• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siğilsiz HPV?

Merhaba canım 31 ocakta yapılan kolposkopi sonucumu bugün aldım ve doktorum temiz olduğunu söyledi,6 ay sonra smear tekrarı istedi ve hpv nin temizlenmesi için deflagyn applıcatıon set önerdi devlet karşılamıyo ve 3 kutu kullanmam gerekiyo 3 lü set fiyatı 1300 tl... sağlığımız daha önemli bi şekilde alıcam... herşeyden önce Allah dermansız dert vermesin kendimize iyi bakalım 🤗
Sevindim çok geçmiş olsun. O jeli ben de biliyorum ama benim biyopsi sonucu cin2 olduğu için tereddütte kaldım jel zarar verebilir diye .

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce smear + hpv testi yaptırmıştım. Sonuçlar geç çıktığı için bugün öğrenebildim. Hpv 16-52-68 pozitif. Açıkçası böyle bir sonuç beklemiyordum çünkü hpvye benzer bi belirtim yoktu. Benim farkettiğim bir siğilim yok. İç kısımı bilemiyorum tabii ama kontrol etttiğimde hiç denk gelmedim. Doktor her zaman siğille belirti vermediğini söyledi. Açıkçası şuan baya bi moralim bozuk böyle bir şey beklemiyordum ve 3 ü de yüksek riskli. Beni jinekoloj onkoloğa yönlendirdi Şubat sonunda kolposkopi yapılacak. Aşı falan istiyorum aslında ama artık kolposkopiye gittiğimde soracağım. O zamana kadar ne yapmam gerekir? Bu hastalık geçiyor mu? Siğil olmayan hpv lerde tedavi nasıl oluyor? Lütfen yardımcı olun, bilgi verin, desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum çünkü pek iyi değilim. 😔

Kolposkopi sonucu Ascus yada CIN 1 çikarsa doktorlarin geneli takip ediyorlar Çünkü hafif lezyon olduklari için %60 'ı bagisiklik güçlü ise sigara alkol yoksa kendi kendine geçebiliyor.Bende CIN1 çıktı doktorum ben çocuk düşünmediğim için leep işlemi yapti. Leep yapilinca hamile olmayi zorlastiricak bir durum yok diye biliyorum sanırım rahim ağzıni dikiyorlar ve bebek gayet iyi tutunabiliyor.CIN 3 ile hamile kalip bebegini kucagina alanlari okudum formlarda.😉O yüzden endişelenmeyin.Bu arada Leep ıslemini genel anestezi ile yapiyorlar kesinlikle acı hissetmiyorsunuz rahat olun.Bende çok korkmuştum.Ama asla korkulacak bir işlem degilmiş.Sonrasinda kendinize yaklasik 40 gün dikkat etmeniz gerekiyor mikrop kapmamak için.Kolposkopi zaten smear testi gibi bir fark yok sadece parça aliyorlar ben yine hiçbir acı hissetmedim...Yani smeardaki kadar bir irkilme oluyor.O yüzden rahat olun korkulacak hiçbir şey yokmuş.Ben dünyayi ayaga kaldirdim boşuna yapmisim.Kontrol altinda olup yedigimize içtiğimize bakip yenicez bunu insallah😉

Men kizlar bana yardımcı olur musunuz bende16/18/59 tip hpv çıktı doktor konizasyon işlemi yaptı ama hala siğiller duruyor gecmedimi bu hastalik iyice pskolejim bozuldu benim lütfen bilgisi olanlar yardımcı olabilirim

Men kizlar bana yardımcı olur musunuz bende16/18/59 tip hpv çıktı doktor konizasyon işlemi yaptı ama hala siğiller duruyor gecmedimi bu hastalik iyice pskolejim bozuldu benim lütfen bilgisi olanlar yardımcı olabilirim
Rahim ağzına konizasyon yaptı değil mi? Siğilleriniz çıkıyorsa düşük tipte de hpv tipi var demek ki. Ama siğilden korkmayın. Siğil yapanlar düşük riskli ve kansere sebep olmuyorlar. Bağışıklığınızı güçlü tutun. Eczaneden propolis damla alın ve su, meyve suyu, kefir, ayran gibi içeceklerle her gün tüketin. Zerdeçal çayı için her gün. İmuneks tabletler var ondan kullanın. Sağlıklı beslenin. Geçer inşallah. Bu hastalıkta stres yapmamanız gerekiyor ve bağışıklığınızı güçlü tutmanız gerekiyor

