benim ailem turkiye'de. onlarin evinde de kayinvalidemlerin evinde de sigara icmek yasak. ilk basta sasiranlar oldu bu duruma (bilhassa onlarin kusaginda) ama zamanla alisti insanlar. sonucta sigaranin olduren, kotu bir aliskanlik oldugunu inkar edecek var mi? kimin ne hakki olabilir bir insani kendi evinde zehirlemeye? insan kendini zehirlemek istiyorsa elbette kendi bilecegi istir, hickimse karisamaz. ama baskalarinin saglikli nefes alma ozgurlugunu elinden almasina da izin vermemek lazim degil mi?
sigara tiryakisi bir insan vazgecmek istiyorsa vazgecer. ne tiryakiler gordum ben birakabilen. insanin kendisinin istemesi lazim, yoksa maco dedigin erkeklerimizi hicbir kuvvet vazgeciremez. fakat dedigim gibi, burda mesele insani sigara icmekten vazgecirmek degil, yalnizca baskasinin saglikli nefes almasina engel olmamasini saglamak. bence bu da karsindakine duydugun saygiyla alakali.
ne dersler ne nutuklar ne program izletmeler haber okumalar, en büyük destekçim kayınvalidem bile ki oda nefret ediyor sigaradan o bile vazgeçiremedi evin için de içmekten...saygısız sevgisiz adına ne dersen de olmadı...eşimle akşamları içeceği 5-6 adet sigara için daha fazla tartışmak istemediğim için artık kabullendim...kahvesi yok, gezmesi yok, çapkınlığı yok, içkisi yok, kumarı yok...ne yapalım artık gül diken misali katlanacağız...zaten ben burda eşimi nasıl düzelteceğimin çaresini değil kokuyu nasıl yokedebilirim onun çaresini arıyorum..ilgine çok teşekkürler canım a.s.