Merhaba bende Yaklasik 1 ay önce HPV 16 ve HPV 53 virusu ile taniştim..Bende de siğil yok o yüzden hiç anlamadim.Başka şikayetimde yoktu.Tesadüfen öğrendim...ilk öğrendigimde Dünyam karardi mahvoldum..Ama şuan eskisinden çok daha iyiyim psikolojik olarak.Öncelikle bunu bilmemiz lazim ki kanser öncüsü lezyon varligi ile ilgili bilgi bu..Henüz kanser degil.ve Kontrol altinda olursak hiçbir zaman da olmayacak..Ilk basta kolposkopi ile Lezyonun boyutu öğrenilecek.Ascus CIN1-2-3 boyutu ögrenilecek..Ve daha sonra boyuta göre Leep yada konizasyon gibi islemlerle tehlikeli bölgeyi alıcaklar..Alınan bölgede tekrar patolojik olarak incelenecek.Kenarlari pozitifmi negatif mi ona bakacaklar..Bu virusun ilacı yok...Bağısıklik sistemi güzel olursa sigara içmezseniz uyku düzeni iyi olursa strestende uzak durursaniz atlatırsınız inşallah..Ben hep şöyle düşünüyorum sigil yok herhangi bir belirti yok ya hiç smear testi yaptirmasaydim..Kanser olmadan anlayamayacaktim..Oyüzden sizde kendinizi şansli hissedin..Daha başında kötü olmadan anlaşıldı ve tedavi edilecek...