kokusu midemi bulandırıyo çünkü,ama kendisinde sigara kokusu algılamadım bugüne kadar .ve bırakıcam demesiyle güven oluşturdu bende .evlenince yakınlık artınca alırmıyım o tiksindiğim kokuyu diye tereddütlerim yeni yeni oluştu çünkü bırakacağına da inancım kalmadı.
aynen bende inanmıyorum işte.bırakacağına da inancımı yitirdim .beni oyalamaktan başka bişey değil.sigara içen bi erkek istemediğimi belirtmiştim başında ,bırakıcam diye ozamndan söz vermişti öylelikle bu aşamaya geldik .ama onun bırakıcam anlayışı haftda ayda yılda 1 yine içmekmiş.sürekli sürekli içmemekmiş ona söz vermiş o.çevirdi resmen.ben gayet net birşekilde belirtmiştim .Haftada 1 sigara iciyorum bence yalan.Kusura bakmayin ama hic inandirici degil.
teşekkürler..Benim nisanlimda sigara icen birisi. Bende sigaradan nefret eden birisiyim. Onun genelde eli kokar sigara ictigi icin. Nefesinden oyle yogun bi koku almadim. Arada ask olduktan sonra boyle seylere cok dikkat etmemek gerekiyo. Onunla konus bu rahatsizligini. Ama biraktirmaya calisarak degil cunku sanirim nisanlin haftada birden fazla iciyo ama size o sekilde soyluyo. Rahatsiz oldugunu bildigi icinde yaninda icmiyo. Kokunun sana geldigini ve rahatsiz ettigini deodorantla karisinca daha kotu oldugunu iste butun dusuncelerinizi. Eminim anlayisla karsilayip dikkat edecektir
"öğürtü"Merhabalar.İçenlerin veya eşi içenlerden deneyim kazanmışların fikri olabilir diye düşünüyorum.
Nişanlım sigara içen biri 8-10 seneden beridir .Ben de hiç sevmem öğüntü getirir kokusu ,bırakırmak istedim.
Hep sözler verdi bırakıcam diye.Azaltmış güya günde 1, haftada 1 filan içiyomuş.ama nedense inanmıyorum.üzeri filan kokmuyor, bugüne kadr üzerinden bi koku alıp midem bulanmadı hiç.ama biçok gelişinde yoğun deodorant sıkarak geliyor .muhtemelen sigaranın kokusunu bastırsın diye sıkıyodur diye düşünüyorum.
sigara içenlerin nefesi leş gibi kokar derler ,ilerde evlenince tiksinir miyim ben bu çocuğu yaşayan var mı ?haftada 1 içen birinin de nefesinde sigara kokusu olur mu ?
kokusu midemi bulandırıyo çünkü,ama kendisinde sigara kokusu algılamadım bugüne kadar .ve bırakıcam demesiyle güven oluşturdu bende .evlenince yakınlık artınca alırmıyım o tiksindiğim kokuyu diye tereddütlerim yeni yeni oluştu çünkü bırakacağına da inancım kalmadı.
eşim de tanıştığımızda içmiyordu ben 4 yıllık içici idim, kendim için bin kere denedim bırakamadım, eşim bana sigara varsa ben yokum deseydi, hiç eyvallahım olmazdı sanırım.. sizi tebrik ediyorum bırakabilme azminiz içinBen zamaninda iciyordum ve ne kadar dikkat etsem de koku oluyordu. 5 kere elimi yikiyordum ki gecsin kokusu. Zaten uzun sac hepten basa bela cunku kokuyu cekiyor. Esimle tanistigimizda sigara iciyorsan ben yokum dedi :) Saniyesinde biraktim. Hala arada ruyamda gorurum ictigimi :) Simdi etrafimda biri icince midem bulaniyor. Ve o sigara kokusu uzerine bi de parfum kokusu karisiyor ve hala kotu kokuyor bence. Bende mi boyleydim allahim diyip duruyorum. Bence birakmasi icin ugrasin. Hem sigara pahali birsey hem de eninde sonunda sagliga inanilmaz zararli. Ben simdi kisa bir sure icmis olsam bile ilerde kanser olur muyum korkusu tasiyorum. Insan kendine yazik ediyor. Ve su an dikkat ederse emin olun evlenince cogu etmiyor. yani kul tablasi gibi gezip dis bile fircalamiyorlar. Ya da benim gordugum is arkadaslarimin yaninda durasim gelmiyor. Hem erkek hem kadin. Hic kimse de oyle surekli sakiz ya da deodorant dolasmiyor.
