• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık sigara içmek gebeliğe engel midir?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bahtsizdomates

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
488
148
103
37
Yardımınız a ihtiyacım var ben sigara kullanıyorum ama malesef tedavi sure içinde de bırakamadim iki asilamamda basarisiz oldu doktora yalan söyledim sigarayı bıraktım diye doktor bütün hersey normal demişti sigara sizce gebeliğe engelmi benim durumumda olan kişiler lütfen yardımcı olsunlat

Ben sigara kullandigim halde ilk ay hamile kaldim ama sen tedavi surecinde olduun icin muhakkak etkiler biran once birakmalisin. Ben hamile kaldiktan sonra biraktim dogum yaptim emziirmem bitti tekrar basladim. Ay nolur birakyaaa

Doktorunuz bu konuda gerekli uyarıyı yapmış olmalı ki ona sigarayı bıraktığınızı söylemişsiniz.
Kesinlikle icerken olmaz diye bir durum yok fakat engelleyebilen faktörlerden biri diye biliyorum.

Engel olduğuna dair makaleler var. Ama sizi tatmin etmez bence. Secim yapmak zorunda kalsanız sigara içmeyi mi tercih edersiniz çocuğunuz olmasını mi?bu cevap üzerinden hareket ederseniz daha rahat yol alirsiniz

Teşekkür ederim ama birakamiyorum işte o zikkimi içmeyince daha çok gergin oluyorum ne güzel çocuğunu kucağına almissin benden sonra evlenenler bile hamile haberlerini duyuyorum kendimi sürekli suçlu hissediyorum

Teşekkür ederim ama birakamiyorum işte o zikkimi içmeyince daha çok gergin oluyorum ne güzel çocuğunu kucağına almissin benden sonra evlenenler bile hamile haberlerini duyuyorum kendimi sürekli suçlu hissediyorum
Ya birakamiyorsan azalt. Gunde 2 . 3 ic. Sonra birseylerle mesgul oldugun anda hic icmiceksin. Allaahim sanada nasip eder insallah. Ben hamile oldugum ogrendim azalttim ilk esime yalvariyordum eve paket koyma diye. Esim hepsini aliyodu 3tane birakiyordu. Sonra bana bi daha sakin sigara birakma dedim. Olmadiginda krize giriyorum. Ama bi sure sonra geciyor. Olmadiginda mecburrrrr icemiyosun zaten esine soyle evde ne sigara biraksin nede para

Engel olduğuna dair makaleler var. Ama sizi tatmin etmez bence. Secim yapmak zorunda kalsanız sigara içmeyi mi tercih edersiniz çocuğunuz olmasını mi?bu cevap üzerinden hareket ederseniz daha saat yol alirsiniz
Tabikide cocugumun olmasını tercih ederdim ama işte lanet olası sigara da nasıl bir.madde varsa birakilmiyor doktor artik tüp bebek dedi tüp bebek tutarmi oda yüzde yüz ihtimal değil sigarayı bıraktığımda kesin sonuç alırmiyim diye soruyorum kendime Hayır bence belki böyle kendimi teselli ediyorum bilmiyorum gerçekten o kadar yoruldum ki kimse ile görüşmek bile istemiyorum eve kapandım iyice

Tabikide cocugumun olmasını tercih ederdim ama işte lanet olası sigara da nasıl bir.madde varsa birakilmiyor doktor artik tüp bebek dedi tüp bebek tutarmi oda yüzde yüz ihtimal değil sigarayı bıraktığımda kesin sonuç alırmiyim diye soruyorum kendime Hayır bence belki böyle kendimi teselli ediyorum bilmiyorum gerçekten o kadar yoruldum ki kimse ile görüşmek bile istemiyorum eve kapandım iyice
Bırakılıyor bırakılıyor o lanet olası madde de bırakılıyor günde 2 paket sigara içerdim tüp bebeğe başlamadan 3 ay önce bıraktım tüp bebeğim olumlu sonuçlandı.darisi size.

