Şikayet

Yagmurzamani_

Senin adaletine güveniyorum Allah'ım💚
Kayıtlı Üye
12 Mart 2023
1.236
1.399
63
merhaba arkadaşlar;
Eski iş yerim elemanlarını Uzunca süre sigortasız çalıştırıyordu 2 3 ay kadar deyim neyse bu süre dolunca çalışan eleman sigortamı yapın diye üstüne düşünce çıkarıp yeni elemanlar alıyorlar bir nevi sigorta yapmamak için devir dayım yapıyorlar 2 3 eleman alıp 3 ay deneme süresi diye oyalayıp sigorta yapmayıp çıkarıp yenileri alıp onlara da aynısını yapıyorlar
Gel gelelim ben bu aşağılık işverenleri sgk ya telefonla arayıp şikayet ettim ama 2 ay oldu hâlâ denetime falan gitmemişler bu şikayet işleri nasıl yürüyor hukukçu bir tanıdığım sen şikayet ettin diye hemen oraya gidecek halleri yok ya demişti eee tamam hemen şikayet edilen gün gitmesinler ama 2 ay oldu şikayet edeli bu 2 ay içerisinde 3 elemanı daha sigorta yapmamışlardı çıkarmışlar adamlar resmen kafalarına göre düzen tutturmuşlar bu denetim işleri ne zaman oluyor ya hemen olmuyor da

Ben de böyle bir durum yaşadım sigortam 2 ay sonra yapıldı. Sonra nedensiz işten çıkarıldım ve son maaşımı alamadım. Benim şansım patron kişisi sigorta yapmamasına rağmen kendi adına olan hesap dan 2 ay maaş ödemesi yapmıştı onların kanıtı ile beraber SGK ya şikayet etmiştim 1 ay içinde sonuçlandı denetime gidip geriye dönük sigortam yapıldı SGK da benim dosyam ile ilgilenen memur beni arayıp bilgi vermişti ve PTT'den kağıt gelmişti SGK'dan işleme alındı diye. Siz sgkyı arayıp dosyanızla kimin ilgilendiğini öğrenin ve peşine düşün. Elinizde kanıt var mı sigortasız çalıştığınıza dair.

Deneme süresi dahil her güne sigorta yapmak zorunda.
Sgk şikayet ettiğiniz anda, sigortasız çalıştığınız her ay için asgari ücretin 18 katına kadar ceza alacak. Artı olarak, girişinizi yapmadığı için de ayrı bir ceza alacak.
Size de çalıştığınızı belgelediğiniz her günü geriye dönük yatıracak..

Son mevzuat bu şekildeydi.

Siz de mi 2,3 ay sonra çıkarıldınız?
Benim de ilk 2 ay sigortamı yapmamışlar ben yaptılar sanıyordum sonra üstüne düştüm zar zorda olsa yapıldı sigortam 2 ,5 ay sigortam yattı normalde 5 aylık çalışma sürem vardı sigortam olduğu için çıkarıldım adamlar devir dayımlı düzen tutturmuşlar

Bunların tutturduğu şöyle bir düzen var 3 eleman alıyorlar 3 ay deneme süreci diye sigortasız çalıştırıp bu elemanları çıkarıp yenisini alıyorlar bu şekilde bir düzen tutturmuşlar 170 sgk yı arayıp şu şu kişiler şu kadar aydır sigortasız çalışıyor diye şikayet ettim sonra bir baktım onları da işten çıkarmışlar yenilerini almışlar ben şikayet edeli 2 ay oluyor ne diye hâlâ bir denetim başlamadı benim hukukçu arkadaşım da hemen gitmezler denetime diyor kaç kişinin daha hakkına girecekler sanırım sgk gidene kadar kaldı ki çalıştırdıkları kişiler zaten çoluk çocuk hakkını arayacak bir yere şikayet edebilecek birileri değil onlara da zaten deneme süresi deyip kandırıp haklarını yiyorlar birçok kişi deneme süresinde sigorta yatmaz diye biliyor
Ben başka napayım direkt sgk binasına mı gideyim ilimizde bulunan

Sgk ya telefondan arayıp da mı şikayet ettiniz en az 2 ay oluyor herhangi bir sonuç yok ifşa olmamak adına fazla yazamıyorum ama ben kendi haklarımı aldım ama bu iş yerinin tutturduğu bir düzen var şöyle ki eleman alıp 3 ay deneme süresi diye sigortasız çalıştırıyor 3 ay bitince işten çıkarıp yeni eleman alıyor böylelikle devir dayım yapıp çoluğun çocuğun hakkını vermiyor çalışanlar zaten 18 19 yaş grubu şimdi sgk oraya gitse en az sigortası başlamamış veyahut çok geç başlamış 6 7 kişi var ama yok 2 aydır tık yok acaba bulunduğum ildeki sgk binasına mı gidip şikayet etsem

Cimere yazın hemen hem de

Şimdiye sgk müfettişlerinin en az 50 defa oraya gitmeleri gerekiyordu aklıma başka şeyler geliyor cimere yazmak daha mantıklı galiba küçük dükkanı olan arkadaşım ara da ya da sık sık maliye sgk müfettişleri denetime geliyor diyor eee bu koskoca firmayı şikayet ettim daha tık yok adamların demek ki güvendikleri başka şeyler var ki bu kadar rahat usulsüz bir düzen tutturmuşlar

Cimere de yazmanızı tavsiye ederiz, ayrıca diğer işten çıkarılanlar da şikayette bulunursa belki faydası olur.
Diğerleri çocuk korkuyorlarda biraz
Ben çok baş kaldırırdım işte çalışırken bile sert çıkıştığım durumlar olurdu son kullanma tarihi geçmiş şekerleri tezgaha dökerlerdi ya da paketlenecek ürünleri yere döküp oradan paket yaparlardı çıkışırdım zaten beni de çok çoğuna o yüzden çıkardılar yanlarına bazı şeyler kar kalmasa çok güzel olur

Hayır hayır, gideceklerinden şüpheniz olmanız. Sadece dillendirmeyin çok fazla ki önlem alamasınlar. Ha gerçi öyle detaylı inceleniyor ki kesinlikle kaçar yolları kalmıyor. Bursada bunu türk telekom yapıyor genelde :) inşallah sizinde dediğiniz onlar değildir.

Evet ben telefonla şikayet etmiştim beni bulunduğum ilin genel merkezinde ki SGK arayıp bilgilendirmişti.

Bence bu halin sana daha çok zarar veriyor bu olayı artık ardında bırak şikayet etmişsin işte. Zihinni hala sürekli onlarla meşgul ediyorsun yazık değil mi

İşte bunun için Cimere yazarsanız daha iyi olur, en azından üst makamca incelenebilirler, özellikle böyle sağlık sorunlarından da bahsedin.
Sonuçta yerel makamlarda tanıdıkları olunca denetimden kaytarılabiliyorlar.

Market işi mi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…