorum
bişey sorucam;sivas katliamı hakkında ne düşünüyorsunuz?zaman aşımına uğramakta olan hani...henüz 30 sene olmadı ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?