sigaratix mi ne aktarlarda satılıyor vallahi babam tam bir bağımlıydı ve yaklaşık 3 sene önce bıraktı sabredemediği zamanda bu şekerlerden attı ağzına,kafasında yaralar çıktı adamcağızın ama çok direndi 4-5 kutuda bıraktı. şimdi her sabah spor yapan bir adam ve son 1 senedir zayıflamaya karar verdi birde,çok şükür çokta sağlıklı.bunun dışında bir bilgim yok canım.
ben şuan hamileyim ve maalesef gebeliği 5. haftada öğrendim ozamana kadarda sigara içiyordum.sonrasında zor oldu ama bıraktım,bebeği kaybetme korkusu girince işin içine insan daha kolay bırakıyor.
hangi şehirdesin bilmiyorum ama hastanelerin sigara bırakma merkezlerine neden başvurmuyorsun?onlar ilaç veriyorlar.ben gebeliği öğrendiğimde gitmiştim tabi bana ilaç veremediler ama toplantılara gelmemi söylemişti doktor ( bu bahsettiğim devlet hastanesi buarada) ayrıca bir kaç test yaptılar ve ciğerlerim 45 yaşında bir insanınki gibi çıkmıştı nefes alışım falanbu merkezleri tavsiye ederim öncelikle sana
teşekkür ederim uygulıycam bunları* Tadını kötü bulduğunuz bir markaya gekkçin.
* Her bir sigaranın sadece yarısını için.
* Her gün ilk sigaranızı yakmayı bir saat geciktirin.
* Gün içinde kaç sigara içeceğinize karar verin.(1 paket içiyorsanız,5-10 taneye düşürmek gibi)
* Kül tablalarınızı boşaltmayın. Bu, her gün kaç sigara içtiğinizi size hatırlatacak, izmaritlerin görüntü ve kokular. hoş olmayacaktır.
* Dışarı çıkarken vb. yanınızda sigara taşımayı bırakın. Sigaraya ulaşmanızı zorlaştırın.
* Sigarasız olma egzersizleri yapın.
* Bol su ve meyve suyu için.
* Bırakmak isteyişinizin bütün nedenlerini sıralayın.
* Bırakmak için bir tarihi hedef olarak belirleyin. Doğum gününüz, evlilik yıl dönümünüz gibi özel günleri seçebikklirsiniz.
* Eşmizin ya da bir arkadaşınsın sizinle birlikte sigarayı bırakmasını isteyin.
* Ailenize ve arkadaşlarınza sigarayı bırakacağınızı ve bunun tarihini söyleyin. Bu, hem bırakmadan önce. hem de sonra önemli bir destek kaynağı olabilir .
* Sigara içilmesine izin verilkkmeyen yerlerde mümkün olduğunca çok vakit geçirin.
* Tadını kötü bulduğunuz bir markaya gekkçin.
* Her bir sigaranın sadece yarısını için.
* Her gün ilk sigaranızı yakmayı bir saat geciktirin.
* Gün içinde kaç sigara içeceğinize karar verin.(1 paket içiyorsanız,5-10 taneye düşürmek gibi)
* Kül tablalarınızı boşaltmayın. Bu, her gün kaç sigara içtiğinizi size hatırlatacak, izmaritlerin görüntü ve kokular. hoş olmayacaktır.
* Dışarı çıkarken vb. yanınızda sigara taşımayı bırakın. Sigaraya ulaşmanızı zorlaştırın.
* Sigarasız olma egzersizleri yapın.
* Bol su ve meyve suyu için.
* Bırakmak isteyişinizin bütün nedenlerini sıralayın.
* Bırakmak için bir tarihi hedef olarak belirleyin. Doğum gününüz, evlilik yıl dönümünüz gibi özel günleri seçebikklirsiniz.
* Eşmizin ya da bir arkadaşınsın sizinle birlikte sigarayı bırakmasını isteyin.
* Ailenize ve arkadaşlarınza sigarayı bırakacağınızı ve bunun tarihini söyleyin. Bu, hem bırakmadan önce. hem de sonra önemli bir destek kaynağı olabilir .
* Sigara içilmesine izin verilkkmeyen yerlerde mümkün olduğunca çok vakit geçirin.