Sigara içen içmeyen personel

Bende fikrimi yazdım ben kendimden sorumluyum ve kimseyi kafama takmayacak kadar hayatı seviyorum buradan aldığınız yorumlara göre kuruma asker disiplini getirmeyeceginize göre rahat olmak umursamaz olmak sizin iyiliğinize
Bizim toplumda ztn en büyük sorun disiplinsizlik ve kural tanımamak. Ama kimseyi değiştirmek gibi bir derdim tasam yok size de tavsiye ederim
Konuya özel olarak adam sigara molasina çıkıp işini yetiştirdiği sürece ne problem olabilir daha neler belki çok pratik ve tecrübeli bunu hırs haline getirmenin kimseye faydası yok

Kamuda yapmayanın problemi değil maalesef özel sektör gibi değil

Bu kuruma göre değişir
Bizde tam tersi yapmayanın problemi eve dahi iş taşıyorlar
Ama kendini akıllı zanneden iş arkadaşları siz sigaraya çıkıyorsunuz diyor yarım gün ise gelmiyor
Bazı günler sigara içmeyi geçtim tuvalete gidemiyorlar sonra gelip aynı pozisyonları insan hesap soruyor komik oluyor

Her iş yeri aynı değildir muhtemelen ama genel olarak iş yerinin belirlediği bir süre oluyor. Örneğin yemek molası dışında +3 kez 5er dakikalık gibi..
Siz de sigara içmeseniz bile bu molalara çıkabilirsiniz. Kimse kafasına göre dur ben bir sigara içeyim diye saat başı yarım saat molaya çıkamaz

Evet disiplinsizlik en büyük sorun. Sigaranın arkasına sığınıp sürekli dışarlarda olup çalışana ister istemez yük bindirmek hem kul hakkı hem ayıp.

Eski iş yerinde şirket sahibi bu duruma çok gıcık oluyordu. Özellikle 3 sekreter vardı ,bazen biri bile yerinde olmuyordu, hanfendiler ellerinde kahve sigara sürekli kapı önündelerdi. Sonra öğleden önce bir öğleden sonra bire düşürdü sigara molasını. Bunlar gidip tuvalette içmeye başladılar. Tuvalette içmek yasaklandı, bu sefer hemen koşup gidip içip içeri giriyorlardı sırayla. En son çıldırdı adam ve devam ederlerse kovmakla tehtid etti. 4 senelik bir sekreter vardı, beni kovamazlar, ben olmazsam yürümez burada işler havasındaydı. Bir gün şirket sahibi bir geliyor, bu hemen kapı yanında elinde cep telefonu sigarada. Çat diye kovdu kadını. Ondan sonra bir anda herkes öğleden önce bir öğleden sonra bir kuralının çok mantıklı olduğuna karar verdi. Ben de içmeyen çalışan olarak arada kahve ile 15 dakika dışarı çıkıyordum , kimsede bir şey demiyordu.

Adamı bezdirmişler artık. Böyle eşitlikçi amirleri takdir ediyorum

Ek mola demedim farkındaysanız sigara içmeyen birinin molası ne kadar olmalı siz ne kadar mola yapıyorsunuz yazıyor
mola sigara icen veya icmeyenler diye ayrilmaz herkesin belirli bir mola saati vardir.
son is yerimde en yogun calisan bendim sigarada iciyordum , diger personel sadece kendi isini yaparken benim sorumlulugum daha fazlaydi mesela onlar iş yokken sohbet edebiliyorlarsa, bende işimi bitirdigimde çikip 5 dk sigara icip geri girebiliyordum.
burdan bakinca disari diger personelden 5 dk fazla cikmis gibi gorunuyorum ama icerde isler hicde öyle olmuyor.
her yerde ayni durum söz konusu olmayabilir tabi.
sizde sigara icmiyorsaniz is yeriniz ara dinlenmelere musade ediyorsa kahvenizi alip cikin kimse size neden kahveni disarda ictin demez sanirim

mola sigara icen veya icmeyenler diye ayrilmaz herkesin belirli bir mola saati vardir.
yok maalesef. Olmadığı içinde “sizin mola saatleriniz ne şekilde” diye sordum.
Maalesef genel olarak sigara içenler her saat kapının önüne çıkmayı hak görürken içmeyen çalışanlar bunu yapmıyor.

