• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara imeyene ben saygszlk etmedim hi...benim zgrlk hakkm ne olacak?

BENOZ

GECE VE GÜNDÜZ ÇIBIK
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2007
2.495
1
356
İzmir
başlığı görünce bir çok kişinin bana kızma ihtimali var

fakat benim hakkımı kim savunacak

yasak demek kolay

peki bu yasağın başlayacağı düşüncesi bile psikolojimi bozduysa

bunu kim tedavi edecek

sinir sistemim altüs olup çevreme yansıttığım zaman

bunu nasıl engelleyecekler

sigara içmek benim için lüks değil, gösteriş değil, dudak tiryakiliği değil

suya nasıl ihtiyaç duyuluyorsa aynısı bedenim için

kimsenin yanında saygısızca içmem zaten karşımdakini herzaman düşünerek

onlara sorarak içmeye özen gösterir ve uygularım

özel kendi mülküme kadar girmesi(işyerim) bence yanlış

bu evinizde yatak odanıza girmek gibi geliyor bana

toplu yerlere bugüne kadar kimse birşey demedi

ve çok doğruydu

fakat özelime girmesi beni rahatsız ediyor

benim bu haklarımı kim düşünüyor benim özgürlüğüm neden sınırlanıyor

bu konuda polomik yaratmak için bu konuyu açmadım

ben nasılki içmeyenlere saygı gösterip özgürlüklerini kısıtlamıyorsam

benim için bırakmayı düşünmediğim psikolojimi bozan

ve özelime kadar girip karışma haklarının beni rahatsız etmesinden dolayı paylaşmak

istedim.

birde bugüne kadar sokak ortasında sigara içmedim

ulu orta çıkıp içmekte beni rahatsız edecek

çocuklarımızı korumaksa amaç bu nasıl korumak

gözlerinin önüne çıkıyoruz tüm içenler

sokakta bakacak sağındaki içiyor solundaki içiyor

kadını erkeği herkes içiyor

bumu doğru olanı hiç mantığım almadı

sinirlerimin nasıl yıprandığı çenemin düşmesinden belli oldu

lafı uzattıkça uzatıyorum

sözün kısası :

hani benim özgürlüğüm nerde.........................????????????

aynen katılıyorum.sokakta sigara içerek çocuklara kötü örnek olmayacakmıyız...bırakamıyoruz bu sigara illetini...şimdi canım sıkıldı gittim bi kafeteryaya ordada sigara içemicem zaten bizim gibi sınırlı hayat yaşayanlar ancak böle yerlerde stres atıyoz.bu hakkımızda elimizden alınınca ne olcak .kuzular gibi otlardamı sigara tüttürecez ..:delphin:

ablacım,kızma ama ben sigara içene hiç bir türlü haklısın diyemiyorum...
evinde,odasında, tek başına sadece kendisini zehirlese bile....
bile bile bilmem kaç yüz tane zehir içeren bişeyi vücudunuza sokmanızın mantıklı bi açıklamasını bulamıyorum..

sigara içmiyorum; ancak kesinlikle katılıyorum, bu dumansız hava sahası meselesi toplu yerler için kesinlikle olması gereken bir uygulamaydı; ama insanların bu kadar özeline müdahale edilmesini, sigara içen herkesin sokaklara dökülmesini doğru bulmuyorum :sinifsinif:

denef malesef çıkmadığım kadar gözönünde içmeye başlamak en rahatsızlık veren kısmı ayrıca benim için

nix haklısın bende onaylamıyorum içmeyi fakat bu bedenim artık öyle adapte olmuşki tedavim sırasında ilaçlara ters tepki verecek diye bırak demedi dr. fakat azaltmamı istedi
bedenimle artık bir bütün halinde
bana çevremdekileri üzmeden bir tedavi uygulasın ozaman yasak koyanlar
biz sağlıksızsak önce bizi tedavi etmek zorunda sonra uygulamaya geçmek zorunda
karantidaki bir hastayı iyileştirmeden sokağa salmak gibi birşey bu yasak

