Sigara illeti ve pişmanlık...

ben gerçekten böyle insanlara sinir oluyorum,kızarsanızda kızın
kendini düşünme tamam ama yahu körpecik bedeni neden zehirliyorsunuz
revamı o çocuklara, çocuk için herşey yapılır
ileride hasta olsa ne yapacaksınız?
şimdikinden daha mı iyi olur
bi arkadaş vardı emzirirken sigara içen annemi oluyor demişti
yani gerçekten emzirirken bile dikkat etmemiz gerek

Pardon yaa analik hakkinda lisans mi yaptin sen? Ben sigara hos bi aliskanlik demiyorum basli basina yaptigim hatanin da farkindayim. Sadece buradaki bayanlardan fikir almak istedim. Verilen tavsiyeleride gozardi etmeden ders cikarmaya calistim.Kimsede kalkipta sizin gibi nasil annesin, anne olmaya hakkin yok vs sacmalamadi. Bnm yerimde bskasi olsa o halde gel sen analik yap derdi ama bn susmayi tercih ediorum.

Ders cikarabildiniz mi onu merak ediyorum?
Icmeye devam edecek misiniz?!

Ders cikarabildiniz mi onu merak ediyorum?
Icmeye devam edecek misiniz?!
Kac saat oldu ve bn sadece iki adet sgra ictim. Konumu acarkende ifade ettim normal bir insana bile zarari var iki canli insana ne gibi zarari vardir farkindayim. Kararliyim birakicam sonucta gebelik bitecek emzirme donemi baslayacak. Yeri gelior kahvehane gibi kokuyorum o pis koku kiyafetlerime siniyor bn bu durumdan keyif aliyorum sanmayin.

Bu bu kadar zor degil yahu...
Yillarca sigara ictim, 1.5 yil once biraktim, sebebi de yarin bir gun cocuk sahibi olmak istersem en az 2 yil once icmemek gerekiyormus, bunu okuyunca ve diger etmenler biraktim gitti...Ve o bebek su anda size muhtac, cidden geri donusu olmayan zararlar birakabilirsiniz, sizin vicdan azabinizi gecin, onun hayatini elinden alabilirsiniz!

Sigara ölü bebekler, erken doğumlar, kalp başta olmak üzere doğumsal yapısal anomalilerden de sorumlu tutulmaktadır.
Gebelikte içilen her bir sigara karnınızdaki bebeğe ve size artmış risk olarak geri dönmektedir. Bu annelerin bebeklerinin akciğerleri daha az gelişmiştir ve bu bebeklerde ileride astım ve akciğer problemleri gelişme olasılığı daha fazladır.
Gebelikte sigara kullanımı bebeğin beynini de etkilemektedir ve aslında bebeğe ömür boyu zararlar vermektedir. Öğrenme zorlukları, davranış problemleri ve daha düşük zeka düzeyleri gibi.

Isterseniz geri kalani da okuyabilirsiniz...
Daha baska bir sey soylemeye gerek yok sanirim...
Sadece irade, eger buna hazir degilseniz, o cocugu yapmamaniz gerekiyordu...

canım benim geçmiş olsun önce hepimize.. Ben de bıraktım ve bugün 3. günüm bitti istersen bu süreçte birbirimize destek olabiliriz.. Destek ve moral çok önemli çünkü.. Bebişe de birşey olmasını istemem kıyamam ya masum meleğe onun ne günahı ne suçu var yapma bunu ona annesi !!
Ben de daha önce denemiştim bıraktım ama stresten geri başlamıştım nasıl başladığımı da anlamadım. O kadar kolay ki tekrar başlamak ve o kadar da K0LAY bırakmak :) Bu işin kafada bitmesi gerektiğini anladım şimdi artık üstüne gidiyorum ve kesin çözücem bi daha dönmiycem diyorum Çünkü fizyolojik kısmı 3 günde bitiyor ama psikolojik kısmı senelerce bitmeyebiliyor. Eğer bitirirsek zaten kurtulmuş oluyoruz
Ben Artık Özgürüm diyorum. Diğer başlıkta yazdım dün ve geçen gün onları da okuyabilirsin. Benim sürecimi anlamış olursun sana da motivasyon olur, bırakmak isteyen herkesi bekliyorum. Burada yazmak bile bizi rahatlatır ve farkındalığımızı arttırır. Kararlılığımızı Güçlendirir.

