• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık sigara içmek gebeliğe engel midir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sigarayı içtikten sonra her seferinde o kalmış sigara izmaritini uzun uzun koklayın, bir süre sonra zihninizde o iğrenç kokuyu bağdaştıracaksınız. Sigara içtikçe öğürme hissi oluşacak. Youtube'tan da akciğer kanseri olmuş insanların röportajlarını, hayatlarını izlerseniz daha çarpıcı bir etkisi olur çünkü kişiler kendilerinin bir gün o hale gelebilme olasılığını düşünmezler. O videoları "Şükür ki ben bu halde değilim" gibi izlemek yerine "Bir gün ben de bu halde olabilirim" düşüncesiyle izleyin.

Evlat ozlemimi nikotin mi bunun onceligi belirle. . Maddiyat harciyorsun emek igneler surec... ve sen sigara ugruna bunlari onemsemiyorsun yapma arkadasim yapma.

Ya işte doktorları anlamıyorum güvenip gidiyorum sadece kan tahlili yaptı incelemeden aşılama yaptı sonra ikinci asilamayi yaptı tutmamasinin bir nedeni olmalı diyorum doktor herşeyin normal demekki nasip değil diyip tüp bebeğe yöneltiyor bir sorun bulsa deseki şundan dolayı olmuyor o soruna yönelirim sebepsiz olmamasi daha çok geriyor beni

Lütfen o doktoru birakin. Bes belli ki para icin yapiyor. Sadece kan tahli ile asilama yapilmaz. Bundan önce cesitli testler yapmasi lazim. En basit rahim filmi cekti mi?

Ne kadarlik evlisiniz? Ne zamandan beri cocuk icin deniyorsunuz?

Sigaranin engel olup olmamasi önemli degil. Sonucta hamile kaldiginizdada birakmalisiniz "aman kalinca birakarim" deyip kendinize yalan söylemeyin. Hamilelikte sigara icmek cok ciddi birsey. Cocugun gelisimini etkiler, cigerlerini, bronsit ve astm'a kadar yolu var. Bebek caresiz bir sekilde yeni gelismis cigerlere o nikotini almak zorunda kaliyor.Bana kalirsa hatta bir cesit siddettir.

Mecburen cocuk olmadan önce birakmaniz lazim. Ha birakmak istemiyorsaniz cocuk yapmayin. Bir cocugun hayati ile oynamaya hakkiniz yok cünkü.

Ben 1 senelik evliyim doktora gittiğimde önce hsg çekelim dedi sonra asilama yapalım ona bakarak çekeriz dedi ilk asilamada doktor döllenme olmuş ama tutmamis dedi nedenini arastirmadi hsgye gerek yok dedi ikinci aşılamayı önerdi ikinci aşılama da da hiç birşey olmadı dollenmede olmadı sonra doktor tüp bebek önerdi doktora sordum başka sorun olmasi gerekli diye allahın taktiri demekki vakti zamanı var dedi incelemedi guatr hastasıyım birde tiroid hormonların düşük ama çocuğun olusmasina engel değil dedi aşılama yaptırdıktan sonra belki guatr etki yapmış olabilir dedi benim anlamadigim nokta şu biz kadınlar bir makinemiyiz ihtimaller üzerine yoğunlaşiyor doktorlar bütün sorunlara bakilip sonra gebelik tedavisine başlaması gerekmezmi bunu anlamiyorum

Döllenme görmesi imkansiz! O halde kadinlar regl tarihin gecmesini beklemezdi bile, hamile olup olmadiklarini ögrenmek icin. Adam resmen bide allahin takdirde diye sizi dolandiriyor. Lütfen bu doktora gitmeyin. Hatta hicbir doktora gitmeyin. Daha bir yillik evlisiniz. Biraz rahat olun. Stress cok etkiliyor. Ve sigarayi birakin. Göreceksiniz kendiliginizden hamile kalacaksiniz.

Ben 1 senelik evliyim doktora gittiğimde önce hsg çekelim dedi sonra asilama yapalım ona bakarak çekeriz dedi ilk asilamada doktor döllenme olmuş ama tutmamis dedi nedenini arastirmadi hsgye gerek yok dedi ikinci aşılamayı önerdi ikinci aşılama da da hiç birşey olmadı dollenmede olmadı sonra doktor tüp bebek önerdi doktora sordum başka sorun olmasi gerekli diye allahın taktiri demekki vakti zamanı var dedi incelemedi guatr hastasıyım birde tiroid hormonların düşük ama çocuğun olusmasina engel değil dedi aşılama yaptırdıktan sonra belki guatr etki yapmış olabilir dedi benim anlamadigim nokta şu biz kadınlar bir makinemiyiz ihtimaller üzerine yoğunlaşiyor doktorlar bütün sorunlara bakilip sonra gebelik tedavisine başlaması gerekmezmi bunu anlamiyorum
dDoktoru değiştirin. Böyle saldım çayıra tedavi olmaz. Evet, önce sorunları bulup, onu gidermesi gerekir. Hsg çekmesi gerekir. Benim eski doktoruma benziyor. 1 sene beni oyaladı. Tedavi şekli de aynen dediğin gibi aylarca git gel yapıp, her aşılama sonrası, Allah allah neden olmuyor, bir de bunu yap demekle geçti. 1 senenin sonunda, aklına fsh ıma bakmak geldi ve erken menapoz olduğum anlaşıldı.

Ondan itibaren hemen şişli memorial a gittim ve orada doktoru daha görmeden, randevu aldığımda, benden istedikleri standart testlerden biriydi fsh. Önce genel tetkik yapılır, sonra tedavi uygulanır.

