• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar, bir bakar mısınız?

Poppinthem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2022
30
64
3
28
Merhabalar, yaşım 26.
1.5 paket günde sigara içerken, artık bu durumdan çok sıkıldığım için bırakma kararı aldım, bugün 5. günüm içmiyorum. Hiç bir ilaç, bant, sakız alternatif yardım almadan direkt kestim.
İlk 3 gün gerçekten çok zordu baş dönmeleri, algılarımın kapanması, sinir vs. son 2 gündür çok çok iyiyim aklıma bile gelmiyor.
Sadece tek sıkıntım kabızlık çekiyorum.
Ve inanılmaz iştahım açık, boşlukta hissettiğim için sürekli birşeyler atıştırma isteğim var.
Ki ben kilo ve sağlıklı beslenmeye çok takıntılı bir insanım. Yediğim şeyler meyve sebze ama yine de biraz abartıyorum.
Bu kabızlık sorunu nasıl hallolur ve nasıl bu süreci kilo almadan atlatabilirim? özellikle bırakanlardan yardım bekliyorum çok teşekkürler iyi akşamlar

Merhaba. Kabız olmamak için zeytinyağı ve kayısı tüketin bence yaşınız küçük işe kolayca yarar. Ayrıca spor yapıp bazı hobbyler edinmeniz gerekecek. Spor yaparak hem vaktinizi doldurmuş olacak hemde sindirim sisteminizi hızlandıracaksınız. Lifli beslenin ve tam unutana kadar kahve tüketmeyin derim. Ben sigara nadiren kullananlardanım. Kahve görünce affetmem mesela 😉
Ayrıca herhangi bir materyal kullanmadan beyinde bitirmeniz amacınızı daha gerçekçi kılacak. Bol şans 🤞

Merhaba. Kabız olmamak için zeytinyağı ve kayısı tüketin bence yaşınız küçük işe kolayca yarar. Ayrıca spor yapıp bazı hobbyler edinmeniz gerekecek. Spor yaparak hem vaktinizi doldurmuş olacak hemde sindirim sisteminizi hızlandıracaksınız. Lifli beslenin ve tam unutana kadar kahve tüketmeyin derim. Ben sigara nadiren kullananlardanım. Kahve görünce affetmem mesela 😉
Ayrıca herhangi bir materyal kullanmadan beyinde bitirmeniz amacınızı daha gerçekçi kılacak. Bol şans 🤞
Teşekkür ederim :))

Ahh,harikasınız tebrik ederim,darısı başıma diyeyim..kafada bitirmek olayına çok inanıyorum,daha önce o şekilde bıraktım umarım tekrardan başarırım.kahve tüketme konusunda arkadaşa katılıyorum,kafada resmen bitisiyor ikisi.benim önce kahveyi bırakmam lazım😅 yeni hayatınıza hoş geldiniz tekrardan tebrikler

Ahh,harikasınız tebrik ederim,darısı başıma diyeyim..kafada bitirmek olayına çok inanıyorum,daha önce o şekilde bıraktım umarım tekrardan başarırım.kahve tüketme konusunda arkadaşa katılıyorum,kafada resmen bitisiyor ikisi.benim önce kahveyi bırakmam lazım😅 yeni hayatınıza hoş geldiniz tekrardan tebrikler
Hakikatten ya kahveyi bırakmadan sigarayı Nası bırakcan 😁

Teşekkür ederim evet ama ben kahveyi cok seviyorum ısrarla onsuz içmeye devam ediyorum iyi oluyor. Çok özenirdim kafelerde en konforlu ve sıcacık alanlarda kahvesini çayını içen insanlara.. özellikle bu kış aylarında çok zor oluyordu dışarıda oturup kalkmak

Teşekkür ederim evet ama ben kahveyi cok seviyorum ısrarla onsuz içmeye devam ediyorum iyi oluyor. Çok özenirdim kafelerde en konforlu ve sıcacık alanlarda kahvesini çayını içen insanlara.. özellikle bu kış aylarında çok zor oluyordu dışarıda oturup kalkmak
Gecenlerde Allen in videosunu izleyeyim dedim,şu sigarayı bıraktırma yöntemi çok etkili dedikleri.guzeldi ama uykum geldi ,yarıda kaldı😆 ben daha önce bıraktığımda şunu fark ettim ki sigarayı bıraktıktan sonra tat alma duyusu bile kendi kendine düzelmeye başlıyor,nikotin vs.iste içindeki zıkkımlar dil üstünü tamamen kaplayıp tat ve lezzet almayi engelliyor.bir süre sonra her şeyin saf tadını almaya başlıyorsunuz.

