Arkadaşlar birkaç kişi sigara içmeyince stresin bebeğe zarar verdiğini söylemiş. Kesinlikle katılmıyorum. Sigara iyi birşeyse, böyle stresi alan vs. özellikleri olan sigarayı neden çocuklarımız için istemiyoruz!! Onlar da bu iyi şeyden yararlansın. Kendimizi kandırmayalım.
10-15 yıl sigara içtim, bıraktım, stresim filan kalmadı. Bağımlılar buna inanmıyor, çünkü kendilerini hayatın sigarasız çok tatsız olacağına inandırmışlar bir kere. Hayat sigarasız muhteşem. 2-3 yıl içinde 5-7 kez bırakma denemem oldu, irade yoluyla bırakamadım. İradem içme yönünde direndi.
Öğrendiğim şu; sigara içmek stres yaratır, sigara içmeyen birinin sigara içmediği için streslendiğini hiç gördünüz mü? Hayır. Peki siz sigaraya başlamasaydınız şu an bu stresi yaşıyor olacak mıydınız? Hayır. Beyniniz tamamen sigara içmezseniz stres olacağı konusunda yanlış yönlendirilmiş.
Sigara içmeye kimsenin hiçbir şekilde bahanesi olamaz.
Bilgi almak için ilk gittiğim kadın doğum doktoru hamileyken günde 5 tane içebilirsin dedi. Tıp fakültesinin alamadığı cahilliğine veriyorum. Bağımlılık beynimizde yarattığımız birşey. Fiziksel olarak 3, 4 gün nikotin ihtiyacı duyarsınız en fazla.
İlk önce bağımlı olduğunuzu kabul edin, sonra da elinizden geleni yapın. İlk içtiğiniz sigarayı aklınıza getirin ondan önce sigara içme ihtiyacı duyuyor muydunuz?
Araştırmalara göre sigara içen annelerin bebeklerinin de bağımlı olarak doğduğu görülmüş. Bunları araştırabilirsiniz. Düşünebiliyor muzunuz masum yavrucak kanınızdan alıştığı nikotine ihtiyaç duyacak. Düşükten, zeka geriliğinden hiç bahsetmek bile istemiyorum. Sigaranın size değil, sizin sigaraya hükmetmeniz dileğiyle. Nerden dönseniz kardır. Bir öğretmen olarak zeka geriliği olan çocuklardan çok, zeki çocukların sınıfları doldurması daha çok hoşuma gider.
Bu arada sigara gelişmekte olan ülkeleri sömürme aracıdır. Adamların bizi kullanıp (nikotin tuzağına takıp) her 2 snde bir araba alabilecek para kazandığı da başka bir gerçek.
sevgili pretty_angel konuşmalarınızı bi öğretmen edasıyla deildee sanki tıp bitirmiş uzman doktorlar gibi devam ettiriyorsunuz söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ki ben birazına da katılmaktayım ama ibolya nın her cümlesinide haklı bulmaktayım size kendimden çok basit bir örnek vermek istiyorum ... 8 yıllık sigara içicisiyim 1 yıllıkta evliyim calışmıyrm ve eşimin mesleği nedeniyle allahın dağına geldim konuşabilecegim komsum yok hepsinn yaşam tarzları çok farklı dört duvar arasında oturuyorum yalnız eşimle dışarı çıkabiliyorum ve suanda bulunduğum ile gelmeden önce çok sosyal ve aktif bir insandım gelince zaten inanılmaz bi strese girdim 5 aylık da hamileyim sigarayı günd 3 e indirebildim anca elimdende başka bişi gelmio keşke bırakabilsem belkide bu kadar zorluğa rağmen en fazla çabalayanda ben olmuşumdur die düşünüyorum da açıkçası acaba siz benm durumumda olsaydınız bir dairenin dışına çıkamasanız hiç bir komsunuz olmasa hamilelik döneminizde dediğiniz gibi bu kadar rahat sigarayı bırakabilirmiydiniz