Sağlıkçı olduğum söyleyerek başlayayım ilk olarak. Bir gün hastanede bilgisayarlarımıza bir mesaj düştü. Sigara bırakmak isteyenler sigara bıraktırma polikliniğine başvursun sigara bıraktırma ilaçları geldi diye. Normalde ilacın her türlüsüne karşı bir insanım. Kolay kolay ağrı kesici bile içmem. Üç arkadaştık yan yana çalışan. Üçümüzde sigara içiyorduk. Hatta artık o kadar ilerletmiştim ki günlük bir paketi bile geçmeye başlamıştı. Eşim sigara içtiği halde bana kızmaya başlamıştı çok içiyorsun diye. Mesajı görünce üçümüz de birbirimize baktık. Hadi hep birlikte gidelim dedik kalktık ve gittik. Doktorumuz önce tahliller istedi bizden. Kan, röntgen vs. Birde reçete yazdı. Yazdığı ilaçlar psikiyatri ilaçlarıydı. Üç kişiden birisi bu aşamada bıraktı devam etmeyi. İlaçları içmek istemediği için. Diğer ikimiz devam ettik yola. Bir hafta sonra Bakanlık ilaçları yollamış. Kontrole gittiğimizde doktor ilaçları verdi. Önce çok kararsız kaldım. Faydalarının yanında yan etkileri de çok fazlaydı. Ama artık kararlıydım çünkü çocuğumu akşamları göremez olmuştum. Sürekli kızım diğer odaya git ben burada sigara içiyorum demekten çocuğuma çok fazla zarar verdiğimi, uyurken nefes alıp vermekte zorlandığımı ve boğazımdan ıslığa benzer bir ses çıktığını ve eğer sigara içmeye devam edersem ileride hastalanacağımı fark etmiştim. Karar verdim ilaçları kullanmaya. İlk bir hafta ilaçla birlikte sigarayı aynı anda içmemizi söyledi doktor. Zaten ilaçla aynı anda içildiğinde hiç bir tat vermiyordu sigara. Bir hafta sonra ise 04.04.2011 tarihinde ( tarihi bile hiç unutmuyorum çünkü hayatımın dönüm noktası) ilk defa bir gün boyunca sigara içmeyen bir insan oldum. O gün son içişimdi. İlk 4-5 ay zorlandım ama öyle kararlıydım ki hiç içmedim. Sigaranın yerine abur cuburları koydum, kahve koydum derken bir baktım tamamen bitmiş sigara benim için. 1,5 kutu ilaçtan sonra ilaç almayı da bıraktım. Öyle böyle bir tiryaki de değildim. Sabah gözümü açar açmaz yattığım yerden bir tane sigara yakardım. Akşam yatmadan öncede sigara içer öyle uyurdum. Oruç tuttuğum zaman bile orucu besmele çekip sigarayla açan bir insandım. Ben bıraktıysam eğer eminim bırakamayacak insan yok şu dünyada. Haa bu arada benimle birlikte sigarayı bırakan diğer arkadaş sonradan yine başladı. Ayrıca ben bıraktıktan bir süre sonra eşimde aynı doktor sayesinde sigarayı bıraktı.. 4 yıldır evimizde, arabamızda hiç bir mekanımızda sigara içilmiyor. Kısacası hayat kalitemiz çok yükseldi. Bu arada eski bir arabamız vardı. 4 yılda bütün borçlarımızı bitirip üzerine eski arabanın 3 katı yüksekliğinde bir fiyata yeni araba aldık. Eskiye dönük çok pişmanlığım var sigara konusunda. Keşke hiç içmeseymişim. Verdiğim paralara da ayrıca üzülüyorum. Biz bıraktığımızda içtiğimiz sigaranın fiyatı 4,5 liraydı. Şimdi ne kadar bilmiyorum ama o kadarıyla bile 10 bin liraya yakın bir para ediyor. Sağlığını düşünmeyenler bir de maddi kısmını düşünsün. Çok etkili oluyor.