Ehehe, ben de yavas yavas bırakırım ya hem zaten anca sosyal ortamlarda içiyorum diye düşünüyordum. Çıkmaya başlamamızın ikinci gununde, off sacların kokuyor karsıma otur, lafını duyunca kesmiştim hemen içmeyi. (zaten düşünüyordum bırakmayı) Öyle söz verdi inandımla olmuyor. Madem bırakıcam ilerde diyor, e bırak oyle gel aslanım demek lazmmış. Bence eleman rahat şimdi. Benimle boyle nişanlandı, katlanır diye düşünüyor. Bırakacagını da sanmıyorum siz tepki gostermedikçe. Bazı arkadaslar da hakkınız yok falan demiş ama içmeyen ve tiksinecegini düşünen biri olarak kültablası yalamak/öpmek istemiyorum demek kişisel bir hak bence. Kızın trip atın demiyorum sinirlenmeyin de. Ama ben boyle biriyle rahat edemiyorum diye kendinizi ifade edin ve ciddi oldugunuzu görsün.aynen bende inanmıyorum işte.bırakacağına da inancımı yitirdim .beni oyalamaktan başka bişey değil.sigara içen bi erkek istemediğimi belirtmiştim başında ,bırakıcam diye ozamndan söz vermişti öylelikle bu aşamaya geldik .ama onun bırakıcam anlayışı haftda ayda yılda 1 yine içmekmiş.sürekli sürekli içmemekmiş ona söz vermiş o.çevirdi resmen.ben gayet net birşekilde belirtmiştim .
zaten ben de bırakmak istiyordum ve sağlık açısından zararını bile bile içiyordum. Bu durumda sen beni kısıtlıyosun yaaaa diyemedim acıkcası :) Ama şort giymeyeceksin dese bi yuru git derdim şahsen :)eşim de tanıştığımızda içmiyordu ben 4 yıllık içici idim, kendim için bin kere denedim bırakamadım, eşim bana sigara varsa ben yokum deseydi, hiç eyvallahım olmazdı sanırım.. sizi tebrik ediyorum bırakabilme azminiz için
inşallah bırakır tamamenaz içiyorsa deorantla kaybolur ama agız kokusunda nane filan kunlanması gerekir arkadaşlarımda nişanlı evli olan var hepsi öyle yapıyor bazıları mentöllü içiyor çoguda evlenince filan bıraktı umarım sizinkide bırakır.
aslında 1 tane bile içen biriyle hiç başlamamakmış .o kişinin bağımlılığı var bi,bugün bıraktım der 1 sene sonra evlenir yine başlar.hiç içmeyen ve gerçekten kendim gibi sigaradan tiksinen biriyle olmak gerekmişte kafaya çok sonra dank ediyorEhehe, ben de yavas yavas bırakırım ya hem zaten anca sosyal ortamlarda içiyorum diye düşünüyordum. Çıkmaya başlamamızın ikinci gununde, off sacların kokuyor karsıma otur, lafını duyunca kesmiştim hemen içmeyi. (zaten düşünüyordum bırakmayı) Öyle söz verdi inandımla olmuyor. Madem bırakıcam ilerde diyor, e bırak oyle gel aslanım demek lazmmış. Bence eleman rahat şimdi. Benimle boyle nişanlandı, katlanır diye düşünüyor. Bırakacagını da sanmıyorum siz tepki gostermedikçe. Bazı arkadaslar da hakkınız yok falan demiş ama içmeyen ve tiksinecegini düşünen biri olarak kültablası yalamak/öpmek istemiyorum demek kişisel bir hak bence. Kızın trip atın demiyorum sinirlenmeyin de. Ama ben boyle biriyle rahat edemiyorum diye kendinizi ifade edin ve ciddi oldugunuzu görsün.
kimseye hiçbişey için güvenmemek gerekmiş.birçok şeyi çok geç anladım.aslında 1 tane bile içen biriyle hiç başlamamakmış .o kişinin bağımlılığı var bi,bugün bıraktım der 1 sene sonra evlenir yine başlar.hiç içmeyen ve gerçekten kendim gibi sigaradan tiksinen biriyle olmak gerekmişte kafaya çok sonra dank ediyor
Teşekkürler cevabiniz icin ,sigarasini birakacagina inanarak nisanlandim.fakat seneler gecti sadece azaltabildi.o da.nekadr dogruysa artik .biraktim desede birakma anlayisi gunde 1 veya haftada 1 icmekmis.bunu yeni anlayabildim.
bizde ailede içen yok ,geçmişinde içen de olmadı yani sigara kokusuna alışkanlık kazanmadım.hep sigarasız ortamlardı ortamlarım.heralde birazda bundan ,içen en azından biri olsaydı içilmesini normal karşılayabilirdim bukadr sorun etmezdimErkek arkadaşım içer, ben içmem, ağzıma dahi sürmedim. Benim yanımda içmez, tabi ben kimseye baskı yapmam ay sigara içme falan filan diye. Bırak demişliğim vardır ama bırakmayacak, belli. Bakımına, özellikle de ağız bakımına çok dikkat ettiği için kokmaz, yani beni uzaklaştıracak bir durum yok. Zaten tanıştığımızda bilmem kaç yıldır vardı sigara onun hayatında. Ben de sigaralı evde büyüdüm, şu an evde sadece annem içer o da birini söndürür birini yakar, çok içer. Ama sadece kendi odasında içiyor. Şimdi yaz, balkonda otururken de içiyor artık ona bişey diyemiyorum. Birine öyle "benim yanımda lütfen sigara içme" demem ama dumanı suratıma, üstüme falan gelirse tepkim olur ancak.