Şikayet edilse dikkate alınır mıydı?

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
214
115
31
Hamileyken anne karnında bebeğimin kalp atışları çok yüksek olduğu görülünce doğuma alındım sonra bebeğim başka bir şehire sevk edildi 30 gün yoğun bakımda kaldı orada da 2-3 güne bir 5-6 kez taşikardi atağı geçirdiği söylendi.
iki hafta sonrasında düzeldi ataklar bitti. bizi 2 hafta kadar daha bekletti burada güvende evde geçirirse riskli diyerek.
Doktor bu süreçte geçmesi için farklı ilaçlar denediğini söylüyordu. Hastanede çocuk kardiyolog da yoktu bunun takibini çocuk doktoru yapıyordu. Bir de hiçbir atak sırasında ekg çekilmemiş ancak bu tam tanı için önemliymiş. Bu iki noktaya çok takıldık.
Bunları geçtim asıl önemlisi bize çıkarken ilacı ona bakan hemşiresi tarif etti; belli bir miktar suda eritilecek şırıngada verilecek. Verilecek doz 8 mg yazıyordu. Biz bebeğimle eve geldiğimizde ben tarif edilen dozun fazla olabileceğini düşündüm ilaç 200 mg ve ilacın neredeyse yarısını veriyorduk gelir gelmez tekrar aradım teyit ettik. Ben bu şekilde kullanırken yine içime sinmedi tekrar doktoru aradım ama doktor yine hemşireye yönlendirdi yine aynı şekilde tarif ettiler. Halbuki benim düşüncem doğruymuş sadece basit matematiksel bir hesap ben de sandım ki su da eriyince böyle olacak. 3. aramada ancak ikna oldum.
Biz 10 gün sonra çocuk kardiyolojiye gittiğimizde gerçek ortaya çıktı ki 10 kat fazla alıyormuş bebeğim ilacı gittiğimiz doktor da onların yönlendirdiği başka özelde doktordu o da bir şey olsa olurdu bebek iyi bir sıkıntı olmaz gibi konuştu.
Biz sonra doktora sorduk hadi yoğun bakımda da böyle fazla alıyorsa küçücük bebek dedik doktor ben ordaydım dozu normal alıyordu dedi. Ama biz oradayken hemşireler ilaç veriyordu gördüm. İşte doktor biraz sinirlendi gibi ama bize belli etmedi ben hemşireleri ararım dedi.

Bu ilaç ayrıca çok toksik bir ilaçmış biz daha sonra devlet hastanesine gittiğimizde biz bu ilacı pek vermiyoruz normalde dediler. 6 ay sonra bıraktırıp başka ilaca geçirdi zaten.
Neyse ki bebeğime bir şey olmadı ama sonuçta ilaç bu görünmeyen zararı illa ki olmuştur diye düşündüm hep.
Devlet hastanesindeki doktora danıştık aslında şikayet edelim gibisinden konuştuk olay geçmiş gitmiş dedi bir sıkıntı yok bebeğinizde artık orayı düşünmeyin dedi yani doktorlarda birbirini destekliyor gibi tam olarak kimse gidip şikayetçi olun demiyor.
Daha hala öfkelenip dururum aklıma geldikçe 1 yaşında bebeğim çok şükür iyi ilaç kullanıyor hala. 2 yaşında ilacı bıraktırıcaklar o zaman belli olacak rahatsızlığının geçip geçmediği

Son düzenleme:
Çok karışık yazmıssınız anlayabildiğim, verdikleri ilacın dozunu fazla yuksek vermisler peki bunu öğrendiginiz anda neden sikayetçi olmadiniz ki

O zaman için elinizde kayıt vardı ise şikayet edebilirdiniz. Mesela reçetece yazılı bir diz olsaydı. Bu şekilde sonuç alamazdınız zaten. Yanlış anlamışlar derlerdi

Şüphe varsa şikayet edin. Bir dilekçeye bakar zaten ..savcı arastırır

Olsun ya da olmasın.Tüm yaşadıklarınızı tüm detayı ile cimere yazın.İsim isim

Sizin cocugunuzda cok sukur sikinti yok ama oraya dusen baska cocuklarda yan etkisi olursa ne olacak. Sikayet eder misiniz lutfen. Kendi cocugunuz iyilesti diye baskasinin evlatlarini atese atmayin rica ederim

Birinin şikayet et demesini mi bekliyorsunuz gerçekten?
"kimse gidin şikayetçi olun demiyor" ne demek ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…