- 12 Mart 2023
- 1.236
- 1.399
- 63
- Konu Sahibi Yagmurzamani_
-
Benim de ilk 2 ay sigortamı yapmamışlar ben yaptılar sanıyordum sonra üstüne düştüm zar zorda olsa yapıldı sigortam 2 ,5 ay sigortam yattı normalde 5 aylık çalışma sürem vardı sigortam olduğu için çıkarıldım adamlar devir dayımlı düzen tutturmuşlarSiz de mi 2,3 ay sonra çıkarıldınız?
Bunların tutturduğu şöyle bir düzen var 3 eleman alıyorlar 3 ay deneme süreci diye sigortasız çalıştırıp bu elemanları çıkarıp yenisini alıyorlar bu şekilde bir düzen tutturmuşlarDeneme süresi dahil her güne sigorta yapmak zorunda.
Sgk şikayet ettiğiniz anda, sigortasız çalıştığınız her ay için asgari ücretin 18 katına kadar ceza alacak. Artı olarak, girişinizi yapmadığı için de ayrı bir ceza alacak.
Size de çalıştığınızı belgelediğiniz her günü geriye dönük yatıracak..
Son mevzuat bu şekildeydi.
Sgk ya telefondan arayıp da mı şikayet ettiniz en az 2 ay oluyor herhangi bir sonuç yokBen de böyle bir durum yaşadım sigortam 2 ay sonra yapıldı. Sonra nedensiz işten çıkarıldım ve son maaşımı alamadım. Benim şansım patron kişisi sigorta yapmamasına rağmen kendi adına olan hesap dan 2 ay maaş ödemesi yapmıştı onların kanıtı ile beraber SGK ya şikayet etmiştim 1 ay içinde sonuçlandı denetime gidip geriye dönük sigortam yapıldı SGK da benim dosyam ile ilgilenen memur beni arayıp bilgi vermişti ve PTT'den kağıt gelmişti SGK'dan işleme alındı diye. Siz sgkyı arayıp dosyanızla kimin ilgilendiğini öğrenin ve peşine düşün. Elinizde kanıt var mı sigortasız çalıştığınıza dair.
Cimere yazın hemen hem de
Şimdiye sgk müfettişlerinin en az 50 defa oraya gitmeleri gerekiyordu aklıma başka şeyler geliyorCimere yazın.
Bu hafta içerisinde gidip öyle yapacağım inşallah bir sonuç çıkar 2 aydır hâlâ şikayetimin askıda olması bana mantıklı gelmiyorBulunduğunuz ilin sgk müdürlüğüne şikayet edin
Diğerleri çocuk korkuyorlarda birazCimere de yazmanızı tavsiye ederiz, ayrıca diğer işten çıkarılanlar da şikayette bulunursa belki faydası olur.
Hayır hayır, gideceklerinden şüpheniz olmanız. Sadece dillendirmeyin çok fazla ki önlem alamasınlar. Ha gerçi öyle detaylı inceleniyor ki kesinlikle kaçar yolları kalmıyor. Bursada bunu türk telekom yapıyor genelde :) inşallah sizinde dediğiniz onlar değildir.Bunların tutturduğu şöyle bir düzen var 3 eleman alıyorlar 3 ay deneme süreci diye sigortasız çalıştırıp bu elemanları çıkarıp yenisini alıyorlar bu şekilde bir düzen tutturmuşlar170 sgk yı arayıp şu şu kişiler şu kadar aydır sigortasız çalışıyor diye şikayet ettim sonra bir baktım onları da işten çıkarmışlar yenilerini almışlar ben şikayet edeli 2 ay oluyor ne diye hâlâ bir denetim başlamadı benim hukukçu arkadaşım da hemen gitmezler denetime diyor kaç kişinin daha hakkına girecekler sanırım sgk gidene kadar kaldı ki çalıştırdıkları kişiler zaten çoluk çocuk hakkını arayacak bir yere şikayet edebilecek birileri değil onlara da zaten deneme süresi deyip kandırıp haklarını yiyorlar birçok kişi deneme süresinde sigorta yatmaz diye biliyor
Ben başka napayım direkt sgk binasına mı gideyim ilimizde bulunan
Sgk ya telefondan arayıp da mı şikayet ettiniz en az 2 ay oluyor herhangi bir sonuç yokifşa olmamak adına fazla yazamıyorum ama ben kendi haklarımı aldım ama bu iş yerinin tutturduğu bir düzen var şöyle ki eleman alıp 3 ay deneme süresi diye sigortasız çalıştırıyor 3 ay bitince işten çıkarıp yeni eleman alıyor böylelikle devir dayım yapıp çoluğun çocuğun hakkını vermiyor çalışanlar zaten 18 19 yaş grubu şimdi sgk oraya gitse en az sigortası başlamamış veyahut çok geç başlamış 6 7 kişi var ama yok 2 aydır tık yok acaba bulunduğum ildeki sgk binasına mı gidip şikayet etsem
Bence bu halin sana daha çok zarar veriyor bu olayı artık ardında bırak şikayet etmişsin işte. Zihinni hala sürekli onlarla meşgul ediyorsun yazık değil miDiğerleri çocuk korkuyorlarda biraz
Ben çok baş kaldırırdım işte çalışırken bile sert çıkıştığım durumlar olurdu son kullanma tarihi geçmiş şekerleri tezgaha dökerlerdi ya da paketlenecek ürünleri yere döküp oradan paket yaparlardı çıkışırdım zaten beni de çok çoğuna o yüzden çıkardılar yanlarına bazı şeyler kar kalmasa çok güzel olur
İşte bunun için Cimere yazarsanız daha iyi olur, en azından üst makamca incelenebilirler, özellikle böyle sağlık sorunlarından da bahsedin.Diğerleri çocuk korkuyorlarda biraz
Ben çok baş kaldırırdım işte çalışırken bile sert çıkıştığım durumlar olurdu son kullanma tarihi geçmiş şekerleri tezgaha dökerlerdi ya da paketlenecek ürünleri yere döküp oradan paket yaparlardı çıkışırdım zaten beni de çok çoğuna o yüzden çıkardılar yanlarına bazı şeyler kar kalmasa çok güzel olur
Market işi mi buDiğerleri çocuk korkuyorlarda biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?