Sigara illeti ve pişmanlık...

Anneyim Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
99
69
33
36
Günaydın kizlar hamileligimde 28. Haftaya girdim rabbime şükürler olsun bi sorun yok fakat sigarayi cok tüketiyorum. Her ictigim sigara da pismanlik duyuyorum. Ilk cocugumda bu zehiri icmememe ragmen 7 aylik dogum yapmistim. Suan hersey yolunda ama boyle de gidecegi anlamina gelmez. Bebegim dogduktan snra saglik sorunu yasamasindan cok korkuyorum. Birakmayi cok denedim ama olmuyor icmedigim zaman sinirlerim tavan yapiyor. Herseyin bilincindeyim bu lanet sey hem sagligima hem keseme zararli nasil kurtulcam bn bu illetten?

çok derken kaç tane mesela?
yani ne diyebiliriz ki bilerek bilinçli bir şekilde içiyorsun ,herşeyin farkındasın(
hiç miden bulanmadı mı?
başkaca sorunların mı var da sigaraya sarılıyosun?
dr.unun tepkisi nasıl?
yazık bebeğine canım ya.
böyle de doğum yapan çok var onlar size cesaret veriyor ama kime nasıl etkisi olacağı bilinemiyor ne yazık ki.
bebeğe hiçbişey yapmasa ileride bağımlı olması için temel atıyorsun,ama bunu da biliyorsundur zaten.
ne diyelim bundan sonrasında bari bırakabilsen keşke..

tek kelimeyle çocuğunu düşünerek bırakacaksınız başka seçenek yok
yazık değilmi o bebeğe.

benim arkadaşım hamileliğinde sigara içmeye devam etti.çocuk doğdu,esmer bir bebekti ama bir acaiplik vardı.aylar geçti gelişmesi yavaşladı.büyüdükçe morarmaları arttı bebeğin ve kalbinde 3 delik varmış.zamanla kapanabilir demiş ama şu anda 8 yaşında bir tanesi kapanmaya yaklaşmış.çocuk hep annesinin gözetimi altında.koşamıyor hoplayamıyor.diğer çocuklar gibi değil maalesef

Sigara da careyi bulacak bi problemimde yok aslinda. Ilk bebegimde boyle kotu aliskanligim yoktu. Lohusalik donemimde baslamistim o gunden snra birakamadim. 7 yildir bu illet hayatimda Ciddi anlamda kurtulmak istedigimi doktoruma da belirttim. Hersey senn elinde irade meselesi vs dedi. Bugunler de bu halime fazla takmis durumdayim. Icimde 1 kg agirliginda sapasaglam bir bebek var ve bn zorla hastaliga davetiye cikariyorum. Fakat bile bile ayni halti yemeye devm ediorum...

Bence sende bebegıne zarar verme rıskı alma ömur boyu tasıyamazsan Allah korusun yükünü,ne bırakamıyorumun stresını yaşa nede bişey olurmunun gunde 1 tane iç hem ona hem kendıne zarar verme.Sigara kandaki oksijeni azaltıyor bu çok riskli bişey.

nikotin sakızlarını deneyin

Madem içmediğin zaman sinirlerin tavan yapıyo, Herşeyin bilincindesin de niye bunu bıraktıktan sonra hamile kalmadın ki???? Yazık çocuğa kaç aylık olmuş, senin bunu yapmaya hakkın yok ki. Cok tüketiyorum derken ne kadar içiyorsun?
Her içmek istediğinde çocuğunu düşün bi anda hatta hemen kes,doğunca o küçücük dünyalar tatlısı miniği kucağına alınca cok pişman olursun..

Normalde tamam ama bebiş sigara için kesinlikle bırakma sebebi değil mi?

ne güzel işte.bir bahanen de yokmuş.
gerçekten irade meselesi.bu sıkıcı bir söz ama tek yapacağın nefsinle mücadele etmek.
açıkcası geç kalmışsın bunu yapmakta ama hala yapma fırsatın var.
bebeğin daha büyüyecek,organ gelişimleri tamamlanacak,kilosu tamamlanacak.bunlar çok önemli.
tek yapacağın şey elinin altındaki tüm paketleri vs. atmak ,eşine de rica et o da kullanıyorsa tabi*-senin yanında filan içmesin.
sonuçta o bebek sana emanet.senin sağlığın onun sağlığı demek.bu tür düşüncelere yoğunlaşarak ancak kurtulabilirsin.
sigara için bu vicdan azabını çekmeye değmez bence.

