• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara, senin yüzünden kendimden utanıyorum......

cache

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
132
1
116
Ankara
Aylardır kendime ne eziyetler çektirdim bırakma uğruna, kilo aldım.... İlk günler oturdum ağladım.... birçok şeyi değiştirdim sonra ne oldu birtane iki tane derken paket alır oldum tekrar. Maalesef başa döndüm:(( Ama bugün bütün gün bunu düşündüm ve bırakma eylemlerini takip ettiğim arkadaşların günlüklerini tekrar tekrar okudum. Belki bu sefer başarırım, birazdan son sigaramı içeceğim (inşallah). Bırakan arkadaşlar, sanırım desteğinize ihtiyacım var...

canım bırakırsın emın ol.chanpixs diye sıgara bıraktırma ilacı var erkek kardeşım bu şekılde bıraktı
istersen netten bır araştır... yüzde yüz bırakıyorsun hemde:51:

canım bırakırsın emın ol.chanpixs diye sıgara bıraktırma ilacı var erkek kardeşım bu şekılde bıraktı
istersen netten bır araştır... yüzde yüz bırakıyorsun hemde:51:

Çok teşekkür ederim canım, hep ilaçsız denedim geri başa döndüm, zorlu mücadeleye başladım tekrar, çok zorlanırsam bu sefer deneyeceğim. Bu sefer yenilmek istemiyorum kaçıncı denemem bu, kendime olan güvenimi kaybetmek istemiyorum.Tekrar teşekkür ederim:16:

ben seni hatırlıyorum. hatta benim topiğime de yazmıştın. ne kadar zaman bıraktın. yeniden nasıl başa döndün. bu işin sırrı inanmakta. allah yardımcın olsun. kriz zamanlarında yudum yudum su iç, bol bitki çayı ve meyve yardımcı olur. ayrıca derin derin nefes al. en önemlisi de her zamn yaz. ben az önce yazdıklarımı okudum. gerçekten motivasyonum arttı. kolay gelsin.

ben seni hatırlıyorum. hatta benim topiğime de yazmıştın. ne kadar zaman bıraktın. yeniden nasıl başa döndün. bu işin sırrı inanmakta. allah yardımcın olsun. kriz zamanlarında yudum yudum su iç, bol bitki çayı ve meyve yardımcı olur. ayrıca derin derin nefes al. en önemlisi de her zamn yaz. ben az önce yazdıklarımı okudum. gerçekten motivasyonum arttı. kolay gelsin.

senin topiğine ne hevesle yazıyordum bıraktığımı zannediyormuşum meğer... 2 ay hiç içmedim 1 aydır içiyorum, ama yarın yeni bir başlagıç sigarasız mutllu inşallah. Hergün yazmak belki banada iyi gelir bu umutla açtım günlüğü.İdolümsün:16:

senin topiğine ne hevesle yazıyordum bıraktığımı zannediyormuşum meğer... 2 ay hiç içmedim 1 aydır içiyorum, ama yarın yeni bir başlagıç sigarasız mutllu inşallah. Hergün yazmak belki banada iyi gelir bu umutla açtım günlüğü.İdolümsün:16:

elbette ki ilk günler çok zor geçecek. ama ben şöyle düşünüyordum. yıllarca vücuduma eziyet ettim. tek kelime etmedi. tolere etmeye çalıştı. ara sıra tekledi ama ben eziyete devam ettim. şimdi onun hatrına, güzelliğimiz, gençliğimin, sağlığımın hatrına 3-5 eziyete ben dayansam ne çıkar...başarılar diliyorum.

elbette ki ilk günler çok zor geçecek. ama ben şöyle düşünüyordum. yıllarca vücuduma eziyet ettim. tek kelime etmedi. tolere etmeye çalıştı. ara sıra tekledi ama ben eziyete devam ettim. şimdi onun hatrına, güzelliğimiz, gençliğimin, sağlığımın hatrına 3-5 eziyete ben dayansam ne çıkar...başarılar diliyorum.

