Tamamlayıcı sağlık sigortası açılımı nedir bilmiyorum, özel sağlık sigortası üzerinden bildiğim kadarını yazayım, eğer teşhis edilmiş bir hastalığınız varsa geçiş yapacağınız sigorta şirketi o hastalığı kapsam dışı bırakır, halihazırda kronik bir hastalığınız varsa o da kapsam dışı, hastalıkla ilgili muayene olursunuz ama tedavisi için ödeme yapmazlar, sigorta şirketi değişikliğinde bekleme süresi yeniden uygulanır, ömür boyu yenileme garantisi de aynı şekilde diye biliyorum, zira yeni bir sigorta şirketine geçiş yapıyorsunuz, diğer şirketten kazanılmış haklar yeni sigorta şirketinizi bağlamaz.
Ayrıca değişmediyse eğer 35 yaş ve üzeri kadınların sigorta prim ödemesi erkeklere göre daha yüksektir, yaşınızı bilmiyorum ama bunu da göz önünde bulundurun, zira başka bir yere geçişinizde yaşınız, daha önce teşhis edilmiş hastalıklarınız, varsa kronik hastalıklarınız göz önüne alınacak ve size ona göre bir fiyat verilecek, aldığınız fiyatlar üstün körü verilmiş fiyatlardır bence.
Siz net bir karar vermek için fiyat aldığınız sigorta şirketleriyle yüz yüze bir görüşme yapın, yaşınız, hastalıklarınız üzerinden size sıfırdan bir fiyat versinler, bekleme süresi ve ömür boyu yenileme garantisini de sorun, aklınıza takılan soruları defalarca sormaktan çekinmeyin ve mutlaka teyit alın zira lafları yuvarlıyorlar, hangi haklara sahipsiniz, hangi durumlar kapsam dışı kafanız karışıyor.