sigara içmem,eşimde içmez ama bazı kurallar bana garip geliyor,orda içme burda içme eeeeeee nerde içecek keşke bırakabilselerde bıraksalar,olamadığına göre nasıl olacak:olmaz:

tuçebir haftadır tam karşımda ve sağımda olmak üzere işyerimin 2 tane kahve var

dediğin gibi insanlar sokağa döküldü ve hiç hoş görünmüyor

ceza kesmeyi düşüneceklerine önce bir çıkıp ortamı görmelerini isterdim

egem

işte heryere karışmaları

ve hatta mevcut yapılmış olan sigara odalarını bile yasaklamaları çok saçma

yakında kriz kapıya dayanacak herkes isyanda çünkü

fakat ses duyuramıyor insanlar

kahvede içme -lokantada içme -kafetaryada içme mevcut yapılmış alanlarınada izin verme

ne olacak millet evinden çıkmayacak o işyerleride krize girecek

düşünülmeden uygulama bence

belkide düşünülen uygulama bilemiyorum artık

Bizim evde sigara içen yok. Ama minik kelebeem (sanırım dışardadaki yasak yazılarını gördü) odasının kapısına"burada sigara içmek yasaktır cezası 69 TL'dir "diye yazıp asmış (69 doğrumu bilemem, hiç dikkat etmedim çünkü)

Önceden yolcu otobüslerinde içilirdiye, ne işkenceydi yarebbimbenneyaptımki

kuzum

bak gördünmü içilmeyen bir ortamda büyüdüğü halde yazıyor aklına sokuluyor çünkü

ceza 62

ayrıca 500den başlayıp 5.000 tl. son sınır cezalar

hatırlıyorum o yıllarda içmediğim için aynen öyle hissediyordum

bu konulan yasağı bugün bile onaylıyorum

ama bugün konan özelime girme yasağını hayır

Ben bir kaç aydır başka bir ülkedeyim. Burda da iki sene önce yasaklanmış heryyerde ama neredeyse heryerde. Örneğin kiracıysanız ve ev sahibiniz bu ev non-smoking derse, evde de içemiyorsunuz. Cafeler, gece kulüpleri, lokantalar, okullar, barlar, toplu yaşanan yurt gibi kiraya verilen evler....
Başta çok zor oldu. ınanın sizin gibi düşünüyordum, o kadar çok söyleniyordum ki. Ve evet çok komik geliyordu gece klübünde eğlenen insanların sigara içmeye sokağa çıkması.
Ama zaman geçtikçe inanın faydasını gördüm ve neredeyse yarıya düşürdüm.
Örneğin bir lokantaya mı gittim, normalde yemeğin ortasında bir ve sonunda iki sigara olmak üzere toplam üç sigara içeceksem; şimdi dışarı çıkma derdi olduğu için inanın birden fazla içmiyorum. Mesela sigara içilmez bir evde yaşıyorum ve geçen bir arkadaşım geldiğinde kaçamak yapıp odada içtik, sonrasında kokudan duramadım. Alışmış artık burnum dumansız havaya.
ınanın zamanla faydasını göreceksiniz.
ınanın çok faydasını göreceksiniz.
Sevgiler.

Dışarda, sokaklarda daha çok izmarit olacak...Ve senin dediğin gibi işyerleri daha az iş yapacak.Misal ben, yoğurtlu adanaya bayılırım.Ama şimdi o yoğurtluyu yediğim yerde sigara içmek yasaklanacak...Yemekten sonra bayılırım sigaraya.Eğer yediğim yerde içemiceksem, evimde yerim ohhh arkasından da yakarım hemen bir sigara.:delphin:

