Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

Sigara'dan 4 saatte kurtulmanın yolu !
Alman psikolog yeni bir tedavi yöntemiyle sigara'dan 4 saat içinde kurtarıyor.10 Nisan 2007 14:16

Almanya'nın başkenti Berlin'de görev yapan Alman psikolog Lutz Mehlhorn (44), yeni bir tedavi yöntemiyle sigara tiryakilerini 4 saat içinde bağımlılıktan kurtarıyor.

Mehlhorn, Fransa'da da uygulanmaya başlanan bu tedavi yönteminde yüzde 70 oranında başarı sağlandığına dikkati çekerek, çok sayıda hastalık sigortasının bu yöntemin masrafını da karşıladığını söyledi.

Tedavinin 4 bölümden oluştuğunu belirten Mehlhorn, ilk aşamada müşterilerine tiryakiliğin riskleri ve etkileri hakkında bilgi verdiğini, ikinci aşamada da tiryakiliği yok etmek için akupunktur yönteminde de bilinen vücuttaki bazı noktaları uyardığını kaydetti.

Mehlhorn, üçüncü aşamada da küçük iğnelerle başın 9 yerinde bulunan "tiryaki noktalarına" az miktarda bir ilaç salgılandığını, dördüncü ve son aşamada da homeopatik damlaların kullanıldığını kaydetti.

Bu tedavi yönteminden sonra sigara içmeye kalkışanların kendilerini bir parça kötü hissedeceklerini ifade eden Mehlhorn, "Sigarayı bırakma isteğiniz de güçlüyse bu yöntem etkili olacaktır" dedi.

Haber3
 
kızlar kimler sigara içiyor?kimler bırakmak istiyor birbirimize yardım ederek bırakalım şunu ya ben az içiyorum ama tamamen bırakmak istiyorum önerilerinizi bekliyorum
 
Ben içmiyorum kıslar,
5 i geçmemiştir içtiğim....

Tavsiye etmiyorum,kendimisi düşünmüyorsak eşimisi çocuklarımısı korumak adına içmemeliyis..
 
ayyy bende cok icmeye basladım ya günde ortalama 10 - 15 tane içmeye basladım (((((((((( ve bırakmak istiyorum. bana da yardımcı olun ark lar.
 
BEN Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı! KULLANMIYORUM.
KESİNLİKLE TİKSİNİYORUM, EŞİMDE KULLANMIYOR ve ÇEVREMDEKİLERE SAMİMİYETİME GÖRE İÇMEMESİ KONUSUNDA BASKI YAPIYORUM.
BUGÜNE KADAR BİR NEFES BİLE ÇEKMEDİM.


EĞER BURADA BIRAKMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIM OLURSA ONLARA ELİMDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLMAK İSTERİM.
ÖZELLİKLE HAMİLE ARKADAŞLARIM, HERKESTEN DAHA ÇABUK BIRAKMALILAR. ( Hamile kalmayı düşünenlerde )
 
Akciğerlerdeki bronşların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan ve halsiz düşüren bronşit hastalığının bronşların herhangi bir sebeple iltihaplanması sonucu oluştuğunu kaydeden Uzm. Dr. Salim Erdoğan, "Bronşit akut ve kronik olmak üzere ikiye ayrılır" dedi.

Daha çok kış aylarında bulaşıcı hastalıklarla birlikte görülen akut bronşitte; grip, soğuk algınlığı, tifo, kızamık, boğmaca virüslerinin bronşlara kadar yayılarak iltihaplanmaya sebep olduğuna değinen Uzm. Dr. Erdoğan, bunun allerjik olabileceğine ve 2 yaş altı çocuklarda sık görüldüğüne dikkat çekti. Erdoğan, şunları kaydetti:
"Kronik bronşit ise kış aylarında 3 aydan fazla süren veya iki kış üst üste görülen bronşittir. Balgamlıdır, sigara içenler ve kirli şehir havası soluyanlarda görülür. Çocukların allerjik bünyesi ve gelişme geriliği var ise tekrarlayabilir."

