Silikon Kek Kalıbı Nasıl Kullanılır?

Insane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.740
2.468
133
Selamlar, Bugün bir hevesle silikon kek kalıpları aldım, küçük olanlardan. Eve gelince aklıma geldi, nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Biri bana yardımcı olabilir mi? Direkt fırına mı koyuyoruz yoksa sulu bi tepsiyle mi fırına veriyoruz vs bilemiyorum :) Bilmem gereken neler var acaba???

Selamlar, Bugün bir hevesle silikon kek kalıpları aldım, küçük olanlardan. Eve gelince aklıma geldi, nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Biri bana yardımcı olabilir mi? Direkt fırına mı koyuyoruz yoksa sulu bi tepsiyle mi fırına veriyoruz vs bilemiyorum :) Bilmem gereken neler var acaba???
susuz tepsiye diz :) ver fırına ama önce yağla ve unla ki kolay çıksın kek içinden

Merhaba,hayirli olsun oncelikle:)Silikonu ilk aldiginizda deterjanli ilik sungerle yikayin once,sonra da ilk kullandiginizda kati yagla yaglayin sadece.Kek hamurunuzu dokup pisirebilirsiniz.Sonraki kullanimlarda da eger kaplari bulasik makinesinde yikamamissaniz hic yaglamadan kullanabilirsiniz.silikon yagi gozeneklerine hapseder fakat makinede yikaninca asiri sicaga maruz kaldigindan emdigi yagi disari cikartir.o yuzden tekrar yaglamaniz gerekir.ayrica unlama falanda gerektirmez,yukaridaki arkadas baska kaplarla karistirdi sanirim:)Ha bu arada duz firin tepsisine dizin ve oylece firina verin:)

ben bu kalıplardan hiç memnun kalmadım. yıkaması da zor.büküldüğünden...sıcağı güzel iletmediğinden standart kalıplara göre güzel kabartmıyor,pişirmiyor da....

Back
X