Kolposkopi sonucu Ascus yada CIN 1 çikarsa doktorlarin geneli takip ediyorlar Çünkü hafif lezyon olduklari için %60 'ı bagisiklik güçlü ise sigara alkol yoksa kendi kendine geçebiliyor.Bende CIN1 çıktı doktorum ben çocuk düşünmediğim için leep işlemi yapti. Leep yapilinca hamile olmayi zorlastiricak bir durum yok diye biliyorum sanırım rahim ağzıni dikiyorlar ve bebek gayet iyi tutunabiliyor.CIN 3 ile hamile kalip bebegini kucagina alanlari okudum formlarda.
O yüzden endişelenmeyin.Bu arada Leep ıslemini genel anestezi ile yapiyorlar kesinlikle acı hissetmiyorsunuz rahat olun.Bende çok korkmuştum.Ama asla korkulacak bir işlem degilmiş.Sonrasinda kendinize yaklasik 40 gün dikkat etmeniz gerekiyor mikrop kapmamak için.Kolposkopi zaten smear testi gibi bir fark yok sadece parça aliyorlar ben yine hiçbir acı hissetmedim...Yani smeardaki kadar bir irkilme oluyor.O yüzden rahat olun korkulacak hiçbir şey yokmuş.Ben dünyayi ayaga kaldirdim boşuna yapmisim.Kontrol altinda olup yedigimize içtiğimize bakip yenicez bunu insallah