3 ayda bir yayınlanan Reçete Dergisi'nde akut ve kronik bronşitin belirtileri ve tedavisi konularına değinen Uzm. Dr. Salim Erdoğan, şu bilgileri verdi:
"Akut bronşitin belirtileri; ateş, hırıltı, burun akıntısı, öksürük ve vücutta kırıklık, halsizlik, iştahsızlık, uyku düzensizliğidir. Başta kuru, sert, yorucu olan öksürük, hastalık ilerledikçe balgamlı öksürüğe dönüşebilir. Koyu yapışkan balgam çıkarır. İleride sulu balgam çıkarır. Boğazda yanma, ağrı ve ses kısıklığı görülür. Öksürük 2 günde azalmaz, halsizlik, ateş olur, iştah azalması görülürse tedavi sürecini başlatmak üzere doktora gidilmelidir. Ateşin düşmesi ve öksürüğün önlenmesi için verilen ilaç kullanılmalıdır. Ezbere ilaç kullanmak zararlı olabilir. Bronşite bir akciğer hastalığı da eşlik ediyorsa yatak istirahati ve bol ıhlamur çayı içilmesi kafidir. Ihlamur suyu iyi bir balgam sökücüdür. Fakat hastanın yattığı oda sıcak ve nemli olmalıdır."

Solunum güçlüğü, sesli soluk alıp verme ve nefeste daralmanın ise kronik bronşitin en tipik belirtisi olduğuna işaret eden Uzm. Dr. Erdoğan, şöyle devam etti:
"Geceleri artan öksürükler, hastayı çok rahatsız eder. Koyu ve yapışkan balgam vardır. Çıkarması zordur. Ancak balgam söküldükten sonra rahat edilebilir. Tedavi için öncelikle sigara bırakılmalıdır. Sigara içilen ortamlardan uzaklaşılmalıdır. Çünkü sigara terk edilmedikçe tedavi cevapsız kalır. Çalışma ve yaşama ortamı soğuktan, rutubettin ve tozdan uzak bulunmalıdır. Beslenmeye dikkat etmeli, soğuk şeyler yememeli, içmemeli, ceryandan korunmalıdır."
 
bende günde 4-5 içiyorum ve bırakmayı düşünüyorum biran evvel bırakmam lazım çünkü bebeğim olsun istiyorum
 
bende ıcıyorum ama bagılmılı deılım bazı gunler hıc cımıyorum bazende 2yada 3 tane hamılelıgım boyunca ve emzırırken asla ıcmedım halada cocugumdan ayrı bıyerde ıcıyorum eger ıstersem bırakma konusunda bır zorluk yasamıyorum ıstemezsen aylarca ıcmeyebılırım
 
ben sigara içiyorum ama günde en fazla 3 tane bırakmak istiyorum ama aynı ofiste çalıştığım kişi günder 2 paket içiyor yanımda ve ne yazıkki bende birakamıyorum.Aslında daha fazla içiyordum hiç tadını beğenmediğim bir sigara aldım ve ondan içiyorum okadar kötüki içme isteğim geliyor ve 2-3 sn sonra o tad aklıma gelince içme isteğimde yok oluyor bu gidişle bırakırım galiba sizlerede öneririm.Şuda bir gerçek herşey iradede bitiyor ona bir sahip olabilsek sorun kalmayacak
 
Günde 3 ' ü 5'i 10 'u bulsun yada bulmasın içiyorum bende ama bırakamıyorum.
Neden bırakamadığımıda bilmiyorum Bir tek hamile ve kızımı emzirirken hiç içmedim. işe geri geldim ve tekrar içmeye başladım biraz çevre etkili galiba bununla.....Çünkü bizim pasajda bulunan herkez erkek kadın hepsi sigara içiyor. Ama bu güne kadar kızımın yanında ve beni göreceği bir yerde sigara içmedim. kısacası kızımın benim sigara içtiğimi bilmesini hiç istemiyorum. Kızım çok fazla büyümeden de bırakmak istiyorum açıkçası. İnşallah en kısa zamanda birakabilirim.
 
bu konu acilmisti sanirim onceden ..
ben buraya gelince icmeye basladim ama gunde 1-2 tane iciyorum ,o kadar ...
 
Sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerin çoğu, bu alışkanlıktan kendi kendilerine kurtulma şansına sahip...

Bunun için kararlı olmak ve bir hazırlık dönemi yaşamak gerekli. Gerektiğinde sağlık ocaklarında çalışan hekim ve sağlık personelinden destek istenmeli.

Sigarayı bırakmaya yönelik kimi basit önlem ve öneriler şöyle özetlenebilir:

"- Bırakma tarihini belirleyin.

- Bırakmaya hazırlık için, çevrenizdeki insanlara sigarayı bırakacağınızı söyleyin.

- Sigara içmemeyi özendiren bir ortam hazırlayın. Örneğin, kül tablalarını ortadan kaldırın. Değişik yerlere "Sigara içilmez" uyarıları asın.

- Geçmişteki başarısız denemelerinizi gözden geçirin.

- Sigara içmenizin nedenlerini ve niçin bırakmanız gerektiğini düşünerek bunları not edin.