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce smear + hpv testi yaptırmıştım. Sonuçlar geç çıktığı için bugün öğrenebildim. Hpv 16-52-68 pozitif. Açıkçası böyle bir sonuç beklemiyordum çünkü hpvye benzer bi belirtim yoktu. Benim farkettiğim bir siğilim yok. İç kısımı bilemiyorum tabii ama kontrol etttiğimde hiç denk gelmedim. Doktor her zaman siğille belirti vermediğini söyledi. Açıkçası şuan baya bi moralim bozuk böyle bir şey beklemiyordum ve 3 ü de yüksek riskli. Beni jinekoloj onkoloğa yönlendirdi Şubat sonunda kolposkopi yapılacak. Aşı falan istiyorum aslında ama artık kolposkopiye gittiğimde soracağım. O zamana kadar ne yapmam gerekir? Bu hastalık geçiyor mu? Siğil olmayan hpv lerde tedavi nasıl oluyor? Lütfen yardımcı olun, bilgi verin, desteğinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum çünkü pek iyi değilim. 😔
Ya merheba doktorum bende de yara olduğunu bu rahim ağzı kanseri taraması yapmam gerektiğini söyledi bende birazdan sağlık ocapına gidecem de. Taramadan 2 3 gün önce ilişki olmaması gerekiyormş benim dün oldu ama korunmalı oldu içe boşalma olmadı yine de sorun olur mu sizce

Rahim ağzına konizasyon yaptı değil mi? Siğilleriniz çıkıyorsa düşük tipte de hpv tipi var demek ki. Ama siğilden korkmayın. Siğil yapanlar düşük riskli ve kansere sebep olmuyorlar. Bağışıklığınızı güçlü tutun. Eczaneden propolis damla alın ve su, meyve suyu, kefir, ayran gibi içeceklerle her gün tüketin. Zerdeçal çayı için her gün. İmuneks tabletler var ondan kullanın. Sağlıklı beslenin. Geçer inşallah. Bu hastalıkta stres yapmamanız gerekiyor ve bağışıklığınızı güçlü tutmanız gerekiyor
İmmuneks tablet pahalı birseymi peki teşekkür ederim yardımcı olduğunuz icin

Benimde Hpv 16 smearde Normal çıkmıştı ilk başta.Kolposkopi sonrası CIN1 olduğunu öğrendim.Sizin doktorda benimkisi gibi toptan kurtarma düşüncesinde demekki ...normalde ascus yada CIN1'i takip etmeyi düşünüyor doktorlar...Belkide hastanın özel durumuna göre karar veriyorlar .Yaşı , ,çocuk durumu vs..gibi şeyler etkili oluyor karar vermekte.
Arkadaşlar bugün cin 1 olduğunu ogrendim😣

Moralinizi bozmayın hpv kanser değil rahim ağzımda lezyonlar oluşuyor Cın 1 2 3 diye boyutları var cın 3 Rahime girmiş demek oluyor
Ben 6 ay önce öğrendim cın2 vardı leep yaptı kolay bir operasyon rahim ağzını temizleyip donduruyorlar doktorum 6 aysonra tekrar smear testi yaptı bu kadar kısa bir sürede tekrarlamış 3 çocuğum var bir daha çocuk düşünmediğim için rahimi alalım dedi bu hpv denen salak rahimi çok seviyormuş kanser riskini artırıyor tabiki bunu kabullenmek gerekiyor
Geçen hafta rahimi aldı doktorum
Ha herşey bittimi tamam kurtuldum demi hocam dedim
Hayır dedi sonuçta o bölgede anomal hücreler var sürekli kontrol dedi
İşte böyle
Erteleme sakın korkma başa gelen çekiliyor korkanları gördüm daha beter durumdalar
[/QUOT

Kızlar 22 yaşında başına öyle bişi gelen varmı. Sağlık ocağına gittim 30 yaşından sonra yapıyoruz biz dedi.

Ya merheba doktorum bende de yara olduğunu bu rahim ağzı kanseri taraması yapmam gerektiğini söyledi bende birazdan sağlık ocapına gidecem de. Taramadan 2 3 gün önce ilişki olmaması gerekiyormş benim dün oldu ama korunmalı oldu içe boşalma olmadı yine de sorun olur mu sizce
Korunduysanız sıkıntı olmaz galiba.
Kızlar 22 yaşında başına öyle bişi gelen varmı. Sağlık ocağına gittim 30 yaşından sonra yapıyoruz biz dedi.
Eğitim Araştırma hastanesine gidin yaparlar.

Arkadaşlar bugün cin 1 olduğunu ogrendim😣
Endişlenmeyin CIN1 ise hpv tipinize göre ya takip ederler yada leep işlemi yaparlar.Bende yüksek tip oldugu icin leep yapti doktorum.Düşük tipli ise 6 ayda bir takip edilirsiniz sadece.CIN 1 ileri boyut değil çünkü.Korkmayin.

