• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıkıntıdayız

Günlük 70 tl 26 gun calisiyor 1820 tl yapiyor. Benim esim normalde patronu gunluk veriyor du esimde patronuyla konustu bana aylik olarak ver diye aylik olarak aliyor pazar gunleri tatil 26 gun calismis oluyor

Sigortasi da günlük yapılıyor o halde,
Cunku normal bir calisma duzeninde asgari ucretin altinda maas odemesi yapilamaz.
Siz de okulu birakip ilk etapta en azindan asgari ucret alirsaniz bir miktar rahatlarsiniz.
Simdiden saga sola haber vermeye baslayin.

Sigortasi da günlük yapılıyor o halde,
Cunku normal bir calisma duzeninde asgari ucretin altinda maas odemesi yapilamaz.
Siz de okulu birakip ilk etapta en azindan asgari ucret alirsaniz bir miktar rahatlarsiniz.
Simdiden saga sola haber vermeye baslayin.
Zaten okulumun bitmesine 1 ay kaldi simdiden basladim saga sola soylemeye asgari ucreti her yerde vermiyorlar sabah 8 aksam 9da gidiyorsu eve 1200 1300 arasi veriyorlar bazilari 1000 tl yani. Belediyeye falan girsem yada hastaneye falan yani oralarda iyi ama bakalim ne olacak kim ne derse desin boyle durumlarda yani benim durumumda oldugun surece belediyeye ve hastane gibi yerlere girmek icin illa eli kolu uzun bir tanidiginin olmasi lazim yani etrafımda cok örnekleri var

Günlük 70 tl 26 gun calisiyor 1820 tl yapiyor. Benim esim normalde patronu gunluk veriyor du esimde patronuyla konustu bana aylik olarak ver diye aylik olarak aliyor pazar gunleri tatil 26 gun calismis oluyor
Fabrikalara başvursun en azından servisi oluyor maaşı asgari veya 100 200 üstü oluyor.
Böylesi çok çok zor gerçekten.

Tatlım bilgisayar programcılığı okuyorsan öğrenecek çok şeyin var. Meslek lisesi cikisliysan zaten cok sey biliyorsundur. Upwork.com şu siteye bak bakalım. ingilizce şart tabi. Para getirecek isler bulabilirsin. Dikey geçişi mutlaka düşün. Evlisin diye ev kadını moduna girme. Öğrencisin sen. Esin de 1850 lira alıyorsa sanırım part time çalışıyor. O da mı öğrenci?
Senin düzgün mesaili bir iş araman da çok mantıklı değil. Senin ihtiyacin olan sey para, iş degil bence. Freelance calisarak da guzel para kazanabilirsin. Genç insansın. Ben senin yaşlarındayken günde 20 saate yakın çalışırdım.o zamanlar şimdiki gibi de değildi doğru düzgün para da kazanamazdım.

Zaten okulumun bitmesine 1 ay kaldi simdiden basladim saga sola soylemeye asgari ucreti her yerde vermiyorlar sabah 8 aksam 9da gidiyorsu eve 1200 1300 arasi veriyorlar bazilari 1000 tl yani. Belediyeye falan girsem yada hastaneye falan yani oralarda iyi ama bakalim ne olacak kim ne derse desin boyle durumlarda yani benim durumumda oldugun surece belediyeye ve hastane gibi yerlere girmek icin illa eli kolu uzun bir tanidiginin olmasi lazim yani etrafımda cok örnekleri var

Ama bu calisma saatlerime maaşları vermeleri kesinlikle yasal degil, sgk ya sikayet edilmeliler, ne demek full time çalışıp yarim maas almak...

Tatlım bilgisayar programcılığı okuyorsan öğrenecek çok şeyin var. Meslek lisesi cikisliysan zaten cok sey biliyorsundur. Upwork.com şu siteye bak bakalım. ingilizce şart tabi. Para getirecek isler bulabilirsin. Dikey geçişi mutlaka düşün. Evlisin diye ev kadını moduna girme. Öğrencisin sen. Esin de 1850 lira alıyorsa sanırım part time çalışıyor. O da mı öğrenci?
Senin düzgün mesaili bir iş araman da çok mantıklı değil. Senin ihtiyacin olan sey para, iş degil bence. Freelance calisarak da guzel para kazanabilirsin. Genç insansın. Ben senin yaşlarındayken günde 20 saate yakın çalışırdım.o zamanlar şimdiki gibi de değildi doğru düzgün para da kazanamazdım.
Teşekkür ederim bi bakicam o siteye. Yok eşim öğrenci degil . Normalde günlük olarak maas aliyor günlüğü 70 tl ama patronuna soyledi aylik olarak aliyor artik pazar gunleri tatil 26 gun calismis oluyor

Merhaba herkese
Bu aralar çok sıkıntıdayız eşimle bende buraya yazmak istedim. 1bucuk yildir evliyim üniversite okuyorum önlisans 1 ay sonra bitiyor okulum Allahın izniyle. Bilgisayar programciligi okuyorum. İş bulamam diye çok korkuyorum ☹ eşim 1820 tl maas aliyor evimiz kira 850 tl kira ödüyoruz elektrik su falan derken 1000tlyi geciyor 150 tlde taksit oduyoruz ☹ onun icin okul bitince duzgun bir ise girmem lazim ama korkuyorum is bulamam diye ☹geçinmek gerçekten çok zor
Eşiniz neden asgari ücret altında alıyor mesleği nedir

Günlük olarak calisiyordu normalde günlüğü 70 tl ama patronuna soyledi aylik olarak aliyor artik pazar gunleri tatil oldugu icin 26 gun calismis oluyor. Bir pastanenin imalatinda tatli yapiyor
Aslında ustaysa eşiniz çok daha yüksek maaşla çalışması gerekiyor peki yol yemek onlaramı ait

Bence güzel bölüm okuyorsun. Bolumunle ilgili bir iş bul staj vs tarzında. Hem kendini iyice geliştirmiş bilgini uygulamalı olarak arttirmis olursun. Hem de bitince aynı yerde daha profesyonel ve tecrübeli olarak çalışma şansına sahip olursun

Bugün pazara gittim 60 lira harcadım pazarda. Her şey o kadar pahalıki. Nasıl o kadar tuttu anlamadım bile. Çocuğunuz varsa bazı şeylerden fedakarlık edemiyorsunuz maalesef. Ülkenin büyük bölümü sadece temel ihtiyaçları giderecek kadar kazanıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size de kolaylık versin.

Asgari ücretin altında? O nasıl bir haksızlık öyle?? :KK12:bence eşin ya başka bir iş baksın ya da patrondan zam talep etsin. Benim eşim şef aşçı.. yardımcısının yardımcısı bile 2700 alıyor..

Bugün pazara gittim 60 lira harcadım pazarda. Her şey o kadar pahalıki. Nasıl o kadar tuttu anlamadım bile. Çocuğunuz varsa bazı şeylerden fedakarlık edemiyorsunuz maalesef. Ülkenin büyük bölümü sadece temel ihtiyaçları giderecek kadar kazanıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Size de kolaylık versin.
60 liraya dolu dolu alabildinizse ne mutlu..

Back