nikotin sakızlarını deneyin
Nikotin sakızlarını da önermiyorlar uzmanlar bununda nikotine bağımlı olma halini devam edeceğini söylüyorlar. Bunu tavsiye etmiyorlar bir an önce maddeyi nikotini kullanmayı kesmek ve vücuttan uzaklaştırmak akabinde psikolojik olarak nikotini neyle özdeşleştirdiğinizi neden içtiğinizi bulmak ve sorunu kafada çözerek içme isteğinizi yok etmektir. Sigaraya neden ihtiyaç duyduğunuzu neden içtiğinizi içme nedenlerinizi bulmanız ve hiçbir neden olmadığını farkedip anlamamız lazım. Nasıl bir yanılgı içinde olduğumuzu gördüğümüzde ona ihtiyacımız olmadığını anlayacağız ve içme isteiğimiz yok olacak. Bu işin çözümü budur arkadaşlar. Hadi yardımcı olalım birbirimize ciddi kararlı arkadaşları bu foruma bekliyorum :)

Ne olur kurtulalım artık

Arkadaşlar burda kavga etmenin bi mantığı faydası yok.. İçmeyenler öncelikle içenlerin madde bağımlısı olduğunu anlamanız lazım. Nikotin eroinden bile güçlü bağımlılık yapar ve nikotin çekilmesiyle stres ve gerginlik yaşarlar.
Bunun beraberinde sigraya olan psikolojik bağımlılık vardır. Bırakmayı ve tekrar başlamayı yöneten durum psikolojik bağımlılıktır. İçmeyenler içenlere yardımcı olmak istiyorsanız ilk 3 günü sorunsuz atlatmalarına yardım edin. Sonrasında psikolojik süreci de atlatmaları için moral verin motive edin. Başarırsın buna ihtiyacın yok gibi cümlelerle yüreklendirin heveslendirin ki bırakabilsinler. Hem siz rahat edin hem de içenler kurtulsun. Aklıma gelenler bunlar. Sorunu hepimiz biliyoruz bize ÇÖZÜM LAZIM :) Tekrar başlamaları önlemeye odaklanmamız lazım.

Katılıyorum... Hamile değilim henüz ama sistemik kronik hastalığıma çok çooook zararlı normal insanlara 1 kat zarar veriyorsa bana 5 kat zarar veriyor her içtiğimde kendimi öldürüyorum bilincindeyim fakat yalnızlıktan, stresten bırakamıyorummmmm

Arkadaşlar bu bir madde bağımlılığı ve destek alınması lazım.. Destek alınamıyorsa bu forumda ve böyle platformalarda birbirimize destek olmalı ve yol göstermeliyiz. Zararlarını bilmek bırakmaya yetmiyormuş bu madde bağımlığı için.. Bunu neden içtiğini sorgulamak ve içmek için bir neden olmadığını anlayıp farkedip içme isteğini yok etmek ve ertelememek gerekiyormuş. Sigarasız hayata hazırlık yapmamız gerekiyormuş ve kesin kararlı olmak lazım. Sigarayı stres , konsantrasyon, keyif gibi durumlarla özdeşleştirmekten vazgeçip bunun bir keyif olmadığını ve hiçbir işe yaramadığını anlamamız görmemiz farketmemiz lazım.. Bilinçaltı temizliği yapmamız şart arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum ben de size yardımcı olmaya devam edicem..

Ben de ilk hamileliğimde içtim maalesef. Üzerinden 8 yıldan fazla geçti hala pişmanım. Geçmişi değiştiremiyorsun ama gelecek senin ellerinde. Demek ki gerçekten istemiyorsun bırakmayı. Lise 2. sınıfta içmeye başladım. Tam 15 yıl içtim. Çok ama çok pişmanım. Keşke hiç içmemiş olsaydım. 3 yıl önce Allaha şükür bıraktım ve yaşadığımı fark ettim. İkinci bebeğime hamile kaldığımda tam bir yıl olmuştu sigarayı bırakalı. Öyle mutluydum ki anlatamam. Ama dediğim gibi ilk çocuğum için hala vicdan azabı çekiyorum. Hiç bir suçu günahı yokken yavrucağı kendimle birlikte zehirledim. Hakkını ödeyebilir miyim hiç bilmiyorum. Lütfen kendine gel ve bırak sigarayı. İsteyince yapamayacağın hiç bişey yok. Yeter ki iste.

