How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

SİGARAYI BERABER BIRAKALIM

rror

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
587
107
323
Selam, 18 yıllık kullanımın ardından 3 denememde başarılı olamadığım sigara bırakma maceramda bu defa 5. günümdeyim. Destek ilaç kullanarak bırakıyorum. Önceden kabızlığa yenik düştüğüm için (ilacın yan etkisi artı metabolizmanın yavaşlaması nedeniyle). Şimdi bu konuda tedbirli devam ediyorum. ilk günlere göre iyi gidiyor. Sadece bu beş günde bile o kadar şey fark etti ki . Kalbim sakinleşti, dilim pembe oldu . İlaç büyük ataklar geçirmeme izin vermiyor. Özellikle sigarasızlığa psikolojik olarak alışmaya çok yardım ediyor. Amacım bu yola çıkan ve çıkmak isteyen arkadaşlarla dayanışma içinde olmak. Sevgiler.

Selam :)
Hayırlı uğurlu olsun inşallah başarırsınız. Konunuzu zararlı alışkanlıklar kısmına açsanız daha çok paylaşımınız olabilir belki

Valla ben hayatımda bir kere denedim bırakmayı. Dönüşüm muhteşem oldu. Bırakmadan önce daha az içiyordum. İçmediğim günlerin hıncını aldım resmen. ÇIK ben bırakamam :)

bende bırakmayı istiyorum günde 1 paket içiyorum aslında seviyorum içmeyi ama maddi açıdan hemse sağlık açısından bırakmam lazım geçen gun 3 saat içmedim zor durdum (bakkala gitmeye üşendim)
naapcam bilmiyorum ilacı nerden aldınız dr a gitmek istemiyorum

bende bırakmayı istiyorum günde 1 paket içiyorum aslında seviyorum içmeyi ama maddi açıdan hemse sağlık açısından bırakmam lazım geçen gun 3 saat içmedim zor durdum (bakkala gitmeye üşendim)
naapcam bilmiyorum ilacı nerden aldınız dr a gitmek istemiyorum

Sigara bıraktırma polikliniklerine gidiyorsunuz, size ilaç yazıyorlar :) Doktora gitmeniz şart yani, ilacı da devlet karşılıyor zaten gidin bence.

Ben de yıllarca içtim, özellikle bir aldatılma olayım olmuştu, o dönemde birini bitirip diğerini yakıyordum, duman kafa şeklinde geziyordum. Baktım insanlar benden uzak durmaya başladılar, dedim küllük gibi kokuyorum herhalde, bir gerzek herif için değmez. İradeli olmak lazım, inat ettim içmedim. Canım istedikçe nikotin sakızlarından çiğnedim, o dönem çalışmıyordum, okulum vardı, derslerime odaklandım, sigara isteğimi düşünmemeye çalıştım. İrademe hakim olamasaydım ilaç da kullanırdım, çoğu arkadaşım ilaçla bıraktı şimdi iki nefes çekince mideleri bulanıyor. Ben de böyle böyle bastırdım, arada kahvenin yanında çekiyor canım. Onu da bir taneden fazla içemiyorum zaten. Darısı sizlerin başına olsun diyeyim, ilaç kullanmaktan çekinmeyin ve bırakmayı isterseniz emin olun bırakıyorsunuz :) Hazır olmadıkça bırakmayın, yeniden başlanıyor genelde.

ben bırakalı 1 ay oldu (16 yılın ardından)
ilaç almadım ben, sadece kullandığım antidepresanın dozunu arttırdı doktorum, kafa kayık takılıyorum öyle :KK70: ay başını bekliyorum içmediğim sigaraların parası olarak 300 liralık alışveriş yapıcam :KK73:

Geçen gun tam 5 saat sigara icmedim ve 5 saatin sonunda hüngür hüngür ağlayarak bi tane sigara yaktim

Kendini hazır hissetmek çok önemli. Zaten içmeyeceğine kendini şartlandırırsan, atakları geçiştirebiliyorsun.Ama içerken o atağa acilen içmem lazım çözümünü buluyorsun. Zor bir iş ama değer.

O kadar cok istiyorum ki ben de sigarayi birakmayi ama destek ilac dediginiz olay beni benden aldi resmen. Hem de hic azaltamadim. Ilaci ictigim anda mide bulantısından ölüyorum. İştah fln da kalmadi. Baska bir yontem olsa ah keske. Alistigim gune lanetler ediyorum.