Annesin sen evet ama bilincsizsin
Basligi gorunce normsl gebe olmayan birinin sorunu sandim kendim de bu bagimliligi yasadigim icin sempati duydum ve tavsiye vermek icin girdim ki...

Hicbir seyden habersiz, masum bir varliga icine duman cekmek icin zarar vermeyi vicdanin nasil aliyor?

Buyuk konusuyorum hamile olsam olsem de icmezdim.

Kendimde boyle bir hakki gormuyorum.

Cok basit mantik hamilesin-cocugun hasar gorecek-icmeyeceksin

BITTI

Baska bi secenek var mi? Bahaneleri unut. Ama canim istiyor ama stresliyim vb.

Zarar vermekten korkuyorum demissin ya zarar verdin zaten. Gelisirken sistemlerine zarar verdin, ileride cocugunda zeka geriligi, hiperaktivite, davranim bozuklugu, zayif bagisiklik sistemi vs vs problemleriyle karsilasirsan sasirma...

Arkadasim icmemelisin. Savunmasiz bir varliga zarar veriyorsun, kotuluk yapiyorsun ustelik o senin bebegin. Gelisim surecindeyken geri donulemez hasarlar birakabilirsin. O kendini koruyamaz, annesi olarak onu korumak senin en onemli gorevin.

ne diyelim ki buradan.
her şeyin farkındasınız.

azıcık araştırsanız, belki de araştırmışsınızdır, içilen tek bir sigaranın bile bebekler üzerinde ne türlü anomalilere sebep olduğunu, karnınızdayken tespit edilmese bile, doğduktan sonra ortaya çıkacağını biliyorsunuzdur.

zaten bildiğiniz bir şey için bizim yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.

örneklerle göstermemizi isterseniz internetten araştırıp tek tek koyayım buraya örnekleri de. eğer bırakmanıza yarayacaksa.

çoğu gebe yanında bile sigara içtirmezken.......

92573"]O cocugun tek sanssizligi sizin gibi bir annesi olmasi...
Yaziklar olsun, net![/QUOTE]
Bu ne demek oluyor haddinizi bilin anneligime laf ettirmem. Benm yasadigim pismanligi ve vicdan azabini sen biliyormusun? Gecmis karsima dengesiz bi sekilde cvp veriosun. Kötü yoldayim, namussuzluk yapiyorum, hirsizlik yapiyorum demedim. Sen ne hakla anneligime dil uzatiyosun...

Sigarayı bırakmak için bebeğiniz bile sizi motive edemiyorsa, acilen profesyonel yardım alın. Şu ana kadar beklemeniz hata. Kusura bakmayın ama cidden anlamıyorum böyle davranışları.

Sigarayı bırakmak için bebeğiniz bile sizi motive edemiyorsa, acilen profesyonel yardım alın. Şu ana kadar beklemeniz hata. Kusura bakmayın ama cidden anlamıyorum böyle davranışları.
Haklisiniz zaten konumu acarken pismanligimi ve hatami vurguladim. Evde koku olmasin perdeler kirlenmesin diye odanin icinde sigara icilmesine izin vermezken icimde ki cani gozardi etmeme bnde sasiriyorum. Her ictigimde kndime lanette okuyorum ama is icmemeye gelince yapamiyorum. Bu konuyu actigim icin anneligime dil uzatan bile olmus Allah gostermesin bebegime birsey olsa acisi bnde kalir Kararliyim gecte olsa birakicam insallahh...

Anneliginize laf ettirmiyorsunuz ama sigara icmekten de geri durmuyorsunuz.

Pismanlik ve vicdan azabi bebeginize verdiginiz zarari geri almayacak uzgunum.

Senin cocugunun yasam hakkini en azindan kaliteli yasam hakkini elinden aldigin hakla anneligine dil uzatiyorum...
Neymis duramiyormus da sinir yapiyormus da...
Burda kac kisi size aciklamis, zeka geriligi, gelisim geriligi olabilir, kalbi delik olan bir diger cocuk ornegi ama hala benim pismanligimi, vicdan azabimi biliyor musun vs...
Bilmiyorum, bilmem de...
Birakin bu anneligime laf soylettirmem kliselerini, azicik iradeli olun once...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…