Hayır arkadaşlar bırakamıyorum hele de yalnızlıktan stresten bırakamıyorum diye herhangi bir nedene bağlamak ve bahaneler üretmek yok. Bakın benim profilimde görürsünüz bundan tam 2 sene önce başlamışım bu mücadeleye ve şu an artık bu mücadeleyi kazandığımı hissediyorum. Bu sefer son bir daha ona asla dönmeyeceğimi hissedebiliyorum. Bu sefer Allen Carr videoları izledim 3 gündür netten. Bakın şu an bunları yazarken hala izliyorum, tavsiye ederim. İrade gücü olmadan bırakmaktan bahsediyor bu yöntem ve bende bu yöntemi deniyorum bu sefer.

Nasıl bıraktınız lütfen anlatın

Nasıl bıraktınız lütfen anlatın

Sağlıkçı olduğum söyleyerek başlayayım ilk olarak. Bir gün hastanede bilgisayarlarımıza bir mesaj düştü. Sigara bırakmak isteyenler sigara bıraktırma polikliniğine başvursun sigara bıraktırma ilaçları geldi diye. Normalde ilacın her türlüsüne karşı bir insanım. Kolay kolay ağrı kesici bile içmem. Üç arkadaştık yan yana çalışan. Üçümüzde sigara içiyorduk. Hatta artık o kadar ilerletmiştim ki günlük bir paketi bile geçmeye başlamıştı. Eşim sigara içtiği halde bana kızmaya başlamıştı çok içiyorsun diye. Mesajı görünce üçümüz de birbirimize baktık. Hadi hep birlikte gidelim dedik kalktık ve gittik. Doktorumuz önce tahliller istedi bizden. Kan, röntgen vs. Birde reçete yazdı. Yazdığı ilaçlar psikiyatri ilaçlarıydı. Üç kişiden birisi bu aşamada bıraktı devam etmeyi. İlaçları içmek istemediği için. Diğer ikimiz devam ettik yola. Bir hafta sonra Bakanlık ilaçları yollamış. Kontrole gittiğimizde doktor ilaçları verdi. Önce çok kararsız kaldım. Faydalarının yanında yan etkileri de çok fazlaydı. Ama artık kararlıydım çünkü çocuğumu akşamları göremez olmuştum. Sürekli kızım diğer odaya git ben burada sigara içiyorum demekten çocuğuma çok fazla zarar verdiğimi, uyurken nefes alıp vermekte zorlandığımı ve boğazımdan ıslığa benzer bir ses çıktığını ve eğer sigara içmeye devam edersem ileride hastalanacağımı fark etmiştim. Karar verdim ilaçları kullanmaya. İlk bir hafta ilaçla birlikte sigarayı aynı anda içmemizi söyledi doktor. Zaten ilaçla aynı anda içildiğinde hiç bir tat vermiyordu sigara. Bir hafta sonra ise 04.04.2011 tarihinde ( tarihi bile hiç unutmuyorum çünkü hayatımın dönüm noktası) ilk defa bir gün boyunca sigara içmeyen bir insan oldum. O gün son içişimdi. İlk 4-5 ay zorlandım ama öyle kararlıydım ki hiç içmedim. Sigaranın yerine abur cuburları koydum, kahve koydum derken bir baktım tamamen bitmiş sigara benim için. 1,5 kutu ilaçtan sonra ilaç almayı da bıraktım. Öyle böyle bir tiryaki de değildim. Sabah gözümü açar açmaz yattığım yerden bir tane sigara yakardım. Akşam yatmadan öncede sigara içer öyle uyurdum. Oruç tuttuğum zaman bile orucu besmele çekip sigarayla açan bir insandım. Ben bıraktıysam eğer eminim bırakamayacak insan yok şu dünyada. Haa bu arada benimle birlikte sigarayı bırakan diğer arkadaş sonradan yine başladı. Ayrıca ben bıraktıktan bir süre sonra eşimde aynı doktor sayesinde sigarayı bıraktı.. 4 yıldır evimizde, arabamızda hiç bir mekanımızda sigara içilmiyor. Kısacası hayat kalitemiz çok yükseldi. Bu arada eski bir arabamız vardı. 4 yılda bütün borçlarımızı bitirip üzerine eski arabanın 3 katı yüksekliğinde bir fiyata yeni araba aldık. Eskiye dönük çok pişmanlığım var sigara konusunda. Keşke hiç içmeseymişim. Verdiğim paralara da ayrıca üzülüyorum. Biz bıraktığımızda içtiğimiz sigaranın fiyatı 4,5 liraydı. Şimdi ne kadar bilmiyorum ama o kadarıyla bile 10 bin liraya yakın bir para ediyor. Sağlığını düşünmeyenler bir de maddi kısmını düşünsün. Çok etkili oluyor.