Merhabalar, yaşım 26.
1.5 paket günde sigara içerken, artık bu durumdan çok sıkıldığım için bırakma kararı aldım, bugün 5. günüm içmiyorum. Hiç bir ilaç, bant, sakız alternatif yardım almadan direkt kestim.
İlk 3 gün gerçekten çok zordu baş dönmeleri, algılarımın kapanması, sinir vs. son 2 gündür çok çok iyiyim aklıma bile gelmiyor.
Ve inanılmaz iştahım açık, boşlukta hissettiğim için sürekli birşeyler atıştırma isteğim var.
Ki ben kilo ve sağlıklı beslenmeye çok takıntılı bir insanım. Yediğim şeyler meyve sebze ama yine de biraz abartıyorum.
Bu kabızlık sorunu nasıl hallolur ve nasıl bu süreci kilo almadan atlatabilirim? özellikle bırakanlardan yardım bekliyorum çok teşekkürler iyi akşamlar
Günde 2 paket icen ben..5.senemi sigarasız gecirmeye hazırlanıyorum😍Pırıl pırıl bir ciltle.
Tebrik ediyorum öncelikle.Baslarda kg almak cok normal.Hunharca nutella kasıklıyordum🙈 Bitkisel caylar ve bol bol su icmek kabızlıgı düzene sokar diye düsünüyorum.Gecmezse doktor desteği alin kabızlık icin ama aklınıza sigara getirmeyin.

Triflow al medikalden rüya Acaroğlu var küçük altın videosu saat başı yorulana kadar çalış. Akciğerlerin toksini atmaya başlayınca çok şaşıracaksın. Bırakmaya da çok yararlı

Bende 1,5 yıl kadar bıraktım sonra tekrar başladım.

Bıraktığım dönemde çok hızlı kilo aldım ve kabızlık yaşadım. Aldığım kiloları hala veremedim ama kabızlık sorunu 6 aydan sonra geçti.

Size önerim, zeytinyağının içine 4-5 tane inciri keserek atın. Her gün yağdan bir kaşık içip, bir kaç inciri yiyin. Bağırsakları çalıştırır hem de kilo almanızı önler.

Sizin yaşınız küçükmüş kilo alsanız dahi kolayca verebilirsiniz.

Activia yoğurt işe yarayabilir. Ben bırakalı 4 buçuk ay oldu hamileliğin etkisi de vardı kabızlıkta. Probiyotik, lifli gıdalarla vs kabızlık sorunu hallolur zamanla. Kiloyu çok takmadım şahsen. Başlarda alsanız bile bağımlılıktan kurtulduktan sonra yine verirsiniz o aldığınız kiloları. Kiloya çok takanlar tekrar başlıyor genelde

sigarayi icerken bunu okuyan ben🥺 siz bana once kafada nasil bitirebildiginizi anlatirmisiniz benim ona ihtiyacim var ayni yastayiz ve bende gunde 1.5 paket bazen daha fazla iciyorum. kilo vs sorunlara burdan sana yazanlara bakarim 😄bi birakabilsem.