En az 3 gün gecmesi lazim ilişkiden sonra. birkac gun gecsin öyle gidin .Sonuç farkli çikmasin işi sağlama alın bence.

Endişlenmeyin CIN1 ise hpv tipinize göre ya takip ederler yada leep işlemi yaparlar.Bende yüksek tip oldugu icin leep yapti doktorum.Düşük tipli ise 6 ayda bir takip edilirsiniz sadece.CIN 1 ileri boyut değil çünkü.Korkmayin.
Yanı dr kanserlesmesi 7,10 yılı bulur dedi ama 6 ayda cin 3 olanlar vardi sanki bu forumda okumustum

Cin1de problem yok sağlığınıza dikkat edip korunacaksınız. Bağışıklığınızı güçlü tutun takviyeler alın mutlaka geçecektir inşallah
Ne genel cerrah ne de jinekolog takviye vermedi. Gerek yok iyi beslen dedi sadece. Ben ne alabilirim ki propolis iciyorum

Yanı dr kanserlesmesi 7,10 yılı bulur dedi ama 6 ayda cin 3 olanlar vardi sanki bu forumda okumustum
Evet bu birden olan bir şey değil. Cin3 olanlar genelde hiç kontrol yaptırmamış olanlar yani son dk öğreniyorlar. Siz şanslısınız başta öğrendiniz o yüzden tedavini daha kolay. Cin1 demek rahim ağzı kanseri demek değil cin3 bile değil. Sadece oradaki lezyonlar büyümüş ve ilerlemiş oluyor seviyesine göre. Sizin en düşük seviyede ve düzelme ihtimali oldukça yüksek. Cin3ten sonra rahim ağzı kanseri teşhisi konuluyor genelde ve cin3 olup tedavi olup tamamen kurtulanlar da var kansere yakalanmadan. Yaşınız kaç bilmiyorum ama doktorunuz ona göre bir yol çizecektir.
Ne genel cerrah ne de jinekolog takviye vermedi. Gerek yok iyi beslen dedi sadece. Ben ne alabilirim ki propolis iciyorum
Aynen propolise devam edin uzun bir süre 6 ay gibi. Zerdeçal çayı ve yeşil çay içebilirsiniz. Çörek otu yağı kullanan arkadaşlar da var. İmuneks tabletler var onlardan kullanabilirsiniz. AHCC var ama fiyatı baya bir yüksek. İmuneks tablet ona göre daha uygun. Bunları yapabilirsiniz ama en önemlisi stresten uzak durun. Kendinizi başka şeylere verin başka şeylerle ilgilenin bi hobi edinin, spor yapın vs. Ve yine yaşınız kaç bilmiyorum ama aşınızı olun çok büyük değilseniz. İlişkide de mutlaka korunun prezervatif ile. 2 tarafta negatif olana kadar korunun.

Evet bu birden olan bir şey değil. Cin3 olanlar genelde hiç kontrol yaptırmamış olanlar yani son dk öğreniyorlar. Siz şanslısınız başta öğrendiniz o yüzden tedavini daha kolay. Cin1 demek rahim ağzı kanseri demek değil cin3 bile değil. Sadece oradaki lezyonlar büyümüş ve ilerlemiş oluyor seviyesine göre. Sizin en düşük seviyede ve düzelme ihtimali oldukça yüksek. Cin3ten sonra rahim ağzı kanseri teşhisi konuluyor genelde ve cin3 olup tedavi olup tamamen kurtulanlar da var kansere yakalanmadan. Yaşınız kaç bilmiyorum ama doktorunuz ona göre bir yol çizecektir.

Aynen propolise devam edin uzun bir süre 6 ay gibi. Zerdeçal çayı ve yeşil çay içebilirsiniz. Çörek otu yağı kullanan arkadaşlar da var. İmuneks tabletler var onlardan kullanabilirsiniz. AHCC var ama fiyatı baya bir yüksek. İmuneks tablet ona göre daha uygun. Bunları yapabilirsiniz ama en önemlisi stresten uzak durun. Kendinizi başka şeylere verin başka şeylerle ilgilenin bi hobi edinin, spor yapın vs. Ve yine yaşınız kaç bilmiyorum ama aşınızı olun çok büyük değilseniz. İlişkide de mutlaka korunun prezervatif ile. 2 tarafta negatif olana kadar korunun.
Cok sag olun. Corek otu yagi da aldim dogal ama.nasil kullanacağımı bilemiyorum. 35 yaşındayım 2 kızım var. Ahcc böbreklere zarar verebilir diye almadım. Polen , propolis dogal bal yiyiyorum. Yogurt suyu sarimsak.

Back
X