Ben bir kaç aydır başka bir ülkedeyim. Burda da iki sene önce yasaklanmış heryyerde ama neredeyse heryerde. Örneğin kiracıysanız ve ev sahibiniz bu ev non-smoking derse, evde de içemiyorsunuz. Cafeler, gece kulüpleri, lokantalar, okullar, barlar, toplu yaşanan yurt gibi kiraya verilen evler....
Başta çok zor oldu. İnanın sizin gibi düşünüyordum, o kadar çok söyleniyordum ki. Ve evet çok komik geliyordu gece klübünde eğlenen insanların sigara içmeye sokağa çıkması.
Örneğin bir lokantaya mı gittim, normalde yemeğin ortasında bir ve sonunda iki sigara olmak üzere toplam üç sigara içeceksem; şimdi dışarı çıkma derdi olduğu için inanın birden fazla içmiyorum. Mesela sigara içilmez bir evde yaşıyorum ve geçen bir arkadaşım geldiğinde kaçamak yapıp odada içtik, sonrasında kokudan duramadım. Alışmış artık burnum dumansız havaya.
İnanın zamanla faydasını göreceksiniz.
İnanın çok faydasını göreceksiniz.
Sevgiler.

çok haklısın katılıyorum sözlerine

fakat ben zaten 4-5 saat içmeden dayanabilen biriyim zorunlu anlarda

yaşlıların yanında içmeyenlerin yanında ve bebekli ortamlarda zaten içmem

çünkü küçük kızım astımlıydı zararlarını çok iyi biliyorum (şimdi iyi şükür)

ben sokakta içmedim bu rahatsız ediyor

köpeğinizi dışarıya pislemesi için çıkarırsınız ya onun gibi sokağa pisliğimi atmam için

çıkarılıyormş gibi geliyor

birde benim işyerim özel mülküm bak orda içilen ev içilmeyen ev ayrımı var en azından

Başta çok zor oldu. İnanın sizin gibi düşünüyordum, o kadar çok söyleniyordum ki. Ve evet çok komik geliyordu gece klübünde eğlenen insanların sigara içmeye sokağa çıkması.
İnanın zamanla faydasını göreceksiniz.
İnanın çok faydasını göreceksiniz.
Sevgiler.

Ay kim nerden bilecek senin evde içtiğini, ev sahibi kontrolemi geliyor zaman zaman.

gerçi püfür püfür sigara içilen evin kokusu belli olyuor ne kadar havalandırırsan da geçmiyor ama az içilende belli olmaz kanımca.

İç gitsin anasını satiyimkaydirigubbakcemile3

Verdiğim akla bak yaa.:roflol:

kendimi kınıyorum:mymeka::olmaz::delphin:

Dışarda, sokaklarda daha çok izmarit olacak...Ve senin dediğin gibi işyerleri daha az iş yapacak.Misal ben, yoğurtlu adanaya bayılırım.Ama şimdi o yoğurtluyu yediğim yerde sigara içmek yasaklanacak...Yemekten sonra bayılırım sigaraya.Eğer yediğim yerde içemiceksem, evimde yerim ohhh arkasından da yakarım hemen bir sigara.:delphin:

sokaklara izmarit atmak da yasak cezası 25 TL.

bak bu bütün çöpler için uygulanmalı aslında çok doğru bir karar ortaya atılan çöp

sağlıksız çünkü

aynen evde yemek daha iyi bencede

Ay kim nerden bilecek senin evde içtiğini, ev sahibi kontrolemi geliyor zaman zaman.

gerçi püfür püfür sigara içilen evin kokusu belli olyuor ne kadar havalandırırsan da geçmiyor ama az içilende belli olmaz kanımca.

