Sigorta derdi

Yani 1 aya kadar sigorta yaptırabilirim haklarım kaybolmadan öylemi bu durumda bikaç firmaya dahamı göndersem teklif için acaba?

E amaç o zaten o zaman kullanmayınca paranı geri versinler saçmalığa bak kullanmayacaksam neden aliyorum
Kasko da öyle bibi. Arka tamponu değiştirttim yeni kaskom oldu 2 katı. E kaza vs yapmayacaksak kasko niye yaptıralım? Spor olsun diye mi? Sağlık sorunlarımız var ki tamamlayıcı sigorta yaptırıyoruz. Sadece grip vs olsak sağlık ocağına glderdik bir torba ilacımızı aldır gelir eve yatardık

resmen şey yapmışlar sigortalayalım ama kullanamasın ,tövbe yaa ,mutlaka vardır zarar yaşamadan hakkın olanla kurtulabileceğin bir nokta , onu bilen görsünn söylesin diye yorum yazıyorum konu yukarı çıksın

Biz 3 sene önce özel sağlık sigortası yaptırdık. Bn verdiğimiz para boşa gitmesin diye bi kaş rutin muayeneye gittim. 2 sene bana o zmn 10 bin fiyat verdiler sadece ki biz 3 kişiyi 7-8 arası bi fiyata yaptırmıştık. Grekçede çok dr gitmişim ee bn gitmiceksem niye yaptırıyorum. Bu parayı verirsem zaten normal şartlarda giderim demiştim. Birde o zmn sigortacım demişti tanısı konulmuş hastalıklar karşılanmaz gittiğim zmn dr rica etmiştim yeni tanı koymasını hatta.
Eğer ki sigorta içinde tanı konur 2-yada 3 yıl sigortada kalıp devam edersem fark alınmıyor gibi bişey demişti. Geçmiş zmn

İyice detaylı sorun bakmaya bilir

Tamamlayıcı sağlık sigortası açılımı nedir bilmiyorum, özel sağlık sigortası üzerinden bildiğim kadarını yazayım, eğer teşhis edilmiş bir hastalığınız varsa geçiş yapacağınız sigorta şirketi o hastalığı kapsam dışı bırakır, halihazırda kronik bir hastalığınız varsa o da kapsam dışı, hastalıkla ilgili muayene olursunuz ama tedavisi için ödeme yapmazlar, sigorta şirketi değişikliğinde bekleme süresi yeniden uygulanır, ömür boyu yenileme garantisi de aynı şekilde diye biliyorum, zira yeni bir sigorta şirketine geçiş yapıyorsunuz, diğer şirketten kazanılmış haklar yeni sigorta şirketinizi bağlamaz.

Ayrıca değişmediyse eğer 35 yaş ve üzeri kadınların sigorta prim ödemesi erkeklere göre daha yüksektir, yaşınızı bilmiyorum ama bunu da göz önünde bulundurun, zira başka bir yere geçişinizde yaşınız, daha önce teşhis edilmiş hastalıklarınız, varsa kronik hastalıklarınız göz önüne alınacak ve size ona göre bir fiyat verilecek, aldığınız fiyatlar üstün körü verilmiş fiyatlardır bence.

Siz net bir karar vermek için fiyat aldığınız sigorta şirketleriyle yüz yüze bir görüşme yapın, yaşınız, hastalıklarınız üzerinden size sıfırdan bir fiyat versinler, bekleme süresi ve ömür boyu yenileme garantisini de sorun, aklınıza takılan soruları defalarca sormaktan çekinmeyin ve mutlaka teyit alın zira lafları yuvarlıyorlar, hangi haklara sahipsiniz, hangi durumlar kapsam dışı kafanız karışıyor.

ben de yeni yaptırdım tamamlayıcı sağlık sigortasını. gidip kontrollerimi yaptırmayı düşünüyordum.
çok garip hastaneye çok gittiniz diyerek fiyat yükseltmeleri.
neden yaptırıyoruz yani o zaman.

ben de yeni yaptırdım tamamlayıcı sağlık sigortasını. gidip kontrollerimi yaptırmayı düşünüyordum.
çok garip hastaneye çok gittiniz diyerek fiyat yükseltmeleri.
neden yaptırıyoruz yani o zaman.
daha önceden olan hastalıklarımız da kapsam dışıymış.e zaten onların rutin kontrolleri için isterdim ben sağlık sigortasını başta.

Aynen aldığım tekliflerde ısrarla soruyorum ama evet deyip sonradan sorun çıkarırlar diye endişeleniyorum.

Aynen aldığım tekliflerde ısrarla soruyorum ama evet deyip sonradan sorun çıkarırlar diye endişeleniyorum.
Sigortacı arkadaşlar af buyursun kimse üzerine alınmasın ama genelde maalesef net cevaplamamayı tercih ediyorlar, tamamlayıcı veya özel sağlık sigortasının belli başlı kriterleri vardır ve hiçbir sigorta şirketi bu kriterler dışına çıkmaz.
Örneğin ilk defa çalışacağınız sigorta şirketi daha önce başka sigorta şirketinde kazandığınız bekleme süresi ve ömür boyu yenileme hakkınızı kendi sigorta şirketine aynen taşımaz, yani sigorta şirketi değişikliğinizde yeniden bekleme süresine tabi olursunuz ve ömür boyu yenileme garantisi için de her sigorta şirketi ortalama 3 yıl süreyle aralıksız sigortalılık durumunuzu baz alır, başka şirketteki sigortalılık durumunuz onları bağlamaz.

Sigorta yaptırmadan önce teşhis edilmiş tüm hastalıklarınız kapsam dışı sayılır, önceden teşhis edilmiş hastalıklarınız için size en fazla ek prim ödemenizi teklif edebilirler.

Genelde de diğer mesajda yazdığım gibi kadınların prim ödemeleri daha yüksek çıkar zira kadınların Kadın hastalıkları, meme ve rahim kanseri vb hastalıklara yakalanma yüzdeliğine bakılmış olacak ki riskli bulunduklarından erkeklere göre çok daha fazla ödeme yapmak zorunda bırakılıyoruz.

Örnek vereyim biz hastaneleri de olan tanınmış bir sigorta şirketine seneler önce aile paketi yaptırdık, eşim ve ben yaşıt sayılırız aramızda sadece 1 yaş var ve tam kapsamlı bir poliçemiz olmasına rağmen genelde önemli gördüğümüz hastalıklarda gittik, misal memede kitle, midede kanama vb gibi, ki bizde sizinki gibi yılda şu kadar defa muayeneye gidilir sınırı yoktu, lakin bende fibrokist teşhis edildi ve bir anda primlerim patladı

Kızıma yıllık 5 bin lira prim ödemesi çıkarken eşime 15 bin, bana ise 25 bin lira prim ödemesi çıkardılar, sebep fibrokist teşhis edilmesi ve riskli bulunmam, hastalık ömür boyu yenileme garantisi sonrası teşhis edildiğinden tedavi sorunu yaşamadım ama prim tavan yaptı

Velhasıl siz yine fiyat alın ama çalıştığınız sigorta şirketindeki kazanılmış haklarınızı kaybedeceğinizi de bilin.

Israrla soruyorum haklarınız kaybolmaz dediler ama cidden güvenemiyorumda.Bir şikayet sitesinde bu tarz sıkıntı yaşayanların yorumlarını gördüm açıkcası o kafamı karıştırdı.poliçede açıkca yazmaz ise geçiş yapmayı düşünmüyorum.Hayatta neler gördük kimseye güvenemiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…