• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık sigara içmek gebeliğe engel midir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sigarayı desteklediğimden değil ama Allah verince engel olan bir şey yok.
Doktorunuz engeldir diyorsa o ayrı.
Ama çevremdeki hatunlar fossur fossur içerekten doğurdular.

Ya işte doktorları anlamıyorum güvenip gidiyorum sadece kan tahlili yaptı incelemeden aşılama yaptı sonra ikinci asilamayi yaptı tutmamasinin bir nedeni olmalı diyorum doktor herşeyin normal demekki nasip değil diyip tüp bebeğe yöneltiyor bir sorun bulsa deseki şundan dolayı olmuyor o soruna yönelirim sebepsiz olmamasi daha çok geriyor beni
Benim doktorum hsg çektirmeden başlamadı tedaviye. Önce duruma bakalım ona göre başlayalım demişti. Tüplerde yapışıklık varsa zaten aşılama sonuç vermez. Neyse ki hsg çekildiği ay hamile kaldım. Belki sizin de öyle olacak. Kaç aldır deniyorsunuz?

15 yıldır içiyordum, çocuğumda olmuyordu, tek sorun pko luyum, asilamada bir ise yaramadi, bırakmakta istiyordum dedim ki bir çocuğum olsun da bırakmama vesile olsun, yoksa ben bunu bırakamayacağım. 2 aşılamanın üstünden 1 yıl geçti, işte çok stressli bir dönemdeydim, sürekli vardiyalı ve gece çalışıyordum, uyanık kalmak için sürekli kahve çay sigara aç karına... Midemde bulanmaya başlamıştı, regl olamayınca doktora gittim gece çalışıp sabah işten çıkıp doktora gittim hatta gitmeden de en son bi yerde oturup çay sigara yapmıştım. Son sigarammış, kesesini görünce bebeğimin bir daha içmedim yalnız dün gece bile ruyamda içiyordum :KK70:, 2-3 haftada bir rüyalarımda sigara içtiğimi görüyorum ama olsun bıraktım ben, inşallah gebe kalırsın da sen de bırakırsın :-)

Lütfen ama lütfen hamile kalırsanız bırakın sigarayı. Bununla ilgili videolar var. Bebeğe vereceğiniz zararları iyi araştırın.

Sigara alkol kilo bunlar etkileyen faktor olabilir.. kimi 100 kiloda hamile kalir kimi 80 kiloda kalamaz. Kimi sigara icip manyak alkol alirken hamile kalir.. kimide hic birini icmez kalamaz.. ben hayatimda sigara alkol vs icmem buna ragmen dogal yoldan hamile kalamadim..ki hamileyken bile catir catir sigara icenleri taniyorum gayet basit bi sekilde hamile kalan.. nasip kismet tabii ama sen genede birak vucudun temizlensin.. kafanda acaba sorusu olmaz en azindan

eşime doktor bırak demişti ama o bırakamadı fakat en azından azalttı

siz de birden bırakamasanız da azaltın

Yumurta ve sperm kalitesini bozuyor dolayısıyla sağlıklı gebelik oluşma ihtimali azalıyor canım inşallah bırakırsın en kısa zamanda...

Benim doktorum hsg çektirmeden başlamadı tedaviye. Önce duruma bakalım ona göre başlayalım demişti. Tüplerde yapışıklık varsa zaten aşılama sonuç vermez. Neyse ki hsg çekildiği ay hamile kaldım. Belki sizin de öyle olacak. Kaç aldır deniyorsunuz?
Ben 1 senelik evliyim doktora gittiğimde önce hsg çekelim dedi sonra asilama yapalım ona bakarak çekeriz dedi ilk asilamada doktor döllenme olmuş ama tutmamis dedi nedenini arastirmadi hsgye gerek yok dedi ikinci aşılamayı önerdi ikinci aşılama da da hiç birşey olmadı dollenmede olmadı sonra doktor tüp bebek önerdi doktora sordum başka sorun olmasi gerekli diye allahın taktiri demekki vakti zamanı var dedi incelemedi guatr hastasıyım birde tiroid hormonların düşük ama çocuğun olusmasina engel değil dedi aşılama yaptırdıktan sonra belki guatr etki yapmış olabilir dedi benim anlamadigim nokta şu biz kadınlar bir makinemiyiz ihtimaller üzerine yoğunlaşiyor doktorlar bütün sorunlara bakilip sonra gebelik tedavisine başlaması gerekmezmi bunu anlamiyorum

Engellemez ama sizin sorumsuz biri olduğunuzu gösterir. Doktora yalan söyleyerek ne kazandınız ki?
Aşılama yaptıracak kadar bebek isteyip hala bırakmanıza sebep olamadıysa gebe kalırsanız da içeceğinizi düşünüyorum.

Lütfen interneti faydalı şeyler için de kullanıp sigara içen anne babaların bebek üzerine etkisini de okuyuverin bir zahmet..

Son düzenleme:
Ben 1 senelik evliyim doktora gittiğimde önce hsg çekelim dedi sonra asilama yapalım ona bakarak çekeriz dedi ilk asilamada doktor döllenme olmuş ama tutmamis dedi nedenini arastirmadi hsgye gerek yok dedi ikinci aşılamayı önerdi ikinci aşılama da da hiç birşey olmadı dollenmede olmadı sonra doktor tüp bebek önerdi doktora sordum başka sorun olmasi gerekli diye allahın taktiri demekki vakti zamanı var dedi incelemedi guatr hastasıyım birde tiroid hormonların düşük ama çocuğun olusmasina engel değil dedi aşılama yaptırdıktan sonra belki guatr etki yapmış olabilir dedi benim anlamadigim nokta şu biz kadınlar bir makinemiyiz ihtimaller üzerine yoğunlaşiyor doktorlar bütün sorunlara bakilip sonra gebelik tedavisine başlaması gerekmezmi bunu anlamiyorum
Guatr etkiler tabi ki. İlaçlarınızı düzenli kullanıyor musunuz? Tiroid hormonu stabil mi? Bir de kan tahlilinde prolaktine bakıldı mı? O da çok etkiliyor.
Eşinize test yapıldı mı?

