Sigarayı bırakma günlüğüm.

severb

'till we meet <3
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.353
2.226
Merhabalaaar kızlar

3 gün önce işten ayrıldım bütün kış evde olucam gibi, ben de kendimce dedim ki evde spor yapmaya geri döneyim baya boşladım kendimi şöyle güzel bi diyet yapayım dedim. 2 gündür spor yapmaya çalışıyorum cardio tarzı ama OLMUYO! Neden? Sigaradan. Eskiden yaptığım hareketleri şimdi yapmaya kalktığımda kalp çarpıntısı, baş dönmesi ve mide bulantısıyla karşılaşıyorum! 22 yaşındayım yaklaşık 7 yıldır sigara içiyorum önceden pek bi etkisi olmuyodu açıkçası ama son 2 gündür bu olaylar eşliğinde sigarayı bırakmaya karar verdim. 22 yaşında bi insanın kalp çarpıntısı yaşaması olur şey değil çünkü şu an benim ordan oraya zıplıyo olabilmem gerekiyodu. :26:

Benim için çok zor olacak biliyorum çünkü ben sigara içmenin zevkini derinden yaşayan insanlardan biriydim ve mutluluğumda, üzüntümde mutlaka elimde bi sigara olurdu. Bu yüzden biraz eksiklik yaşıcam gibi ama başarıcam. inanıyorum. Bırakmak zorundayım yoksa sağlığımdan olucam bunun bilincine vardım artık.

Şu an son 2 tane sigara kaldı pakette, bi tane de hiç açılmamış paketim var. Son 2 sigaramı da içip yarın sigarasız yeni bi güne başlicam ve öteki paketi de açmıcam. Çekmeceye koyucam ve canım çektiğinde "istesem bi tane yakar içerim şu an ama içmicem istemiyorum çünkü" dicem kendime.bu daha çok telkin eder sanırım beni.

Burda bi günlük tutucam ve bana destek olmanızı rica ediyorum. Hatta bırakmaya çalışanlar varsa birbirimize destek olalım lütfen.. :2:

acılmamıs paketını ya bırıne ver yada at derım arkadasım onun orda olması senı hep durtecek cunku kendıne karsı koyamadıgın anlarla karsı karsıya kalacaksın ve bır tane ıceyım ya dedıgınde hep basa doneceksın.bugun 5. gunum ve cok zorlanıyorum

Haklısın.. Paketi anneme verdim.

Biraz önce de kahvaltı ettim şu an canım aşırı istiyo ama öyle elim ayağım birbirine dolaşacak şekilde değil. Sakin sakin yatıyorum odamda

Bırakma sürecinde daha fazla kilo almak istemediğimden sakız çiğnicem sürekli kutu kutu sakız aldım yanıma istifledim. 1 buçuk litre de su duruyo yanımda, hadi bakalım.

canın cok ıstedıgınde salatalık,maydonoz,havuc bol bol su bunun gıbı seyler yıyıp ıcebılırsın ılk 3 gun sonrasında 2 hafta olsun hedefın bu sureclerı atlattıkca daha kolaylasıyormus 2 haftadan sonra 3 ayı tamamlamak onemlıymıs..bende zorlanıyorum cok en kotu zaman yemek sonraları zaten ,ama o an bıseylerle ugrasarak kafanı dagıtmalısın kıtap oku mesela.calısıyormusun?yada okuyormusun?

benim teyzem 17 yaşından beri içiyor, şu an evli ve iki çocuk annesi..ailemizde sigara içen kimse yok...babam içerdi 30 yıl içmiş...bırakalı çok oldu...ailede içen tek teyzem kaldı, bütün sülale kızıyoruz yapma etme iki tane çocuğun biri bebek yazık günah ama anlamıyor....durumları da yok, asgari ücretle geçiniyorlar yarısı kiraya gidiyor...çok sıkıntıdalar ama bıraktıramıyoruz...
günde 3 paket içiyorlar eşiyle birlikte..
evlerine girince zift gibi koku siniyor üzerimize..
çok yalvarıyoruz yapma etme bebeğine yazık..çocuk mahfolmuş durumda, kucağıma alıp sevemiyorum sigara kokusundan...
benim oğlumda alerjik astım var, doktorumuz dedi ki sakın sigara kokusu olan yere girmeyin..
bir ay sonra memlekete gidicez nasipse, teyzemin evine gitmeyecem...
asla gitmem oğlumun sağlığı daha önemlii..yaşınız çok genç henüz, ablanız sayılırım sizin, bi abla tavsiyesi sana canım yapma içme bırak şu illeti...
gençliğine yazık günah...ona verdiğin paraya yazık...
bir insanoğlu bu kadar iradesiz olamaz....
sen yeter ki iste..
benim babam 30 yıl içmiş düşün, ve ben derdim ki bu dünyada herkes bırakır babam bırakamaz...
ama birgün sabah ben bıraktım dedi ve gerçekten bıraktı...
10 yıldır içmiyor...yeniden doğmuş gibiyim diyor...spor yapıyor inan yüzüne gözüne renk geldi,
eğer hala içiyor olsaydı annemin evine gidemeyecektim düşün..çünkü oğlumu o zehire maruz bırakamam...
belki küsecekti belki gücenecekti ama ne olursa olsun gitmezdim...
doktor öyle bi anlattı ki, resmen yavaş yavaş intihardır bu illet dedi..
inşallah sende kurtulursun...
22 yaşında senin şuan capcanlı çoşkulu hoppa zıppa olman lazım...ama bak çarpıntım oldu diyorsun...görüyorsun sana ettiklerini bu illetin...

Çok guzel anlatmıssınız,oyle gercekten ınsanoglu bu kadar ıradesız olamaz,ama ıstemekten gecıyor hersey aman ya cok canım cektı ıceyım bır taneden ne olacak kı dusuncesı olmamalı..kolay degıl sonucta ıcen bır ınsandım sundan 5 gun once bırakmak cok zor ama can cekmıyor aslında hersey psıkolojık alıskanlık var uzun yıllardır yaptıgın bır seyı yapmıyorsun dusunsene olay bu bence..bergenc ile bızde tamamen kurtulacagız inş bu ılletten =) buarada oglunuz ıcın cok gecmıs olsun benımkardesımdede alerjık astım var dumanı dısarda yururken bıle almasın öksürükten boguluyor bu kadar pis illet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…