Bana o ilaçlar çok zararlı irademi zorlayacağım artık önce azaltıp sonra beynimde bitireceğim

LAydLiNe deneyimini paylaştığın için çok teşekkürler bu dönemde bunları duymaya öyle ihtiyacımız var ki.. Bi an bile boşluğa düşmememiz lazım.. Anlık saniyelik bi tuzağa düşmememiz için ve kazara içenlerde devam etmesinler.. Tavsiyem bitirmesinler o dalı ve mücadeleye devam etsinler.. Bi iki fırt almaktan bi iki nefesten hemen yenildiklerini sanmasınlar ve teslim olmasınlar.. O lanet illete yenik düşmesinler ve kesinlikle kararlı olmamız şart. Öyle olursak geldiği gibi gider nikotin canavarı ve içme isteği, onu sepetlemenin postalamanın yolunu yöntemini öğrenelim ve uyanık olalım arkadaşlar... çünkü bi saniye bile rehavete düşseniz gelip hayatınızın baş köşesine oturuyor ve bizlere komut vermeye yönlendirmeye devam ediyor.. hem sağlığımızı hem paramızı hem keyfimizi neşemizi kaçıran sinsi bi pislik o..

merisina, dediğim yöntemde irade gücü olmadan bırakmayı deniyoruz. Bir anda bırakıyorsun azaltmıyorsun ve beyinde bitirerek, içme isteğini yok ederek tekrar başlama riskini önlüyorsun. Sen de bu yöntemi dene, araştır oku izle mutlaka, senin de kafana yatıcak canım çünkü olayın mantığını anlayacaksın, çözeceksin. Umarım bu sorunu hepimiz sonsuza dek çözeriz :)

not : allen carr kolay bırakma yöntemi

Bana o ilaçlar çok zararlı irademi zorlayacağım artık önce azaltıp sonra beynimde bitireceğim

Eğer istersen ilaçsızda bırakabilirsin. Bırakanlar var. Benim iki erkek kardeşimde ilaçsız bıraktı. Geçmişi okumadım ama anladığım kadarıyla rahatsızlığınız var. Sadece şunu unutmayın. Eğer istersek başaramayacağımız hiç bir şey yok. Ben sigarayı bırakacağım dediğimde eşim de dahil hiç kimse inanmamıştı bana. Ama ben kendime inanmıştım. Belki şimdi olsa ilaçsız bırakabilirdim ama o zaman öyle bir iradem yoktu. İnşallah bırakırsınız en kısa zamanda.

evet yani birkaç denemelerimizden sonra eğer hala başarılı olamadıysak kendi kendimize bırakamadıysak bu sefer yine kararlı olup kesin bu bağımlılıktan kurtulmayı kafaya koyup ümitsizliğe kapılmayıp destek almaktan korkmayalım. Bu illa ki ilaç olmak zorunda değil, kitaplar videolar filmler bir uzman desteği de olabilir. Ki zaten bize beynimizde bırakmamızı bitirmemizi ve neler yapmamız gerektiğini öğretecek bir uzman, arkadaş ve hazırlık antrenman gerek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…