Verdiğim akla bak yaa.:roflol:

kendimi kınıyorum:mymeka::olmaz::delphin:

kuzum seni en büyük destekçim gördümhihoyyyt:jeyyar::roflol:

Valla arasıra kaçamak yapmıyır değilim ama şimdiye kadar üç defa filan oldu herhalde. :kedi: Garip bir psikoloji bu. Herkes uyuyor kurala siz de uyuyorsunuz farkında olmadan. Güzel yanı o işte, şimdi ben de içerde içemiyorum, gerçi ev arakdaşlarım da var, sorun yaşarım içersem ama. zemuszemus
Ya sokağa çıkmaya da alışıyor insan. Hatta öyle komik ki, mesela gece klüpleri var. Giriş ücretli, ama insanlar sigara içmek için sokağa çıkmak zorunda. E giren çıkan karışıyor, kim ilk giriyor kim daha önce girip parasını ödedi ama sadece sigara içmeye çıktı?? E bilet filan verseler elden ele dolaşacak. Çözümü girenlerin bileklerine mühür basmakta bulmuşlar. kaydirigubbakcemile3
Neyse uzatmayayım lafı şimdi ben döneceğim. Dönüşte cafelerde filan dumanda oturmak zor gelirdi gibi geliyor. Zaman içinde sigara sayınız azalacak emin olun. Evet kendi işyerinizde içememek başta çok yasakçı gibi geliyor ama işyerinizin havası kokusu değişince iyi ki olmuş diyeceksiniz. a.s.
Sigara içen biri olmama rağmen "dumansız günler" diliyorum. :))))

Bu uygulamadan en çok mennun olacaklardan biri de benim.Yıllarca yan masadan yüzüme yüzüme üflenen sigaradan kurtulacaktım.Sigara ciddi anlamda bana dokunuyor.Dr tarafından sigara içilen ortamlarda bulunmam yasaklandı.Bugüne dek hep ben sıkıntı çektim,özgürlüğüm kısıtlandı.Sigara içenlerden bir kısmı ne var ,n'olcak diye anlayışsızca davrandı.Ben de artık girdiğim ortamlarda rahat rahat nefes almak istiyorum.Bu da benim en doğal hakkım.Kimsenin sağlığımı bozmasına hakkının olmadığını düşünüyorum.:kedi:

Valla arasıra kaçamak yapmıyır değilim ama şimdiye kadar üç defa filan oldu herhalde. :kedi: Garip bir psikoloji bu. Herkes uyuyor kurala siz de uyuyorsunuz farkında olmadan. Güzel yanı o işte, şimdi ben de içerde içemiyorum, gerçi ev arakdaşlarım da var, sorun yaşarım içersem ama. zemuszemus
Ya sokağa çıkmaya da alışıyor insan. Hatta öyle komik ki, mesela gece klüpleri var. Giriş ücretli, ama insanlar sigara içmek için sokağa çıkmak zorunda. E giren çıkan karışıyor, kim ilk giriyor kim daha önce girip parasını ödedi ama sadece sigara içmeye çıktı?? E bilet filan verseler elden ele dolaşacak. Çözümü girenlerin bileklerine mühür basmakta bulmuşlar. kaydirigubbakcemile3
Neyse uzatmayayım lafı şimdi ben döneceğim. Dönüşte cafelerde filan dumanda oturmak zor gelirdi gibi geliyor. Zaman içinde sigara sayınız azalacak emin olun. Evet kendi işyerinizde içememek başta çok yasakçı gibi geliyor ama işyerinizin havası kokusu değişince iyi ki olmuş diyeceksiniz. a.s.
Sigara içen biri olmama rağmen "dumansız günler" diliyorum. :))))

biraz önce içtiğim sigara büromu havasız bıraktığı için açtım kapıyı havaladırdım

kendimi bile rahatsız ediyor bazen

fakat çıkıpta kapının önünde içememki:çok üzgünüm:

herkes damgalanıyormu kurbanlık koyunlar gibi:roflol: bizim burda o damganın kopyasını

çıkarırlar bas beleşe gir yaparlar

oy zamanı sürülen boyaya kızan milletiz gittiğim yerde damgalatırmı düşünülür

keşke sigara fabrikalarını kapatsalar sorun kökten çözülür

Back