Şunu anlıyorum; Sigarayı bırakmak için anne strese girmesin, az da olsa sigara içip bebeğini zehirlesin. Biz de yalan söyleyelim streslenmeyin efendim stres bebeğe sigaradan daha çok zarar verir diye bilimsel olmayan bağımlı yalanı uyduralım. :)
Sigarayı arkadaşlar, irade yoluyla değil, bilişsel beyin gücüyle çok rahat streslenmeden bırakabilirsiniz. Ben bunu yaşayan binlerce insandan biriyim. Biraz okuma yetecek. Benim bundan karım inanın hiç yok.
bakın burda tartışma yaratmak niyetinde değilim, isteyen istediği gibi düşünür, isteyenkatılır görüşlerime istemeyen katılmaz, ancak şu bir gerçek ki bzı insanlar iradelerine hakim olmakta zorlanırlar, mesela diyet yaparkende bu böyledir, diyete uymak işkence gibi gelir, sürekli gözün kilo aldırıcı kalorili şeylerde olur, azap çekersin resmen, sigara da buna benzer bişey işte, burada sigaara içip de vijdan azabı çeken insanlrdan bahsediyoruz, onların bu durumdan memnun olduklarını mı düşünüyosunuz, vijdan azabı çektiklerini söylüyorlar görmüyomusunuz,
Şunu anlıyorum; Sigarayı bırakmak için anne strese girmesin, az da olsa sigara içip bebeğini zehirlesin. Biz de yalan söyleyelim streslenmeyin efendim stres bebeğe sigaradan daha çok zarar verir diye bilimsel olmayan bağımlı yalanı uyduralım. :) şu sözünüzü iyice bi düşünerek söyleseydiniz keşke, sigarayı bırakmak için anne strese girmesin sözünden benim anladığım şu, sigarayı asla ve asla içmeyecek, isterse mıçını yırtsın, içemez kardeşim, hamile kadın sigaramı içermiş, bebeği var, önce bebeğini düüşünecek ve sigara içmeyecek, (yani istediği kadar stres olabilir bebek için bu sorun teşkil etmez, ama sigara bebeği öldürür) yaaa daha öncede söyledim şimdi de söylüyorum, stres erken doğuma neden olurrrrrrrrrrrrrr, erken doğum da ölü bebeğe, sigara olayını tasvip etmiyorum zaten ynlış anlaşılmasın da, ölü bir bebektense bağımlı bi bebeği tercih ederim ben, ki ayrı bi tartışma konusu olacak bu konuyad aha sonra girelim mümkünse ama şu dünyada öyle mikroplr var ki, hastalıklar almış başını gidiyor, bi sürü ne olduğunu bila anlayamadan haberlerde duyduğumuz virüsler dünyayı tehdit ediyor, yok deli dana yok domuz gribi yok kuş gribi yok bilmemne hstalığı, bütün herşeyin suçunu sigaraya atıyruz, sigara günah keçisi, dünyadaki herşey güzel bi tek sigara kötü, bu mantığı da anlayamıyorum, sigaranın hem anneye hem bebeğe zaralrı olduğu konuusunda hemfikiriz, ancak şurada ayrılıyoruz, bana göre anne strese girince bebeğine daha çok zarar verecek, sigara içince de büyük zararlar veriyo, ama iki tercihden birini seçmemiz gerekirse biraz önce de söylediğim gibi bağımlı bir bebeği ölü bir bebeğe tercih ederim