• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon Göğüs ucunu nasıl dezenfekte etmeliyim ?

biq_smile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
2.124
842
123
Kızlar bazılarınız bildiğiniz gibi ben bebeğimi silikon göğüs ucu ile emzirmek zorunda kaldım, çünkü göğüs uçlarım Doğumdan sonra tamamen yok oldular. Yalnız bebeğimin dilinde böyle beyaz noktacıklar çıkmaya başladı ve ben çok korkmaya başladım. Hani doktorlar her zaman "Dezenfekte yap" dediler, ama ben nasıl dezenfekte yapmam gerekir onu tam olarak bilmiyorum? Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek olan var mı?

Silikon Göğüs ucunu nasıl dezenfekte etmeliyim?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :(

Nasıl doğumdan sonra yok oldu göğüs uçların allah allah doğuştan olmayanları filan biliyorum da şaşırdım

Ben de kullandım ilk zamanlar. Her kullanımdan sonra suyun altında elimle ovalayarak yıkadım. Sonra kaynatıp ocaktan aldığım suya attım. Kızım hiç pamukçuk olmadı.

Genelde biberon ve emzikler sirkeli suda kaynatılarak dezenfekte edilir aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca ağzındaki beyazlıklar pamukçuk denilen bi mantar türü dr yada sağlık ocağına bi gösterin canı acıyodur bebişin.

Pamukçuk çok yayılmadan karbonatlı su ile sil.şayet çok yayıldıysa doktora git ve mikostatin verecektir.gazlı bezi parmağına dolayarak ağzının içine iyice sürüyorsun.
Steril işlemi genel olarak kaynayan suda 7-8 dakika bekleterek yapılıyor.biberon emzik göğüs ucu kullanıyorsan siteril makinesi almanı tavsiye ederim.
Geçmiş olsun sağlıkla büyüsün bebeğin.

Kızlar bazılarınız bildiğiniz gibi ben bebeğimi silikon göğüs ucu ile emzirmek zorunda kaldım, çünkü göğüs uçlarım Doğumdan sonra tamamen yok oldular. Yalnız bebeğimin dilinde böyle beyaz noktacıklar çıkmaya başladı ve ben çok korkmaya başladım. Hani doktorlar her zaman "Dezenfekte yap" dediler, ama ben nasıl dezenfekte yapmam gerekir onu tam olarak bilmiyorum? Bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek olan var mı?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :KK43:
Kaynat cokta ona baglanma bebek emdikce ucları cıkıyo kahverengı kısmıyla memenı ver bır aylık olmadan ckıyo bol bol emzir

Kaynat cokta ona baglanma bebek emdikce ucları cıkıyo kahverengı kısmıyla memenı ver bır aylık olmadan ckıyo bol bol emzir
Cok gerılıyorsa sütün gelıodur tavsıyem elektrklı sagma makınası al sağ oda cok guzel cıkartıyo gögüs ucunu sütünü sag hem cogalır hemde ucu cıkar sagdıgında süt saklama posetıne buzluga at yada içir hemen

Ben de kullandım ilk zamanlar. Her kullanımdan sonra suyun altında elimle ovalayarak yıkadım. Sonra kaynatıp ocaktan aldığım suya attım. Kızım hiç pamukçuk olmadı.

Suyu kaynattın, ocaktan çektin, onun içine attın öyle mi ?

Genelde biberon ve emzikler sirkeli suda kaynatılarak dezenfekte edilir aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca ağzındaki beyazlıklar pamukçuk denilen bi mantar türü dr yada sağlık ocağına bi gösterin canı acıyodur bebişin.

Canı acısa ağlamaz mı ama ? Emziriyorum hep, altını değiştiriyorum, ondan sonra hep uyuyor :(

Cok gerılıyorsa sütün gelıodur tavsıyem elektrklı sagma makınası al sağ oda cok guzel cıkartıyo gögüs ucunu sütünü sag hem cogalır hemde ucu cıkar sagdıgında süt saklama posetıne buzluga at yada içir hemen

Anladım, denemekten bişey olmaz

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim :KK43:
Yegenimde aynisini kullaniyor. Kaynatarak dezenfekte ediyor

Back