bu iş yerinizle alakalida bir problem.
personelin mola saati belli olmazsa mola dışındayim hemen icip iceri gireyim olayida olmuyordur.
herkes kafasina göre yani.
mola saatleride iş kanunu diye geciyor sanirim ona gore ayarlanir.
atiyorum gunde 8 saat calisan insanin 45 dk +15 dk seklinde molasi olur.

Ben çayımı alıp yanlarına muhabbete çıkıyorum . Onlar kadar orada vakit geçiriyorum hemde laflayip muhbabet ediyorum .

Saat başı 10 dk sigara içmeye çıkmaz çoğu personel. Sigara içmeyen bazı personeller sohbete dalıp daha fazla mola yaptıklarında dahi , çoğunlukla iddiaları sigara içenlerin daha fazla mola yaptığı yönündedir.

Bunun için masa başı iş yapılan bazı kurumlarda , mola süresi kullanıcıların bilgisayarındaki mola sayaçlarıyla ölçülür.

Sizin çay , su vb aldığınız süreyi ; sigara içen kişiler dışarda harcar , aradaki fark bu.

Masanızı terk edip , ara verdiğinizde zaman tutup ; ne kadar ara verdiğinizi görebilirsiniz.

Herkes için aynı mola süresi hakkı geçerli olmalı her yerde. Bu sürede personel sigara mı içer , telefonda oyun mu oynar ; kendi bilir.

Bundan sonra sigara içenlerle siz de molaya inin , onların sizden fazla mola verip vermediğini bizzat tecrübe edin.

Sigara içiyorum ama içmeyenlerin hakkına girmemek için mola saatleri haricinde hususi sigara için dışarı çıkmam. Ben biraz işlerimi ağır hallederim bir de sigara için çıksam kesin atılırım bu iş yerlerine göre de değişir kimi iş yerleri bu konuda esnektir sadece işlerin tamamlanması önemlidir. Kimi iş yerlerinde ise esnekliğe yer yoktur.

Siz de sigara içen herhangi biriyle çıkın o zaman dışarı. Sigara dumanı gelmeyen bir noktada için çayınızı / kahvenizi , onlar içeri girerken siz de girin ; olsun bitsin.

Sende sigaraya basla dermisizzz

Icmeyen surekli
Isinde gucunde, icenler gunde 10 defa cikiyorsa bu tabii haksizlik

Siz de sigara içen herhangi biriyle çıkın o zaman dışarı. Sigara dumanı gelmeyen bir noktada için çayınızı / kahvenizi , onlar içeri girerken siz de girin ; olsun bitsin.

Sigara kokusunu sevmiyorum sırf mola için neden maruz kalayım

Mola alanı neresi bilmiyorum , sigara dumanından uzak bir nokta varsa ; dışarda hava almış olursunuz siz de.

Yıllarca çalıştım sigara kullanmıyorum ama hep sigara içenler kadar mola kullandım. Laf sokan yöneticim de oldu. Ben de ona , onlar da benle aynı maaşı alıp aynı işi yapıyorlar molalarımı istediğim kadar kullanırım diye cevap verdim. Ama benim tavsiyem yerinizde oturmayın o zaman moladayımı anlamıyorlar. Ben hiç bir şey yapmasam bahçeye çıkar yürürdüm.

Begenmeyen kisi var ya o kisi empati yoksunu :) bende sigarayi biraktim cok sükür ama gercekten sigara icenlerin molasi fazla :)

Begenmeyen kisi var ya o kisi empati yoksunu :) bende sigarayi biraktim cok sükür ama gercekten sigara icenlerin molasi fazla :)
Ben de sekiz sene önce bıraktım. Bir iki senedir arkadaşlarımla kahve yada bira içiyorsam otluyorum. Sigara düşmanı değilim yani gerçekler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…