Teşekkür ederim, başaracağım inşallah:) Haklısın, biz zarar vermeye çalıştıkça vücut direniyor sanki ama onunda bir dur noktası olacaktır muhakkak. Pişman olmaktansa şimdi bırakmaya çabalamak en doğrusu.

Sabah kahvaltıdan sonra ilk işim balkona çıkmaktı çayımı alıp.Çayı bırakıp bir bardak su içip geçiştirdim. Naneli sakız bende çözüm olabiliyor bazen, Şimdilik durum bu bakalım akşama tavan yapmaz umarım:)

hadi kolay gelsin bu sefer inşallah tamamen bırakırsın
yazmak gerçekten işe yarıyo
ben çok sigara içmek istediğimde inatla hayır içmicem dedim her seferinde ve krız zamanlarımda çok işime yaradı
şu aralar sakız bağımlısı olmuş durumdayım :1::1::1:
ama sigarasız yaşam gerçekten çok güzelmiş

hadi kolay gelsin bu sefer inşallah tamamen bırakırsın
yazmak gerçekten işe yarıyo
ben çok sigara içmek istediğimde inatla hayır içmicem dedim her seferinde ve krız zamanlarımda çok işime yaradı
şu aralar sakız bağımlısı olmuş durumdayım :1::1::1:
ama sigarasız yaşam gerçekten çok güzelmiş

Erce teşekkür ederim, bende seni kutlarım, bırakmaktaki kararlılığın ve devamını getirmen :46: Ben çok kararlı yola çıkıyorum ama her seferinde 1 ay yada 2 ay sonra çözülmeler başlıyor, bu sefer buna dikkat edeceğim:) :16:

Şimdi bir şeyi merak ediyorum, her sigarayı bırakma denememde kilo aldım, geri sigaraya başladığımda ise almış olduğum kilolarla devam ettim.Bu içmediğim 2 ayın ardından 1 aylık içme dönemi ve sigarayı bırakma tekrar kilo almama neden olurmuki :19: Spora devam ediyorum diyete devam ediyorum, buda ayrı bir merak konusu... Bakalım umarım netice iyi olurda kilo korkusuyla bırakamayanlardada bir hareket oluşur:) :7:

Şimdi bir şeyi merak ediyorum, her sigarayı bırakma denememde kilo aldım, geri sigaraya başladığımda ise almış olduğum kilolarla devam ettim.Bu içmediğim 2 ayın ardından 1 aylık içme dönemi ve sigarayı bırakma tekrar kilo almama neden olurmuki :19: Spora devam ediyorum diyete devam ediyorum, buda ayrı bir merak konusu... Bakalım umarım netice iyi olurda kilo korkusuyla bırakamayanlardada bir hareket oluşur:) :7:

ben sigarayı bıraktıktan sonra 2 kilo aldım. hem de birden bire sonra buradaki bir topiğe takılarak diyet gibi olmasa da sağlıklı beslenmeye başladım. 3 ayda anca 3 kilo verebildim. bence benim sağlıklı beslenmem kilo almamama yardımcı oldu. bu şiekilde beslenmeseydim daha fazla alabilirdim. bir yerde okudum. sigara içenlerin metabolizmaları bıraktıktan sonra ki ilk bir yıl yavaş oluyormuş. daha sonra normale dönüyormuş. ben almadığıma şükrediyorum.

İlk günü bitirdim bakalım, bugün ikinci günüm heyecan dorukta:))) Duygusallık ağır basıyor, genelde buna sinirde eşlik ederdi ama busefer olmaz inşallah:):16:

3. günde bitti:) İşin enteresan yanı ben zor olan kısımları kolay atlatıyorum, sonraki dönemler beni korkutuyor , kararlılık çook önemli.:16:

Bugün 6. günüm:) Hergün bu konu ile ilgili açılmış konuları, paylaşımlarınızı okuyorum,güç alıyorum:16:

Bu arada kilo almıyorum çok şükür:) en büyük korkularımdan biride buydu.