Canım bende sigara kullanırken hamile kaldım hatta Hamile olduğumu sigara sayesinde anladım desem yalan olmaz :) tek tiksindiğim şey sigara oldu çektiğim zaman kusasım geliyordu. Gebe olduğumu öğrendiğimde bıraktım. 4 aylık düşük yapınca tekrar başladım stresten :(

dDoktoru değiştirin. Böyle saldım çayıra tedavi olmaz. Evet, önce sorunları bulup, onu gidermesi gerekir. Hsg çekmesi gerekir. Benim eski doktoruma benziyor. 1 sene beni oyaladı. Tedavi şekli de aynen dediğin gibi aylarca git gel yapıp, her aşılama sonrası, Allah allah neden olmuyor, bir de bunu yap demekle geçti. 1 senenin sonunda, aklına fsh ıma bakmak geldi ve erken menapoz olduğum anlaşıldı.

Ondan itibaren hemen şişli memorial a gittim ve orada doktoru daha görmeden, randevu aldığımda, benden istedikleri standart testlerden biriydi fsh. Önce genel tetkik yapılır, sonra tedavi uygulanır.
Zaten artık o doktoru bıraktım yeni bir doktora başlayacağım bakacağım eğer doktor yine aynı testleri yaparsa bu doktoru da bırakırım beni resmen diğer doktor kobay faresi yaptı bende deniyor tetkikleri şimdi gideceğim doktora herseyi baştan anlatacağım inşallah artık Bır faydasini görürüm

Canım bende sigara kullanırken hamile kaldım hatta Hamile olduğumu sigara sayesinde anladım desem yalan olmaz :) tek tiksindiğim şey sigara oldu çektiğim zaman kusasım geliyordu. Gebe olduğumu öğrendiğimde bıraktım. 4 aylık düşük yapınca tekrar başladım stresten :KK43:
Canım zaten herseyin asıl başı sitres bırakmayı lanet olası zikkimi kim istemez ki umutsuz kalınca insan daha çok sarılıyor aslında hiç iyi yapmıyoruz keşke sen birakmisken baslamasaydin ben bırakmayı düşünüyorum inşallah bırakırım sen bir kere basarmissin

Döllenme görmesi imkansiz! O halde kadinlar regl tarihin gecmesini beklemezdi bile, hamile olup olmadiklarini ögrenmek icin. Adam resmen bide allahin takdirde diye sizi dolandiriyor. Lütfen bu doktora gitmeyin. Hatta hicbir doktora gitmeyin. Daha bir yillik evlisiniz. Biraz rahat olun. Stress cok etkiliyor. Ve sigarayi birakin. Göreceksiniz kendiliginizden hamile kalacaksiniz.
Bu doktora da gideyim buda aynisini yaparsa bırakacağım doktora gittimide gitmedimide aşırı sitresli oluyorum hani deseler ki şu neden tetikliyor gebeliğe bugün endokrine gittim guatr düzelmis gebeliğe engel değil dedi ama kansız kalmışım ikinci asilamamda gittiğim doktor kansizligima bakmadım hiç test yapmadan eski testlere bakarak yaptı hasta doktoruna güvenmeli hastaya o güveni vermeli azarlamamali bana iğne kullaniminda verdiği iğneler yeterli gelmemiş iki toz kalmıştı onları vurulma gelirken de getirme demişti sonra yanına gittiğimde neden vurulma din neden getirmedin diye beni bir güzel azarladi ben karşımdaki ayarlayınca korkarım iyice gerildim orada neyseki diğer iki kalan tozu vurulunca büyüdü ama sadece guatr testi yapıp ikinci aşılamami koydu oda negatif ile sonuclandi basarisizla bugün doktora gittiğimde tam kana baktırdim kansizlik gördü bu aldigim test sonuçlarını yeni gideceğim doktora göstereceğim bakalım ne diyecek

Yardımınız a ihtiyacım var ben sigara kullanıyorum ama malesef tedavi sure içinde de bırakamadim iki asilamamda basarisiz oldu doktora yalan söyledim sigarayı bıraktım diye doktor bütün hersey normal demişti sigara sizce gebeliğe engelmi benim durumumda olan kişiler lütfen yardımcı olsunlat
merhaba bnde gebelik dusunuyorum doktor direkt sordu sigara kullaniyomusun diye bariz etkiliyo bnce kesinlikle birakmalisiniz sigara tum vucudu hormonu etkileyen bise

Eşimde ve bende herşey normaldi. Geçen yıl çikolata kıstım çıktı ameliyat oldum. .ameliyattan sonra 4.ay ama hala gebe kalamadım ve bence tek sebebi sigara ve sağlıksız beslenme. Beslenmeye artık dikkat ediyorum sigarayı da azalticam ve öyle öyle bırakmak için elimden gelenin fazlasını yapicam çünkü 4 yıl oldu evleneli. .hayat ertelemeye gelmiyor zaman su gibi akıp gidiyor 32 yaşıma geldim artık anne olmak istiyorum

Hipnozla birakmayi deneyebilirsin.
Benim cevremden birakan oldu. Bende yakinda denicem.
Gebeliğe engel olduğunu sanmiyorum ama sagliksiz olduğu kesin.

Hipnozla birakmayi deneyebilirsin.
Benim cevremden birakan oldu. Bende yakinda denicem.
Gebeliğe engel olduğunu sanmiyorum ama sagliksiz olduğu kesin.
Bünyede bunyeye farklilik gösterir. Benim bünyemi etkiliyor demek ki ameliyatla birlikte eksilen yumurta rezervi birde sigara tuketince spermin kanala ulasmasi zorlaşıyor. Bana doktorum ayrıntılı anlattı maket üzerinde siz görmüyorsunuz ama biz mikroskopla baktığımız zaman sigaranın etkilerini daha çok farkediyoruz laboratuvarlarda dedi. Bence etkiliyor beni. Hipnoz derken

Back