- Sigarayı bırakmanın ilk günlerinin güç olacağını bilin ama zor günlerin gelip geçeceğini, sigarasız yaşamın çok daha güzel ve sağlıklı olacağını düşünün.

SİGARIYI BIRAKTIĞINIZ GÜN NELER YAPABİLİRSİNİZ?

- Derin soluklar alın.

- Zorlandığınız durumlardan uzaklaşın.

- Sıcak bitkisel çay için.

- Su için.

- Şekersiz çiklet çiğneyin.

- Çiğ sebze ve meyve yiyin.

- Yürüyüş ya da egzersiz yapın.

- Sigarayı niçin bıraktığınızı düşünün.

- Su ve meyve suyu içebilirsiniz.

- Yürüyüşe çıkabilirsiniz.

- Bırakma nedenlerinizi yeniden yeniden okuyabilirsiniz.

- Alışverişe çıkabilirsiniz.

- Sigara içmeyen bir dostu ziyaret edebilirsiniz.

- Banyo ya da duş yapabilirsiniz.

- Sigaranın zararlarını anlatan yayınları okuyabilirsiniz.

- Kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

SİGARAYI BIRAKAN KİŞİNİN KARŞILAŞACAĞI SIKINTILAR

Sigara bıraktıktan sonraki 14 gün kritik günlerdir. Bu nedenle, ilk 14 günün her biri ilk gün gibi değerlendirilmelidir. Sigarayı bırakan kişi ilk gün ve izleyen 13 gün şu belirtilere hazır olmalıdır:

- Yoksunluk belirtileri

- İyileşme işaretleri

- Dayanılmaz sigara içme isteği

- Sigara içme dürtüsü

- Gerginlik, acıkma, baş dönmesi, dikkati yoğunlaştırma güçlüğü, fazla uyuma, uykusuzluk

- 8 saat sonra vücudunuzda oksijen artışı olur.

- 2 gün sonra tüm nikotin ürünleri vücudunuzdan atılmıştır.

- Tat ve koku alma duyularınızda düzelme başlamıştır.

- Akciğerleriniz düzelmektedir. (Birkaç hafta öksürük sürebilir, çünkü akciğerleriniz temizlenmektedir.)

- Bir yıl sonra kalp krizinden ani ölüm riskiniz, sigara içen bir kişiye göre yarı yarıya azalmıştır".
 
:1yes2: ben günde 3 paket içiyorum bende bırakmak istiyorum bana da yardımcı olursanız sevinirim
bir ara bırakayım dedim ama 3. günü tekrar başladım içmeye
 
kızlar ben günde 1 pakete yakın içerdim.ayrıca üstüste yakardım.tamamen psikolojik olarak esiri olmuştum.hatta çevremde herkez çok fazla içiyorsun diye uyarırdı.ama 6nisan akşam 23,30da odamda sigara içerken.anne dedim ben bırakıyorum annem güldü tabi inanmadı.ve sizin gibi bırakmak istiyorum filan demedim hiç hayatım boyunca birden o gece oldu nedensin yok yere.ve 6 mayısta 1ay olacak arkadaşlar.çevremde çok şaşkın.sen nasıl bıraktın diye hayret ettiler.vallahi arkadaşlar bırakın bu iş kafada bitiyor ben bunu anladım.çünkü ben sigarayı bırakmayı hiç düşünmüyorum di
yordum çünkü seviyordum.ama işte biranlık kararla o zehirden kurtuldum.umarım sizde kurtulursunuz
 
kızlar bende sigara kullanıyom nasıl bırakıcam bilmiyorum galiba sigara bizi bırakacak bu gidişle.inşalaah bırakırım bir gün o bizi bırakmadan...
 
:1yes2: ben günde 3 paket içiyorum bende bırakmak istiyorum bana da yardımcı olursanız sevinirim
bir ara bırakayım dedim ama 3. günü tekrar başladım içmeye

NASIL İÇİYOSUN 3PAKETİ YAHU ÇOK FENA AZALT BARİ TEK BİR SİGARA BİLE VUCUDU 90 DAKIKA OKSIJENSIZ BIRAKIYOR DOSTUM
 
sigaranın 1 taneside 3 paketide aynı zehiri veriyo.bende kullanıyorum ve bırakmayı çok denedim ama olmuyo olmuyo.benı çok zayıflattı.
 
gerçekten irade işi ve gerçekten kafada bitirmek şart.bende asla yapamam diyordum ama çok şükür kurtuldum.umarım hepiniz çok geç olmadan bırakırda kurtulursunuz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…