O kadar cok istiyorum ki ben de sigarayi birakmayi ama destek ilac dediginiz olay beni benden aldi resmen. Hem de hic azaltamadim. Ilaci ictigim anda mide bulantısından ölüyorum. İştah fln da kalmadi. Baska bir yontem olsa ah keske. Alistigim gune lanetler ediyorum.
Selam. Hangi ilacı kullandın bilmiyorum ama benim sadece bir haftadan sonra kabızlık sorunu dışında bir sıkıntısı yok. İsmi "C" ile başlıyor.

Aynisini kullaniyorum ama beni cok kotu etkiledi. 14 gun ictim. Bugun ilaci biraktim sigaraya tam gaz devam.

Aynisini kullaniyorum ama beni cok kotu etkiledi. 14 gun ictim. Bugun ilaci biraktim sigaraya tam gaz devam.
Daha önce ki deneyip başaramadığım için ilaçla ilgili stratejiler geliştirdim 10 gün kullanıp kabız olmadan, mide bulantısı yaşamadan ve gece kalp ritminde hızlanma olmadan ilacı bıraktım. Sigarayı da ilacın 5. Gününde bıraktım. Amacım sadece ilk günlerde ki yoğun ataklarda bana destek olmasıydı işe yaradı. Şu anda ara ara yokluyor. Elbette ilacı düzenli kullandığım zamanlarda ki gibi rahat olmuyor ama iki güzellik bir arada olmuyor. Sigarayı bırakalı bu gün 7. Gün. Sevgiler

Daha önce ki deneyip başaramadığım için ilaçla ilgili stratejiler geliştirdim 10 gün kullanıp kabız olmadan, mide bulantısı yaşamadan ve gece kalp ritminde hızlanma olmadan ilacı bıraktım. Sigarayı da ilacın 5. Gününde bıraktım. Amacım sadece ilk günlerde ki yoğun ataklarda bana destek olmasıydı işe yaradı. Şu anda ara ara yokluyor. Elbette ilacı düzenli kullandığım zamanlarda ki gibi rahat olmuyor ama iki güzellik bir arada olmuyor. Sigarayı bırakalı bu gün 7. Gün. Sevgiler
Tebrik ederim gercekten. Umarim daim olur bir daha baslamazsiniz. Ben ilk kez ilac kullananlardanim. Ve bir de ne kadar birakmak istesemde zamani degilmis galiba benim icin. Nikotin bandi bende baya bi ise yariyordu. Belki nikotin bandi kullanabilirim. Mide bulantisi cok etkiledi beni. Yemek yiyememekte cabasi. Kabizlik bende olmadi. Ruh halimede etki edince maalesef ilaca veda ettim iste.

Tebrik ederim gercekten. Umarim daim olur bir daha baslamazsiniz. Ben ilk kez ilac kullananlardanim. Ve bir de ne kadar birakmak istesemde zamani degilmis galiba benim icin. Nikotin bandi bende baya bi ise yariyordu. Belki nikotin bandi kullanabilirim. Mide bulantisi cok etkiledi beni. Yemek yiyememekte cabasi. Kabizlik bende olmadi. Ruh halimede etki edince maalesef ilaca veda ettim iste.
Kesinlikle denemeye devam et. Zaten bir kere bırakmayı denedikten sonra içmek eskisi kadar huzurlu olmuyor. Bırakabileceğine inanmaya başlıyorsun. İnşallah tekrar denersiniz.

Sigarayı sevmek mi? Elbette seviyorum ama bu sevgi korkularımdan büyük değilmiş.
Bu gün 8 günü bitirdim. Çok rahatım. İlaç içmiyor olmama rağmen gün içinde iki kere kendisini hatırlattı. Ama geçiştirmek çok kolay oldu. Çok şükür bağırsak sorunu başlamadı. İştah biraz açılır gibi ama bitki çağlarıyla bastırıyorum. Şimdilik hiç kilo almadım. Haydi hayırlısı.

Bu arada destek için Allen carre izlemenizi tavsiye ederim. Bakış açısını değiştiriyor.

Selam, bu gün 12 gün olmuş. Tüm samimiyetimle söylüyorum aklıma günde iki kere geliyor ama
CANIM İSTİYOR değil SADECE AKLIMA GELİYOR. Daha önce 1,5 ay bıraktığımda bile bu kadar rahat değildim. Bu Allen carre Türkiye ayağı olan Emre Üstünuçar'ın bakış açımı değiştirmesinden kaynaklandı. Hiç bir şey kaybetmezsiniz You Tube da bir sürü videosu var. izleyin inanın çok faydası oluyor. Daha önemlisi geri dönme ihtimalini bitiriyor çünkü hissettiğimizin özlem-yokluk-irade değil zafer olduğunu benimsetiyor.
Bu da ALLEN CARRE Kendi videosu.
Herkese kolaylıklar dilerim

Back