Ya birakamiyorsan azalt. Gunde 2 . 3 ic. Sonra birseylerle mesgul oldugun anda hic icmiceksin. Allaahim sanada nasip eder insallah. Ben hamile oldugum ogrendim azalttim ilk esime yalvariyordum eve paket koyma diye. Esim hepsini aliyodu 3tane birakiyordu. Sonra bana bi daha sakin sigara birakma dedim. Olmadiginda krize giriyorum. Ama bi sure sonra geciyor. Olmadiginda mecburrrrr icemiyosun zaten esine soyle evde ne sigara biraksin nede para
O yoluda denedim canım bir sonuç alamadım eşim gelince gizli gizli aliyordum ondan caktirmadan yeni bir doktor buldum ona gideceğim bakalım o ne diyecek hiç ümidim kalmadı artık anlayacağın

Bırakılıyor bırakılıyor o lanet olası madde de bırakılıyor günde 2 paket sigara içerdim tüp bebeğe başlamadan 3 ay önce bıraktım tüp bebeğim olumlu sonuçlandı.darisi size.
Birsey soracağım size aşılama yaptirdiniz mi aşılama sırasında sigara kullandınız mi ? Siz

Hatta eşim sperm örnegi vermeye gideceği günden 1 hafta önceye kadar eşime de icirtmedim. Çocuk bizim çocuğumuz vebali bizim dedim. Ben hala içmem eşime de evde icirtmem. Çocuğum astım olmasın diye.

sigara içip hamile kalan çok arkadaşım vardı.bilemiyorum belki sizin farklı bir sorununuz var.sigara tabiki içmeyin pis birşey.ama içen birine de bir anda bırak denilmez ttabi.bilemiyorum durumunuz çok vahim.bebek çok iyi bir sebep aslında bırakmanız için.herşey beyinde biter.ben kullanıyordum bırakıcam dedim bıraktım.benim için zor olmadı ama çok tiryakisi olanlar var.ama nolur bırakın...

valla bu konuda biraz sert konuşabilirm. o kadar çok cocuk isteyenler var ki sizin yaptığınız şımarıklık gibi geliyor bana. bu kadar mı nefsinize hakim olamıyorsunuz.

Cevremde kari koca sigara icenlerin 2-3 cocugu var hep. Ama siz tedavi goruyormussunuz onu etkiler mi bilmiyorum.

Sigara içmek tüpleri daraltıyormuş. Biz de karı koca içiyorduk, hamile kalmak sorun olmadı ama içilmese daha iyi tabi. En azından azaltın zaten hamile kalınca icemeyeceksiniz

Sigaranin ozelliklehamilelikte ne kadar tehlikeli oldugunu artik okuma yazma bilmeyen bile biliyor. Sunun su kadar cocugu var, su kadar icti bi sey olmadi gibi seyleri gecelim artik. Bi hayat tasima sorumlulugunu alamiyorsaniz zaten cocuk yapmayin.

Siz birde ustune tedavi goruyorsunuz. Olmasi icin. Doktorunuzdan sakladiginiza gore ozellikle belirtmis demekki. Ona buna yalan soyleyerek ne yapmayi amacliyorsunuz? Kocaniza da yazik. Adam cocugu olsun diye bekliyor, karisi hayatlariyla oynuyor. Lutfen kendinize gelin. Her sey kafada biter. Tedavi olun sizde birakmak icin.

Cevremde kari koca sigara icenlerin 2-3 cocugu var hep. Ama siz tedavi goruyormussunuz onu etkiler mi bilmiyorum.
Ya işte doktorları anlamıyorum güvenip gidiyorum sadece kan tahlili yaptı incelemeden aşılama yaptı sonra ikinci asilamayi yaptı tutmamasinin bir nedeni olmalı diyorum doktor herşeyin normal demekki nasip değil diyip tüp bebeğe yöneltiyor bir sorun bulsa deseki şundan dolayı olmuyor o soruna yönelirim sebepsiz olmamasi daha çok geriyor beni

Back