Ben kahveden temizlenmek istediğimde haftasonuysa kendimi dışarı atıyorum. mağaza bakıyorum, yürüyüş yapıyorum, spor yapıyorum ama kahveden uzakta duruyorum:)

Bir başka öneri de bitki çayı. Çeşit çeşit aromalı bitki çayı aldım, meyveli var, yeşil çay var güllü var her tür var kahve istediğimde çay yapıyorum. Valla canın sigara çektiğinde konu sahibesi sen de ya sakız çiğne ya çay salla ya da kendini dışarı at:)

Bence vucudunuza ayni anda cok yuklenmeyin. Biraz kilo almak problem degil verirsiniz. Bir yerden degil her yerden kisarsaniz patlama orani daha yuksek oluyor. Kararinizi tebrik ederim. Bende neredeyse 1 bucuk sene once biraktim. Ilk 1 ay icinde bazen zorlayabiliyor istegi aldanip donmediginiz surece birakabiliyorsunuz. Sigara hic bir yarari olmayan bir sey sadece zarari var.
kabizlik icin bitki cayi kuru kayisi iyi gelebilir

sigarayi icerken bunu okuyan ben🥺 siz bana once kafada nasil bitirebildiginizi anlatirmisiniz benim ona ihtiyacim var ayni yastayiz ve bende gunde 1.5 paket bazen daha fazla iciyorum. kilo vs sorunlara burdan sana yazanlara bakarim 😄bi birakabilsem
Merhaba ben de uzun zamandır kafaya koymuştum, azaltmayı, elektronik sigarayı vs denedim ama yerine başka bir şey koyarak falan olmadı maalesef. Bu ilk başta fiziksel sonra psikolojik bir bağımlılık.
İlk 3 gün çok kötüydü, algılarım kapandı. başım döndü, kollarım sızladı falan. uyumaya çalıştım dışarı attım kendimi. 3 gün sonra çoook kolaydı çünkü fiziksel kısmı geride kalıyor artık sadece psikolojik bağımlılık kısmındasınız. Benim cildiye doktorum cok etkili oldu, suan hic bişeyin yok ama ilerleyen zamanda direkt +10 yıl ekle yaşına sigara cilde en çok zatar veren şey dedi. Bir de sigara kullanmayan bayan arkadaslarımında etkisi oldu. Onlar en güzel mekanların en sıcak konforlu kısmında otururken biz kış günü dışarıya kaçmaya çalışıyoruz 2. sınıf insan muamelesi yapıyoruz kendi kendimize umarım sizde bırakmayı denersiniz 🙏🏻🥰

Merhaba ben de uzun zamandır kafaya koymuştum, azaltmayı, elektronik sigarayı vs denedim ama yerine başka bir şey koyarak falan olmadı maalesef. Bu ilk başta fiziksel sonra psikolojik bir bağımlılık.
İlk 3 gün çok kötüydü, algılarım kapandı. başım döndü, kollarım sızladı falan. uyumaya çalıştım dışarı attım kendimi. 3 gün sonra çoook kolaydı çünkü fiziksel kısmı geride kalıyor artık sadece psikolojik bağımlılık kısmındasınız. Benim cildiye doktorum cok etkili oldu, suan hic bişeyin yok ama ilerleyen zamanda direkt +10 yıl ekle yaşına sigara cilde en çok zatar veren şey dedi. Bir de sigara kullanmayan bayan arkadaslarımında etkisi oldu. Onlar en güzel mekanların en sıcak konforlu kısmında otururken biz kış günü dışarıya kaçmaya çalışıyoruz 2. sınıf insan muamelesi yapıyoruz kendi kendimize umarım sizde bırakmayı denersiniz 🙏🏻🥰
Once bu iradeyi kazanabilmem lazim cok tesekkur ederim insallah kolaylikla devam ettirirsiniz🌸

Merhabalar, yaşım 26.
Öncelikle tebrik ederim 👏 Darısı başımıza diyelim..

Merhaba hanimlar bende sigarayi yeni birakanlardanim eşim akciger kanserine yakalandi ona destek olarak biraktim ama cok zorlaniyorum arada aklima geliyor cok canim cekiyor ne yapmam lazim 38 yaşındayim ve 17 yaşımdan belli iciyordum daha icmekte istemiyorum bende kurtulmuş olurum

Merhaba hanimlar bende sigarayi yeni birakanlardanim eşim akciger kanserine yakalandi ona destek olarak biraktim ama cok zorlaniyorum arada aklima geliyor cok canim cekiyor ne yapmam lazim 38 yaşındayim ve 17 yaşımdan belli iciyordum daha icmekte istemiyorum bende kurtulmuş olurum
Kolay gelsin şimdi nasılsınız?

Back