Sigarayı bırakmak istiyorum..

chanel88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2011
902
5
merhaba arkadaşlar yakın zamanda bebek düşünüyorum bu yüzden sigarayı bırakmam gerek ama ben bu konuda çok iradesizim herhangi bi ilaç vs.su tvlerde çıkan bitkisel desteklerden almayı düşünüyoru sonuç alan varmı yada nasıl bıraktığınızı paylaşılmısınız lütfennnyardım edin ew hanımıyım bütün gün ewdeyim bu yüzden daha çok içmeye başladım...

ben de çok bırakmayı denedim ama bir türlü bırakamadım

sonra hamile olduğumu öğrenince daha çok canım istemeye başladı

her içişten sonra pişman oldum,sonra bu böyle olmayacak dedim

çocuğun bir suçu yok,ileride hastane hastane gezerse tek suçlu ben olurum

o tam bir vicdan azabı...

uyumadan önce kendi kendime söz verdim o oldu daha da düşünmüyorum bile

hiç olmamış hiç içmemişim gibi

sildim attım...

yapabilirsin,yeter ki tiksin ondan ilaç milaç olacak şey değil

babam 20 yıl içtikten sonra bıraktı...Onun yerine spora başladı o da tamamen bıraktı

istersen spora başla...temiz hava iyi gelir

sigaratix mi ne aktarlarda satılıyor vallahi babam tam bir bağımlıydı ve yaklaşık 3 sene önce bıraktı sabredemediği zamanda bu şekerlerden attı ağzına,kafasında yaralar çıktı adamcağızın ama çok direndi 4-5 kutuda bıraktı. şimdi her sabah spor yapan bir adam ve son 1 senedir zayıflamaya karar verdi birde,çok şükür çokta sağlıklı.bunun dışında bir bilgim yok canım.
ben şuan hamileyim ve maalesef gebeliği 5. haftada öğrendim ozamana kadarda sigara içiyordum.sonrasında zor oldu ama bıraktım,bebeği kaybetme korkusu girince işin içine insan daha kolay bırakıyor.
hangi şehirdesin bilmiyorum ama hastanelerin sigara bırakma merkezlerine neden başvurmuyorsun?onlar ilaç veriyorlar.ben gebeliği öğrendiğimde gitmiştim tabi bana ilaç veremediler ama toplantılara gelmemi söylemişti doktor ( bu bahsettiğim devlet hastanesi buarada) ayrıca bir kaç test yaptılar ve ciğerlerim 45 yaşında bir insanınki gibi çıkmıştı nefes alışım falan bu merkezleri tavsiye ederim öncelikle sana

Son düzenleme:
* Tadını kötü bulduğunuz bir markaya gekkçin.

* Her bir sigaranın sadece yarısını için.

* Her gün ilk sigaranızı yakmayı bir saat geciktirin.

* Gün içinde kaç sigara içeceğinize karar verin.(1 paket içiyorsanız,5-10 taneye düşürmek gibi)

* Kül tablalarınızı boşaltmayın. Bu, her gün kaç sigara içtiğinizi size hatırlatacak, izmaritlerin görüntü ve kokular. hoş olmayacaktır.

* Dışarı çıkarken vb. yanınızda sigara taşımayı bırakın. Sigaraya ulaşmanızı zorlaştırın.

* Sigarasız olma egzersizleri yapın.

* Bol su ve meyve suyu için.

* Bırakmak isteyişinizin bütün nedenlerini sıralayın.

* Bırakmak için bir tarihi hedef olarak belirleyin. Doğum gününüz, evlilik yıl dönümünüz gibi özel günleri seçebikklirsiniz.

* Eşmizin ya da bir arkadaşınsın sizinle birlikte sigarayı bırakmasını isteyin.

* Ailenize ve arkadaşlarınza sigarayı bırakacağınızı ve bunun tarihini söyleyin. Bu, hem bırakmadan önce. hem de sonra önemli bir destek kaynağı olabilir .

* Sigara içilmesine izin verilkkmeyen yerlerde mümkün olduğunca çok vakit geçirin.

başladım ewe koşu bandı aldım mesela görümcemin görümcesi çok içmiş hamileyken çocuk bronşit eltiside şuan hamile içiyo sigara arkasından neler söylüyorlar bende kızdım eltisine hatta yazık değilmi bebeğe nasıl içiyosun dedim napim hamileyken daha çok istiyo canım dedi ayyy hamileyken tiksinenler var dumanına dahi tahammül edemeyenler oluyomuş bi anda eşim sen bırak anında bende bırakıcam diyo hamilelikten 3 ay önce falan bırakıcam hamileyken onun stresini taşıyamam inş bırakıcam yoksa amateme falan gitcem valla çok zor off off

benim beynimde tümör var canım dünya kadar ilaç kullanıyorum bitkisel ilaçlar dışında kullanamam midem delindi artık aslında önce beyinde bitiyo olay ama ben rahatsızlığımı 3 ay önce öğrendim yıkıldım bu yüzden daha çok arttı sigara içmem istanbul avrupa tarafında oturuyorum kayınpederim balıklı rum hastanesine başvurdu bırakmak için adama 1 sene sonraya randevu verdiler kendimi yaktım çocuğumu yakmak istemiyorum benim ciğer filmim çekilse direk morga yolarlar valla

teşekkür ederim uygulıycam bunları

ay canım benim çok geçmiş olsun umarım en yakın zamanda sağlığına kavuşursun.ozaman bu arkadaşımın söyledikleri senin daha çok işine yarayacak gibi görünüyor. söylediğim şekerde aktarlarda satılıyor ama tabii nekadar güvenilir sonuçta hassas bir durumdasın.ozaman sen psikolojik olarak bırakmaya çalışacaksın.zor bir rahatsızlığın var ama bebek sahibi olmayı planlıyorsun buda hayata nekadar sarıldığını,güçlü olduğunu gösterir zaten.o güçle inanıyorum sigarayıda bırakırsın.benim eşim sen bıraksan ben bırakırım diyordu ama o hala içiyor.şimdi bebek gelmek üzere evde içmiyor bırakacağımda diyor ama bakalım ne olacak.bence sen eşini razı et ve birlikte bırakın.en yakın zamanda iyileşmen,sigarayı bırakman ve yavruna kavuşman dileğiyle canım.

teşekkür ederim canım ewet rahatsızlığım çok yeni tedavim uzun süreçli olabilir ve tümörüm şuan çocuk yapmamada engelmiş aslında morel olarak çömüş durumdaydım düne kadar doktorum prof.bu yüzden peşinden koşturuyo beni doktorda bulamıyorum adam gibi dün 10 tane hastane aradım randevu için hepsimi dolu olur yaa baktım olucak gibi değil bıraktım artık doktor falan aramıyorum kafama taktıkça zaralarıda çoğalmaya başladı rahatsızlığımın çıkmazdayım yani anlayacağınız....daha 5 aylık ewliyim 2 sene çocuk düşünmüyorduk ama bu rahatsızlıktan sonra istiyorum tabi hamileyken doktorlarım beyin ameliyatı olcaksın derşerse işte ozaman bittiğim andır kesin sonuç alınca başlıycam bebe çalışmalarına zor durumdayım aslında belkide sigara direnmelerime bi başlangıç olur kendimi avutuyorum belki offf offf ewimde herşeyim var eşimi çok sewiyorum herşey mükemmel ama bu tümör yapıştı hayatımıza yinede allah ıma binlerce şükürler olsun beterinden korusun...

Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu sebeple konu "Zararlı alışkanlıklar:Bağımlılık,Tiryakilik" başlığına taşındı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…