Ben sigara içerken ayran içtikten sonra sigara içemezdim. Şimdi sigara aklıma gelince kocaman bir bardak ayran:)) Kilo almamak içinde 1 saat yürüyüş + sandaloz sakızı birazda diyet .
Sigara bırakma günlüğü şu açıdan çok önemli; Bırakmaya karar verme aşamasında olanları daha bir motive ediyor. Bu yüzden yazıyorum çünkü bende bırakan arkadaşların yazdıklarından etkilenerek büyük bir heyecanla harekete geçmiştim. Herbirimize ayrı ayrı kolay gelsin:))

3. günde bitti:) İşin enteresan yanı ben zor olan kısımları kolay atlatıyorum, sonraki dönemler beni korkutuyor , kararlılık çook önemli.:16:

benim de sayısız sigara bırakma girişimim oldu. hepsinde de ilk 3 günün kolay geçtiğini sonradan zorlandığımı farkettim. san ırım 3 günden sonra bir güven geliyor insana. bak nasılda içmiyorum. hadi bir tanecik içivereyim oluyor. yada 3 gün boyunca vüğcuda nikotin girmeyince vücut daha da fazla isteyerek direnişe gçiyor. geçenlerfde bir prof. hoca sigaranın vücuda zarar vermesinin temel noktasını anlattı. valla şaştım kaldım.

Erce41 canım zor geçiyor:((( Nasıl bir tuhaflık bu anlayamıyorum, hani konu sadece içmeyle mücadele olsa kolay geliyor. Senmi yamansın benmi diyorum içmiyorum, ama duygusallaştığım zaman; aklıma eskiden çok ağladığım zor dönemler geldiği zaman, canım hemen sigara istiyor:( Başlıyorum ağlamaya.Yoksa sigaranın keyif yönlerini çok aramıyorum yemek üstü çay keyfi vs. bunlar beni zorlamıyor.

Şu sıralar gerçekten çok zorlanıyorum, hem istiyorum hem istemiyorum, allakbullak oldum... Sanırım benim asıl mücadelem şimdi başlıyor.
Ve Alramur, Çokşeymiistedim, ve seni gerçekten kutluyorum :nazar::nazar::nazar:

Dediğim gibi asıl mücadelem yarın başlıyor çünkü ilk 20 gün sigarayla dalga geçiyorum ve herdefasında zorlanmam busüreden sonra başlıyor. Tüm bırakmak isteyenlere başarılar diliyorum.

bende bir bırakabilsem:( dişler sararıyor,,ciyerler bitiyor,para duman olup uçuyor puffffffffff:SS

Erce41 canım zor geçiyor:((( Nasıl bir tuhaflık bu anlayamıyorum, hani konu sadece içmeyle mücadele olsa kolay geliyor. Senmi yamansın benmi diyorum içmiyorum, ama duygusallaştığım zaman; aklıma eskiden çok ağladığım zor dönemler geldiği zaman, canım hemen sigara istiyor:( Başlıyorum ağlamaya.Yoksa sigaranın keyif yönlerini çok aramıyorum yemek üstü çay keyfi vs. bunlar beni zorlamıyor.

Şu sıralar gerçekten çok zorlanıyorum, hem istiyorum hem istemiyorum, allakbullak oldum... Sanırım benim asıl mücadelem şimdi başlıyor.
Ve Alramur, Çokşeymiistedim, ve seni gerçekten kutluyorum :nazar::nazar::nazar:

Dediğim gibi asıl mücadelem yarın başlıyor çünkü ilk 20 gün sigarayla dalga geçiyorum ve herdefasında zorlanmam busüreden sonra başlıyor. Tüm bırakmak isteyenlere başarılar diliyorum.

bu işin en zor tarafı galiba psikolojik bağımlılık bende çok zorlanmıştım ama artık daha kolaylaştı aklıma gelmiyo
biraz daha sabır yeterki yenilme başa dönme bu zor günlerde geçicek

Back