Ben bir kaç aydır başka bir ülkedeyim. Burda da iki sene önce yasaklanmış heryyerde ama neredeyse heryerde. Örneğin kiracıysanız ve ev sahibiniz bu ev non-smoking derse, evde de içemiyorsunuz. Cafeler, gece kulüpleri, lokantalar, okullar, barlar, toplu yaşanan yurt gibi kiraya verilen evler....
Başta çok zor oldu. İnanın sizin gibi düşünüyordum, o kadar çok söyleniyordum ki. Ve evet çok komik geliyordu gece klübünde eğlenen insanların sigara içmeye sokağa çıkması.
Ama zaman geçtikçe inanın faydasını gördüm ve neredeyse yarıya düşürdüm.
Örneğin bir lokantaya mı gittim, normalde yemeğin ortasında bir ve sonunda iki sigara olmak üzere toplam üç sigara içeceksem; şimdi dışarı çıkma derdi olduğu için inanın birden fazla içmiyorum. Mesela sigara içilmez bir evde yaşıyorum ve geçen bir arkadaşım geldiğinde kaçamak yapıp odada içtik, sonrasında kokudan duramadım. Alışmış artık burnum dumansız havaya.
İnanın zamanla faydasını göreceksiniz.
İnanın çok faydasını göreceksiniz.
Sevgiler.
Ben bir kaç aydır başka bir ülkedeyim. Burda da iki sene önce yasaklanmış heryyerde ama neredeyse heryerde. Örneğin kiracıysanız ve ev sahibiniz bu ev non-smoking derse, evde de içemiyorsunuz. Cafeler, gece kulüpleri, lokantalar, okullar, barlar, toplu yaşanan yurt gibi kiraya verilen evler....
Başta çok zor oldu. İnanın sizin gibi düşünüyordum, o kadar çok söyleniyordum ki. Ve evet çok komik geliyordu gece klübünde eğlenen insanların sigara içmeye sokağa çıkması.
Ama zaman geçtikçe inanın faydasını gördüm ve neredeyse yarıya düşürdüm.
Örneğin bir lokantaya mı gittim, normalde yemeğin ortasında bir ve sonunda iki sigara olmak üzere toplam üç sigara içeceksem; şimdi dışarı çıkma derdi olduğu için inanın birden fazla içmiyorum. Mesela sigara içilmez bir evde yaşıyorum ve geçen bir arkadaşım geldiğinde kaçamak yapıp odada içtik, sonrasında kokudan duramadım. Alışmış artık burnum dumansız havaya.
İnanın zamanla faydasını göreceksiniz.
İnanın çok faydasını göreceksiniz.
Sevgiler.
Dışarda, sokaklarda daha çok izmarit olacak...Ve senin dediğin gibi işyerleri daha az iş yapacak.Misal ben, yoğurtlu adanaya bayılırım.Ama şimdi o yoğurtluyu yediğim yerde sigara içmek yasaklanacak...Yemekten sonra bayılırım sigaraya.Eğer yediğim yerde içemiceksem, evimde yerim ohhh arkasından da yakarım hemen bir sigara.
Ay kim nerden bilecek senin evde içtiğini, ev sahibi kontrolemi geliyor zaman zaman.
gerçi püfür püfür sigara içilen evin kokusu belli olyuor ne kadar havalandırırsan da geçmiyor ama az içilende belli olmaz kanımca.
İç gitsin anasını satiyimkaydirigubbakcemile3
Verdiğim akla bak yaa.:roflol:
kendimi kınıyorum:mymeka:lmaz:
Ay kim nerden bilecek senin evde içtiğini, ev sahibi kontrolemi geliyor zaman zaman.
gerçi püfür püfür sigara içilen evin kokusu belli olyuor ne kadar havalandırırsan da geçmiyor ama az içilende belli olmaz kanımca.
İç gitsin anasını satiyimkaydirigubbakcemile3
Valla arasıra kaçamak yapmıyır değilim ama şimdiye kadar üç defa filan oldu herhalde. :kedi: Garip bir psikoloji bu. Herkes uyuyor kurala siz de uyuyorsunuz farkında olmadan. Güzel yanı o işte, şimdi ben de içerde içemiyorum, gerçi ev arakdaşlarım da var, sorun yaşarım içersem ama. zemuszemus
Ya sokağa çıkmaya da alışıyor insan. Hatta öyle komik ki, mesela gece klüpleri var. Giriş ücretli, ama insanlar sigara içmek için sokağa çıkmak zorunda. E giren çıkan karışıyor, kim ilk giriyor kim daha önce girip parasını ödedi ama sadece sigara içmeye çıktı?? E bilet filan verseler elden ele dolaşacak. Çözümü girenlerin bileklerine mühür basmakta bulmuşlar. kaydirigubbakcemile3
Neyse uzatmayayım lafı şimdi ben döneceğim. Dönüşte cafelerde filan dumanda oturmak zor gelirdi gibi geliyor. Zaman içinde sigara sayınız azalacak emin olun. Evet kendi işyerinizde içememek başta çok yasakçı gibi geliyor ama işyerinizin havası kokusu değişince iyi ki olmuş diyeceksiniz. a.s.
Sigara içen biri olmama rağmen "dumansız günler" diliyorum. :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?