Bırakamıyorum diyorsunuz da hamile kaldınız diyelim o zaman da mı bırakamıyorum diye içeceksiniz? Şimdi belki çok etkilemez ama hamile bir kadın asla sigara içmemeli.

Bir de belirtmekte fayda var. Bir kaç üye 'hamile kalınca bırak ya da hamile kalırsan bırakırsın zaten' gibi şeyler yazmış. Ama lanet şey o test yapıp, pozitifi görüp bırakınca zararı bıçak gibi kesilecek bir şey değil.

Nasıl ki uyuşturucu madde bağımlısı anne babanın bebeği de bağımlı olarak doğup tedavi görüyor. Sigara da hafif madde bağımlılığı gibidir. Bebek de o nikotinin bir miktarını taşıyor.. Eğer içilmeye devam ederse daha da fazlasını. Doktorlar temizlik yapma kimyasal soluma bile derken siz ciğerlerinize içinde asfalt malzemesi bile olan şeyi çekiyorsunuz.. İnternetten açıp o katran gibi ciğerleri görün belki etkisi olur ne diyeyim?

Bir anne bunu nasıl reva görür bebeğine anlamıyorum?

Guatr etkiler tabi ki. İlaçlarınızı düzenli kullanıyor musunuz? Tiroid hormonu stabil mi? Bir de kan tahlilinde prolaktine bakıldı mı? O da çok etkiliyor.
Eşinize test yapıldı mı?
Evet kullanıyorum doktorun önerdiği şekilde ama nasıl bir bunye varsa düzelmiyor doktor bunun farkında eşimde bir problem yokmuş ona bakıldı normal çıktı deseki bana bütün sorun guatr dan endokrine git önce bu düzelsin onuda demiyor bebek oluşmasına engel değil olur düşer birsey olmaz diyor

Sigara sağlığa zararlıdır (kamu spotu). Ama sigarayı değil içmek yesen bile nasibinde varsa hamile kalırsın. Yeterlidir sanırım.

Bir de belirtmekte fayda var. Bir kaç üye 'hamile kalınca bırak ya da hamile kalırsan bırakırsın zaten' gibi şeyler yazmış. Ama lanet şey o test yapıp, pozitifi görüp bırakınca zararı bıçak gibi kesilecek bir şey değil. Başka bir doktora gidip sigara bırakmak için tedavi gorecegim inan çok ugrastim bırakmak için dışarıdan söylemesi o kadar kolay ki uyuşturucu gibi sanki birakilmiyor nasıl uyuşturucu kullanan kişiler birakamiyor buda böyle işte ama bırakmaya calisacagim

Sigarayı bırakıp (genel olarak sağlıklı yaşama yönelip) hamile kalan akrabalarım var.
Hani tek başına olmasa da sağlıklı yumurta ve sperm için etkileyici diyebiliriz. Sizin asıl tedavi gerektiren probleminizi sigara arttırıyor olabilir, bırakmadan boşuna masraf etmeyin. Hem hamilelik öncesi 6 ay da anne ve baba adayı sağlığına dikkat etmeli, o dönemde yediği içtiği de bebeği etkileyebiliyormuş. Plansız hamilelikler ayrı tabi ki, ama planlı bir hamilelikte öncesinden önlem alınmalı bence. Siz de çocuk isteyen bir anne adayı olarak şimdiden bırakmalısınız, tabi eşiniz de

Başka bir doktora gidip sigara bırakmak için tedavi gorecegim inan çok ugrastim bırakmak için dışarıdan söylemesi o kadar kolay ki uyuşturucu gibi sanki birakilmiyor nasıl uyuşturucu kullanan kişiler birakamiyor buda böyle işte ama bırakmaya calisacagim

İnşallah bırakırsın.
Anne olmak kolay değil. Evlat için bir çok şeyden vazgeçiyor insan.
Şimdi tam anlayamazsın ama Allah nasip eder de kucağına alırsan nasıl içmişim diye pişmanlık duyarsın ömür boyu demedi deme..
Yani gerçek bir annelik vicdanından bahsediyorum. Hiç umurunda olmadan emzirirken bile içenler var çünkü..

Sigarayı bırakmak zor. Sizi anlıyorum. Ama her içtiğiniz sigara sadece gebe kalmanızı zorlastirmiyor. Yumurta ve spermlerde genetik değişikliklere de sebep oluyor. Bugün kesin bir şekilde biliniyor ki çocukluk çağında losemi başta olmak üzere bazı kanserlere yakalanan çocukların ebeveynlerinin bazilari döllenme esnasında ve sonrasında sigara bagimlisi kişilerden oluşuyor. Maalesef ki sigaranın neden olduğu nadir mutasyonlar açıkça ortaya konmuş durumda. Herkesin başına gelecek diye bir kaide yok ama Allah esirgesin. Böyle bir vijdan azabiyla yaşanmaz. Yapmayın! Kendinizi geçtim, ama en sevdiğiniz varlığa lütfen bunu yapmayın. Sağlıklı günler dilerim.

Back