- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.423
- 598
- Konu Sahibi bahtsizdomates
-
Benim doktorum hsg çektirmeden başlamadı tedaviye. Önce duruma bakalım ona göre başlayalım demişti. Tüplerde yapışıklık varsa zaten aşılama sonuç vermez. Neyse ki hsg çekildiği ay hamile kaldım. Belki sizin de öyle olacak. Kaç aldır deniyorsunuz?Ya işte doktorları anlamıyorum güvenip gidiyorum sadece kan tahlili yaptı incelemeden aşılama yaptı sonra ikinci asilamayi yaptı tutmamasinin bir nedeni olmalı diyorum doktor herşeyin normal demekki nasip değil diyip tüp bebeğe yöneltiyor bir sorun bulsa deseki şundan dolayı olmuyor o soruna yönelirim sebepsiz olmamasi daha çok geriyor beni
Ben 1 senelik evliyim doktora gittiğimde önce hsg çekelim dedi sonra asilama yapalım ona bakarak çekeriz dedi ilk asilamada doktor döllenme olmuş ama tutmamis dedi nedenini arastirmadi hsgye gerek yok dedi ikinci aşılamayı önerdi ikinci aşılama da da hiç birşey olmadı dollenmede olmadı sonra doktor tüp bebek önerdi doktora sordum başka sorun olmasi gerekli diye allahın taktiri demekki vakti zamanı var dedi incelemedi guatr hastasıyım birde tiroid hormonların düşük ama çocuğun olusmasina engel değil dedi aşılama yaptırdıktan sonra belki guatr etki yapmış olabilir dedi benim anlamadigim nokta şu biz kadınlar bir makinemiyiz ihtimaller üzerine yoğunlaşiyor doktorlar bütün sorunlara bakilip sonra gebelik tedavisine başlaması gerekmezmi bunu anlamiyorumBenim doktorum hsg çektirmeden başlamadı tedaviye. Önce duruma bakalım ona göre başlayalım demişti. Tüplerde yapışıklık varsa zaten aşılama sonuç vermez. Neyse ki hsg çekildiği ay hamile kaldım. Belki sizin de öyle olacak. Kaç aldır deniyorsunuz?
Guatr etkiler tabi ki. İlaçlarınızı düzenli kullanıyor musunuz? Tiroid hormonu stabil mi? Bir de kan tahlilinde prolaktine bakıldı mı? O da çok etkiliyor.Ben 1 senelik evliyim doktora gittiğimde önce hsg çekelim dedi sonra asilama yapalım ona bakarak çekeriz dedi ilk asilamada doktor döllenme olmuş ama tutmamis dedi nedenini arastirmadi hsgye gerek yok dedi ikinci aşılamayı önerdi ikinci aşılama da da hiç birşey olmadı dollenmede olmadı sonra doktor tüp bebek önerdi doktora sordum başka sorun olmasi gerekli diye allahın taktiri demekki vakti zamanı var dedi incelemedi guatr hastasıyım birde tiroid hormonların düşük ama çocuğun olusmasina engel değil dedi aşılama yaptırdıktan sonra belki guatr etki yapmış olabilir dedi benim anlamadigim nokta şu biz kadınlar bir makinemiyiz ihtimaller üzerine yoğunlaşiyor doktorlar bütün sorunlara bakilip sonra gebelik tedavisine başlaması gerekmezmi bunu anlamiyorum
Evet kullanıyorum doktorun önerdiği şekilde ama nasıl bir bunye varsa düzelmiyor doktor bunun farkında eşimde bir problem yokmuş ona bakıldı normal çıktı deseki bana bütün sorun guatr dan endokrine git önce bu düzelsin onuda demiyor bebek oluşmasına engel değil olur düşer birsey olmaz diyorGuatr etkiler tabi ki. İlaçlarınızı düzenli kullanıyor musunuz? Tiroid hormonu stabil mi? Bir de kan tahlilinde prolaktine bakıldı mı? O da çok etkiliyor.
Eşinize test yapıldı mı?
Bir de belirtmekte fayda var. Bir kaç üye 'hamile kalınca bırak ya da hamile kalırsan bırakırsın zaten' gibi şeyler yazmış. Ama lanet şey o test yapıp, pozitifi görüp bırakınca zararı bıçak gibi kesilecek bir şey değil. Başka bir doktora gidip sigara bırakmak için tedavi gorecegim inan çok ugrastim bırakmak için dışarıdan söylemesi o kadar kolay ki uyuşturucu gibi sanki birakilmiyor nasıl uyuşturucu kullanan kişiler birakamiyor buda böyle işte ama bırakmaya calisacagim
Doğru diyorsunuz beyinde bitirmek gerekiyor lanet olası zikkimiBırakamıyorum diyorsunuz da hamile kaldınız diyelim o zaman da mı bırakamıyorum diye içeceksiniz? Şimdi belki çok etkilemez ama hamile bir kadın asla sigara içmemeli.
Başka bir doktora gidip sigara bırakmak için tedavi gorecegim inan çok ugrastim bırakmak için dışarıdan söylemesi o kadar kolay ki uyuşturucu gibi sanki birakilmiyor nasıl uyuşturucu kullanan kişiler birakamiyor buda böyle işte ama bırakmaya calisacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?