• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siğilsiz HPV?

Asla endişelenme korkacak bişey yok ama benimde tam orda karnabahar görünümde kahverengi siğil vardı araştırma hastanesinde koter oldum ve suan girişte hic bir et parçası yok tabiki büyüklüğüne durumuna göre değişebilir ama bir doktora daha görün rahat edersin canım benim
Buyuk degil kucuk et beni gibi tam da gebelik dusunuyordum ikinci bebek icin insallah bi sorun yoktur

Buyuk degil kucuk et beni gibi tam da gebelik dusunuyordum ikinci bebek icin insallah bi sorun yoktur
Korkma kuzum hastaneye git cok basit acısız bi işlem eğer hamile kaldığında siğil var falan olursa sezaryen olman gerekir ama koterle yaktır Allah’ın izniyle bir daha çıkmaz

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce smear + hpv testi yaptırmıştım. Sonuçlar geç çıktığı için bugün öğrenebildim. Hpv 16-52-68 pozitif. Açıkçası böyle bir sonuç beklemiyordum çünkü hpvye benzer bi belirtim yoktu. Benim farkettiğim bir siğilim yok. İç kısımı bilemiyorum tabii ama kontrol etttiğimde hiç denk gelmedim. Doktor her zaman siğille belirti vermediğini söyledi. Açıkçası şuan baya bi moralim bozuk böyle bir şey beklemiyordum ve 3 ü de yüksek riskli. Beni jinekoloj onkoloğa yönlendirdi Şubat sonunda kolposkopi yapılacak. Aşı falan istiyorum aslında ama artık kolposkopiye gittiğimde soracağım. O zamana kadar ne yapmam gerekir? Bu hastalık geçiyor mu? Siğil olmayan hpv lerde tedavi nasıl oluyor? Lütfen yardımcı olun, bilgi verin, desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum çünkü pek iyi değilim. 😔
Son durumunuz nedir acaba

Cin1de problem yok sağlığınıza dikkat edip korunacaksınız. Bağışıklığınızı güçlü tutun takviyeler alın mutlaka geçecektir inşallah
EF7515B3-859E-451E-834D-1A6F7A8FD263.jpeg
EF7515B3-859E-451E-834D-1A6F7A8FD263.jpeg Benimde test sonucun enfeksiyon var dediler ama ne enfeksiyonu olduğu belli değilmiş 1 ay sonra tekrar test yaptırmam gerekiyormuş ileriki senelerde kanser riski olabilir dediler anlayan var mı arkadaşlar... 6 ay öncede miyom ameliyatı oldum aşırı kanamadan adet geciktirici verdi doktor 2,5 ay kullandım şimdi 3 ayda regli olmuyorum çıldırmama az kaldı 🤦🏽‍♀️

Merhaba bende Yaklasik 1 ay önce HPV 16 ve HPV 53 virusu ile taniştim..Bende de siğil yok o yüzden hiç anlamadim.Başka şikayetimde yoktu.Tesadüfen öğrendim...ilk öğrendigimde Dünyam karardi mahvoldum..Ama şuan eskisinden çok daha iyiyim psikolojik olarak.Öncelikle bunu bilmemiz lazim ki kanser öncüsü lezyon varligi ile ilgili bilgi bu..Henüz kanser degil.ve Kontrol altinda olursak hiçbir zaman da olmayacak..Ilk basta kolposkopi ile Lezyonun boyutu öğrenilecek.Ascus CIN1-2-3 boyutu ögrenilecek..Ve daha sonra boyuta göre Leep yada konizasyon gibi islemlerle tehlikeli bölgeyi alıcaklar..Alınan bölgede tekrar patolojik olarak incelenecek.Kenarlari pozitifmi negatif mi ona bakacaklar..Bu virusun ilacı yok...Bağısıklik sistemi güzel olursa sigara içmezseniz uyku düzeni iyi olursa strestende uzak durursaniz atlatırsınız inşallah..Ben hep şöyle düşünüyorum sigil yok herhangi bir belirti yok ya hiç smear testi yaptirmasaydim..Kanser olmadan anlayamayacaktim..Oyüzden sizde kendinizi şansli hissedin..Daha başında kötü olmadan anlaşıldı ve tedavi edilecek...
Benim annemde de 16 53 çıktı ve 2 gündür ağlıyoruz kanser oldu diye doktor rahat olun sıkınti yok vs gibi rahatlatcı seyler soylerken internette ölüm riskinin %80 olduğu yaziyor yani 46 yasinda simdi annem kanser mi ben anlamıyorum deli oldum ya

Benim annemde de 16 53 çıktı ve 2 gündür ağlıyoruz kanser oldu diye doktor rahat olun sıkınti yok vs gibi rahatlatcı seyler soylerken internette ölüm riskinin %80 olduğu yaziyor yani 46 yasinda simdi annem kanser mi ben anlamıyorum deli oldum ya
Canım benim bununla alakalı başka konu başlığinda yazdım sana...Orada söylediklerim burada yazdikların içinde geçerli.Sakin olmaya çalişin lütfen HPV 16 kanser demek değil.

Kusura bakmayın sağlık sorunlarımdan giriş yapamadım doktorumdan öğrendiğim kadarı ile kanser değil ama takipte kalıp bir kaç ay sonra tekrar simir testi yapılması lazımmış enfeksiyon kendiliğindende geçebilirmiş eğer geçmezse ona göre tedavi uyguluyorlar şükür benim geçti temiz çıktı umarım annenizinde düzelmiştir..

Kusura bakmayın sağlık sorunlarımdan giriş yapamadım doktorumdan öğrendiğim kadarı ile kanser değil ama takipte kalıp bir kaç ay sonra tekrar simir testi yapılması lazımmış enfeksiyon kendiliğindende geçebilirmiş eğer geçmezse ona göre tedavi uyguluyorlar şükür benim geçti temiz çıktı umarım annenizinde düzelmiştir..
Sizin adınıza çok sevindim bizde cuma günü gitcez doktor bakcak bakalm rabbim hepinize şafi adıyla şifa versin birşey daha sorcam sizin yaşınız kaçtı atlatanlar hep genç mi acaba

Back
X